priroda wrote:Ja sam se potrudila da procitam dio tekstova sa stranice na koju referenciraju oni plakati (
http://www.familyresearchinst.org), prije nego zauzmem stav, to su tekstovi u kojima gotovo da nema "slobodnih recenica", svaka recenica je potkrijepljena literaturom, i uglavnom se radi o suhoj statistici, a onda sam se potrudila da ispitam i tu literaturu, i nasla sam vrlo interesantnu stvar, veliki dio navoda je preuzet iz istrazivanja koja je obavio Kinsey-ev institut jos davnih 1940-tih godina, dakle mnogo prije nego je politizirano pitanje homoseksualnosti, dakle radi se o naucnim navodima koji se ne mogu dovesti u pitanje...
Mogu reci da sam ja sada, koja sam inace pasivna po pitanju kojekakvih desavanja u drustvu, duboko zabrinuta...
Ako gledamo normalno, nisam protiv neke pojave cisto sto ne pripadam toj grupaciji. Mislim tu ima dosta tolerancije kada je u pitanju necemu sto ja ne pripadam. Recimo, postujem druge vjere, tj, krscane i jevreje, budiste,...itd. Mada se nikako ne slazem s njima, niti bi ikad prihvatio njihovu vjeru, uvjerenje,...itd, slazem se da postoji ljudi koji mole se kravi kao da je njihov bog, i to mi ne smeta, mada je pogresno.
Medjutim, kada je u pitanju moral, hmmmm, to je vec VELIKI problem. Radi se dakle o dekadenciji drustva i moralnih vrijednosti. Sto je po Stvoritelju alarmantno, i trebalo bi ukazati na duboke pore u nasem drustvu. Problem homica nije samo u BiH, nego u cijelom svijetu, posto je kriza morala. Pa imamo od Pedofila pa do... da ne nabrajam sve, vec je bila prica o tome...itd.
Neko je napisao koje zivotinje to rade, pa ako je spao do te mjere, onda nek radi sta hoce. Ali zivotinja s druge strane ima 19 partnera, tj. jedno musko i 19 nekakvih zebra ili lav i 6 lavica...itd. Pa na sta smo spali, da se mjerimo i pravdamo zivotinjama. Zasta nam razum i mozak sluzi.