U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#426 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

ado-šampion wrote:
:thumbup: I ja se slažem 100%

Mirci i ostali brane Queer festival hvatajući se za probleme u državi, kao da će pederi riješiti probleme u državi. Šta god vi pričali, homoseksualizam je NENORMALNA pojava i oni koji su protiv tog poganluka mogu samo biti normalni.
Ne dusho, mIRCi ne smatra da ce Q Fest spasiti zemlju, vec se mIRCi i vecina ostalih zgrazavaju da vas je lako nadici i probuditi da idete "mlatiti pedere" a Bog vas ne moze iz kreveta ili sa stolice dici da se bunite SA NAMA protiv poskupljenja struje.
Toliko na temu a sada...nagrade...

Atrus, mario.t, Loreley i portfast- u razmaku dva sata ste ignorisali upozorenja 3 moderatora.
Risto Kuglarić

#427 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Risto Kuglarić »

dallton wrote:
Risto Kuglarić wrote:
dallton wrote:Pa dobro jeli neko bio na otvaranju festivala, jel bilo problema, kako je sve proslo?
kume prošo si kroz crvotočinu i vratio se unazad kroz vrijeme, tako da ako si propustio otvaranje prvi put, imaš priliku da ga opet vidiš večeras :D
pa nemam pojma, nisam u sarajevu, jel otvaranje veceras ili?
jeste
NKVD

#428 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by NKVD »

Kao što su 92-95 otvoreni i dobronamjerni ljudi bez predrasuda iz cijelog svijeta barem deklarativno branili slabijeg dok ga napada zločinac, šovinista i fašista (pa neki i uzviknuti - ja sam danas MUSLIMAN podržavajući nas) tako sam i ja večeras - Q.

Kao što bi bio u Africi i Americi pedesetih crnac, danas na zapadu Arap i sindikalac početkom prošlog vijeka.

Ako sistem, policija i država, nema načina ili neće da zaštiti grupu ljudi koji su drugačiji a time NE KRŠE niti jedan zakon ove države, onda je najmanje što ja mogu uraditi - pružiti im podršku i svojim prisustvom zaštititi pravo SLABIJEG da radi ono što mu zakon dozvoljava.
dallton

#429 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by dallton »

Ja im prvi pruzam podrsku, mislim da cu stici na drugi dan festivala
d2

#430 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by d2 »

i onda meni dodju likovi i pricaju mi o modernoj bih, modernim gradjanima, modernom okruzenju i ja kad kazem kameno doba oni kazu ma nijeeee ne znas ti.... sta imam znati, dovoljno otvoriti ovu temu..... nije ni kameno doba nego ako ima kakvo prije njega...
xeres

#431 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

d2 wrote:i onda meni dodju likovi i pricaju mi o modernoj bih, modernim gradjanima, modernom okruzenju i ja kad kazem kameno doba oni kazu ma nijeeee ne znas ti.... sta imam znati, dovoljno otvoriti ovu temu..... nije ni kameno doba nego ako ima kakvo prije njega...
ima
Eoarhej-jednostavni jednostanični život...
zacet na tlu danasnje grbavice, blizu istoimenog stadiona, na kojem jos igra nekad slavni klub...
mIRCerka

#432 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

tema je

PROTEST PROTIV ODRZAVANJA QUEER FESTIVALA.

Ocisceno je previse postova danas sa ove teme a koji nisu vezani za temu.
Mimoza, ne skreci temu sa protesta na dzamiju, to sto si novi nick ne znaci da za tebe ne vaze pravila foruma.

Sljedece skretanje s teme, ban, pa da ste mi iz oka ispali!!!

mIRCerka
priroda

#433 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by priroda »

Ja sam se potrudila da procitam dio tekstova sa stranice na koju referenciraju oni plakati (http://www.familyresearchinst.org), prije nego zauzmem stav, to su tekstovi u kojima gotovo da nema "slobodnih recenica", svaka recenica je potkrijepljena literaturom, i uglavnom se radi o suhoj statistici, a onda sam se potrudila da ispitam i tu literaturu, i nasla sam vrlo interesantnu stvar, veliki dio navoda je preuzet iz istrazivanja koja je obavio Kinsey-ev institut jos davnih 1940-tih godina, dakle mnogo prije nego je politizirano pitanje homoseksualnosti, dakle radi se o naucnim navodima koji se ne mogu dovesti u pitanje...
Mogu reci da sam ja sada, koja sam inace pasivna po pitanju kojekakvih desavanja u drustvu, duboko zabrinuta...
priroda

#434 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by priroda »

A cini mi se da se kada se spominju pankeri i goticari misli na subkulture, a ne na obicne srednjoskolce koji nose odredjenu odjecu i slusaju odredjenu vrstu muzike isl. Jedino jos nisam povezala na sta se odnosi kloniranje, vjerovatno se misli na lose posljedice toga, ali obzirom da je i to pitanje o kojem mnogi ljudi zauzimaju oprecne stavove, morala bih jos mnogo procitati da sve povezem, a mrsko mi :)
Mada priznajem, zaista sam zabrinuta...
uvjek dobar gost

#435 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by uvjek dobar gost »

priroda wrote:Ja sam se potrudila da procitam dio tekstova sa stranice na koju referenciraju oni plakati (http://www.familyresearchinst.org), prije nego zauzmem stav, to su tekstovi u kojima gotovo da nema "slobodnih recenica", svaka recenica je potkrijepljena literaturom, i uglavnom se radi o suhoj statistici, a onda sam se potrudila da ispitam i tu literaturu, i nasla sam vrlo interesantnu stvar, veliki dio navoda je preuzet iz istrazivanja koja je obavio Kinsey-ev institut jos davnih 1940-tih godina, dakle mnogo prije nego je politizirano pitanje homoseksualnosti, dakle radi se o naucnim navodima koji se ne mogu dovesti u pitanje...
Mogu reci da sam ja sada, koja sam inace pasivna po pitanju kojekakvih desavanja u drustvu, duboko zabrinuta...

Samo mali otklon.. nivo razvoja nauke i svega ostalog 1940. godine i recimo danas 2008. godine...

Ljudi ovo meni zvuči kao argument uvažene Amile ALikadić-Husović.... nešto u folu.. Španija je u srednjem vijeku imala Inkviziciju a sada je legalizovala istospolne brakove... kaže žena njoj to čudno....

Ja ne branim nikoga nit više imam snage da se ponavljam.. samo ću reći da se brinem za ovo Sarajevo u šta se pretvorilo... sjećam se sarajevskih protesta, šetnji.. sjećam se obilježavanje godišnjice ubistva Denisa M. i skidanja plakata i cvijeća od strane Grasovac-a...

Da ne živim u ovoj baruštini bilo bi mi sve smiješno, a ovako je žalosno...
luciferino

#436 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by luciferino »

priroda wrote:Ja sam se potrudila da procitam dio tekstova sa stranice na koju referenciraju oni plakati (http://www.familyresearchinst.org), prije nego zauzmem stav, to su tekstovi u kojima gotovo da nema "slobodnih recenica", svaka recenica je potkrijepljena literaturom, i uglavnom se radi o suhoj statistici, a onda sam se potrudila da ispitam i tu literaturu, i nasla sam vrlo interesantnu stvar, veliki dio navoda je preuzet iz istrazivanja koja je obavio Kinsey-ev institut jos davnih 1940-tih godina, dakle mnogo prije nego je politizirano pitanje homoseksualnosti, dakle radi se o naucnim navodima koji se ne mogu dovesti u pitanje...
ma neumorni ste zivota mi :oops:
arbosan

#437 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by arbosan »

:thumbup:

Ako gledamo normalno, nisam protiv neke pojave cisto sto ne pripadam toj grupaciji. Mislim tu ima dosta tolerancije kada je u pitanju necemu sto ja ne pripadam. Recimo, postujem druge vjere, tj, krscane i jevreje, budiste,...itd. Mada se nikako ne slazem s njima, niti bi ikad prihvatio njihovu vjeru, uvjerenje,...itd, slazem se da postoji ljudi koji mole se kravi kao da je njihov bog, i to mi ne smeta, mada je pogresno.

Medjutim, kada je u pitanju moral, hmmmm, to je vec VELIKI problem. Radi se dakle o dekadenciji drustva i moralnih vrijednosti. Sto je po Stvoritelju alarmantno, i trebalo bi ukazati na duboke pore u nasem drustvu. Problem homica nije samo u BiH, nego u cijelom svijetu, posto je kriza morala. Pa imamo od Pedofila pa do... da ne nabrajam sve, vec je bila prica o tome...itd.

Neko je napisao koje zivotinje to rade, pa ako je spao do te mjere, onda nek radi sta hoce. Ali zivotinja s druge strane ima 19 partnera, tj. jedno musko i 19 nekakvih zebra ili lav i 6 lavica...itd. Pa na sta smo spali, da se mjerimo i pravdamo zivotinjama. Zasta nam razum i mozak sluzi.
mIRCerka

#438 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Javise li se navijaci?
uvjek dobar gost

#439 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

uvjek dobar gost wrote:
StLouis wrote:Bosanska kristalna noc.

Ne treba vama dati u EU ili u neku normalnu zajednicu jer ste dvolicni. Uvijek vas neko ta trane, kukate, ovo, ono; razbili me, ubili, oteli, a takvo nesto bi za tili cas uradili :dance: zao mi je nekolicine normalnih, oni ce ispastati zbog njihovog inata i prostakluka.

BH gay populaciji zelim svako dobro, borite se za svoja prava. Ta zemlja u kojoj placate porez ne pripada samo njima, a ramazan je vjerski praznik. To je vas grad, vasa zemlja...
Jako mi se sviđa ono Bosanska Kristalna noć.. samo imam mali problem sa tim, mislim da je trebalo da stoji Sarajevska Kristalna noć... i stvarno mogla bi se tema zasebna otvoriti sa ovim naslovom na podforumu Sarajevo (ne vezano samo za Q festival)...

Diskutovao sam sa mnogo ljudi, a pored toga naravno i na osnovu svojih stavova trudio sam se da formiram mišljenje o samom Q festo, a naravno i o pripadnicima te populacije.

Escobar je u pravu.. slažem se 100% sa njim i mislim da ja lično nemam nikakav problem sa tim, čak što više.. neki simpatični mirni protesti sa nekim parolama onako duhovitim, čak i karikature neke.. to bi meni kao pojedincu kao građaninu bilo super i na neki način ohrabrilo bi me jer kontao bi evo raja se nekako budi i koristi sve demokratske metode da ostvari svoja prava ili da ukaže na neke svoje potrebe.. to bi po meni bio najuspješniji festival jer je na obje strane probudio nešto pozitivno.. ovdje se mirni protesti podrazumijevaju.

No mene kao pojedinca koji i sam ne pripada toj populaciji nervira stav takozvanih.. "vertikala društva".. uvaženih profesora, ministara, nervirale su me neke izjave vjerskih službenika.. terminologija koja se koristila, način sam napada, njivova objašnjenja.. ma sve mi se gadilo dok su mi jedino njihovi argumenti bili smiješni.. svi su pokazali totalnu neobrazovanost i glupost čak u jednu ruku... e sve to je dovelo do radikalizacije situacije, dalo je kuraž oponentima i na neki način oni su se osilili pa su prijetili bombama.. ma baš bezzzze..

O populaciji nije tema...

Hoću reći samo da se brinem za ovu sredinu u kojoj sam se rodio.. nekako ne sjećam se nikako ovakvog Sarajeva niti sam iz priča čou o njemu.. Sarajevo koje je važilo za malo drugačiju sredinu..danas ovako zvuči... ovo kažem jer se stručnjaci gore pomenuti mogu služiti istom argumentacijom kad drugi put budu nešto drugo napadali i osporavali neka zbivanja, pojave il manifestacije.. .. sjećam se MESS-a jedne godine i cenzure plakata... ...saopštenja povodom sarajevski protesta...

Eto meni to smeta.

Ovo je moj post želim da ga citiram kao oproštaj od ove teme...
Budite svi ono što jeste ali budite TO !!!!
Risto Kuglarić

#440 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Risto Kuglarić »

@priroda:
evo pa se malo zabrini i nad kredibilnošću osnivača Family Research Institute-a http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Camer ... anizations
x0z0y0

#441 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by x0z0y0 »

atom62 wrote:Ja cu veceras na otvaranje festivala, a nadam se da ce se mnogi od Vas pridruziti! Pokazimo da je Sarajevo i grad ljudskih sloboda! :!:
trebaju pozivnice :(
a za posjete izlozbama i sl. trebaju akreditacije :(
mIRCerka

#442 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Compos_Sui wrote:
atom62 wrote:Ja cu veceras na otvaranje festivala, a nadam se da ce se mnogi od Vas pridruziti! Pokazimo da je Sarajevo i grad ljudskih sloboda! :!:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sto bi rekao pokojni zoran FEEEEENOMENALLNOOOO :D
*mima*

#443 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by *mima* »

Compos_Sui wrote:

Eh to sam cekala...............Zasto pozivnice.....zasto akreditacije....ne kontam....I ja sam htjela da odem......cisto iz znatizelje.....
vjesticanametli

#444 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vjesticanametli »

pa samo odabrani mogu uci a onda ne kontam koja je svrha svega toga...........
x0z0y0

#445 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by x0z0y0 »

nije mi jasno zasto kazu da nije zatvorenog tipa ako ti treba papirologija da udjes :roll: :(
uvjek dobar gost

#446 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

mima wrote:
Compos_Sui wrote:

Eh to sam cekala...............Zasto pozivnice.....zasto akreditacije....ne kontam....I ja sam htjela da odem......cisto iz znatizelje.....
Na prijedlog policije i zaštitara radi lakše kontrole i sprječavanja eventualnih nerade.. i provokacija
x0z0y0

#447 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by x0z0y0 »

ja mislim ici...al sada razmisljam hocu li bezze klapnut :roll:
*mima*

#448 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by *mima* »

uvjek dobar gost wrote:
Na prijedlog policije i zaštitara radi lakše kontrole i sprječavanja eventualnih nerade.. i provokacija

Znam i ja to.......ali taj festival onda nema svrhe.
saban murat

#449 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saban murat »

ko god zeli da dodje neka dodje. ko je dobornajmjeran, moze uci, nema problema!
svako snosi odgovornost za svoje ponasanje.
ono sto stoji je da je policija preldozila pozivnice i akreditacije.
pozivnice samo za otvaranje veceras mada svako kod dodje, dobro je dosao.
akreditacije, cisto sumjam da ce organizatori poslusati taj savjet policije.
policija samo zeli sebi olaksati posao...
zgembo_sa

#450 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zgembo_sa »

Sto neko rece jednom, mozda je ipak na kraju krajeva svemu svrha nalazenje novih partnera :)
Locked