Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

pesak

#426 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Image

:lol: :lol: :lol: :D
pesak

#427 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Skok cene energenata

Objavljeno: Sre, 15. 10. 2008. 14:09

SRBIJA PLAĆA NAJSKUPLJI GAS
Gas skuplji i zbog tranzita kroz Mađarsku
PHOTO: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Prirodni gas za domaćinstva u Srbiji od srede je skuplji za 60 odsto, dok je gas za toplane skuplji u proseku za nešto više od 30 odsto. U preduzeću „Srbijagas”, ali i Agenciji za energetiku, ovakvo poskupljenje pravdaju visokom cenom gasa na svetskom tržištu, kao i poskupljenjem tranzita gasa kroz Mađarsku. I pored toga, ostaje nejasno zašto će građani Srbije plaćati najskuplji gas u regionu.Nikola Jablanov
Primenom novog tarifnog sistema najviše su povećane cene za domaćinstva i daljinske sisteme grejanja, a to poskupljenje bilo je uslovljeno projekcijom da će u poslednjem kvartalu 2008. cena ovog energeta u svetu biti 500 dolara za 1.000 metara kubnih.
Cena gasa za domaćinstva povećana je sa 21,37 na 34 dinara, što predstavlja povećanje za oko 60 procenata, dok će u zavisnosti od pritiska na mestu isporuke, cena gasa po kubnom metru biti oko 30 dinara.

Šef odeljenja za ekonomsko finansijske poslove u Agenciji za energetiku Srbije, Gordan Tanić, objasnio je da je Srbija potpisivanjem ugovora o energetskoj zajednici sa Evropskom unijom prihvatila obaveze iz kojih, između ostalog, proističe i primena novih metodologija i tarifnog sistema za prirodni gas.

U računu svakog kupca biće obračunata nabavka prirodnog gasa po prosečnoj nabavnoj ceni (oko 90 odsto ruski gas sa cenom od 500,55 dolara za hiljadu kubika, po kursu od 51,795 dinara za dolar, plus troškovi tranzita kroz Mađarsku i zavisni troškovi; i 10 odsto domaći gas po ceni od 19,86 dinara za kubik) od 27,70 dinara za kubni metar gasa.

Preostalih 10 odsto cene predstavljaju prosečni troškovi transportne i distributivnih mreža i troškovi delatnosti trgovine na veliko i malo.

S obzirom na to da je pre nešto više od mesec dana Skupština Srbije ratifikovala gasni sporazum sa Rusijom, kojim će „Gasprom” postati većinski vlasnik NIS, ali i u kojem stoji da će se Srbiji isporučivati više gasa, ostaje nejasno zašto je baš sada došlo do povećanja cene gasa, ako se zna da je cena sirove nafte na svetskom tržištu proteklih nekoliko dana pala na najniži nivo od početka godine. Odgovor se možda može naći u činjenici da ruska kompanija „Gasprom” formira cenu u odnosu na prethodna tri meseca, kada je nafta dostizala cenu i od 140 dolara za barel.

Ono što je ipak izvesno jeste da će posle ovog poskupljenja građani Srbije plaćati najskuplji gas u regionu. Primera radi, u Hrvatskoj se kubni metar gasa plaća oko 0,25 evra, dok se kubni metar gasa u BiH plaća 0,31 evra. Doduše, ministar privrede, rada i preduzetništva u Vladi Hrvatske, Damir Polčanec, rekao je da INA, koja je uvoznik prirodnog gasa iz Rusije, gubi novac zato što je nabavna cena gasa veća od prodajne. Hrvatska je odlučila da postupno podigne cene gasa, a kako je ministar najavio, do kraja 2008. neće biti povećanja cene ovog energenta
http://www.e-novine.com/sr/ekonomija/cl ... p?id=17927
pesak

#428 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Poskupljuje fiksna telefonija

Objavljeno: Sre, 15. 10. 2008. 14:44

OD 1. DECEMBRA SKUPLJI IMPULSI
Telefoniranje skoro dvostruko skuplje
PHOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ

U Srbiji će od 1. decembra cena telefonskog impulsa za građane i poslovne korisnike biti povećana na 60,74 para bez PDV-a, saopštila je u sredu Republička agencija za telekomunikacije.Beta
U saopštenju RATEL-a precizira se da je cena impulsa u lokalnom saobraćaju u fiksnoj telefoniji za građene udvostručena sa dosadašnjih 30 para, dok je cena impulsa za poslovne korisnike povećana za oko 10 para, sa dosadašnjih 50,19 para.
RATEL je najavio i da će od 1. novembra cena mesečne pretplate fiksne telfonije biti više nego dvostruko skuplja i umesto 74,75 koštaće 195 dinara. Od 1. decembra biće povećana i cena telefonskog impulsa u javnim telefonskim govornicama, koji će koštati 60,74 para bez PDV-a, navodi se u saopštenju.

RATEL nije prihvatio zahtev Telekoma Srbije za povećanje cena mesečne pretplate za dvojničke telefonske priključke i ISDN priključke.

Prema analizi stručnih službi RATEL-a, očekuje se da će rezultat primene tih odluka biti prosečno povećanje mesečnih računa građana za oko 45 odsto i prosečno smanjenje mesečnih računa poslovnih korisnika za oko 20 odsto.

RATEL je istakao da visina mesečne pretplate za fiksni telefonski priključak, kao i cena jednog telefonskog impulsa za građane i poslovne korisnike fiksne telefonije, i dalje ostaju najniže u regionu.

http://www.e-novine.com/sr/ekonomija/cl ... p?id=17931
pesak

#429 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Greatest shits

Objavljeno: Čet, 16. 10. 2008. 16:43

SVI VOLE „NOVOSTI”! :D

Povodom 55. imendana večito režimskog lista „Večernje novosti”, pomenuto glasilo u svečanom broju objavilo je na desetine pozdrava, čestitki, pisama podrške ili ushićenih izjava upućenih listu čiji je urednik Manojlo Manja Vukotić, jedini pravi naslednik legendarnog Dušana Čukića. Budući da ova vrste javne ankete u kojoj su učestvovali političari, pisci, slikari, pesnici, folk umetnici, sportisti, analitičari, vojnici, kontroverzni biznismeni, novinari, glumci, profesori i reditelji odavno nije viđena, bar ne sa toliko hvalospeva i poklonjenja, čitaoce e-novina moramo upoznati sa izvornim izjavama u čast Vukotićevog nacionalnog tabloida. E-novine
* Boris Tadić, odmeren kao uvek, otkrio je suštinu: „'Novosti' su narodni list sa svojim mestom u našoj javnosti”.

* Otac Nacije, Dobrica Ćosić, nije mogao da se kontroliše od uzbuđenja kad su Novosti u pitanju: „Koncepcija uređivanja lista je stabilna, demokratski i patriotski zasnovana. U informacijama je zastupljena teritorija čitavog srpskog naroda. Tematski su vrlo raznovrsne, zanimljive i za mladež i za penzionere.”

* Mirko Cvetković, jednostrano proglašeni premijer Srbije, otkriva tajnu svog uspeha: „Svakog jutra čitam 'Večernje novosti' i na taj način se informišem o svakodnevnim dešavanjima.”

* Cvetkovićev ministar Božidar Đelić otišao je mentalni korak dalje u svojoj nesebičnoj, materinskoj ljubavi prema omiljenom listu: „'Novosti' mi daju podsticaj da zajedno gradimo bolju Srbiju.”

* Poznati prijatelj novinara Velimir Ilić ne krije: „'Novosti' su jedine prave narodne novine u Srbiji.”

* Petar Škundrić, ministar nečega u Vladi Srbije, inače vizuelni tip, komentariše: „Dizajn je dobar, aktuelni ste, a istovremeno imate i dovoljnu dozu ekskluzivnosti.”

* Snežana Samardžič Marković, za koju neki tvrde da je ministarka za sport a pogotovo za omladinu, dosegla je pesničke visine sledećim otkrićem upućenim voljenom listu: „Pisana reč je nešto što ostaje zauvek kao podsetnik na prošla vremena.”

* Ministar policije Ivica Dačić nema ograda kad su u pitanju ove novine: „'Novosti' su institucija ove države i ovog naroda i ako bi neko želeo da upozna istoriju Srbije, svakako bi to mogao da sazna čitajući izdanja 'Večernjih novosti'.”

* Tomica Milosavljević, večni ministar zdravstva i jedinstva, hirurški precizno zaključuje: „'Novosti' imaju tu sposobnost da i sa malo reči kažu mnogo.”

* Zaboravljeni Vojislav Koštunica izgubio je svaku kontrolu pri pomenu svog omiljenog lista: „'Novosti' su ključna medijska institucija u Srbiji. (...) Svaki čitalac 'Novosti' zna da u ovim novinama može da pročita šta radi i misli vlast, a šta radi i misli opozicija.”

* Žarko Obradović, socijalistički ministar prosvete, sklon je analizama: „Ono po čemu su 'Novosti' prepoznatljive jesu kratke i sadržajne informacije, koje sa nekoliko rečenica kažu suštinu stvari.”

* Mihajlo Pantić, književni kritičar i član svih žirija, uhvatio se istorijske distance: „'Novosti' su svoj kvalitet i ugled stalno unapređivale.”

* Slavica Đukić Dejanović ima načelnu tezu: „Želim vam da informišete građane, a ne da stvarate javno mnjenje.”

* Svetko Kovač, načelnik Vojno-bezbednosne agencije, ne slaže se sa Dejanovićkom: „'Novosti' imaju odgovoran zadatak u oblikovanju javnog mnjenja.”

* Milorad Veljović, direktor policije, pronalazi ono što drugi ne vide: „Tekstovima štitite i nacionalne interese, a vodite računa i o bezbednosti zemlje.”

* Veselin Jevrosimović, vlasnik ComTradea, ima genetsku vezu sa slavljenikom: „Za Večernje novosti znam od kad sam rođen.”

* Milanko Šarančić, direktor železnica, poštenjačina, deli Jevrosimovićevo iskustvo: „Od najranijih dana, od vremena kad sam počeo da čitam štampu, jedine dnevne novine koje smo svakodnevno imali, listali i čitali kod kuće bile su upravo 'Večernje novosti'.”

* Bora Miljanović, direktor McCann Ericson PR, udara šaperovski direktno: „Vi ste jedan od nosećih stubova srpske javnosti, mada mi se čini da ni vi sami niste svesni svoga značaja.”

* Ksenija Jovanović, glumica, duhovno se vezala za glavnog urednika Novosti: „Manojlo Vukotić dao je listu bogatstvo tema, raznovrsnost pristupa, zanimljivost i objektivnost.”

* Mira Stupica ne stidi se da prizna: „Svako jutro se prvo sretnem sa 'Novostima' i kaficom: da progledam i sve saznam.”

* Goca Tržan, ugledna estradna umetnica, ekspertski ocenjuje: „'Novosti' cenim jer su dosledne i vidi se da u njima radi školovan kadar novinara.”

* Olja Ivanjicki, slikarka, u intimnoj erotskoj ispovesti odaje: „Volim sve što dugo traje, a 55 godina je 55 godina”.

* Aleksandar Timofejev, glavni i odgovorni urednik Studija B, primećuje edukativnu ulogu večernje škole: „Kada mojim mladim kolegama, studentima prenosim znanje često citiram naslove iz 'Novosti', kao nešto iz čega se može zaista mnogo naučiti.”

* Vuk Kostić, glumac, prenosi nam svoje vanzemaljsko iskustvo: „Ne čitam redovno štampu, ali 'Novosti' su super.”

PS: Pozivamo čitaoce da se svojom komentarima pridruže opštenarodnom slavlju povodom ovog značajnog društvenog jubileja. :mrgreen:

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17987
pesak

#430 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Toma Fila – savetnik Ivice DačićaObjavljeno: Čet, 16. 10. 2008. 16:48 PRIJATELJ ZLOČINACA
Za narod radim bez plate: Toma Fila
PHOTO: EPA/SAŠA STANKOVIĆ

Niko nije ni sumnjao da će jednom od najpoznatijih srbijanskih advokata zapasti neka od sinekura, s platom ili bez nje. Branio je Slobodana Miloševića, zastupa u Hagu kosovsku petorku Milutinović, Pavković, Ojdanić, Lazarević, Lukić; branio je realizatora državnog terora Radomira Markovića u procesima za atentat na Ibarskoj magistrali i za ubistvo Ivana Stambolića. U julu je dobio još jednog atraktivnog klijenta, Radovana Karadžića, a njega, kao i Ivicu Dačića, samo savetujePiše: Bojan Tončić

Ponekad zlonamernici advokatima, da bi ih diskvalifikovali, spočitnu nekog branjenika od čijeg se imena ledi krv u žilama, kao „kako možeš”, ali oni večito imaju korisne odgovore koji glase: „Mi smo kao taksisti, tabla svetli, stajemo prvom ko podigne ruku”. Ili: „Uvek ću se boriti za pravo svakog optuženog da ima branjenika”. Nisu odgovori za potcenjivanje, iako ima taksista koji planski staju tamo gde treba, znajući da su tu stalni klijenti, od jajara do običnih i masovnih ubica. A ko bi sporio pravo optuženom da ima stručnu odbranu, pogotovo kad su krivična dela za koja su optuženi ratni zločini, sakaćenja, mučenja, silovanja, proterivanje, maštovitost u nečovečnom ponašanju. Ko se takvim klijentima i njihovim ideolozima u Srbiji okrene – nikad neće morati da brine o zaradi.

OD KOJE JE FELE FILA
* „Srbin sam, imam 57 godina. U rezervi sam trećepozivac. Neću pobeći iz zemlje ako me pozovu da branim Kosovo. U stvari, otići ću tamo sa Arkanom, on mi je dobar prijatelj.”
* „Ako bi sada, ne daj Bože, uhvatili Mladića, a mislim da se on neće živ predati, za razliku od Karadžića, suđenje bi bilo objedinjeno. Govorio sam da nema šanse da Karadžić digne ruku na sebe jer je hrišćanin i takav je čovek. Kod Mladića nisam siguran. Ukoliko bi Mladića uhvatili u periodu dok ne počne suđenje Karadžiću, obojica bi bili na jednoj optužnici. Što se tiče Karadžića, hapšenjem Mladića njemu ne bi bilo ni teže, niti lakše.”

* „Ja sam u savetu Njegove svetosti patrijarha Pavla, zato i mislim da ne treba da pripadam nijednoj partiji i nikad nisam ni pripadao, niti ću pripadati. Osim u Boga, ni u koga ne verujem, niti se plašim, niti sam karijeru pravio na partijskoj pripadnosti, niti je to radio moj otac, niti moj pradeda.”

* „Radovan Karadžić moj je veliki prijatelj.”

Možda će Hag i zatvoriti radnju, ali sva je prilika da će se i ovde, ma koliko to neverovatno zvučalo, suditi solo zlikovcima, preciznije, onima koji nisu imali komandnu odgovornost, a motivacije im nije manjkalo. Jedan od najpoznatijih srbijanskih advokata, Toma Fila, zastao je, isključio svetlo na tabli i uključio taksimetar u Nemanjinoj; ruku je podigao Ivica Dačić. Već nedelju dana Fila je savetnik potpredsednika Srbije za spoljne poslove.

„Zvanično, savetnik sam od 8. oktobra i kada me je Ivica pozvao i pitao, odmah sam prihvatio! I verujte, velika mi je čast da, ako mogu, na ovaj način pomognem i Srbiji i njenim građanima. Plata me ne interesuje”, rekao je Fila.

Niko nije ni sumnjao da će Fili zapasti neka od sinekura, s platom ili bez nje, pa ko verovao – verovao. Branio je Slobodana Miloševića, zastupa u Hagu kosovsku petorku Milutinović, Pavković, Ojdanić, Lazarević, Lukić. Branio je realizatora državnog terora Radomira Markovića u procesima za atentat na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića. U julu je dobio još jednog atraktivnog klijenta, Radovana Karadžića – i njega, kao i Ivicu Dačića, samo savetuje. Prema broju godina zatvora koje su dobili njegovi klijenti, nesumnjivo je jedan od najneuspešnijih advokata u istoriji srbijanskog pravosuđa. Ili je svoj taksi namerno upravljao ka mestima gde je najveća koncentracija zlikovaca po metru kvadratnom. Kao onomad u Nemanjinoj.

Kada je navraćao u sektor politike i filozofije znao je autobiografski da utvrdi: „Mi smo, bre, volovi! Nama treba lider”. (Duga, oktobar 1993. godine)

Savet i podrška: Toma Fila u Centralnom zatvoru
PHOTO: EPA/SRĐAN SUKI

Možda izbor File za savetnika treba da potražimo u izjavi potpredsednika vlade iz maja ove godine: „Od saradnje s Haškim tribunalom nema ništa! Mi nikad nećemo pristati na to da se naši građani i dalje izručuju Hagu! Više puta sam rekao da smo spremni na razne kompromise, ali ne i na taj”, obećao je Dačić.

Fila ima slično uverenje, on ne priznaje Međunarodni sud pravde za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, ali kaže: „Bio sam i jesam najveći protivnik ovog suda jer smatram da je formiran da bi satanizovao jedinu neposlušnu stranu, onu srpsku. Činjenice da tri tužioca, 11 sudija i 300 službenika koštaju oko 40 miliona dolara i da gotovo sve troškove snose Amerikanci, kao i to da je Amerika ovom sudu ustupila dvadesetak advokata koji rade za FBI, dovoljno govore da se radi o političkom sudu. Međutim, mi smo u Dejtonu potpisali da ćemo kooperirati sa tim sudom i svaka diskusija o (ne)legitimitetu time prestaje”.

Zvuči kao dobro polazište za savetovanje potpredsednika vlade koja hrli ka Evropi. Toma Fila, međutim, ima i poslovični smisao za realnost: „U međuvremenu su oni (Tužilaštvo Tribunala, prim. aut) zauzeli stav da odustanu gdje god nešto nije do kraja izvedeno i gdje god je potrebna velika muka da se optužbe dokažu. Sigurno će u slučaju Karadžić zadržati Sarajevo i Srebrenicu i logore Omarsku, Keraterm i Manjaču, a dići će ruke od manjih optužnica, jer jedan čovjek može da izdrži samo jednu doživotnu robiju, a ne može deset”.

Dragutin Brčin, Vlade Divac, Toma Fila... galerija još nije popunjena.
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17988
pesak

#431 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Deklaracija o pomirenju: Predlog Demokratske stranke

Objavljeno: Sre, 15. 10. 2008. 17:07

PEDALA U GLAVI
I, Me, Mine: Boris Tadić
PHOTO: AP/YVES LOGGHE

U okviru Plana o pomirenju, DS preporučuje građanima da kupe bicikl: okretanje pedala nije samo fizička nego i politička aktivnost. Ko okreće, impotencija ga neće; ko vrti, ne boji se smrti; ko ubrza, Tadić mu je muza; ko krene da pita, ostaće bez mita.

Piše: Petar Luković (u ulozi Borisa Tadića)

Efikasnost, dinamika, pragmatizam – motori su današnje Demokratske stranke, večno u potrazi za brzinom; svejedno da li hitamo ka Evropskoj uniji, Ujedinjenim nacijama, Međunarodnom sudu pravde ili Crnoj Gori, važno je okretati pedale, ako stanemo, propali smo! Nemamo odavno vremena da se bavimo prošlošću; prošlost je onoliko mrtva koliko joj mi dopustimo da bude ukopana; što se manje bavimo onim što je bilo, veća je mogućnost da pedale brže okrećemo; svako podsećanje na tu „prošlost” isto je što i poturanje klipova kukuruza u biciklističke točkove budućnosti; zato, zbog toga, a upravo iz tog razloga, predlažemo ovakvu sažetu, efikasnu, dinamičnu, lančanu, pedalastu Deklaraciju o pomirenju: nema više vremena za razmišljanje!

1. Svaki član Demokratske stranke ima pravo da se oseća socijalistom i da bude član SPS, što će se smatrati dopunskim radom radi opšte blagodeti. Demokratska stranka, kao stranka otvorenog tipa, prima u svoje redove ne samo one koji se osećaju demokratama-socijalistima već i one koji smatraju da su demokrate-radikali, demokrate-napredni radikali, demokrate-narodni radnici ili demokrate-modifikovane G17 soje. Ukratko, svaki socijalista je predodređen da bude demokrata; svaki demokrata je u biciklističkoj obavezi da bude socijalista.

2. Pomirenje između tobož različitih ideoloških grupa, Demokratska stranka posmatra kao neminovni proces akceleracije; prošlo je vreme kad smo se delili po uverenjima, danas je trenutak kad nas spajaju zajednički interesi, koji su, istovremeno, interesi građana, upravo su građani ti koji su nas spojili jer građani žele mir, prosperitet, veće plate, bolje bicikle, savremenije pedale, nije im mrsko da vide žirafe u zoološkim vrtovima, građani su, ukratko, centralni fokus našeg interesovanja, bez građana koji ne glasaju za sve nas – nema ni nas, a ni vas, svejedno kako se zvali, demokrate, socijalisti. Znaćete da nemate izbora, bez obzira za koga glasali.

3. Kako su i DS a naročito SPS bespoštedno okrenuti evropskim integracijama, logično je da se prethodno međusobno integrišemo zarad pomenutih evropskih integracija. Ideologija više nije tema: za nas su Milošević i Đinđić samo isti diktatori koji su postali žrtve vremena u kojima su živeli; vreme je da prevaziđemo detalje o tome ko je tobož umro u Hagu ili ko je navodno ubijen četvrtim metkom u Beogradu; sve će to sutra biti deo istorije Evropske unije kojoj hitamo okrećući pedale bez prestanka; što je bilo – bilo je; ko je mrtav – mrtav je; prošlost nikako ne sme da bude prepreka na biciklističkoj stazi ka budućnosti. Ko propusti prvi krug, propustio je život: jer život ne može da čeka!

4. Demokratska stranka smatra da je Boris Tadić stožer sveukupnog života u Srbiji i da svaki građanin, naročito ako je član pomiriteljskog dueta SPS/DS, mora da živi s tom činjenicom koja ga duhovno obogaćuje; oni građani koji još nisu spoznali koristoljublje Pomirenja, savetuju se da se prijave najbližem SPS ili DS odboru; u slučaju da se ne jave, odbori će im se sami javiti. Posetite vi nas, da mi ne bismo posetili vas!

Sve piše u Deklaraciji o pomirenju: Boris Tadić
PHOTO: FoNet/EPA

5. Promoteri SPS/DS pomirenja treba da izbegavaju teme iz bliske i dalje prošlosti. Sve teme starije od sedam dana imaju se smatrati retro instalacijom; sve teme starije od godinu dana podležu krivičnom ispitivanju; sve teme starije od deset godina već su napisana optužnica za antidržavno delovanje u vanrednim situacijama. Medijska kampanja protiv ličnosti iz devedesetih godina govor je mržnje: ne dozvoliti mogućnost da su se, recimo, Gorica Gajević ili Goran Matić psihološki promenili, genetski modifikovali i prilagodili Ideji Pomirenja, predstavlja ne samo kršenje njihovih ljudskih prava već i pravni povod da budete lišeni tzv. slobo-slobode. Hapsi sve!

6. SPS uz pomoć DS neće dozvoliti da se teret istorije koristi u zločinačke svrhe; ko bude pominjao, slutio, naslućivao, reminiscentirao ili već nešto tako, centrirao, gađao, insinuirao, ofirao, cinkario, amputirao, plutao i podsećao na činjenicu da je SPS možda, eventualno, ne sećamo se, ko zna, može biti – bila na vlasti tokom devedesetih godina, neka računa da Specijalni tužilac za specijalne zločine neće ostati nepristrasan; država će žestoko uzvratiti na svaki terorizam sećanja!

7. U okviru plana o Pomirenju, DS preporčuje građanima da kupe bicikl: okretanje pedala nije samo fizička nego i politička aktivnost. Ko okreće, impotencija ga neće; ko vrti, ne boji se smrti; ko ubrza, Tadić mu je muza; ko krene da pita, ostaće bez mita.

8. Pomirenje SPS/DS kadrova podrazumeva da podjednako volimo Dragana Đilasa i Milutina Mrkonjića. Sve je to isto.

9. Dačić je ministar policije.

10. Tadić je Bog.

:D http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17939
_BaD_BoY

#432 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by _BaD_BoY »

"Slušajte, i ja sam ljudsko biće."

oplakah.. :D :D :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#433 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pici »

Izjave nedelje za godinu 2007.

Ove godine šampionsko postolje pripalo je akademiku i piscu Dobrici Ćosiću, sa tri izjave.

Prošle godine prvo mesto ravnopravno je podelilo čak sedmoro aktera sa najviše izjava nedelje.

Drugo mesto podelila su petorica kandidata: Aleksandar Tijanić, Dragan Jočić, Ivica Dačić, mitropolit Amfilohije Radović i Tomislav Nikolić.

I ove godine, kao i prošle niko nije osvojio treće mesto
piše: ...

Januar

"Vojislav Koštunica – to je aksiom!" :mrgreen:

Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a, na pitanje ko je za njega domaća ličnost 2006. godine ("Danas")

"Poznato je da su odnosi između dva naroda i dalje loši, iako je od rata prošlo više od deset godina. Pogotovo se to može osetiti kod nas, koji smo daleko od domovine."

Toma Banjanin, predsednik Srpskog kulturnog kluba u Melburnu, posle tuče srpskih i hrvatskih navijača ispred glavnog terena prvog dana Australijen opena ("Press")
:shock: :lol: :mrgreen:

"Pravo da vam kažem, ne bih se iznenadio da su za mene najviše glasali zatvorenici. Uostalom, u zatvorima imaju vrlo pozitivno mišljenje o meni..."

Nenad Vukasović, advokat, predsednik Socijaldemokratije – Nenad Vukasović, poznatiji kao branilac Zvezdana Jovanovića optuženog za ubistvo premijera Đinđića, o lošem rezultatu njegove partije na izborima (4453 glasa) ("Press")
:lol:

Februar

"Nemam pušku, ne daju mi da držim. Nemam ni petardu da ih zaplašim. Šta ću, lupam u šerpe kao neki ludi demonstrant, protiv vlasti. Vičem, psujem i derem se, a vukove, da prostite, zabole."

Časlav Jotić, ovčar iz sela Zli Do u nacionalnom parku Stara planina ("Večernje novosti")
:lol: :lol:

"Sila Boga ne moli, ali zato ni Bog silu ne voli. Pritom Bog je večan, a sila je svaka za vremena."

Saopštenje Sinoda Srpske pravoslavne crkve i poziv odgovornima da spreče specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za Kosovo Martija Ahtisarija u njegovom "opasnom naumu"
:evil:

"Iluzorno je iz kojih će se knjiga učiti, učiće se iz onih knjiga koje su naučno istinite."

Zdravko Vitošević, rektor Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, govori o udžbenicima koji će se koristiti na Kosovu posle utvrđivanja statusa (B92)

"Za nas je važno da Vlada bude funkcionalna, što znači da ima prostora za neke druge funkcije."

Vladimir Koman, funkcioner G17 plus ("Press")

Mart

"Kandidat Božidar Đelić kaže da ima već hiljadu strana o tome šta će da čini njegova vlada. To znači da nema program."

Vladimir Gligorov u komentaru u listu "Ekonomist"

"Vrlo često ih nazivam ‘dragi građani’ ili ‘naši prijatelji, građani iz južne srpske pokrajine’, ‘srpski građani’, ‘naši prijatelji Šiptari’, ‘naši prijatelji Albanci’."

Aleksandar Simić, član pregovaračkog tima iz Beograda, otkriva kako tokom pregovora oslovljava pregovarački tim kosovskih Albanaca (B92)

"Striptiz je kad se skinu do majke Božje, a konzum dama je artista: pije piće sa gostom i igra."

Brankica Ružić, supruga vlasnika noćnog kluba "Džet-set" iz Novog Pazara, na pres konferenciji sazvanoj povodom "iznošenja neistina" o ovom klubu u beogradskim medijima ("Danas")
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

"Nisu poslanici ludi, jer ne bi primili platu."

Slobodan Vučetić, bivši sudija Ustavnog suda, veruje da će se u Skupštini usvojiti izmene Zakona o budžetskom sistemu jer je privremeno finansiranje moguće samo do kraja prvog kvartala ("Blic")

"Nova sabornost pomirila je kvislinge, naciste i staljiniste. Sve koje je Berlin proterao."

Nikola Samardžić, profesor na Filozofskom fakultetu ("Danas")

April

"Današnji srpski političari predstavljaju prvu generaciju političara koji nemaju uticaj na uređivanje u ovoj kući, a ta činjenica je frustrirajuća kako za njih tako i za RTS."

Aleksandar Tijanić, direktor Javnog servisa ("Politika")
:mrgreen:

"Za nas je najvažnije da im dokažemo, a mislim da i oni to znaju, da bi posle eventualnog proglašenja nezavisnosti Kosmeta, čitava Afrika strepela!"

Vuk Drašković, ministar spoljnih poslova, uoči puta u Južnoafričku Republiku ("Večernje novosti")

"Uz puno poštovanje reči Sandžak, taj se deo Srbije zove Raška – iz koje su i Raškovići. Da je to oduvek bio Sandžak, ja bih se prezivala Sandžaković."

Sanda Rašković-Ivić, predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju ("Politika")

"Eklston je pitao premijera Vojislava Koštunicu i mene zašto Srbija nema nijednu ozbiljnu stazu za auto-moto trke. Kada nam je objasnio šta to znači i kakve su mogućnosti i potencijalni prihodi, video sam da se ta investicija brzo isplati. I odmah sam počeo da radim na tom projektu..."

Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, otkriva da bi u Srbiji uskoro mogla da počne izgradnja staze za trke Formule 1 ("Press")

Maj

"Ovo je trenutak koji me ispunjava i spokojstvom i tugom. Spokojstvom što sam poživeo više no što treba, pa sam uspeo da ostvarim svoj radni cilj koji sam zamislio ‘53. godine po objavljivanju drugog romana Koreni. Tada, mlad i samouveren, naumio sam da napišem 12 knjiga, ciklus o ljudskoj sudbini u srpskoj zemlji. Međutim, poživeo sam duže nego što sam naumio i napisao sam više knjiga."

Dobrica Ćosić, književnik, prilikom potpisivanja ugovora sa Prosvetom o objavljivanju romana Vreme vlasti 2 ("Blic")
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :evil: :evil:

"To da li sam ja lično učestvovao u pregovorima... To ne znam!"

Miloš Aligrudić, šef poslaničkog kluba DSS-a, na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije

"Nije sjajno, ali bar koristim više padeža od Karića."

Amdžat Migati, Jordanac, radikal, prvi je stranac poslanik i prvi narodni predstavnik koji govori arapski, na pitanje kako govori srpski ("Večernje novosti")

"Tadić je dao sve osim mesta predsednika Srbije i predsednika DS-a. A to mu Koštunica nije tražio."

Zoran Živković, političar ("Danas")

"Ja sam mitropolit crnogorsko-primorski, i neće se tako lako mene Crnogorci ratosiljati. Ovde sam i ostajem ovde uz Božiju pomoć. Već sam i grob spremio, tako da ne brinu oni koji su zabrinuti."

Mitropolit Amfilohije Radović, demantujući vesti da će biti sledeći patrijarh ("Blic")

Jun

"Niko u NBS-u nije toliko stručno potkovan da izračuna neki referentni kurs dinara."

Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije, komentarišući ocenu eksperata Instituta za tržišna istraživanja da je kurs dinara precenjen ("24 sata")

"Verovatno kosa."

Predrag Bubalo, ministar za trgovinu, odgovarajući na pitanje šta se ženama dopada kod njega ("Večernje novosti")

"Vrlo sam svestan da u svojim razmišljanjima o nekim životnim pitanjima srpskog naroda nisam nadvladao tamu svoje pesimističke duše."

Dobrica Ćosić, pisac, u besedi "Srpsko pitanje – pitanje istine", na otvaranju Kruševačke filozofsko-književne škole ("Večernje novosti")
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"Tadić je po umerenosti, dobronamernosti, nesvađalaštvu, toleranciji i senzibilitetu za razne grupe ljudi najbliži onome što sam ja radio."

Dragoljub Mićunović, odgovarajući na pitanje "kod kojeg su se političara njegove ideje najbolje primile" ("Evropa")

Jul

"Potpuno je besmisleno da mene čuvaju policajci kao državni službenici od države koja me ugrožava."

Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, o odbijanju obezbeđenja koje mu je ponudio direktor policije Milorad Veljović dok ne dobije odgovor ko ga ugrožava ("Blic")
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

"Vlasnik hotela je bio oduševljen mojom revijom i pitao me je šta može da učini za mene. Ja sam ga zamolila da na zid okači i moju sliku. Pa, sad, videćemo..."

Verica Rakočević, modna kreatorka, održala je reviju na Kubi, u hotelu Nacional čije zidove krase slike slavnih gostiju, poput Al Kaponea, Žizel Bundešen, Leonarda Dikaprija...

"Danas su državni mediji i javni servisi na mrtvoj straži objektivnog novinarstva."

Luka Mičeta, generalni direktor Tanjuga

("NIN")

"Moćan je čovek koji živi u strahu od Boga i to bi trebalo da znaju oni koji su u Crnu Goru i Srbiju doveli bezbožnu grupu da peva demonske pesme i terali omladinu da svemu tome aplaudira."

Amfilohije, vladika crnogorsko-primorski, komentariše gostovanje Rolingstonsa u Crnoj Gori (Beta)

Avgust

"Znam jedino to da ni da se sto puta toliko vremena i novca utroši ne može dovesti do dokaza koji bi me mogao povezati s nezakonitim radnjama."

Milo Đukanović, predsednik Demokratske partije socijalista, ne želi da ulazi u ocene o ozbiljnosti italijanskog tužilaštva u procesu koji se u Bariju vodi protiv njega zbog pranja novca (B92)

"Učestvovanje u Partnerstvu za mir je kao učestvovanje u Kupu UEFA."

Dušan Spasojević, pomoćnik ministra odbrane Srbije (B92)

"Milošević se nije rodio u Požarevcu, nego u titoizmu."

Dobrica Ćosić, pisac (RTS)
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"Putin kao dečak nije bio komsomolac."

Mihajlo Marković, akademik ("Pravda")

"Za svaki pokušaj neprimerenog ponašanja u smislu neke ljutnje, nebodrenja saigrača, biće ‘pušenje klupe’."

Zoran Slavnić, selektor košarkaške reprezentacije ("Kurir")

Septembar

"Hajde da se zapitamo da li mi uopšte imamo državu i kolika nam je država."

Dragan Jočić, potpredsednik DSS-a i ministar policije ("Press")

"Dok traje ova operacija nema igranke."

Dragan Jočić, potpredsednik Demokratske stranke Srbije i ministar policije, pojašnjava stav DSS-a da bi predsednički i lokalni izbori trebalo da se održe tek kada se reši "fundamentalno nacionalno pitanje" – da Kosovo ostane u sastavu Srbije (B92)

"Sada ću da kažem nešto pozitivno, mada znam da vas to uvek iznervira."

Miljenko Dereta, u razgovoru za emisiju "Peščanik" na Radiju B92

"Mnogi od onih koji su tokom vekova ostavljali mladost i kosti po Kosovu polju, Kajmakčalanu i Košarama možda su imali povoljniju ‘agendu’ i pametnija posla."

Đorđe Vukadinović, glavni urednik časopisa "Nova srpska politička misao", objašnjava zašto ne piše o atraktivnim temema ("Politika")

Oktobar

"Radim kao savetnik premijera, on me uvek sasluša, ali posluša sebe."

Milan Parivodić, savetnik predsednika Vlade Srbije za ekonomiju ("Press")

"Vas 20 misli jedno, a nas 230 misli drugo. U Srbiji nema fašista."

Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS-a, Nenadu Čanku i Čedomiru Jovanoviću ("Večernje novosti")
:mrgreen: :lol: :lol: :lol:

"Glavni razlog što žele da isele zoo-vrt na neku ‘poželjniju’ lokaciju je očigledni dil gradskih čelnika da na mestu vrta naprave nekakav ‘centar za zabavu i kocku’."

Vuk Bojović, direktor beogradskog zoo-vrta ("Kurir")

"Nametnut je zvuk na koji će Srbija, umesto da igra kolo, vrteti rukama i kukovima kao da je u haremu. Zaslepljena polumesecom, neće videti sopstveni krst nad glavom."

Zoran Hristić, kompozitor, govori o muzici kao sredstvu za manipulaciju ("Politika")

Novembar

"Nisu ni svi koristili mobilne telefone, a sada ih koriste. Ja prvi nisam znao da pošaljem SMS, pa sada znam."

Miloš Todorović, zamenik sekretara Skupštine, na vest da će svaki poslanik dobiti laptop na korišćenje (B92)

"Ne kažem da ona ima istupe mimo radikalskog programa, ideologije, ali ponekad se trudi da ispadne kako je emancipovanija od drugih radikala."

Tomislav Nikolić, lider radikala, o Maji Gojković, gradonačelnici Novog Sada ("Politika")

"Sablju neću koristiti u onom kontekstu u kojem je pominjana u poslednje vreme, dakle neće biti nikakve akcije Sablja."

Ivica Dačić, predsednik SPS-a, od Udruženja ratnih vojnih invalida dobio je sablju, u znak zahvalnosti za sve što je tokom godine uradio na poboljšanju statusa članova udruženja ("Gazeta")

"Naši studenti moraju da imeju ‘bols’."

Aleksandar Karađorđević, prestolonaslednik, na otvaranju Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata u Kragujevcu ("Gazeta")
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Želim da ljudi glasaju za mene zbog svega što sam uradio i zbog mojih stavova, a ne zato što je neko pevao na mom mitingu."

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, obećava da u svojoj kampanji za predsednika neće "preoteti" Cecu Ražnatović od Velje Ilića ("Press")
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Decembar

"Trojka je trojka, a dvojka je dvojka."

Vojislav Koštunica, premijer, objašnjava da ideje iznošene tokom pregovora o statusu Kosova "proceduralno nisu bile valjane" (B92)

"Ne postoji ništa i niko koga se plašim, jer svašta sam u životu prošao. Jedino od čega strahujem jeste da pre nego što odem sa ovog sveta neću stići da kažem svima šta mislim o njima."

Ivica Dačić, lider socijalista, hvali se svojom otpornošću na strahove ("Glas javnosti")
:-) :-) :shock: :shock: :shock: :mrgreen:

"I šta fali 12. decembru? Nije bilo čak ni crveno slovo u kalendaru!"

Nebojša Krstić, savetnik predsednika Republike, poručuje onima koji su nezadovoljni danom kada su raspisani izbori ("Politika")
pesak

#434 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

uopste mi vise nije smesno. ovo je horor.
pesak

#435 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Alko-test: Čiji je veći? :D :D

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=18426 :D :D :D
:D Objavljeno: Sre, 29. 10. 2008. 13:49

IZMERITE SVOJ PATRIOTIZAM
Ko je veći patriota: Kokoška ili jaje?
PHOTO: STOCK

Da li ste nesrećno zaljubljeni u svoju otadžbinu ili sebe smatrate dalekim potomkom Vuka Brankovića? Da li ste pristalica umerenog nacionalizma neobaveštenog tipa ili vam je bliži patriotizam sa ljudskim likom (npr. sa likom Ratka Mladića)? Da li ste patriota bez portfelja ili đubre jedno anacionalno? Stručni tim e-novina predvođen dipl. inženjerom ljudskih duša Dobricom Bećkovićem Štulom sastavio je test po metodi Dejvida Lina, naučnika engleskog i svetskog, koji će vas iščupati iz nedoumice, i to putem kojim se ređe ide. Rešite test i saznaćete sve što ste želeli da znate o seksu (sa posebnim naglaskom na jebanje u zdrav mozak), ali se niste usuđivali da pitate ljude u belom. Srećno!Piše: Tomislav Marković
1. Vest o hapšenju Radovana Karadžića vas je zatekla:

a) u toplom porodičnom domu, gde ste se, klečeći na kolenima, molili ispred ikone svetog Velikomučenika Slobe Izručenog
b) na patriotskom zadatku dok ste auto-lakom pisali parolu „Nož, žica, Srebrenica”
c) na partiji pokera u svlačenje (za kockare apstinente) sa Branom Crnčevićem
d) na spavanju

2. Sanjate Ratka Mladića i vladiku Pahomija u strasnom ljubavnom zagrljaju. Budite se obliveni hladnim znojem. Vi ćete:

a) uzeti „Veliki narodni sanovnik” i udarati se njime po glavi dok ne izgubite pamćenje
b) uzeti „Veliki narodni kuvar” i spremiti srpski specijalitet protiv uroka
c) shvatiti da se bratooslobodilački rat vodi otpozadi
d) prijaviti Haškom tribunalu lokaciju sna

3. Koji je srpski nacionalni instrument?

a) gusle, jer imaju samo jednu žicu koja simbolizuje srpsko nacionalno jedinstvo
b) dvojnice, jer su simbol bratstva dva oka u glavi
c) klavir, jer ga je teško zadenuti za pojas
d) električna gitara, jer je Tesla pronašao struju

4. Srećete na ulici Natašu Kandić. Vi ćete:

a) poškropiti je osvećenom vodicom iz nokšira koji uvek nosite za pojasom
b) žaliti se Fondu za humanitarno pravo zbog ugrožavanja prava na slobodu kretanja
c) doživeti prosvetljenje i shvatiti da se zločin ne isplati
d) dostići nirvanu i biti srećni kao Pinki u liftu

Koga više voliš - dečake ili otadžbinu: Vladika Pahomije :D
PHOTO: VRANjSKE

5. Zašto su Srbi uvek vodili samo odbrambene ratove?

a) zato što su zapadne granice Srbije Karlobag, Karlovac, Ogulin, Virovitica
b) zato što je Dušan Silni bio miroljubiv čovek koji je lansirao krilaticu „Tuđe nećemo, svoje ne damo”
c) zato što je napad najbolja odbrana
d) zbog brojnih prednosti koje pruža domaći teren

6. Poznato je da je najveći junak naše epske poezije, Marko Kraljević, u stvarnosti bio turski vazal. Kako objašnjavate činjenicu da su epski pevači baš turskog vazala proglasili za najvećeg srpskog heroja?

a) junačke pesme ispevali su slepi guslari, a od njih se ne može očekivati objektivan pogled na istorijske događaje
b) Marko Kraljević nije bio turski vazal. Ta kleveta je plod turske propagande koja je želela da se osveti Marku za ubistvo Muse Kesedžije
c) Marko Kraljević je bio dvostruki špijun infiltriran u redove turske vojske sa zadatkom da podrije Osmanlijsko carstvo iznutra, što mu je nakon pet vekova pošlo za rukom
d) plastična hirurgija čini čuda

7 Srđa Zlopogleđa je:

a) prvi srpski hipnotizer
b) slepi guslar
c) vidovita Zorka
d) urokljivi Hari

8. Stigla vam je muzička čestitka od Vojske Srbije sa pesmom „Srpska se truba s Kosova čuje”. Pozivaju vas na vojnu vežbu. Vi ćete:

a) izljubiti se sa ukućanima i skočiti kroz prozor
b) izvaditi iz ormara sablju dimiskiju kojom je vaš čukundeda sekao Turke i ritualno izvršiti harikiri
c) naizmenično slušati dragačevske trubače i Majlsa Dejvisa dok vam se truba ne ogadi
d) stati u ćošak i praviti se ludi

9. Da li su Srbi ratnički narod?

a) jesu – bore se kao lavovi za slobodno mesto u autobusu
b) nisu, jer više vole da počivaju u miru
c) jesu, mada smatraju da su svi ratovi unapred izgubljeni – uvek neko preživi
d) naravno. Ako ne umemo da radimo, bar umemo batine da popijemo

10. Iz rata ste doneli:

a) samo portabl TV – suvenir na stražarske dane
b) 5 kg zlatnih zuba koje nameravate da pretopite, jer vam je zlato potrebno za oreol
c) 8 minobacača, 52 kašikare, 2 tromblona i zolju koje ste ovih dana legalizovali, jer ste pristalica legalizma
d) ogrlicu od očiju i ušiju koju nosite oko vrata, jer ste umetnička duša

11. Relja Krilatica je:

a) srpski uložak za dvorske dame
b) anđeo garavog lica
c) F-117 A
d) Pera Detlić

12. Šta zapravo znači srpska uzrečica „Ima nešto”?

a) to je skraćenica od „Ima nešto trulo u državi Danskoj”, što pokazuje da su Srbi još od pamtiveka vrsni poznavaoci Šekspira
b) to je suština srpskog odnosa prema Apsolutu
c) odgovor na pitanje „Šta imaš u bubregu?”
d) to je srpski prevod čuvenog metafizičkog pitanja „Zašto postoji nešto, a ne ništa?”

Multipraktik za merenje patriotizma: Čudna sprava
PHOTO: STOCK

13. Kako glasi srpski kategorički imperativ?

a) ne ubij, ako ti savest nije mirna pred tvojom nacijom
b) dobar i lud su braća rođena
c) pognutu glavu mač ne seče
d) ubij, ubij, ubij pedera, pederaa, pederaaa!

14. Da li su Srbi narod visoke kulture?

a) nisu, jer ih muči strah od visine
b) naravno da nisu. Andrić, Crnjanski, Kiš i njima slični izrodi su samo izuzeci koji potvrđuju pravilo
c) Srbi su taj stadijum odavno prevazišli, tako da sada i visoku kulturu gledaju sa visine
d) ne odgovaram na niske udarce

15. Ko je vaš omiljeni srpski svetac?

a) sveti Nikad
b) sveti Niko i žena mu Ništa
c) sveti Jad Čemerotočivi
d) sveta Žrtva Osvećena

16. Šta je temelj nacionalnog identiteta u Srba?

a) ludi kamen temeljac koji slobodni zidari odbaciše
b) otac nacije koji je i najveći sin naroda, što Srbe često dovodi u krizu identiteta
c) kosovski zavet koji ima tu prednost nad Starim i Novim zavetom što se ne mora čitati
d) pravoslavlje po meri čoveka čiji osnovni postulat glasi: „Ko se ne osveti, taj se ne posveti”

17. Da li su Srbi narod najstariji?

a) jesu, što dokazuju prvi pisani spomenici koje su u kamen uklesale amebe :D
b) jesu, zato su i počeli da izumiru
c) o njihovoj starosti najbolje govori Pahomijeva poslovična ljubav prema maloletnicima. Najlepše je kad se spoje mladost i iskustvo!
d) naprotiv. Srbi su najmlađi narod na svetu, o čemu rečito svedoči i poslovica: „Mladost – ludost”

18. Dopunite narodnu poslovicu: Srbin je mio...

a) ma koje nacionalnosti bio
b) koliki god mu nacionalni ponos u erekciji bio
c) a Hrvat nije. O Bošnjacima da i ne govorimo
d) a Crnogorac je Milo

19 Kako su se zvali devet Jugovića?

a) delije sa juga
b) Lolek i Bolek
c) Pera, Mika i Laza
d) hej, Jugovićiiii!

20. Najbolji prijatelj vam, u iznenadnom nastupu iskrenosti, saopštava da se Ratko Mladić krije u njegovoj kući. Vi ćete:

a) reći: Brate, upoznaj me sa legendom kako znaš i umeš, ne pitam šta košta
b) začuditi se: Koji Ratko? Koji Mladić? Nemam pojma, ne bavim se politikom :D
c) hladnokrvno ćete mu saopštiti: A u mojoj kući se krije stari Vujadin. ’Oćeš da se džoramo?
d) upitati zabrinutim glasom: Je l' imaš gromobran na kući?

21. Kod Vojislava Koštunice vam se najviše sviđa:

a) nova frizura (black’n’decker via Honeker)
b) tradicija do koje drži, bar kad su u pitanju tekovine Miloševićevog režima
c) tikovi, grimase i namigivanje
d) brkovi

Image
:D :D :D

Patriotski poljubac: Bora Čorba i Vojislav Koštunica u erotskom zanosu
PHOTO: BETA/VLADIMIR MILIVANOVIĆ

22. Na Borisu Tadiću vam se najviše dopada:

a) Ivica Dačić
:lol: :lol: :D
b) Prijateljice Vesne Radusinović
c) Vesna Radusinović
d) inteligentan pogled uvek zagledan u svetlu evropsku budućnost

23. Povodom smrti voljenog Slobodana Miloševića vi ste:

a) odrezali kosu, poderali odeću i posuli se po glavi pepelom šiptarskog porekla iz visokih peći „Mačkatice”
b) stavili crni flor preko očiju da ne biste pali u iskušenje da gledate televiziju narednih 40 dana
c) prodali kuću, imanje i ukućane i tako stečenim kapitalom platili čitulju u „Politici” sa fotografijom SM-a u prirodnoj veličini
d) izvršili samoubistvo trovanjem da biste se pridružili obožavanom predsedniku

Rešenja

Ako imate najviše odgovora pod „a”:
Izdajniče, strani plaćeniče, domicilna ništarijo, evroslinavče nijedan! Pa zar vama ništa nije sveto: ni rodna gruda, ni vekovno ognjište, ni Vojislav Koštunica, ni Ivica i Tadica, ni grobovi predaka?! Obred egzorcizma vam je potreban kao „Hleb i so”! Pozovite vladiku Pahomija da iz vas istera nečiste sile. Neka vam je Bog u pomoći.

Ako ste mahom zaokruživali pod „b”:
Osećate izvesnu naklonost prema svojoj zemlji u saksijama sa cvećem, ali je pitanje da li se to može nazvati patriotizmom. Kupite bar po metar sabranih dela Vojislava Šešelja i Brane Crnčevića, i sve će vam se samo kasti.

Imate najviše odgovora pod „c”:
Bravo, majstore! Vi ste veliki Srbin široke duše i velikog srca koji se mogu videti čak i pod mikroskopom od 100 sveća. Vaš patriotizam je beskrajan poput romana Dobrice Ćosića.

Najviše odgovora pod „d”:
Iz vaše duše sam se vaskoliki serbski narod oglašava umilnom pesmom koja miluje uši svakom pravom čoveku, od Srbende do Srpčeta, a ta pesma počinje rečima koje izražavaju esenciju srpske suštine: „Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala”. Vi ste naš idol. Svratite do naše redakcije da vam dodelimo nagradu – parče originalnog srpskog meteorita koji je prvi pao na planetu Zemlju iz neznanih zakutaka Vaseljene, odakle se i prvi Srbin u davna, pradavna vremena doselio jašući na Halejevoj kometi kao na doratu ili Đogu.

:D :mrgreen:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#436 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by Dado dijasporitus »

pici wrote: Izjave nedelje za godinu 2007.

"Nemam pušku, ne daju mi da držim. Nemam ni petardu da ih zaplašim. Šta ću, lupam u šerpe kao neki ludi demonstrant, protiv vlasti. Vičem, psujem i derem se, a vukove, da prostite, zabole."

Časlav Jotić, ovčar iz sela Zli Do u nacionalnom parku Stara planina ("Večernje novosti")
:lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo je tako dobro na toliko nivoa. Uvijek sam tvrdio da su najjednostavniji ljudi najveci filozofi. :D
pesak

#437 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Image

:D cik pogodi ko sam... :mrgreen:

Pomiriteljska tribina u biskopu REX

Objavljeno: Uto, 04. 11. 2008. 15:45 I FAŠISTI SU DOBRODOŠLI
Demokrate spremne na dijalog: Obraz pre dolaska u REX
PHOTO: FoNet/ALEKSANDAR LEVAJKOVIĆ

Od samog početka ova čudovišna predstava sa nacistima u glavnoj ulozi – zasnovana je na pogrešnim premisama. Tobože, srpsko društvo je već dovoljno zrelo da sebi može da dopusti demokratski luksuz prijateljskog ćaskanja između svih zaraćenih strana: žrtava i dželata, čuvara logora i logoraša, ubica i ubijenih, levih i desnih ekstremista, demokrata i socijalista, vuka i jagnjeta, Stanlija i Olija, života i smrti, a naročito smrtiPišu: Petar Luković & Tomislav Marković
Sumanuta ideja da treba čuti i drugu stranu, naročito ako je ta strana fašistička, realizovala se u celosti u nedelju uveče u bioskopu REX, mestu koje je poznato po promociji ekstremnih antifašističkih vrednosti. Ali, kako je Deklaracija o pomirenju ušla u sve pore javnog života (i zapušila ih), ni REX nije ostao imun na nove trendove miroljubive koegzistencije: tako su za istim stolom sedeli Miloš Teodorović (novinar), Milan St. Protić (istoričar), Simon Simonović (Evropa nema alternativu), Mladen Obradović (Obraz) i Miša Vacić (1389), uz voditeljku Antonelu Rihu (B92) i masovno prisustvo policajaca, što u uniformi, što u civilu, pomešanih sa publikom podeljenom u dva tabora – naše i njihove. Povod ovog peace hepeninga bila je projekcija filma „Vrela krv” (autor Lazar Lalić), koji se bavi usponom desnog ekstremizma u Srbiji posle 2000. godine.

Od samog početka ova čudovišna predstava sa nacistima u glavnoj ulozi – zasnovana je na pogrešnim premisama. Tobože, srpsko društvo je već dovoljno zrelo da sebi može da dopusti demokratski luksuz prijateljskog ćaskanja između svih zaraćenih strana: žrtava i dželata, čuvara logora i logoraša, ubica i ubijenih, levih i desnih ekstremista, demokrata i socijalista, vuka i jagnjeta, Stanlija i Olija, života i smrti, a naročito smrti. Tako je programska koordinatorka kulturnog centra REX Dušica Parezanović u svom lutanju pronašla mentalnu koordinatu u sledećem objašnjenju: „Da bismo mogli da se borimo protiv ovakvih organizacija, moramo da čujemo i njihovo mišljenje”. Ali, dobrodušna Dušica imala je i aneks na svoje objašnjenje: „Pozivanje desnih ekstremista ne znači želju da se s njima stupi u dijalog”.

Ko sledi logiku Dušice P. lako će doći do sledećih zaključaka: ako s nekim razgovarate, ne znači da ste s njim u dijalogu, naprotiv, što više s nekim razgovarate, manje ste u dijalogu; ako ste s nekim u neprestanom dijalogu, to znači da dijaloga uopšte nema, niti je potreban; vrhunac dijaloga je, podrazumeva se, ćutanje obe strane (klasičan primer: pismo Vojislava Koštunice Aci Tomiću, gde se kaže da se njih dvojica najbolje razumeju ćuteći).

Poziv na tribinu: Primalni krik
PHOTO: BETA/MARKO RUPENA

Koliko god koordinatorka Dušica, na prvi pogled, bila sklona dijaloškom dijalogu bez dijaloga, ipak je kontaktirala policiju (da se pobrine o kvalitetu dijaloga) i agenciju „Progard” (da se pobrine o kvantitetu dijaloga). Za svaki slučaj, potencijalnoj publici je poslato standardno obaveštenje, uobičajeno za mirne demokratske skupove: „Pozivamo vas da dođete sa vašim prijateljima ili sami u prostor bioskopa REX i na projekciju što ranije (do 18:30 bi bilo poželjno), kako bi svi mi mogli da zauzmemo što više mesta i na taj način onemogućimo veće prisustvo članova Obraza, 1389 i drugih ekstremističkih organizacija”.

Pa, je li to lepo? Pozoveš desne ekstremiste da čuješ njihovo mišljenje, bez želje da s njima stupiš u dijalog, a onda kurvinski, mučki apeluješ na svoje pristalice da dođu što ranije, zauzmu sva mesta i tako zajebu naivne članove Obraza i drugih fašističkih a nevladinih organizacija!

Da pokušamo da raspletemo ovo dijaloško klupko: ako su Miša Vacić (1389) i Mladen Obradović (Obraz) fašisti, članovi „ekstremističkih organizacija” (D. Parezanović, koordinatorka), zašto ih uopšte pozivati da učestvuju na tribini, gde se unapred zna raspored snaga (policija, „Progard” i svesni građani pristigli do pola sedam); ako pak Miša Vacić (1389) i Mladen Obradović (Obraz) nisu fašisti, jer „moramo da čujemo njihovo mišljenje” (Dušica P, koordinatorka), čemu policija, čemu „Progard”, čemu otimanje stolica do pola sedam?

Možda je pravu meru pomirenja pronašao Veran Matić, vlasnik RTV B92, koji se na dobro obezbeđenoj tribini slobodno javio iz publike i lihtovski otkrio suštinu: „Naše društvo ima dosta različitosti i to treba prihvatiti”.

Rizikujući da se ne složimo sa drugom Matićem, usuđujemo se da kažemo kako je davanje legitimiteta najgorim fašističkim udruženjima koja javno podržavaju zločince, etnička čišćenja, genocid, šire mržnju svih oblika, potpuno suprotno demokratskoj praksi u civilizovanim zemljama. Da je sreće i poštovanja zakona, članovi takvih organizacija, uključujući Vacića i Obradovića, bili bi odavno iza rešetaka.

Sa fašistima nema dijaloga!

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=18654
pesak

#438 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

Image

ivica dacic
pesak

#439 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

evo i jedna astro prognoza za srbiju- pluton ulazi krajem novembra u jarca. to znaci da ce u zemljama koje su pod znakom jarca doci do nasilja. nece biti lako ni njihovim komsijama.
nasilje . i transformacije koje ce trajati do 2025. :mrgreen:
sto se mene tice, moze i da se ne zavrse te transformacije. :mrgreen:
inace mister tadic je jarac u horoskopu. on moze biti zrtva nasojla , a moze i postati nasilan,pojma nemam.
doci ce do nasilnog nametanja nekakvih diktatura i vojnih hunti diljem svijeta.
eto. :mrgreen:
da, zaboravih da kazem i da su kao srbi valjda kao narod, u znaku jarca. :mrgreen: ako sam dobro razumela.
a i albanci su u znaku jarca. :mrgreen:
pesak

#440 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

a sto se jeremica tice, on je samo izvodjac radova... :mrgreen:

takoreci sluzbenik. radno lice. civil u vojsci. :lol:
dallton

#441 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by dallton »

pesak wrote:evo i jedna astro prognoza za srbiju- pluton ulazi krajem novembra u jarca. to znaci da ce u zemljama koje su pod znakom jarca doci do nasilja. nece biti lako ni njihovim komsijama.
nasilje . i transformacije koje ce trajati do 2025. :mrgreen:
sto se mene tice, moze i da se ne zavrse te transformacije. :mrgreen:
inace mister tadic je jarac u horoskopu. on moze biti zrtva nasojla , a moze i postati nasilan,pojma nemam.
doci ce do nasilnog nametanja nekakvih diktatura i vojnih hunti diljem svijeta.
eto. :mrgreen:
da, zaboravih da kazem i da su kao srbi valjda kao narod, u znaku jarca. :mrgreen: ako sam dobro razumela.
a i albanci su u znaku jarca. :mrgreen:
pa zar niste mogli tu srbiju osnovati na arktiku pod znakom kita ili delfina, dosad bi usli u evropsku uniju, a ne ovako da mrcvarite i sebe i sav svijet :lol: :lol:
pesak

#442 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

pa eto, sta da ti kazem... :D

sar5ajevo je u znaku skorpije
dallton

#443 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by dallton »

pesak wrote:pa eto, sta da ti kazem... :D

sar5ajevo je u znaku skorpije
sto ce reci?
pesak

#444 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

pojma nemam.
:D
mrzi me da mislim.

cini mi se da je vase sr.... proslo.
pluton, vladalac skorpije ulazi u jarca, gde je znak srpskog naroda.
pa ti sad kombinuj.

mozda ce biti samo kokanje unutar srbije, a mozda i van. pojma nemam.
a mozda nece nista.

skorpija je 8.kuca- smrt. skorpija ulazi u jarca. sta bi to moglo biti.

a meni je u coroskopu smrt ili zatvor zbog iskrenih reci, pa bolje da ucutim malo. :-) :D
dallton

#445 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by dallton »

pesak wrote:pojma nemam.
:D
mrzi me da mislim.

cini mi se da je vase sr.... proslo.
pluton, vladalac skorpije ulazi u jarca, gde je znak srpskog naroda.
pa ti sad kombinuj.

mozda ce biti samo kokanje unutar srbije, a mozda i van. pojma nemam.
a mozda nece nista.

skorpija je 8.kuca- smrt. skorpija ulazi u jarca. sta bi to moglo biti.

a meni je u coroskopu smrt ili zatvor zbog iskrenih reci, pa bolje da ucutim malo. :-) :D
pa mi tebi najavljujemo rokanje unutar srbije vec 2 mjeseca, a ti sad nama citiras horoskop :lol:
pesak

#446 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

deja vu ... :D
pici

#447 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pici »

Image
ocemol na grupnjak kod mene......
pici

#448 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pici »

Image
jes vido de si fulo na kladionici u parovima......
pici

#449 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pici »

Image
Sjedinjene Kosovske Države
pesak

#450 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

Post by pesak »

aaaaaaaaaa, pa gde ste , ljudi ? :-D