Kao prvo mi je dosta paradoksalno da muslimani priznaju Isusa/Isa a.s za Božijeg poslanika, ali ne vjeruju u njegovo Učenje!? Donekle to mogu razumjeti, jer su postaojala i Jevanđelja koja su odbačena, npr. Jevanđelje po Judi ili Mariji Magdaleni, koja su davala sasvim drugačiju sliku o Isusu, ali mi ni dalje nije jasno kako se priznaje Isus kao Božiji Poslanik, a njegovo se učenje smatra, haj'mo reči, neadekvatnim za Islam!?iceman2010 wrote:
Nigdje nisam napisao da vjerujem da je covjek stvoren prije par hiljada godina kako je to neko izracunao prema bibliji. Mi muslimani svakako vjerujemo da je biblija izmjenjena i da nije izvorna bozija rijec, pa ne vidim razlog zasto bih ti odgovarao na tvrdju u koju ne vjerujem? Ili ces me prvo ubijediti da vjerujem u to, pa ces me onda tuci naucnim dokazima? Grebi ga ne kontam.
Kao drugo, ako ne vjeruješ u Abela i Kaina, Nuha itd. koji su zajednički za sve monoteističke religije, zar ne sumnjaš onda i u samu prirodu Islama??? Ili ona ima neku sasvim drugačiju tvrdnju po pitanju nastanka Čovjeka???