Krah Darwinizma

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
uroborus

#426 Re: Krah Darwinizma

Post by uroborus »

iceman2010 wrote:
Nigdje nisam napisao da vjerujem da je covjek stvoren prije par hiljada godina kako je to neko izracunao prema bibliji. Mi muslimani svakako vjerujemo da je biblija izmjenjena i da nije izvorna bozija rijec, pa ne vidim razlog zasto bih ti odgovarao na tvrdju u koju ne vjerujem? Ili ces me prvo ubijediti da vjerujem u to, pa ces me onda tuci naucnim dokazima? Grebi ga ne kontam.
Kao prvo mi je dosta paradoksalno da muslimani priznaju Isusa/Isa a.s za Božijeg poslanika, ali ne vjeruju u njegovo Učenje!? Donekle to mogu razumjeti, jer su postaojala i Jevanđelja koja su odbačena, npr. Jevanđelje po Judi ili Mariji Magdaleni, koja su davala sasvim drugačiju sliku o Isusu, ali mi ni dalje nije jasno kako se priznaje Isus kao Božiji Poslanik, a njegovo se učenje smatra, haj'mo reči, neadekvatnim za Islam!?
Kao drugo, ako ne vjeruješ u Abela i Kaina, Nuha itd. koji su zajednički za sve monoteističke religije, zar ne sumnjaš onda i u samu prirodu Islama??? Ili ona ima neku sasvim drugačiju tvrdnju po pitanju nastanka Čovjeka???
iceman2010

#427 Re: Krah Darwinizma

Post by iceman2010 »

Bušman wrote: Upravo si se slozio sa evolucijom i to na nivou DNK.
Procitaj moje komentare malo ranije. Neka vrsta evolucije u okviru jedne vrste ok. Ali nastanak novih vrsta, sa komletnom promjenom respiratornog sistema, nacina radjana i hranjenja mladih itd. Previse brate. Samo dobro napisana bajka.
arte.fakt

#428 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

uroborus wrote:
iceman2010 wrote:
Nigdje nisam napisao da vjerujem da je covjek stvoren prije par hiljada godina kako je to neko izracunao prema bibliji. Mi muslimani svakako vjerujemo da je biblija izmjenjena i da nije izvorna bozija rijec, pa ne vidim razlog zasto bih ti odgovarao na tvrdju u koju ne vjerujem? Ili ces me prvo ubijediti da vjerujem u to, pa ces me onda tuci naucnim dokazima? Grebi ga ne kontam.
Kao prvo mi je dosta paradoksalno da muslimani priznaju Isusa/Isa a.s za Božijeg poslanika, ali ne vjeruju u njegovo Učenje!? Donekle to mogu razumjeti, jer su postaojala i Jevanđelja koja su odbačena, npr. Jevanđelje po Judi ili Mariji Magdaleni, koja su davala sasvim drugačiju sliku o Isusu, ali mi ni dalje nije jasno kako se priznaje Isus kao Božiji Poslanik, a njegovo se učenje smatra, haj'mo reči, neadekvatnim za Islam!?
Kao drugo, ako ne vjeruješ u Abela i Kaina, Nuha itd. koji su zajednički za sve monoteističke religije, zar ne sumnjaš onda i u samu prirodu Islama??? Ili ona ima neku sasvim drugačiju tvrdnju po pitanju nastanka Čovjeka???
opet neznanje
iceman2010

#429 Re: Krah Darwinizma

Post by iceman2010 »

uroborus wrote:
iceman2010 wrote:
Nisam rekao da ne vjerujem u Habila i Kabila, kao i Nuha a.s. Odnosno da ne vjerujem u ono sto je opisano u Kur'an-u, a vezano je za njih. Procitaj ponovo sta sam rekao da ne vjerujem. Isto tako ne vjerujem da je danasnje krscansko ucenje Isa-ovo a.s. ucenje. Jel sada jasnije? Uostalom to je daleko od teme. O tome imas puno tema na podforumu religija. Otvori, citaj i komentarisi.
psydelija

#430 Re: Krah Darwinizma

Post by psydelija »

Pa, zar jos uvek ima onih koji u Darvinovu teoriju veruju?! Svasta...
cartman

#431 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

najjaci su... ma ne, naj su mi jaci ovi forumasi sa youtube argumentima :D

odgovor je jednostavan

Image
iceman2010

#432 Re: Krah Darwinizma

Post by iceman2010 »

Imam ja loptu. Pobjedio sam na svjetskom prvenstvu. Tako izgleda komentar sa ove slike.
cartman

#433 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

iceman2010 wrote:Imam ja loptu. Pobjedio sam na svjetskom prvenstvu. Tako izgleda komentar sa ove slike.

Jeste, jeste ;)
cikafe

#434 Re: Krah Darwinizma

Post by cikafe »

iceman2010 wrote:Imam ja loptu. Pobjedio sam na svjetskom prvenstvu. Tako izgleda komentar sa ove slike.
teorija evolucije ne da ima loptu nego ZABIJA kreacionistima iz dana u dan... :D
arte.fakt

#435 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cikafe wrote:
teorija evolucije ne da ima loptu nego ZABIJA kreacionistima iz dana u dan... :D
baska ... i to sa TEORIJOM
cartman

#436 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

arte.fakt wrote:
cikafe wrote:

a svete knjige su pune CINJENICA!
arte.fakt

#437 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cartman wrote:
arte.fakt wrote:
cikafe wrote:

a svete knjige su pune CINJENICA!
ne znam za sve ali za Kuran znam ... da je pun cinjenica i dokaza
cartman

#438 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

arte.fakt wrote:
Pa kako ne znas za sve ako znas za Kur'an? Tri velike religije se zovu Abrahamske/Ibrahimske religije s razlogom
arte.fakt

#439 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cartman wrote:
arte.fakt wrote:
Pa kako ne znas za sve ako znas za Kur'an? Tri velike religije se zovu Abrahamske/Ibrahimske religije s razlogom
pitaj uciteljicu ...
cartman

#440 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

arte.fakt wrote: pitaj uciteljicu ...

tvoj arsenal argumenata me fascinira :shock: ja se moram sakirt od svog prijasnjeg neznanja, sramota! :skoljka:
arte.fakt

#441 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cartman wrote:
arte.fakt wrote: pitaj uciteljicu ...

tvoj arsenal argumenata me fascinira :shock: ja se moram sakirt od svog prijasnjeg neznanja, sramota! :skoljka:
ma nema ti si pun znanja eto sve curi iz tebe sipa na sve strane ...
Bušman

#442 Re: Krah Darwinizma

Post by Bušman »

arte.fakt wrote:ne znam za sve ali za Kuran znam ... da je pun cinjenica i dokaza
Nije tacno. Ima ispravnih navoda (opet zavisi kako ih ko shvati). Dokaza nema.
arte.fakt

#443 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

Bušman wrote:
arte.fakt wrote:ne znam za sve ali za Kuran znam ... da je pun cinjenica i dokaza
dokaza ima i to i previse ...
cartman

#444 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

arte.fakt wrote: ma nema ti si pun znanja eto sve curi iz tebe sipa na sve strane ...

Jel to nesto na fazon "Hamo vidi mu glave" ? :D

Vidis, razlika izmedju nas dvoje je , da ja savrseno shvatam da neke stvari u zivotu ne znam, niti cu ih ikad znati. Ustvari, kad se uzme u obzir velicina kosmosa, i kad se uzme u obzir mogucnos postojanja bezbroj dimenzija i paralelnih svijetova, moje znanje je zanemarljivo, dok ti mislis da si pokupio svo znanje svijeta i kosmosa citanjem JEDNE (1) knjige.
Bušman

#445 Re: Krah Darwinizma

Post by Bušman »

arte.fakt wrote:
Bušman wrote:
Ni jedan jedini. Nula. Zero. Nada.
iceman2010

#446 Re: Krah Darwinizma

Post by iceman2010 »

Bušman wrote:
Kur'an i nije naucna knjiga niti to pokusava biti. U njoj su samo navedene neke, do tada nepoznate, naucne cinjenice (istina je da se neki ajeti u tom kontekstu mogu interpretirati na vise nacina), kao dokaz da je isti od Boga. Ali opet odosmo daleko od teme.
arte.fakt

#447 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

Bušman wrote:
arte.fakt wrote:
Ni jedan jedini. Nula. Zero. Nada.[/quote]
baska ... ti si mi dokaz i to zivi
cartman

#448 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

iceman2010 wrote:
Bušman wrote:
Kur'an i nije naucna knjiga niti to pokusava biti. U njoj su samo navedene neke, do tada nepoznate, naucne cinjenice (istina je da se neki ajeti u tom kontekstu mogu interpretirati na vise nacina), kao dokaz da je isti od Boga. Ali opet odosmo daleko od teme.
Nepoznate ? :D

Sumericani,Babilonci,Maje,Asteci,Kelti... dal da nastavim ?
Bušman

#449 Re: Krah Darwinizma

Post by Bušman »

arte.fakt wrote:
Bušman wrote:
arte.fakt wrote:
baska ... ti si mi dokaz i to zivi[/quote]

Ja nisam nikakav dokaz. Ne dokazujem nista, a nisam spomenut u Kur'anu.
arte.fakt

#450 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

Bušman wrote:
arte.fakt wrote:
Bušman wrote:
baska ... ti si mi dokaz i to zivi
Ja nisam nikakav dokaz. Ne dokazujem nista, a nisam spomenut u Kur'anu.[/quote]

da jesi ...
Post Reply