HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
respo

#426 Re: HS kablovska

Post by respo »

?????
kako ja skeniram nigdje kanala
Edojlo

#427 Re: HS kablovska

Post by Edojlo »

respo

#428 Re: HS kablovska

Post by respo »

hvala
koji debilizam na auto search nista ne nadje :roll:
Bigtaurus

#429 Re: HS kablovska

Post by Bigtaurus »

Pa momak ti je lijepo dao link sa upustvom i kod mene nije bilo dosta kanala pa sam preskenirao i dobio sam sve.
Toshe 4ever

#430 Re: HS kablovska

Post by Toshe 4ever »

Sta je ovo sport kluba od juce nema,a sad ce inter-juve :S malo snijeg zapada i ostanes bez kanala
ajd bar se nadam da jos behar tv radi :P
Bigtaurus

#431 Re: HS kablovska

Post by Bigtaurus »

KANALA NEMA ZBOG SLJEDECE SITUACIJE:

ehnički problemi na satelitu EUTELSAT W2

Zbog tehničkih problema na satelitu Eutelsat W2, došlo je do potpunog prekida signala Sport klub, DMSat, ATV, FOX Life, FOX Crime, BN Music Top Music, FAN TV, Balkanika.

Crnilo na ekranima: havarija satelita Eutelsat W2!
jučer u 23:08

Pozicija 16° istočno trenutno se nalazi u velikim problemima. Naime, stari satelit Eutelsat W2 koji je smješten na toj orbitalnoj poziciji po svemu sudeći otkazao je svoju poslušnost i trenutno vlada opće crnilo na svim transponderima koji emitiraju sa tog satelita. Za krajnje korisnike to ukratko znači da neće moći vidjeti većinu programske ponude svojih omiljenih platformi Total TV ili npr. Digitalb koji većinu (ako ne i kompletnu) programsku ponudu emitiraju posredstvom ovog satelita.

Jedini kanali koji trenutačno rade su oni sa satelita Eurobird 16A koji je smješten na istoj poziciji kao W2.

Posljedice ove havarije osjećaju se diljem Europe - naime, na 16° istočno emitira i distribucijski multipleks Sony Pictures Television International sa kanalima AXN, Animax i Sony Entertainment Television (SET). Tako primjerice gledatelji DTH, IPTV i kabelskih platformi u Poljskoj, Njemačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj također osjećaju posljedice ovog, da budemo brutalno iskreno - raspada sistema. Primjerice u Poljskoj se preuzimaju AXN Sci-Fi, AXN Crime i AXN, dok se u Njemačkoj sa ovog satelita reemitiraju Animax i AXN Deutschland.

Havarija se osjeća i u brojnim kabelskim i IPTV platformama u Hrvatskoj pa je tako crnilo i na kanalima FOX Crime / FOX Life Regional u MAXtv-u i B.net kabelskoj televiziji, prekinuta je i distribucija kanala AXN Adria koji se također preuzima sa Eutelsata W2 odnosno Sony-jevog multipleksa, a nisu pošteđeni ni ljubitelji sporta jer crnilo vlada i na kanalima Sport Klub Hrvatska, Sport Klub+, Sport Klub Slovenija, Golf Klub, Sport Klub Srbija, DoQ itd.

Kanali koji su zahvaćeni ovom havarijom su između ostalih i DM Sat, Fashion TV See, svi Pink kanali, Disney XD i Sci-Fi Channel.

Koliko će brzo Eutelsatovi tehničari sanirati kvar zasad nije poznato. Zapravo, uopće nije poznato što se dogodilo jer ukoliko se radi o ozbiljnijem problemu, pitanje je što se može učiniti kako bi gledatelji u što kraćem roku mogli na svojim malim ekranima vidjeti omiljene tv programe.

Hoće li Eutelsat uspjeti povratiti W2 u funkciju barem privremeno ili će urgentno na ovu poziciju dovesti neki drugi satelit koji bi poslužio kao privremena zamjena do dolaska Eutelsata W3B? Hoće li barem dio transpondera prebaciti na Eurobird 16 A pa tako barem djelomice ublažiti trenutačni gnjev korisnika diljem Europe.

Ipak, ne možemo se oteti dojmu da je oklijevanje sa zamjenom satelita Eutelsat W2 upravo i dovelo do ove situacije gdje nije sasvim jasna sudbina popularne "šesnaestice".

Zbog kvara na satelitu Eutelsat W2 naš je forum bio neuobičajeno puno posjećen (gotovo 100% više posjeta) pa je i on trenutno izvan funkcije, stoga vas molimo za razumijevanje.

Daljnji razvoj situacije vezano za havariju W2 satelita pratite na mPortal.com.hr
respo

#432 Re: HS kablovska

Post by respo »

Bigtaurus wrote:Pa momak ti je lijepo dao link sa upustvom i kod mene nije bilo dosta kanala pa sam preskenirao i dobio sam sve.
pa rekoh mu hvala i sve sam nasao
ali mi je bezveze da automatski ne nadje nego moras manualno traziti

malo debilno zar ne?
Bigtaurus

#433 Re: HS kablovska

Post by Bigtaurus »

Moze mislim i automacki al moras unjeticetnu frkevenciju i krajnu i to je to mislim da moze tako :-D
Bigtaurus

#435 Re: HS kablovska

Post by Bigtaurus »

Eutelsat se oglasio povodom havarije Eutelsata W2
Autor teksta: mPortal, danas u 13:47

Eutelsat Communications je potvrdio tehničku anomaliju na svojem W2 satelitu koji je smješten na 16° istočno, a sa kojeg emitira otprilike 400 kanala. Anomalija se dogodila u srijedu na večer oko 21:00 sati po srednjoeuropskom vremenu, a otklanjanje kvara je još uvijek u tijeku.

Letjelica stara 12 godina dom je mnogim satelitskim platformama za teritorije središnje i istočne Europe uključujući regionalnu platformu Total TV, albanske platforme Tring TV i DigitAlb i bugarski ITV Partner. Na W2 također emitiraju i francuske platforme Parabole Océan Indien i CanalSat Reunion koje su namijenjene francuskim prekomorskim teritorijima. W2 koristi i Sony Entertainment Television za distribuciju svojih AXN kanala u mnogim tržištima središnje i jugoistočne Europe.

ImageU izjavi za medije, glasnogovornici Eutelsata izjavili su da je incident pod istragom Eutelsata i proizvođača satelita - tvrtke Thales Alenia Space. "Poduzete su hitne paralelne akcije kako bi svim našim klijentima koji su pogođeni anomalijom bio ponuđen alternativni satelitski kapacitet".

Kvar će zasigurno biti dodatna briga za Eutelsatov tehnički odjel koji već mjesecima muku muči sa ovom pozicijom. Naime, u siječnju 2009. godine, zamjenski satelit Eutelsat W2M koji je trebao zamijeniti W2 odbijen je od strane Eutelsata (odnosno, Eutelsat ga je odbio preuzeti) nakon što je došlo do ozbiljne tehničke anomalije u orbiti. Eutelsat je tada objavio da W2 ima dovoljno resursa da "izdrži" sve do kraja 2010. kada bi ga trebao naslijediti novi, moderni satelit Eutelsat W3B.
Bigtaurus

#436 Re: HS kablovska

Post by Bigtaurus »

Prekid TV signala na Eutelsatu
28. januar 2010. | 13:49 | Izvor: B92
Beograd -- Zbog tehničkih problema na Eutelsat W2 satelitu, u sredu 27. januara, oko 21 čas, došlo je do potpunog prekida signala na Total TV-u, saopšteno je iz SBB-a.

Kako je saopšteno, do prekida je došlo i kod drugih TV provajdera koji koriste Eutelsat. Ovaj prekid uzrokovao je probleme u distribuciji TV programa u čitavom regionu, kaže se u saopštenju i dodaje da se signal sukcesivno vraća, ali da se još uvek ne zna tačan rok kada će satelit biti vraćen u funkciju.
respo

#437 Re: HS kablovska

Post by respo »

dobro ba ne moras se toliko pravdati znamo da radis u hs-u

nego koji ce im onda klinac automatski kad moras podesavati frekvenciju :-)
ako mi to treba onda mogu i manuelno naci
Toshe 4ever

#438 Re: HS kablovska

Post by Toshe 4ever »

e znas li hoce li se opet crniti hrt2 ovih dana,posto prenose teniski turnir ???
shlauf

#439 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Internet i kablovska za područje ulice Breka su za qrc. Kod nas je mreža kablova postavljena od bandere do bandere pa štiklaju kablove i proslijede svakom na tavan. E sad one PVC kutije koje služe za štiklanje kablova i za vođenje pojedinačnih priključaka koje se nalaze na banderama su tako loše da čim golub se popiša u letu i potrefi kutiju nama nema signala. Isključio internet a ostala kablovska. A inače nam je internet bio za qrc. Uvijek im je opravdanje bilo da je to do korisnika tj. da dužina kabla slabi signal. Pa pojačaj ako može mater mu. Ima li iko TOTAL TV pa da napiše koju kakvi su oni???? A što se tiče inkasanata koji su prije naplaćivali na kućnom pragu i sad plaćamo u banci, e njima su dohakali ili porezna ili neko drugi jer hoće da imaju uvid koliko se zarađuje. Elem, kad inkasant dođe svojoj ženi i piju kafu on jednostavno izbroji koliko je naplatio pretplate za kablovsku a koliko za internet. Ima procenat tj. 0,50 KM za svaki naplaćeni račun kablovske a 1 KM za internet. Znam to jer mi je haver to radio do 01.12.2009. i izlazio je 1400-1600 KM mjesečno. Solarno plaćanje. E sad, jeli neko iz vladajuće strukture bio nezadovoljan talom pa im nametnuo ovakav vid plaćanja neznam. Samo je opet po našim leđima. Zašto se ne plaća u pošti ??? Može ali treba uzeti i ispuniti uplatnicu i onda platiti. Ovako u jednoj banci plaća se kablovska a u drugoj internet. Niđe veze. Treba da bude više konkurencije a valjda će biti sa BH telecom-om kad oni startaju sa svojoj šemom. E onda će "utemeljitelj" HS-HKB nekakv Enes manje da hoda po prašumama oko Foče odakle je porijeklom i da se prave reportaže na HEMA-kanalu o tome. A kako li je bože dragi napravio džamiju u rodnom selu i učestvovao u adaptaciji osnovne škole koju je i on pohađao u nekoj vukojebini??? Pa od naših paraaaaa, mamicu mu.
kakaljin

#440 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

nevjerovatno!!!!!!

Obavijest za korisnike digitalne televizije kablovske HS

Zbog radova na proširenju ponude i unapređenju kvaliteta usluge obavještavaju se korisnici da će u periodu 8.2.2010.-10.02.2010. dolaziti do kratkih prekida u emitovanju kanala programske šeme digitalne televizije.

Hvala Vam na razumijevanju!

Izgleda da ce biti jos kanala u ponudi HS-a, samo da mi je znati kakvih ce jer nikada nisu napravili anketu korisnika koje bi kanale zeljeli vidjeti u ponudi
bio vani bilo dobro

#441 Re: HS kablovska

Post by bio vani bilo dobro »

Kakva anketa drug, oni rade sve po svom.. I Bog zna sta ce sad ubaciti ..
iceman ze

#442 Re: HS kablovska

Post by iceman ze »

kako mi prije ne rekoste za Eurosport.....nisam skenirao 100 godina, i propustih Rally Dakar ove godine...... :-)
karanana

#443 Re: HS kablovska

Post by karanana »

kakaljin wrote:nevjerovatno!!!!!!

Zbog radova na proširenju ponude i unapređenju kvaliteta usluge obavještavaju se korisnici da će u periodu 8.2.2010.-10.02.2010. dolaziti do kratkih prekida u emitovanju kanala programske šeme digitalne televizije.

Izgleda da ce biti jos kanala u ponudi HS-a, samo da mi je znati kakvih ce jer nikada nisu napravili anketu korisnika koje bi kanale zeljeli vidjeti u ponudi
sta li ce stavit? a ja ih odjavljujem ovih dana jer sam narucio super tv. ma nece stavit nista bolje od onog sto super tv ima.
Ado88

#444 Re: HS kablovska

Post by Ado88 »

kakaljin wrote:nevjerovatno!!!!!!

Jesul' prosirili ponudu, ako jesu koji su novi kanali ?
Adriatic

#445 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Zna li iko koliko u OSNOVNOM paketu HS-a ima digitalnih kanala?
Meni TV skenirao 5 a sad smanjili na 4.
Je li to sve i ima li još?
Skyfox

#446 Re: HS kablovska

Post by Skyfox »

zasto mi svaki treci dan nestanu svi digitalni kanali, taman ih poredam i nista???

bezobrazluk, a i analogne su izmjesali...
respo

#447 Re: HS kablovska

Post by respo »

i mene ovo nervira ja taman smjestio kanale kako meni odgovara kad odjednom crna slika na nekim

zbog ovoga sam ranije imao crnilo mjesec dana na nekim kanalima kontajuci da su ih ukinuli

pretrazivao automatski nista i kontam ajd nema ih
i onda mi neko ovdje rece da skeniram po njihovim uputama na stranici i dosli kanali

nakon sedmicu opet isti klinac
necu sedmicno skenirati i redati kanale jebli ih kanali
balea

#448 Re: HS kablovska

Post by balea »

Izgleda da EuroSport nema prava za prenošenje skijanja na prostoru BiH... Ugasise ga brzinom munje cim je skijanje pocelo, tako da sada mogu uzivati u losoj slici na BHT-u i citanju statistika naseg "strucnog" komentatora.
rado_vidjen

#449 Re: HS kablovska

Post by rado_vidjen »

Daj nek vrate DSF, evo im 10 behara i igmana besplatno

Najbolji muzicki program NTV 99. Eto kakvi su :lol:

A o B92 ili RTS2 mozemo samo sanjati
karanana

#450 Re: HS kablovska

Post by karanana »

pitanje: u stubistu je njihova kutija zasarafljena za 2 sarafcica. jeli jedina stvar koja me dijeli od "kacenja" na kablovsku odsarafljavanje te kutije i spajanje dva kabla unutra? ako jeste, jeli oni mogu skontati da sam se "nakacio" ili moraju fizicki doci i pogledati kutiju da bi skontali da sam se nakacio?
Locked