Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Raigor Stonehoof wrote:Ne potapa se somun niusta, nemoj m sviju tii onog ulja sa somunom iz srednje bosne. Yuck.
Ok, potapa se lepina ali ne u ulje radi se haman o temeljcu od raskuhanih kostiju.
Konkretno znam brdo ljudi kojima to odgovara, s tim da ovo mozes izdvojiti iz cevapa, jednostavno naglasis da ne zelis da ti je potope ali ne mozes birati dobre cevape, tako da ovo nije problem, problem je sam okus cevapa.
Warashii wrote:Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
Napraviti neki pandan njemačkom zakonu o pivu, zakon o ćevapu.
za početak ppropisati da se isti sastoji od mesa, min 50% svježeg mesa. Bio bi to veliki napredak.
Dobro, jeste tema o cevabdzinicam u Sarajevu, ali da upitam i ovo: gdje su vam najbolji cevapi koje uzmete da nabacite na rostilj? Ono, za 1. maj ili onako, na izlet?
Tomahawk11 wrote:Dobro, jeste tema o cevabdzinicam u Sarajevu, ali da upitam i ovo: gdje su vam najbolji cevapi koje uzmete da nabacite na rostilj? Ono, za 1. maj ili onako, na izlet?
kod mene u mahali--Gradačačka ulica--mesnica Hodžic--montažni objekat a pored mesnice pekara Manja
Tomahawk11 wrote:Dobro, jeste tema o cevabdzinicam u Sarajevu, ali da upitam i ovo: gdje su vam najbolji cevapi koje uzmete da nabacite na rostilj? Ono, za 1. maj ili onako, na izlet?
kod mene u mahali--Gradačačka ulica--mesnica Hodžic--montažni objekat a pored mesnice pekara Manja
missko wrote:Kakvo crno poljevanje nema to u Sarajevu. A tema je cevap Sarajevo
ima kod mene u kucnoj varijanti malo zalijem somun uljem onim sto je ostalo pa bude dobro a za ova nekakva poljevanja i tusiranja prvi put cujem.
ja kad ovo vidjela 1x vratila cevape strasnoooooooooo meljavo i zalivenom nekom supom od iskuhanih koŠČina LM ja se ne sjecam da sam ikada u SA ovo vidjela
U Sarajevu definitivno bez tog potapanja.
Drz'te se teme
Ili otvorite cevabdzinica u Travniku, Banja Luci, Mostaru (tu sam na nagovor jednom pojeo neke grozne cevape )
Tomahawk11 wrote:U Sarajevu definitivno bez tog potapanja.
Drz'te se teme
Ili otvorite cevabdzinica u Travniku, Banja Luci, Mostaru (tu sam na nagovor jednom pojeo neke grozne cevape )
Evo da se drzimo teme bar djelimicno. Moja malenskost nije neki ljubitelj cevapa. Zeludac mi se prevrne kada ih neko spomene kao asocijaciju na Bosnu i obicno strancima koje ugostim kazem da nisam najbolja osoba za preporuciti iste.
Mogu ih pojesti ono kad sam bas bas zestoko gladan, a ponekad (ne vise od 2-3 puta godisnje) mi prahnu, zadnji put poslije operacije kad sam 3 dana zivio na djecijim hapicama
Sto se tice sarajevskih cevapa, ne znam koje bih izdvojio. Za moj ukus su uglavnom premasni, a ne pomaze ni cinjenica da lepina/somun nije potopljena