Biciklom kroz Sarajevo
- uvjek dobar gost
#426 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Kaciga sad već nema gdje nema, po svim tržnim centrima u cyclo centru na CHWilli i u svakoj snadbjevenijoj sportskoj radnji.
- zgembo_sa
#427 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ja sam vec jednom tresnuo na glavu i jos uvijek se nisam opametio. Pretvrdoglav 
- jennisjoplin
#428 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ali nemojte stedjeti i kupovati jeftiniju, pitajte profice na portalu sta preporucujuuvjek dobar gost wrote:Kaciga sad već nema gdje nema, po svim tržnim centrima u cyclo centru na CHWilli i u svakoj snadbjevenijoj sportskoj radnji.
- uvjek dobar gost
#429 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Naravno jer luda glava je u pitanju...jennisjoplin wrote:ali nemojte stedjeti i kupovati jeftiniju, pitajte profice na portalu sta preporucujuuvjek dobar gost wrote:Kaciga sad već nema gdje nema, po svim tržnim centrima u cyclo centru na CHWilli i u svakoj snadbjevenijoj sportskoj radnji.
- Alfons Kauders
#430 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ja bi ovujennisjoplin wrote:ali nemojte stedjeti i kupovati jeftiniju, pitajte profice na portalu sta preporucujuuvjek dobar gost wrote:Kaciga sad već nema gdje nema, po svim tržnim centrima u cyclo centru na CHWilli i u svakoj snadbjevenijoj sportskoj radnji.

jer licim na ovog

- fishtrija
#431 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Fuj plavo fuj plavo fuj plavo gluho bilo....jennisjoplin wrote:do nove godine ces ga prefarbati u plavofishtrija wrote:Heh... mislim da nisam to ja bio, prošle godine bajk mi je bio bijeli, sad je bordo...PaxPro wrote:fishtrija ti si zvijermozda smo te vidjeli prosle godine uz krupac ja i kolega odmarali na onoj velikoj krivini u hladu a lik na zutom biciklu prodje ko flak,a kad smo bili na odmoristu (sto i klupe) on se spustao, e ako si to ti svaka cast
![]()
- jennisjoplin
#432 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
otidji na giro di sarajevo i ona bratija na bini bilo kod od njih ce dati savjetbabyline wrote:hmmm, gdje su ti profici da preporuce jednu za menejennisjoplin wrote:ali nemojte stedjeti i kupovati jeftiniju, pitajte profice na portalu sta preporucujuuvjek dobar gost wrote:Kaciga sad već nema gdje nema, po svim tržnim centrima u cyclo centru na CHWilli i u svakoj snadbjevenijoj sportskoj radnji.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#433 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Pogledaj ovdje...http://www.ciklocentar.ba/?jezik=bos&kategorija=Kacigababyline wrote:hmmm, gdje su ti profici da preporuce jednu za menejennisjoplin wrote:ali nemojte stedjeti i kupovati jeftiniju, pitajte profice na portalu sta preporucujuuvjek dobar gost wrote:Kaciga sad već nema gdje nema, po svim tržnim centrima u cyclo centru na CHWilli i u svakoj snadbjevenijoj sportskoj radnji.
-
PaxPro
#435 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
neznam koju turu pravi bavka,ali ja sam ove godine isao 4 puta asfaltom do bob staze i jednom se spustio istom, lakse mi je od igmana,valjda manja kilometraza,a na spustu malo vise opreza jbgjennisjoplin wrote:bavka profesionalac savjetovao nas amatere da neidemo na trebevic, puno je zahtjevniji od igmana, da nas onda od nestruze lopatom sa cested2 wrote:respect, rece mi bavka takodje oko 2 sata da uspon traje u zavisnosti od kondicije... mislio sam ponijeti takodje oko 4 l vode, znam da ce mi trebati prvi put... javicemo se kad se popnemo, zivio i hvala !PaxPro wrote:ja sam soliro prosle hefte uz krupac popio sam 2 l. vode bilo pakleno vruce,otisao do v. polja jedno pola sata odmarao i nazad,lakse se vozi po hladnijem vremenu ne treba puno tekucine,prvi put kad sam pedalo uz krupac nosio sam 4 l vode i to mi je bilo malo,izdrzaces ti to ja sam stariji od tebe pa mogu to ispedalati za 2 sata(kamenolom-v.polje) a sa v. polja do kuce 40 min.
- fishtrija
#436 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
@baby... - kacige: Intersport Mercator, Sport Life Tržnica, Ciklocentar Čvila... kakvu god da uzmeš spasiće ti glavu ne sikiraj se. I ne zalijeći se uzimati one super skupe, niđeveze, stiropor i jedna i druga a ti nisi profi da bi osjetila razliku.
Raja, kuda idete na Trebevic tacno, kuda ide cesta za gore? Ja sam gore bio prije rata zadnji put i to žičarom
Raja, kuda idete na Trebevic tacno, kuda ide cesta za gore? Ja sam gore bio prije rata zadnji put i to žičarom
-
PaxPro
#437 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ja idem al.polje djada prema dobrinji nastavljam pravo do kraja onda lijevo na semaforu i jbg prati put nema fule pored vraca ima gore jedan otvoren dom pl.odmah iznad njega skreni na stazu za pjesake i opla jos malo i eto nas na bob stazi,ako fulis ides na brus al ne mari momce lako ces se vratit jer ti si fishtrija da da jedan neponovljiv -vozio bih stobom ali si mi brzfishtrija wrote:@baby... - kacige: Intersport Mercator, Sport Life Tržnica, Ciklocentar Čvila... kakvu god da uzmeš spasiće ti glavu ne sikiraj se. I ne zalijeći se uzimati one super skupe, niđeveze, stiropor i jedna i druga a ti nisi profi da bi osjetila razliku.
- munevera44
#438 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 21:34, edited 1 time in total.
-
PaxPro
#439 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ja sam svoju platio 40km u wilsonovom
-
Eborg
#440 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Imam Kelly's kacigu,38 KM u Ciklocentru,zasad super lezhi...
Ostale mozhesh pogledati ovdje:
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&kategorija=Kaciga
Ostale mozhesh pogledati ovdje:
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&kategorija=Kaciga
- fishtrija
#441 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Uh sorry then... ja konto ako ne znaš gdje ima kaciga, nisi profi...babyline wrote:hvala... e cuj ja nisam profi?! odakle ti to?fishtrija wrote:@baby... - kacige: Intersport Mercator, Sport Life Tržnica, Ciklocentar Čvila... kakvu god da uzmeš spasiće ti glavu ne sikiraj se. I ne zalijeći se uzimati one super skupe, niđeveze, stiropor i jedna i druga a ti nisi profi da bi osjetila razliku.
@paxpro - neki dan sam se popeo na Vraca upravo opisanom rutom, i ja sam na Alipasinu, i poslije sam produzio tranzitom do Kozje cuprije gore... Al opet ne kontam gdje trebam skrenuti. Ima ona raksrsnica odmah prije vrha uspona na vracama - lijevo prema gradu a pravo, čini mi se piše Jahorina i Pale. Jeli to ta?
- Romeo 80
#442 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Da, umjesto da skreneš lijevo prema gradu nastaviš samo pravo prema spomen parku Vraca i dalje samo asfaltnim putem uzbrdo. Ne možeš nikako pogriješiti, piči pravo uzbrdo i kad dođeš do planinarskog doma (odmah nakon jedne lijeve, oštre lakat krivine, okružen si šumomfishtrija wrote:Uh sorry then... ja konto ako ne znaš gdje ima kaciga, nisi profi...babyline wrote:hvala... e cuj ja nisam profi?! odakle ti to?fishtrija wrote:@baby... - kacige: Intersport Mercator, Sport Life Tržnica, Ciklocentar Čvila... kakvu god da uzmeš spasiće ti glavu ne sikiraj se. I ne zalijeći se uzimati one super skupe, niđeveze, stiropor i jedna i druga a ti nisi profi da bi osjetila razliku.
Da se razumijemo, i ja sam daleko od profija ikakvog... Sve je to čisti entuzijazam.
@paxpro - neki dan sam se popeo na Vraca upravo opisanom rutom, i ja sam na Alipasinu, i poslije sam produzio tranzitom do Kozje cuprije gore... Al opet ne kontam gdje trebam skrenuti. Ima ona raksrsnica odmah prije vrha uspona na vracama - lijevo prema gradu a pravo, čini mi se piše Jahorina i Pale. Jeli to ta?
Samo se dobro pripremi, uspon je prilično ozbiljan...
- afrikanac
#443 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Vi momci i cure s biciklima po gradu, molim vas da više obratite pažnju na saobračajne propise, disciplinu i kulturu, neko će od vas poginuti, i onda vozač automobila kriv. Mislim na prolazak na semaforima kroz crveno, na slalom među automobilima u vožnji, i pojačano utrkivanje s automobilima. Da, i takvih budala ima.
Imate svoje biciklističke staze po gradu, čini mi se da na Grbavici i Al. Polju postoje obiljezene i zakonom predviđene staze, a i na trasi stare pruge od Kozje Ćuprije prema Dovlićima, idite tamo, nemojte po sred ceste da vozite. Malo ste se previše ufurali nakon onog Gira.
Nije rekreacija po centru grada, rekreacija je na periferiji.
Imate svoje biciklističke staze po gradu, čini mi se da na Grbavici i Al. Polju postoje obiljezene i zakonom predviđene staze, a i na trasi stare pruge od Kozje Ćuprije prema Dovlićima, idite tamo, nemojte po sred ceste da vozite. Malo ste se previše ufurali nakon onog Gira.
- Romeo 80
#444 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Vrlo rado, ali da "Vi" ne parkirate svoje čađavce po tim istim "biciklističkim" stazama!afrikanac wrote:Vi momci i cure s biciklima po gradu, molim vas da više obratite pažnju na saobračajne propise, disciplinu i kulturu, neko će od vas poginuti, i onda vozač automobila kriv. Mislim na prolazak na semaforima kroz crveno, na slalom među automobilima u vožnji, i pojačano utrkivanje s automobilima. Da, i takvih budala ima.
Ljudi voze bicikla iz različitih razloga, ne samo rekreacije i što prije ljudi shvate da su i biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju to će nam svima biti bolje.
Za onaj dio u vezi kršenja saobraćajnih propisa se apsolutno slažem i mislim da su najveći problem u stvari klinci debelo ispod 20 godina koji su umislili da su najbrži na svijetu...
-
d2
#445 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
istina (osim ovog za periferiju)afrikanac wrote:Vi momci i cure s biciklima po gradu, molim vas da više obratite pažnju na saobračajne propise, disciplinu i kulturu, neko će od vas poginuti, i onda vozač automobila kriv. Mislim na prolazak na semaforima kroz crveno, na slalom među automobilima u vožnji, i pojačano utrkivanje s automobilima. Da, i takvih budala ima.
Last edited by d2 on 13/08/2008 13:38, edited 1 time in total.
- bavka
#446 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
dobro...onda cemo se helikopterom prebaciti prebaciti do A.P. pa malo voziti pa opet do Grbavice helicem pa opet na bajk!afrikanac wrote:
Imate svoje biciklističke staze po gradu, čini mi se da na Grbavici i Al. Polju postoje obiljezene i zakonom predviđene staze, Malo ste se previše ufurali nakon onog Gira.
vidjeces kako cemo se tek ufurati...nakon narednog Gira
-
nelo
#447 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ovo sam postao na jednoj drugoj temi, al ovde joj je mjesto:
"bio sam na giri, sve ok i ja sam za stazu i bla bla....
danas u svojstvu vozaca motornog vozila idem od dobrinje do nedjarica, kad ide lik biciklo trkace na duze staze, kellys full oprema, glavnom stazom kud idu auta i neces vjerovat, nijedno crveno nije fulio do nedjarica, mogu mislit sta je dalje bilo ja skreno u vojnicko.
Mislim mozemo mi tezit nekim stazama, pametovat ali ovakvi sami sebi (i nama) skacu ustomak jer daje za pravo onima koji su protiv staze da kazu eto vidis kakvi ste, ne treba vam nista dati. Zasto nas onda cudi sto u bic stazama ima vise pjesaka nego nas?
Po meni treba rijesiti i ovaj skart od biciklista,postavit pravila nama samima drzat ih se pa onda plakat za stazu, a ne ovako......"
A staza za bicikliste u Sarajevu ne postoji, pa nek priča ko šta hoće.............
PS: bio je debelo iznad 20 godina
danas u svojstvu vozaca motornog vozila idem od dobrinje do nedjarica, kad ide lik biciklo trkace na duze staze, kellys full oprema, glavnom stazom kud idu auta i neces vjerovat, nijedno crveno nije fulio do nedjarica, mogu mislit sta je dalje bilo ja skreno u vojnicko.
Mislim mozemo mi tezit nekim stazama, pametovat ali ovakvi sami sebi (i nama) skacu ustomak jer daje za pravo onima koji su protiv staze da kazu eto vidis kakvi ste, ne treba vam nista dati. Zasto nas onda cudi sto u bic stazama ima vise pjesaka nego nas?
Po meni treba rijesiti i ovaj skart od biciklista,postavit pravila nama samima drzat ih se pa onda plakat za stazu, a ne ovako......"
A staza za bicikliste u Sarajevu ne postoji, pa nek priča ko šta hoće.............
- uvjek dobar gost
#448 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Kao da su pješaci il vozači drugačiji....nelo wrote:Ovo sam postao na jednoj drugoj temi, al ovde joj je mjesto:
Na našim ulicama je divlji zapad... u svakom pogledu...
-
PaxPro
#449 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
e jesi ti nelo pametan,tvojoj malenkosti je zasmetao biciklist i to na relaciji sa dvije trake imas zmigavac obilazi,pa ija uvjek vozim glavnom djadom a na crveno prolazim da bi uhvatio malo prednosti a ne da se gusim izmedju auta a debelo sam presao tridesetu,i ja vozim auto ali mi biciklisti ne smetaju, zato ljudi samo pedalajte
ne mogu nam nista
-
PaxPro
#450 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
e slusaj lakse ti je preko dobrinje kad si vec sa al,polja,izbjeces onaj uspon sa tranzita uz vraca,ja cu u petak gore mjesto sastanka djamija king fahd ti odredi vrijemefishtrija wrote:Uh sorry then... ja konto ako ne znaš gdje ima kaciga, nisi profi...babyline wrote:hvala... e cuj ja nisam profi?! odakle ti to?fishtrija wrote:@baby... - kacige: Intersport Mercator, Sport Life Tržnica, Ciklocentar Čvila... kakvu god da uzmeš spasiće ti glavu ne sikiraj se. I ne zalijeći se uzimati one super skupe, niđeveze, stiropor i jedna i druga a ti nisi profi da bi osjetila razliku.
Da se razumijemo, i ja sam daleko od profija ikakvog... Sve je to čisti entuzijazam.