Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
paratrooper wrote:vodenjak, Imam dojam da si vrlo drzak i bezobrazan, ali shvati sto si god da si sebi si.
Jeste. I ja imam takav utisak. Zamisli molim te, on razmislja svojom glavom, argumentovano potkrijepljuje svoje stavove i ne dozvoljava da ga uvuku u stado gdje vazi ona: "Bleji kako ti ja kazem".
E djeco, djeco, jos ste vi zeleni i o zivotu malo znate.
palermo wrote:Eto, nađe i ti sličnost sa Bogom, ni ti ni on ne živite zadnjih dvadeset godina na Balkanu........................nisam mogao da odolim, jebaji ga........................
Bijedu, kriminal, korupciju i svi drugi problemi Balkana su toliko ocigledni i prisutni da ih mozes vidjeti i iz Australije ili Kanade.
pa uvijek se iz daleka najbolje vidjelo..........kak'i je samo pogled sa brdovitih australijskih brda, popneš se na vrh, a ono pred tobom pukla Bosna...................ma sve vidiš...............još ako staviš sunčane cvike, ihhhhhhhhh
Vodenjak wrote:
...
Jer, kad dodjem ovdje na forum, postanem u ocima drugih komunjara, jugonostalgicar, titoista, pobornik bratstva i jedinstva, a onda i cetnik i ustasa i balija...
I naravno, protivnik Bosne i Hercegovine!...
Jos ako te proglase "antipiramidasem", onda ti ne gine Zenica.
paratrooper je napisao/la:vodenjak, Imam dojam da si vrlo drzak i bezobrazan, ali shvati sto si god da si sebi si.
Jeste. I ja imam takav utisak. Zamisli molim te, on razmislja svojom glavom, argumentovano potkrijepljuje svoje stavove i ne dozvoljava da ga uvuku u stado gdje vazi ona: "Bleji kako ti ja kazem".
Nisu ljudi krivi sto ne znaju.Krivi su sto ne zele da saznaju.A vrijedjanjem se neznanje najlakse brani.Zalosno!
paratrooper je napisao/la:vodenjak, Imam dojam da si vrlo drzak i bezobrazan, ali shvati sto si god da si sebi si.
Nisu ljudi krivi sto ne znaju.Krivi su sto ne zele da saznaju.A vrijedjanjem se neznanje najlakse brani.Zalosno!
Vodenjak wrote:
...
Jer, kad dodjem ovdje na forum, postanem u ocima drugih komunjara, jugonostalgicar, titoista, pobornik bratstva i jedinstva, a onda i cetnik i ustasa i balija...
A stvarno, ima li piramida?
Shuti, ne provociraj!
Jopet ce mi se @paratrooper uzbizuhuriti....
palermo wrote:Eto, nađe i ti sličnost sa Bogom, ni ti ni on ne živite zadnjih dvadeset godina na Balkanu........................nisam mogao da odolim, jebaji ga........................
Bijedu, kriminal, korupciju i svi drugi problemi Balkana su toliko ocigledni i prisutni da ih mozes vidjeti i iz Australije ili Kanade.
pa uvijek se iz daleka najbolje vidjelo..........kak'i je samo pogled sa brdovitih australijskih brda, popneš se na vrh, a ono pred tobom pukla Bosna...................ma sve vidiš...............još ako staviš sunčane cvike, ihhhhhhhhh
Nema danas daljine, to znas i sam, posto si bio u inostranstvu. Internet, jeftina telefonija,... omogucuju, svakodnevni kontakt sa svakom cosom na ovom dunjaluku.
Ukucas na googlu sta te interesuje, novine, ime, TV emitera i imas sve na dlanu.
A suncane naocale stavis, da prividno uljepsas situaciju, da ne bi povratio, poslije svih saznanja.
Zemo aquariuse ...mislim da pretjerujes ...evo ja tvrdim da nisi ni titoist ni maoist ni lenjinist ni jugonostalgicar nit cetnik .... jel se sad bolje osjecas?
PS. glede tvoje antipiramidalnosti ...se ne usudjujem iznjeti sud....jer na toj su me temi banovali onomad birvaktile ...zbog neurednosti i bahatog ponasanja (sa poptunim pravom , molim lijepo).
Vodenjak wrote:
...
A stvarno, ima li piramida?
Shuti, ne provociraj!
Jopet ce mi se @paratrooper uzbizuhuriti....
ma jarane, zalosna sudbina te zadesi, moj ti je savjet uzivaj i zaboravi jugu-tugu , ako sebi zelis dobra
Nema danas daljine, to znas i sam, posto si bio u inostranstvu. Internet, jeftina telefonija,... omogucuju, svakodnevni kontakt sa svakom cosom na ovom dunjaluku.
Ukucas na googlu sta te interesuje, novine, ime, TV emitera i imas sve na dlanu.
A suncane naocale stavis, da prividno uljepsas situaciju, da ne bi povratio, poslije svih saznanja.
jebem ti šišmiša, pa ti onda sigurno znaš šta i kako je i u Swazilendu.Jel i njih učiš šta treba.Mora biti da imaju i oni neki forum.Ukucaš u google i sve znaš.
P.S bogami ja sunčane naočale stavljam da ono izgledam cool,jes se ostarilo, al duša još išće....................
Dajem 10 vijekova Bosne za jos 10 dana Titove jugoslavije. jebale vas ovakve drzavice kolonizirane od onih protiv kojih smo se borili za nezavisnost. jebale vas ovakve drzavice u kojima nema nista nase nego je sve velikih sila i banaka i korporacija. Sto se mene tice Bosne sutra nek ne bude ja se necu nasekirat, kao i da ne bude Hrvatske, Srbije i ostalih zemalja i feudalnih posjeda po kojim volimo da se dijelimo i svak svom plemenu da pripada. To nikad i nikad i nikad u svojoj istoriji nisu bile nezavisne drzave ako cemo realno. uvijek su bile abortusi drzava sa tutorstvom neke velike sile. Jedina nezavisna drzava slavenskih naroda na balkanu ikad je bila Jugoslavija i samo tad u istoriji nismo bili stoka. Danas smo se vratili svi od reda, kako u srbiji, tako u hrvatskoj, tako i u BiH, a i u ostalim republikama, onome sto najbolje znamo da budemo, a to je da budemo stoka i primitivci. Pokusaj da nas se civilizuje kroz Jugoslaviju nije uspio i nastavili smo da radimo ono u cemu najvise uzivamo, a to je da budemo divljaci. Meni su i cetnik i ustasa i balija isti i sasvim mi je svejedno zovu li se Mujo, Jovo ili Mate jer izmedju njih nema nikakve razlike i uzeli su zemlju postenim i casnim ljudima, pobili tolike ljude i rastjerali ih i sad nas i dalje jebu u glavu svojim prmitivizmom. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju Tudjmana, Milosevica i Izetbegovica. Svi oni su ista banda koja je napravila zlocina koliko je imala prilike i svi su oni ubice moje domovine i nabijem na neku stvar sve tri njihove kvazidrzavice, a ustvari kolonije. Dok je bila Jugoslavija mi smo bili gospoda i nezavisna drzava, a danas smo fukara i kolonija i bijednici koji bogatima pune dzepove. Ako vam je to bolje onda otidjite na pregled kod psihijatra ili se zapitajte ozbiljno sta nije uredu sa vasom inteligencijom.
Stari wrote:Zemo aquariuse ...mislim da pretjerujes ...evo ja tvrdim da nisi ni titoist ni maoist ni lenjinist ni jugonostalgicar nit cetnik .... jel se sad bolje osjecas?
PS. glede tvoje antipiramidalnosti ...se ne usudjujem iznjeti sud....jer na toj su me temi banovali onomad birvaktile ...zbog neurednosti i bahatog ponasanja (sa poptunim pravom , molim lijepo).
Ihhh zemo... (uostalom, dje si ti pa te nema? )
Bas ti hvala.. Umiri me!
Sve kontam, ja Jugu sahranio jos 1992. ali ovi sto se boje da ce se povampiriti bas nesto ne daju mira....
A nece se povampiriti majke mi...
Vjerujem u vampire ko u... piramide...
mostarac wrote:Dajem 10 vijekova Bosne za jos 10 dana Titove jugoslavije. jebale vas ovakve drzavice kolonizirane od onih protiv kojih smo se borili za nezavisnost. jebale vas ovakve drzavice u kojima nema nista nase nego je sve velikih sila i banaka i korporacija. Sto se mene tice Bosne sutra nek ne bude ja se necu nasekirat, kao i da ne bude Hrvatske, Srbije i ostalih zemalja i feudalnih posjeda po kojim volimo da se dijelimo i svak svom plemenu da pripada. To nikad i nikad i nikad u svojoj istoriji nisu bile nezavisne drzave ako cemo realno. uvijek su bile abortusi drzava sa tutorstvom neke velike sile. Jedina nezavisna drzava slavenskih naroda na balkanu ikad je bila Jugoslavija i samo tad u istoriji nismo bili stoka. Danas smo se vratili svi od reda, kako u srbiji, tako u hrvatskoj, tako i u BiH, a i u ostalim republikama, onome sto najbolje znamo da budemo, a to je da budemo stoka i primitivci. Pokusaj da nas se civilizuje kroz Jugoslaviju nije uspio i nastavili smo da radimo ono u cemu najvise uzivamo, a to je da budemo divljaci. Meni su i cetnik i ustasa i balija isti i sasvim mi je svejedno zovu li se Mujo, Jovo ili Mate jer izmedju njih nema nikakve razlike i uzeli su zemlju postenim i casnim ljudima, pobili tolike ljude i rastjerali ih i sad nas i dalje jebu u glavu svojim prmitivizmom. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju Tudjmana, Milosevica i Izetbegovica. Svi oni su ista banda koja je napravila zlocina koliko je imala prilike i svi su oni ubice moje domovine i nabijem na neku stvar sve tri njihove kvazidrzavice, a ustvari kolonije. Dok je bila Jugoslavija mi smo bili gospoda i nezavisna drzava, a danas smo fukara i kolonija i bijednici koji bogatima pune dzepove. Ako vam je to bolje onda otidjite na pregled kod psihijatra ili se zapitajte ozbiljno sta nije uredu sa vasom inteligencijom.
Što ti je jasno izrečen stav.Respect..................za jasnoću stava, naravno ne i za sadržaj........
Rođen u Zagrebu u građanskoj obitelji niže-srednjega socijalnoga statusa (razdoblje opisano u dojmljivoj prozi "Djetinjstvo u Agramu"), Krleža pohađa vojnu kadetsku školu u Pečuhu, te neposredno uoči 1. svjetskoga rata, u doba Balkanskih ratova, pod utjecajem jugoslavenske integralističke ideologije bježi u Srbiju. Godine 1913. prekida vojni studij u peštanskoj Ludovicejskoj akademiji. Preko Pariza i Soluna dolazi u Srbiju s nakanom da bude dobrovoljac u srpskoj vojsci. Osumnjičen je kao špijun i srbijanske ga vlasti protjeruju. Vraća se u Austro-Ugarsku i u Zemunu biva uhićen na osnovi tjeralice Ludoviceuma. Godine 1915. mobiliziran je kao domobran i poslan na bojišnicu u istočnoj Europi (Galicija) gdje doživljuje Brusilovljevu ofanzivu. Na bojištu je kratko vrijeme, a ostatak rata provodi po vojnim bolnicama i toplicama zbog slaboga zdravstvenoga stanja, a i objavljuje prve književne i novinske tekstove.
Po stvaranju Kraljevine SHS Krleža se, fasciniran Lenjinom i sovjetskom revolucijom, angažira u komunističkom pokretu novonastale države i razvija snažnu spisateljsku djelatnost: u to je doba, gotovo do Radićeva ubojstva, pisao srpskom ekavicom kao i niz drugih, jugounitarizmom opijenih hrvatskih pisaca (Šimić, Ujević, Cesarec, Majer, Cesarić, Donadini, Andrić..). Već je potkraj dvadesetih godina prošlog stoljeća dominantan lik u književnom životu jugoslavenske države, a neka od najsnažnijih ostvarenja na svim poljima (poezija, roman, drama, esej, memoarska proza, polemike i publicistika, novelistika) ubjavljuje u tridesetima, u vrijeme jačanja desnih i lijevih totalitarizama.
Približavanjem II. svjetskoga rata Krležina vjera u komunizam slabi i opada: pojava dijelom povezana s averzijom prema kanonima socrealizma koji su postali obvezatnima u razdoblju zreloga staljinizma, a još više čistkama u kojima je Staljin iskorijenio većinu stare boljševičke garde, a i sve Krležine prijatelje koji su završili kao prognanici u komunističkoj obećanoj zemlji. Zgađen nad svim opcijama koje su bile na političko-ideološkom meniju – od liberalno-imperijalnih demokracija koje su mu bile odbojne zbog protuhrvatskih makinacija sila Antante, kasnijih geopolitičkih manipulatora u Versaillesu, preko nacističkog i fašističkog totalitarizma kojeg je dobro procijenio kao slijepu ulicu civilizacije do komunističke diktature (početni entuzijazam o planiranom društvu socijalne i nacionalne pravde splasnuo je u srazu sa stvarnošću realsocijalizma), Krleža je 2. svjetski rat dočekao praktički usamljen i posvađan s prijašnjim sudruzima iz komunističke partije.
Nova ustaška vlast ga je dijelom vabila na suradnju (osobito Mile Budak), jer su procijenili da bi im njegov svjetski ugled mogao pomoći da se na cijelu tvorevinu gleda manje neodobravajući. No, on se pasivizirao i odbio vezu s režimom NDH. Nakon komunističke pobjede u ratu i likvidacije Krležina zaštitnika pred ustaškim slobodnim strijelcima, ministra zdravstva i liječnika Krešimira Vranešića, orkestrirane od Đilasa , život samoga pisca visio je o niti, no spasilo ga je prijeratno prijateljstvo s Titom.
Neko vrijeme na ledu u doba poraća, reafirmirao ga je i reaktivirao prekid veza Jugoslavije i Kominforma, poslijeratne inačice Kominterne. U klimi kakve-takve liberalizacije pokreće 1950. Jugoslavenski leksikografski zavod, današnji Leksikografski zavod Miroslav Krleža, praktički jedinu "jugoslavensku" instituciju sa središtem u Hrvatskoj, te istupima i referatima djeluje kao poticatelj umjetničke slobode i oslobađanja od stega socrealizma. Godine 1967. potpisuje "Deklaraciju o položaju hrvatskoga književnog jezika" (vidi Hrvatski jezik), što je dovelo do njegove ostavke u Centralnom komitetu SKH nakon jugokomunističke hajke na "nacionalizam" izražen, navodno, u tom dokumentu. U doba Hrvatskoga proljeća simpatizirao je zahtjeve proljećara, no povukao se kad je postalo očito da je Tito odlučio slomiti hrvatski nacionalni pokret (jedina Krležina uspješna intervencija smanjivanje zatvorske kazne Tuđmanu). Do kraja života djeluje u Leksikografskom zavodu, a zadnje godine provodi narušenoga zdravlja i poluparaliziran. To je razdoblje Krležina života iscrpno prikazano u nekonvencionalnim višesvezačnim monografijama njegova Eckermanna, Enesa Čengića.
Kako smo došli na ovu temu o saharni Josipa Broza. Mislim da je to u najmanju ruku morbidno i da količina ljudi na toj sahrani nije nikakav parametar.
što se tiče subjektivog doživljaja bivše države.
Znate onu priču o slonu i tri slijepca.. da ne filozofiram puno..
Onaj ko je bio na golom otoku ili kome je ta država otela-nacionalizirala fabriku ili zemlju a prisjetimo se da se i to radilo ne može imati isto mišljenje o bivšoj državi kao onaj ko je bio partiski rukovodilac sa vilom u neumu.
Mislim da se taj sistem ili to stanje duha jugoslavije na duže staze nije mogao opstati, a kako je kome bilo u pojedinom trenutku kad se uzme u obzir širi kontekst to je irelevantno..
palermo wrote:jebem ti šišmiša, pa ti onda sigurno znaš šta i kako je i u Swazilendu.Jel i njih učiš šta treba.Mora biti da imaju i oni neki forum.Ukucaš u google i sve znaš.
P.S bogami ja sunčane naočale stavljam da ono izgledam cool,jes se ostarilo, al duša još išće....................
Ma daj palermo, nemoj se praviti mutav. Dobro znas da sam u pravu. Koga interesuje Sw. moze i o njemu naci dosta toga, ali ako Bosanac zivi npr.u Kanadi, zar mu nisu dostupni svi mediji (i zavisni i nezavisni, ovi i oni...), zar sa MSN,Skype, FreeCall...ne moze besplatno razgovarati sa cijelim svijetom, odnosno sa svojom rajom.
Joj, da mi je sa tobom sjesti par sati i popricati. Osjecam da si ipak dobar co´ek, samo te malo pritisla danasnja situacija i aktuelna politicka misao. Ma poslije par sati, par kafa i porcije price, zapjevali bi zajedno "Od Vardara pa do Triglava" da bi se culo od Marijin dvor do Cengic vile, u inat ovim danasnjim "glumcima", koji znaju u srcu i dusi da je Yuga bila bolja, ali to ne smiju javno reci, jer to nije u trendu, a i protiv je Zakona ulice (citaj: danasnjih vlastodrzaca). Sa napomenom, BiH je dio YU i voljeti YU znaci voljeti i BiH, jer nema YU bez BiH.
Adio.
palermo wrote:jebem ti šišmiša, pa ti onda sigurno znaš šta i kako je i u Swazilendu.Jel i njih učiš šta treba.Mora biti da imaju i oni neki forum.Ukucaš u google i sve znaš.
Ma daj palermo, nemoj se praviti mutav. Dobro znas da sam u pravu. Koga interesuje Sw. moze i o njemu naci dosta toga, ali ako Bosanac zivi npr.u Kanadi, zar mu nisu dostupni svi mediji (i zavisni i nezavisni, ovi i oni...), zar sa MSN,Skype, FreeCall...ne moze besplatno razgovarati sa cijelim svijetom, odnosno sa svojom rajom.
Joj, da mi je sa tobom sjesti par sati i popricati. Osjecam da si ipak dobar co´ek, samo te malo pritisla danasnja situacija i aktuelna politicka misao. Ma poslije par sati, par kafa i porcije price, zapjevali bi zajedno "Od Vardara pa do Triglava" da bi se culo od Marijin dvor do Cengic vile, u inat ovim danasnjim "glumcima", koji znaju u srcu i dusi da je Yuga bila bolja, ali to ne smiju javno reci, jer to nije u trendu, a i protiv je Zakona ulice (citaj: danasnjih vlastodrzaca). Sa napomenom, BiH je dio YU i voljeti YU znaci voljeti i BiH, jer nema YU bez BiH.
Adio.
Al ima BiH bez Yu .Inače u pravu si u jednom, dobar sam čo'ek
Stari wrote:Zemo aquariuse ...mislim da pretjerujes ...evo ja tvrdim da nisi ni titoist ni maoist ni lenjinist ni jugonostalgicar nit cetnik .... jel se sad bolje osjecas?
Ihhh zemo... (uostalom, dje si ti pa te nema? )
Bas ti hvala.. Umiri me!
Sve kontam, ja Jugu sahranio jos 1992. ali ovi sto se boje da ce se povampiriti bas nesto ne daju mira....
A nece se povampiriti majke mi...
Vjerujem u vampire ko u... piramide...
Ma evo devera se pomalo...
Mislis da se jugoslavija nece povampiriti ? Hm ... da bi se to desilo moralo je onda biti tako da je 1992 (prividno) usmrcena ujedom krvozednog vampira ...da bi u noci punog mjeseca ...a po nalogu onoga koji je ujede onomad...ponovo bila probudjena ...u jednom sasvim novom izdanju. Osim toga... da bi se to desilo ...trebalo je biti tako da se u doba sahrane, davne 1992-te, nije ...uradjeno opjelo, nije odrzana misa, nije klanjana dzenaza...sto je neizostavno impliciralo to da (njena) dusa nije nasla mir. Al kad malo bolje razmislim pa ona nije ni krstena ni krizmana ni konfirmirana nit sunecena ...tako da to bas i ne slaze 100% ali nije bitno.
Ti i ja to mozda i necemo dozivjeti ...ali povampirice se jugoslavija...u novom izdanju (EU)....i u noci punog (a ne polu) mjeseca....hoce li to biti dobro ...neznam. Ne bih volio biti tu kad je vampir ponovo pocne ujedati.
mostarac wrote:Dajem 10 vijekova Bosne za jos 10 dana Titove jugoslavije. jebale vas ovakve drzavice kolonizirane od onih protiv kojih smo se borili za nezavisnost. jebale vas ovakve drzavice u kojima nema nista nase nego je sve velikih sila i banaka i korporacija. Sto se mene tice Bosne sutra nek ne bude ja se necu nasekirat, kao i da ne bude Hrvatske, Srbije i ostalih zemalja i feudalnih posjeda po kojim volimo da se dijelimo i svak svom plemenu da pripada. To nikad i nikad i nikad u svojoj istoriji nisu bile nezavisne drzave ako cemo realno. uvijek su bile abortusi drzava sa tutorstvom neke velike sile. Jedina nezavisna drzava slavenskih naroda na balkanu ikad je bila Jugoslavija i samo tad u istoriji nismo bili stoka. Danas smo se vratili svi od reda, kako u srbiji, tako u hrvatskoj, tako i u BiH, a i u ostalim republikama, onome sto najbolje znamo da budemo, a to je da budemo stoka i primitivci. Pokusaj da nas se civilizuje kroz Jugoslaviju nije uspio i nastavili smo da radimo ono u cemu najvise uzivamo, a to je da budemo divljaci. Meni su i cetnik i ustasa i balija isti i sasvim mi je svejedno zovu li se Mujo, Jovo ili Mate jer izmedju njih nema nikakve razlike i uzeli su zemlju postenim i casnim ljudima, pobili tolike ljude i rastjerali ih i sad nas i dalje jebu u glavu svojim prmitivizmom. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju Tudjmana, Milosevica i Izetbegovica. Svi oni su ista banda koja je napravila zlocina koliko je imala prilike i svi su oni ubice moje domovine i nabijem na neku stvar sve tri njihove kvazidrzavice, a ustvari kolonije. Dok je bila Jugoslavija mi smo bili gospoda i nezavisna drzava, a danas smo fukara i kolonija i bijednici koji bogatima pune dzepove. Ako vam je to bolje onda otidjite na pregled kod psihijatra ili se zapitajte ozbiljno sta nije uredu sa vasom inteligencijom.
Poštujem tvoj stav, ali mi nije jasno kako možeš biti gospodin npr. 1975., a stoka, primitivac i divljak 2005. godine? Pa, valjda si bio manje-više isti čovjek cijeli život.
Jesu li Englezi, Francuzi, Nijemci, Belgijanci, Holanđani itd. gospoda i civilizirani ljudi? Ili su i oni divljaci i stoka? Sa svime onim što su radili i rade po svijetu?
Na kraju, nekome je bilo bolje, nekome nije, ali Jugoslavije više nema. Poenta je u tome. Eto, neka je i bilo bolje i šta to mijenja na stvari? Divljaci smo, stoka, marva, fukara, kolonija, bijednici, sve najgore smo mi, imamo problema sa inteligencijom... I? Šta sada? Kako mi takvi uopće imamo ikakve šanse za uspjeh? Haman nas neko mora držati pod kontrolom, je li? Mora nas neko civilizirati? E, pa to nam se i dešava, ne znam što se toliko buniš.
Ček malo, a ko ovdje je vrijeđao ??
Ma,@paratrooper je malo nervozan.Ti si ok osim sto mislis da imas dijametralno razlicito misljenje od @vodenjaka.A nije tako.Gdje on sjedi ili ja ili ti nema ama bas nikakve veze sa rodoljubljem.
Imas dobre klikere pa razmisli malo.Gdje sjede sve ove novokomponovane kabadahije koje svaki dan uniste nesto od bosanskog bica? U BIH naravno.Jaki patrioti u p.m.! Kako niko od njih ne nastrada,ne osiromashi,ne zavrsi u nekom od izbjeglickih centara ove predivne Evrope.Nikad glavatije,deblje i bogatije pastire neko stado nije imalo od nas,gradjana BiH."Satrase se" da od ove drzave naprave nesto cime bi se njeni gradjani mogli ponosti.
Oni su drzavni aparat (ja,aparata !)od koga se iole normalnom covjeku mora povracati.Gdje god da je.
I da skroz ne otkacis,prisjetis se nekih ljepsih dana.U ovoj isto BiH.Samo sto je ta BiH bila u Jugi.
Jebi ga,od sjecanja se ne zivi,ali pomazu kad je sadasnjost sumorna.A sluze i kao nada da mogu opet doci (ikad!)bolja vremena.Kad nasa svijest,koja je u povoju,malo stasa...
popajic wrote:
Ma,@paratrooper je malo nervozan.Ti si ok osim sto mislis da imas dijametralno razlicito misljenje od @vodenjaka.A nije tako.Gdje on sjedi ili ja ili ti nema ama bas nikakve veze sa rodoljubljem.
Imas dobre klikere pa razmisli malo.Gdje sjede sve ove novokomponovane kabadahije koje svaki dan uniste nesto od bosanskog bica? U BIH naravno.Jaki patrioti u p.m.! Kako niko od njih ne nastrada,ne osiromashi,ne zavrsi u nekom od izbjeglickih centara ove predivne Evrope.Nikad glavatije,deblje i bogatije pastire neko stado nije imalo od nas,gradjana BiH."Satrase se" da od ove drzave naprave nesto cime bi se njeni gradjani mogli ponosti.
Oni su drzavni aparat (ja,aparata !)od koga se iole normalnom covjeku mora povracati.Gdje god da je.
I da skroz ne otkacis,prisjetis se nekih ljepsih dana.U ovoj isto BiH.Samo sto je ta BiH bila u Jugi.
Jebi ga,od sjecanja se ne zivi,ali pomazu kad je sadasnjost sumorna.A sluze i kao nada da mogu opet doci (ikad!)bolja vremena.Kad nasa svijest,koja je u povoju,malo stasa...
Haj, vidim i ti si ok čo'jek...........pa onako, da ti kažem sasvim u duhu prijateljstva i bez loše namjere.Nije lijepo nekome reći, imaš dobre klikere, pa sjedi i razmisli. Imam dovoljno godina, dovoljno škole, dovoljno životnog iskustva, da znam šta je moj stav, i da znam kad se sa nekim u tome razilazim. I mogu živjeti sa svojim stavom.
P.S
paratooper se meni uopšte ne čini nervoznim, onako iskreno, i mogu ga razumjeti (izvinjenje paratrooperu, što ga bez dozvole spominjem )
@palermo,
ono moje"imas klikere pa razmisli malo" je bilo totalno nezlonamjerno.
Na forumu smo svakako jedni drugima anonimusi.Sve sto znamo o nekome su par komentara,koji nam ponekad "legnu",ponekad se totalno kose sa nasim stavovima.
Moja poenta,govoreci o ovoj nostalgiji,je bila da su vremena u kojima zivimo toliko pogana da nije cudo da ljudi posezu za prosloscu u kojoj su bolje zivjeli.Apsurdno ih je odmah vezati uz komunjare,proSrbe,nerodoljube i sl.Razlike u misljenju i nisu uvijek tako velike kako nam se na prvi pogled ucini.