Zastita od krađe

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
corsa

#426 Re: Zastita od krađe

Post by corsa »

Gledao sam ovo ranije, ali nesto mi nije jasno. Do kraja klipa ga nisu odvukli, pa se pitam da li su uopste? :-?

I ovo traje 10 minuta, a ne 10 sekundi.
samsung456

#427 Re: Zastita od krađe

Post by samsung456 »

corsa wrote:Gledao sam ovo ranije, ali nesto mi nije jasno. Do kraja klipa ga nisu odvukli, pa se pitam da li su uopste? :-?

Obili jesu za 10 sekundi kao sto pise. Eh koliko se vidi kasnije se nije sve odvijalo po planu. Ali po ovome se moze vidjeti na sta su sve spremni kada u je u pitanju krađa vozila...
samsung456

#428 Re: Zastita od krađe

Post by samsung456 »

samsung456 wrote:
corsa wrote:Gledao sam ovo ranije, ali nesto mi nije jasno. Do kraja klipa ga nisu odvukli, pa se pitam da li su uopste? :-?

Obili jesu za 10 sekundi kao sto pise. Eh koliko se vidi kasnije se nije sve odvijalo po planu. Ali po ovome se moze zakljuciti na sta su sve spremni kada u je u pitanju krađa vozila...
TheHound

#429 Re: Zastita od krađe

Post by TheHound »

Pozdrav.

Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje da li neko zna ima li u BiH neki zastupnik za Excalibur alarmne sisteme?
makse seljanko makse

#430 Re: Zastita od krađe

Post by makse seljanko makse »

TheHound wrote:Pozdrav.

Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje da li neko zna ima li u BiH neki zastupnik za Excalibur alarmne sisteme?

Ako si iz Sa onda imas momka u Velesicima koji radi,mislim da mu je nadimak Struja ili tako nekako :D
TheHound

#431 Re: Zastita od krađe

Post by TheHound »

makse seljanko makse wrote:

Ako si iz Sa onda imas momka u Velesicima koji radi,mislim da mu je nadimak Struja ili tako nekako :D
Hvala na info, raspitat cu se da li neko zna za tog momka.
Kataklinger

#432 Re: Zastita od krađe

Post by Kataklinger »

makse seljanko makse wrote:

Jel to onaj Mujo, kako već? Ponizak i malo puniji, radi i kod sebe privatno u garaži pored primarnog posla. Meni je prije par godina ugrađivao ručicu žmigavca na P307. Znam da se dugo oko toga peglao, nije baš bilo jednostavno to sve ponovo povezat, i poslije je nešto uštimavao volan, okrećo' ga pola sata tamo vamo, a nije mi htio reći što :D (nije baš pričljiv). Inače je bio vrlo korektan, kad smo razgovarali preko mobitela, rekao mi je cijenu, međutim imao sam dodatni kvar oko toga pa je morao još jedan manji dio zamijenit. Iako je na kraju popravak bio nešto skuplji, nije htio uzeti više od onoga što mi je rekao preko mobitela, ali sam mu naravno ostavio to.
+ Kod njega sam u garažio vidio milion kutija od alarma.
zilla_

#433 Re: Zastita od krađe

Post by zilla_ »

Ja preporučujem cobra alarm...

Ja sam juče vozio u komel na ugradnju cobre bmw 3 330 xd 2014 godina koji košta cca 67.000 KM. Auto od firme, na lizingu i kasko osigurano preko triglav-a. Ovi iz triglava su insistirali da ugradimo kobru u komel-u i sve su oni platili. Znači sve to je uračunato u onu kasko polisu.

E sad, ako triglav insistira na ugradnji kobre, a i sami znamo koliko kasko polisa izdaju u bih i na kojim sve skupim autima koja se kradu, onda taj kobra alarm im sigurno vrijedi i spasio im je bruku para.

Meni je to dovoljno tako da i ja na svoje auto ugrađujem kobru :thumbup:
TheHound

#434 Re: Zastita od krađe

Post by TheHound »

zilla_ wrote:Ja preporučujem cobra alarm...

Ja sam juče vozio u komel na ugradnju cobre bmw 3 330 xd 2014 godina koji košta cca 67.000 KM. Auto od firme, na lizingu i kasko osigurano preko triglav-a. Ovi iz triglava su insistirali da ugradimo kobru u komel-u i sve su oni platili. Znači sve to je uračunato u onu kasko polisu.

E sad, ako triglav insistira na ugradnji kobre, a i sami znamo koliko kasko polisa izdaju u bih i na kojim sve skupim autima koja se kradu, onda taj kobra alarm im sigurno vrijedi i spasio im je bruku para.

To je vjerovatno ovaj BMW :)
Image

Ima dobar srpski forum (forum.cars.rs) na kojem je jedan od administratora covjek koji ugradjuje alarme vec 20-ak godina. On mi je rekao da izbjegavam cobru i meta alarme. Po onome sto on govori puno bolji je excalibur jer je tzv. analogni alarm i potpuno je neovisan od fabrickog alarma, ima svoji sirenu, itd. Osim toga, uz cobru i meta nije moguce dodavati dodatne module, nego samo koristiti one koji s njima dodju po defaultu.
MOSALJOZE

#435 Re: Zastita od krađe

Post by MOSALJOZE »

Pitanje za one koji imaju zeder.Par puta se desilo,kad pokušam otključati,ključ jednostavno "prokliže".Nema onog zvuka kad ključ iskoči.Sinoć sat vremena pokušavao,ma ništa.I naleti komšija,kaže kad otključavaš malo prodrmaj volan.I ja malo prodrmam i otključam.Ne znam jeli se vama ovo dešavalo,i šta bi moglo značiti??Poslije toga se normalno zaključa i otključa,a nekad neće....
Frutek

#436 Re: Zastita od krađe

Post by Frutek »

MOSALJOZE wrote:Pitanje za one koji imaju zeder.Par puta se desilo,kad pokušam otključati,ključ jednostavno "prokliže".Nema onog zvuka kad ključ iskoči.Sinoć sat vremena pokušavao,ma ništa.I naleti komšija,kaže kad otključavaš malo prodrmaj volan.I ja malo prodrmam i otključam.Ne znam jeli se vama ovo dešavalo,i šta bi moglo značiti??Poslije toga se normalno zaključa i otključa,a nekad neće....
Normalno je to. I kod mene na Guardianu se često desi. To samo znači da volan nije bio perfektno izravnat prije zaključavanja/otključavanja. Uglavnom, sve ok.
Nabucco

#437 Re: Zastita od krađe

Post by Nabucco »

Kako se pokazao Hudini Stop Alarm ?
Diavel

#438 Re: Zastita od krađe

Post by Diavel »

TheHound wrote:
zilla_ wrote:Ja preporučujem cobra alarm...

To je vjerovatno ovaj BMW :)
Image

Ima dobar srpski forum (forum.cars.rs) na kojem je jedan od administratora covjek koji ugradjuje alarme vec 20-ak godina. On mi je rekao da izbjegavam cobru i meta alarme. Po onome sto on govori puno bolji je excalibur jer je tzv. analogni alarm i potpuno je neovisan od fabrickog alarma, ima svoji sirenu, itd. Osim toga, uz cobru i meta nije moguce dodavati dodatne module, nego samo koristiti one koji s njima dodju po defaultu.

Ja sam bas na ovoj temi na formu cuo sa taj forum u Srbiji i pregledao sam ga detaljno...i onda kada sam se raspitivao za zastitu od krade i kad sam izmedu ostalog isao do Komela po ponudu, objasnili su mu da Cobra u ponudi ima analogni alarm i upravo je to ovaj model sa dodatnim karticama...objasnili su mi fkt sta je to ustvari analogni alarm i te module...moduli se kod Cobre konkretno mogu dodavati. Na web stranici http://www.zastitavozila.ba/ sam nasao da je Cobra alarm sa dodatnim karticama analogni alarm i na kraju sam odlucio za njega...vjerovatno je u tome i fora pa sva osiguranja predlazu da se ugradi Cobra sa karticama u Komelu....
seoBIH

#439 Re: Zastita od krađe

Post by seoBIH »

Zar je opao toliko promet da se morate reklamirati na forumu ?
Bavarac94

#440 Re: Zastita od krađe

Post by Bavarac94 »

Cobra ili Meta alarm?
Cijena cobre mi je poznata, ali nemam nikakvih info za Meta alarm.
LeKo

#441 Re: Zastita od krađe

Post by LeKo »

Ista stvar, cijena za usporedive modele također ista. Bitnija je ugradnja u odnosu na brend (ako pričamo o ova dva).
BaDa

#442 Re: Zastita od krađe

Post by BaDa »

Ja evo trebam za koji dan golfa 5 da uzmem.. Lik mi rece da ima fabricki alarm i jos neki magnetni alarm nisam ga skontao na sta je mislio.. Uglavnom ja sam planirao jos da ugradim hudiny i cobru da bih bio miran :-D
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#443 Re: Zastita od krađe

Post by W0rM »

BaDa wrote:Ja evo trebam za koji dan golfa 5 da uzmem.. Lik mi rece da ima fabricki alarm i jos neki magnetni alarm nisam ga skontao na sta je mislio.. Uglavnom ja sam planirao jos da ugradim hudiny i cobru da bih bio miran :-D
Hudiny se dobar pokazao (makar kod mene) jednostavan sistem a dobra zaštita. Momci max korektni i zašli mi u susret.
pepeljara

#444 Re: Zastita od krađe

Post by pepeljara »

koliko kosta zamjena onog "prikljucka - porta" sta vec :D

Da se ono napravi unikatni neki ?
iceman ze

#445 Re: Zastita od krađe

Post by iceman ze »

Znam da su neki ugradivali cobru, zeder i multlock sve zajedno. :D
Nazif_Gljiva

#446 Re: Zastita od krađe

Post by Nazif_Gljiva »

Kad ga zapikaju, možeš imati 101 zaštitu... Ako ništa, majmun će ga zapaliti.
Benny Lava

#447 Re: Zastita od krađe

Post by Benny Lava »

pepeljara wrote:koliko kosta zamjena onog "prikljucka - porta" sta vec :D

OBD konektor, 50 KM u Komelu.
Nabucco

#448 Re: Zastita od krađe

Post by Nabucco »

U komelu košta 50KM, ali to je pljačka... Odeš kod njih i kupiš samo 8 pinski konektor ( nisam 100% siguran, ali mislim da je u pitanju sa 8 pinova, davno sam ovo radio na svom autu i sad se baš ne sjecam) za OBDII, košta 5-6KM. To nije iznimno teško zamjeniti, izlolir traku, skalpel i udri ( mislim ako poznajes osnove oko struje i sl). Ako ne znaš, onda odi nekom elektricaru, ne bi ti trebao uzeti vise o 10-20KM za taj posao, jer se uradi za 10minuta....
pepeljara

#449 Re: Zastita od krađe

Post by pepeljara »

Nabucco wrote:

U komelu košta 50KM, ali to je pljačka... Odeš kod njih i kupiš samo 8 pinski konektor ( nisam 100% siguran, ali mislim da je u pitanju sa 8 pinova, davno sam ovo radio na svom autu i sad se baš ne sjecam) za OBDII, košta 5-6KM. To nije iznimno teško zamjeniti, izlolir traku, skalpel i udri ( mislim ako poznajes osnove oko struje i sl). Ako ne znaš, onda odi nekom elektricaru, ne bi ti trebao uzeti vise o 10-20KM za taj posao, jer se uradi za 10minuta....

ok tnx
taureg71

#450 Re: Zastita od krađe

Post by taureg71 »

Ja imam zeder , cobru i izmjenjen OBD konektor...i naljepnice sve i nek "udare" ako smiju... :P

Kostalo je prilicno, cca 900 KM, ali je kasko godisnje 600 pa msm da se isplati...samo slepom ga sad mogu
Post Reply