Svaka cast... ja bas kontao kako da izvadim spot iz snimka 60 minuta i da postavim na youtube.Final Cut wrote:http://www.youtube.com/watch?v=PH0vsRPAWCg#GU5U2spHI_4
Slika govori kao 1000 riječi
PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
Zox wrote:Ja samo da kazem da i ako gubim snagu, to zadrzavam za sebe. Osjecam neku vrstu odgovornosti i idem dalje.
Toliko sam neispavan da ponekad fasujem halucinacije
ima da me unušte
jesmo ti govorili
što gubiš vrijeme
ništa se ne može promijeniti...
- alica.k
ma svaka castFinal Cut wrote:http://www.youtube.com/watch?v=PH0vsRPAWCg#GU5U2spHI_4
Slika govori kao 1000 riječi
- don vito
Osnovna stvar: Ne treba klonuti vec biti uporan!!!
Ako neko misli da je ovo dosada sve bilo dzaba samo zato sto je "pretproslu subotu bilo vise rulje nego proslu subotu", grdno se vara. Mislim da smo uspjeli ponesto promijeniti svijest obicnih ljudi, cak ako hocete malo ih politicki opismeniti. Ovih dana slusam kako ljudi, kojime je vrhunac intelektualnog angazmana bilo gledanje "Grand parade" i "Vize za buducnost", naglas gundjaju "kako se trose nase pare u kantonu". To je najveci dosadasnji uspjeh protesta!! Idemo mic po mic. Imamo skoro plebiscitarnu podrsku javnosti iako je vladajuca kamarila upregla sve stranacke resurse, budzetske korisnike, fantomska udruzenja, sve u cilju satanizacije protesta. Proteste treba nastaviti jer vrijeme radi za nas:
1. Dolaze ljepsi dani (proslu subotu je vrijeme otjeralo dosta raje)
2. Dolaze nova poskupljenja i sve tezi zivot za obicnog covjeka a vlast nema nikavu zelju niti strategiju da mu pomogne
3. Dolaze nova povecanja privilegija politicarima
4. Dolaze lokalni izbori...
Ako neko misli da je ovo dosada sve bilo dzaba samo zato sto je "pretproslu subotu bilo vise rulje nego proslu subotu", grdno se vara. Mislim da smo uspjeli ponesto promijeniti svijest obicnih ljudi, cak ako hocete malo ih politicki opismeniti. Ovih dana slusam kako ljudi, kojime je vrhunac intelektualnog angazmana bilo gledanje "Grand parade" i "Vize za buducnost", naglas gundjaju "kako se trose nase pare u kantonu". To je najveci dosadasnji uspjeh protesta!! Idemo mic po mic. Imamo skoro plebiscitarnu podrsku javnosti iako je vladajuca kamarila upregla sve stranacke resurse, budzetske korisnike, fantomska udruzenja, sve u cilju satanizacije protesta. Proteste treba nastaviti jer vrijeme radi za nas:
1. Dolaze ljepsi dani (proslu subotu je vrijeme otjeralo dosta raje)
2. Dolaze nova poskupljenja i sve tezi zivot za obicnog covjeka a vlast nema nikavu zelju niti strategiju da mu pomogne
3. Dolaze nova povecanja privilegija politicarima
4. Dolaze lokalni izbori...
-
Pearl
a propo ovog komijevog..
sad se vracamo iz grada, i pored nas nekakav narkoman prolazi.. jaranice se prepale, presli na drugu stranu ulice.. panika..
ja im govorim da izmedju ostalog radi toga na proteste dolazim, jer zazirem od svakoga... ali ne lezi vraze, ni to nije to dovoljan razlog da se pobune..
ono sto ce jednu mozda povuci na proteste je transparent "ovdje ni lokum vise nije rahat", koji joj se svidio.. i sto su u sanducicu dobili onaj samoljepljivi "tajo i ja se bojim"
to im se svidjelo 
eto insider informacija na sta se skoncetrisemo...
ako se prepozna, nek ne zamjeri...
oprostite gradjani, moramo...
hebiga, i mene je strah, a taji svom i da se pozalim, on samo moze da se boji sa mnom...
sad se vracamo iz grada, i pored nas nekakav narkoman prolazi.. jaranice se prepale, presli na drugu stranu ulice.. panika..
ja im govorim da izmedju ostalog radi toga na proteste dolazim, jer zazirem od svakoga... ali ne lezi vraze, ni to nije to dovoljan razlog da se pobune..
ono sto ce jednu mozda povuci na proteste je transparent "ovdje ni lokum vise nije rahat", koji joj se svidio.. i sto su u sanducicu dobili onaj samoljepljivi "tajo i ja se bojim"
ako se prepozna, nek ne zamjeri...
hebiga, i mene je strah, a taji svom i da se pozalim, on samo moze da se boji sa mnom...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ako ti šta pomaže... imam skoro sto kila i 192. cmPearl wrote:a propo ovog komijevog..
evo upravo ja iz kina...
u kinu se nisam smio odvojiti od torbe u kojoj je službeni aparat i diktafon - bojim se da ne radim đaba 3 mjeseca da to otplaćujem
u tramvaju sam dva puta mijenjao lokaciju izlazeći na jedna i ulazeći na druga vrata zbog smrada alkohola iz usta pijanaca koji su mi sumnjivo izgledali...
bojim se da nekog krivo ne pogledam da ne dobijem kakav jatagan u stomak
eh da... nisam vadio ljevicu ruku iz đepa
ne zbog češkanja jaja nego zbog toga što mi je tu švicarska čakija od 36 franaka
-
spectra
26 - 29 minuta -- > [url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/60minuta0303.rm[/url]Big Boy wrote:Gosti emisije bili lik iz centra civilnih inicijativa i predstavnik Narodnog fronta iz RSa. Na Bakirovo pitanje, jel' revolucija jedina solucija dobi odgovor da je sve pokusano. Istrazivanja, upozoravanja... ovako nam ostaje jedino ulica... i sami politicari svojim ponasanjem zovu narod na ulicu.skojotovski wrote:sta je bilo? kasno sam upo u kucu. vidio sam samo novi spot Dubioza kolektiv - Suti i trpi. EXTRA!!!
I onda... premijera spota od Dubioze.
Vjerovatno ce kasnije okaciti citavu emisiju OnLine pa pogledajte: link
-
Crni Legionar
Da li se može informisati ko je organizator ovih simpatičnih skupova omladine
-
Pearl
naraFno... na info temi:Crni Legionar wrote:Da li se može informisati ko je organizator ovih simpatičnih skupova omladine
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47595
p.s. nemoj zachatavati please, dok se moderatori ne pojave, hebat ce nam sve po spisku sto po hiljaditi put ljudima pisemo sto pise na gore navedenoj temi
-
Crni Legionar
HvalaPearl wrote:naraFno... na info temi:Crni Legionar wrote:Da li se može informisati ko je organizator ovih simpatičnih skupova omladine
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47595
p.s. nemoj zachatavati please, dok se moderatori ne pojave, hebat ce nam sve po spisku sto po hiljaditi put ljudima pisemo sto pise na gore navedenoj temi
-
Pearl
i ovome smo isto simpaticni svake subote.. i svake nas subote podsmjesljivo gleda... za njega mi je jasno - ubio covjeka i izasao za mjesec dana.. njemu je ova vlast i zakon stvarno isla na ruku...
i on ima taju
LIJEPO JE ZIVJETI OVDJE, AKO IMAS TAJU !!
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?meni=8&vijest=1985
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... c&start=25
i on ima taju
LIJEPO JE ZIVJETI OVDJE, AKO IMAS TAJU !!
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?meni=8&vijest=1985
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... c&start=25
-
ado_celo
Treba nekako animirati vodje navijaca FK Sarajevo i Zeljeznicara da sa svojim ljudima dodju i podrze proteste. Ipak je tu okupljen veliki broj gradajana,a da pri tom nemaju veze sa politickim strankama. U Beogradu ili u Zagrebu takve kategorije se najprije dizu na "ustanke", jer su dobro organizovani i imaju razradjene tehnike i instrumente kako da okupe veliki broj ljudi i pokazu sta zele, a da ih pri tome htjeli ili ne morate shvatiti ozbiljno. Ovi nasi dosadasnji pokusaji su se pokazali neuspjesnim, potom monotonim, a uskoro i smijesnim, da ne kazem zgubidanskim...I ptici na grani je moglo biti jasno da je sve ono parada bez rezultata u trenutku kad smo aplaudirali narkomanima na zgradi. To je razveselilo masu, jer im je vec bilo dosadno sto ih niko normalan ne podrzava, vec blijedo posmatra sa prozora ko kakve cirkusante iz neke druge zemlje. Takodjer mislim da bi podrska onih silnih motorista iz Rajvosa dobro dosla da na celu kolone zagrme sa masinama...P.S. razgovarao sam sa jednim lokalnim vodjom Zeljinih navijaca i covjek je rekao da to nije problem, samo da ga neko treba kontaktirati i datri im neki stimulans za bubnjeve, pokoju baklju i td...i eto ga najmanje par hiljada Manijaka ce iz sveg grla poruciti kakav je stav naroda.
-
ado_celo
I jos da dodam...pomalo iritantno djeluje ovo sto niko nece da stane naprijed i kaze eh vidite ja ili mi ovo organiziramo i pozivamo vas da nam se pridruzite. Ovo skrivanje iza nikova djeluje kao da radimo nesto nelegalno i time odbija veliki broj postenih ali uplasenih gradjana. Nema revolucije bez vodje...Na kraju krajeva ni Cheguevara ni Tito se nisu krili u danima revolucije, a bili su pod puno vecim pritiskom i opasnostima...
- homo_sapiens
ado_celo wrote:Treba nekako animirati vodje navijaca FK Sarajevo i Zeljeznicara da sa svojim ljudima dodju i podrze proteste. Ipak je tu okupljen veliki broj gradajana,a da pri tom nemaju veze sa politickim strankama. U Beogradu ili u Zagrebu takve kategorije se najprije dizu na "ustanke", jer su dobro organizovani i imaju razradjene tehnike i instrumente kako da okupe veliki broj ljudi i pokazu sta zele, a da ih pri tome htjeli ili ne morate shvatiti ozbiljno.
I u Banja Luci, zaboravio si
Milslim da je ovaj tvoj prijedlog, u ovih nekoliko aktuelnih dana, najkonkretniji, najproduktivniji i jednostavno receno - praaavo dobar. Cestitke na ideji.
A sad idi spavati, kasno je, na snazi je policijski sat za maloljetnike
- johnnykola
jucer se bas nahodah po sarajevuPearl wrote:a propo ovog komijevog..
ono sto ce jednu mozda povuci na proteste je transparent "ovdje ni lokum vise nije rahat", koji joj se svidio.. i sto su u sanducicu dobili onaj samoljepljivi "tajo i ja se bojim"to im se svidjelo
ako se prepozna, nek ne zamjeri...oprostite gradjani, moramo...
i 13 prometala promijenih. ne znam
kako, valjda bijah nejac prije (zivjeh u svijetu bajki),
ali sad kad se po tramvaju okrenuh
i skontah svoje suseljane...
(u pravu je jedan od onih govornika:
ovdje te je jebote strah fine tene,
jaknu obuci, uklopi se ba u sveopce sivilo!)
u sta ovaj grad ovi debili gore
pretvorise!!! sarajevo je pojam smijeha
i humora. sve koke kad odes u
zagabriju, recimo, na to padaju.
i crni prolazi, ali ovo oko nas sad je crnje od
najveceg crnila.
samo cekam da mi frendovi iz italije
na ljeto dodju pa da se sjebu u sta grad u 3 godine
pretvorismo. jebo mater, sto reko frend,
pa bilo nam je bolje odmah iza rata.
neka nada, bit ce bolje.
ali jok, govna zasjela, ne znaju normalno
komunicirati, a ne sta drugo.
za ozbac, ali stvarno, sad kad u sarajevu
udjem u tramvaj, trolu, iste sekunde pozelim
zivjeti u zanzibaru. kud se u ekvador
na planinu ne ispali johnnice!!!
moze, i bit ce, samo gore.
nis, pancirke pa na fukica.
kolike protracismo dane
lezeci jeduci banane
pa spadosmo na niske
grane bez ljubavi...................................................
-
Lesli Eldridž
Nisam je ti "izvadio" i ne upoređujem dvije metode. Gandijevski otpor je najbolji, ali neće biti moguć. A googlati o Gandiju se ne treba. Valjda je to dobro poznata stvar.amrica wrote:Lesli Eldridž wrote:Ja sam za blokadu svega. Ko što je Ghandi zamislio. Pa mora se jednom krenuti u akciju. Ali nikada neće biti moguć pasivni ghandijevski otpor. Zato treba dići revoluciju. Ozbiljno mislim. Ovo je baš nekako sterilno i previše benigno. Revolucija nije nikada izvšena salonski i nenasilno. Istorija to pokazuje. Ove lopove možemo samo silom skinuti. Za sada polako, a ako naraste kritična masa onda im je gotovo. Sada znači polako, ali nadajmo se da ćemo se omasoviti. Kada se digne par stotina hiljada ljudi, e onda su gotovi -đubrad jedna lopovska. Bez krvi se vlast ne daje. Tajo je rakao da hoće da ostavi kosti u svom kabinetu, tj. hoće da doživotno bude n vlasti. E ne može.amrica wrote:
Ovo bi bila greska, katastrofalna i pogubna.
Kao prvo, dokazano da radnim danom djeca dolaze (treba im razlog da pobjegnu sa nastave) i prave nered, ne mozes ti na njih utjecati lijepom rjecju i zdravim razumom.
Kao drugo, ako se blokira saobracaj, uzgubicete pasivnu podrsku ogromne vecine stanovnika ovog grada, potencijalnih aktivnih ucesnika nekih sljedecih demonstracija. Svi mi koji radimo nakon 8 sati samo zelimo doci kuci, jesti, tusirati se, presvuci se, spavati... i svako ko me bude onemogucavao da dodjem do kuce nece mi biti nimalo drag, dapace. I ovo je lijepa varijanta dogadjaja, zamislite da hitna ne moze proci, vatrogasci, trudnica u autu, bolesno dijete.... Zamislite da neko umre zato sto hitna nije mogla proci?????
Ne znam odakle si izvadio Gandija, ali trebao bi malo bolje proguglati ili pitati nekog pametnijeg ko je bio Gandi i kako se "borio" i izborio i kako je postao simbol nenasilnog otpora vlasti, nidje veze Gandi i nasilje.
-
Lesli Eldridž
Nije ni tu išlo bez protesta. Bilo je čak i barikada, ali benignih. I naravno na silu su komunistički močnici smijenjeni. Bilo je i uhapšenih. Znači samo na silu nikako drugačije. Nisam ja nasilan i ne propagiram silu, ali istorija pokazuje da na kraju mogu da se smijene samo silom. Prvo ćemo da protestujemo. Fino je do sada bilo, ali kad se okrupnimo (brojčano) onda se mora ići na smjenu vlasti komplet. Ali hajde da malo kljucamo i smijenimo "taju" i "majku". To je prvo. Za osmi mart treba da prođe sve kao i do sad, a poslije... Vidjećemo hoće li se ovo još omasoviti. Moja je želja da se ide i dalje.Asana wrote:Naprotiv, ima puno primjera gdje je "vlast" dala ostavku pa se tako predala, ili - izgubila na slijedecim izborima - bez krvi. Osvrni se oko sebe i pogledaj recimo - Cesko-Slovacku ... ta se zemlja i raspala bez krviLesli Eldridž wrote: Vlast se bez krvi nikad nije predavala...
- Asana
Bozetimenesacuvaj ... kad se skupa nadju manijaci i horde zla, cija sama imena govore sa cime se identificiraju i kako su visoko osvijesteni ...ado_celo wrote:Treba nekako animirati vodje navijaca FK Sarajevo i Zeljeznicara da sa svojim ljudima dodju i podrze proteste. Ipak je tu okupljen veliki broj gradajana,a da pri tom nemaju veze sa politickim strankama. U Beogradu ili u Zagrebu takve kategorije se najprije dizu na "ustanke", jer su dobro organizovani i imaju razradjene tehnike i instrumente kako da okupe veliki broj ljudi i pokazu sta zele, a da ih pri tome htjeli ili ne morate shvatiti ozbiljno. Ovi nasi dosadasnji pokusaji su se pokazali neuspjesnim, potom monotonim, a uskoro i smijesnim, da ne kazem zgubidanskim...I ptici na grani je moglo biti jasno da je sve ono parada bez rezultata u trenutku kad smo aplaudirali narkomanima na zgradi. To je razveselilo masu, jer im je vec bilo dosadno sto ih niko normalan ne podrzava, vec blijedo posmatra sa prozora ko kakve cirkusante iz neke druge zemlje. Takodjer mislim da bi podrska onih silnih motorista iz Rajvosa dobro dosla da na celu kolone zagrme sa masinama...P.S. razgovarao sam sa jednim lokalnim vodjom Zeljinih navijaca i covjek je rekao da to nije problem, samo da ga neko treba kontaktirati i datri im neki stimulans za bubnjeve, pokoju baklju i td...i eto ga najmanje par hiljada Manijaka ce iz sveg grla poruciti kakav je stav naroda.
Navijaci Zelje i Sarajeva kao pojedinci, bas kao i clanovi bilo koje stranke kao pojedinci, dobro su dosli da izraze svoj licni stav svojim prisustvom... ukoliko znaju zbog cega se organiziraju protesti ... ali - organizirane skupine onih kojima je najveca motivacija za pripadnost toj skupini bas "frka" "ludilooo" i izazivanje nereda - hvala , ne....
I, BTW, jeste li se lijepo nachatali sinoc ...? Tito, Crni, razmijenite msn adrese, produktivnije je
-
jasminasab
Post se brise zato sto tema nije "ko je Fadil Sero". Bujrum na politici otvori takvu, pa pisi. To se zove razvodnjavanje/spamanje/miniranje teme.
-
jasminasab
Refreshaj pa ces vidjeti da su i ti postovi pobrisani. Ako zelis djevojci da objasnis, posalji joj pp.[Matrix] wrote:Djevojka par postova ranije pita ko je taj covjek ,ovo je odgovor.jasminasab wrote:Post se brise zato sto tema nije "ko je Fadil Sero". Bujrum na politici otvori takvu, pa pisi. To se zove razvodnjavanje/spamanje/miniranje teme.