Ma znam za ovu caku za trajni nalog, ali lijen da odem da poništim- Kontam, legne plata, uzmem sve para, i to je to. Kad ono, dali mi limit bez mog potpisa, trajni nalog odradio svoje...Ma banda prava!leigh wrote:Kod trajnog naloga, nedostatak para na računu ne poništava nalog za taj mjesec, već na izvršenje čeka raspoloživost sredstava. Tu si pogriješio, ukini trajni nalog.chuchumbamayumbe wrote:Lijen sam da odem da ukinem jedan trajni nalog koji svaki mjesec automatski skida 150km sa tekućeg, nego odem odmah kada bude plata, dignem komplet platu i nema prebacivanja sredstava. Danas vidjeh da je po automatizmu trajni nalog izvršio prebacivanje ukupne sume za zadnja 2 mjeseca!
Ebo mater, BANDA SU PRAVA!!!![]()
![]()
Unicredit - prva prava evropska sramota
Moderator: anex
- chuchumbamayumbe
#426 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
- BadSanta
#427 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Napravila sam žiro račun u Unicreditu.Ako sam dobro shvatila čovjeka koji radi tamo, plaća se 1,65 km za vođenje računa ali samo u slučaju ako dođe do uplate novca. Ako je račun prazan ne moram ništa platiti.
Ako recimo na račun legne 10 km to znači da smijem dignuti 8(zbog 1,65km koju oni uzimaju). To mu je valjda značilo da trebam paziti da ne odem u minus.
Ako račun bude dugo neaktivan oni ga neće ugasiti već to moram učiniti ja. Po kojoj proceduri?
Može li mi neko upućen odgovoriti na pitanje, potvrditi jesam li sve dobro shvatila ili ne i dodati nešto ako smatra važnim.
Unaprijed hvala i izvinjavam se na ličnom neznanju.
Ako recimo na račun legne 10 km to znači da smijem dignuti 8(zbog 1,65km koju oni uzimaju). To mu je valjda značilo da trebam paziti da ne odem u minus.
Ako račun bude dugo neaktivan oni ga neće ugasiti već to moram učiniti ja. Po kojoj proceduri?
Može li mi neko upućen odgovoriti na pitanje, potvrditi jesam li sve dobro shvatila ili ne i dodati nešto ako smatra važnim.
- Aleluja
#428 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
BadSanta wrote:Napravila sam žiro račun u Unicreditu.Ako sam dobro shvatila čovjeka koji radi tamo, plaća se 1,65 km za vođenje računa ali samo u slučaju ako dođe do uplate novca. Ako je račun prazan ne moram ništa platiti.
ma jok hipotetički govorimo npr.tih 10km koje si već spomenula ti podižeš svoju lovu u punom iznosu ali mjesečne naknade ti obračunavaju redovno ali kad gasiš račun sve moraš platiti da bi isti ugasila...
a opet može i ne mora biti!
Last edited by Aleluja on 02/10/2012 15:37, edited 1 time in total.
- bepina2
#429 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Da, neces moci podici 10, jer mora ostati nesto, tocnije 1,65.BadSanta wrote:Napravila sam žiro račun u Unicreditu.Ako sam dobro shvatila čovjeka koji radi tamo, plaća se 1,65 km za vođenje računa ali samo u slučaju ako dođe do uplate novca. Ako je račun prazan ne moram ništa platiti.
Bar je kod mene bio slucaj.
- BadSanta
#430 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Znači ustvari 1,65km mi obračunavaju svaki mjesec, a ne samo kad ima prometa na računu. Jer trenutno na njemu nema ništa. A ako želim da ga ugasim opet nešto plaćam? I da napomenem da se radi o žiro računu.
hvala
hvala
- bepina2
#431 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ako račun miruje, ništa ti ne naplaćuju. Čim se dogodi neka transakcija, skidaju ti 1,65. Za gašenje ne znam naplaćuju li šta. I to vrijedi za žiro račun.BadSanta wrote:Znači ustvari 1,65km mi obračunavaju svaki mjesec, a ne samo kad ima prometa na računu. Jer trenutno na njemu nema ništa. A ako želim da ga ugasim opet nešto plaćam? I da napomenem da se radi o žiro računu.
hvala
- BadSanta
#432 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
hvala na odgovoru
- xamp
#433 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Sta ce ti racun u banci ako nemas para 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- desperate housewife
#435 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
valjda zato što ga je skupo zatvorit... nabešalo se dugaxamp wrote:Sta ce ti racun u banci ako nemas para
- nineinchnails
- HardCore
#437 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Evo ja danas pokusao da dignem nesto kesa sa bankomata, kad mi pise nesto u fazonu "kartica ne vrijedi na bankomatu i ne mogu odradit transakciju",,,znaci ja ubacim karticu cujem nesto ko da kucka unutra ili ti ga preskace,,,haj ja normala izvadim karticu i odem na drugi bankomat kad isti slucaj pa cak i na trecem....kod ovih bankomata na ilidzi pored unicredit banke imaju 2 bankomata,,,prije neki dan na onom prvom bankomatu ubacim karticu kad mi izbaci tu gore gresku i ja predjem na drugi kad, moze, i tako sam koristio taj drugi,,,i evo danas pokusao dici ne moze ni na jedan,,,a sutra nedelja,,,pa jel ima neki broj da ih kontaktiram,,,da vidim da nije kojem slucajem neko nesto zasro il slicno,,,a na racunu ima dosta para, probao sam drugu karticu i radi,,,al ova moje ne 
- xamp
#438 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Imam i ja isti problem... Za sada sam primjetio to samo na jednom bankomatu i to iskljucivo Visa Electron.HardCore wrote:Evo ja danas pokusao da dignem nesto kesa sa bankomata, kad mi pise nesto u fazonu "kartica ne vrijedi na bankomatu i ne mogu odradit transakciju",,,znaci ja ubacim karticu cujem nesto ko da kucka unutra ili ti ga preskace,,,haj ja normala izvadim karticu i odem na drugi bankomat kad isti slucaj pa cak i na trecem....kod ovih bankomata na ilidzi pored unicredit banke imaju 2 bankomata,,,prije neki dan na onom prvom bankomatu ubacim karticu kad mi izbaci tu gore gresku i ja predjem na drugi kad, moze, i tako sam koristio taj drugi,,,i evo danas pokusao dici ne moze ni na jedan,,,a sutra nedelja,,,pa jel ima neki broj da ih kontaktiram,,,da vidim da nije kojem slucajem neko nesto zasro il slicno,,,a na racunu ima dosta para, probao sam drugu karticu i radi,,,al ova moje ne
Sva sreca da imam Maestro pa s njom skinem para...
- HardCore
#439 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
xamp wrote:Imam i ja isti problem... Za sada sam primjetio to samo na jednom bankomatu i to iskljucivo Visa Electron.HardCore wrote:Evo ja danas pokusao da dignem nesto kesa sa bankomata, kad mi pise nesto u fazonu "kartica ne vrijedi na bankomatu i ne mogu odradit transakciju",,,znaci ja ubacim karticu cujem nesto ko da kucka unutra ili ti ga preskace,,,haj ja normala izvadim karticu i odem na drugi bankomat kad isti slucaj pa cak i na trecem....kod ovih bankomata na ilidzi pored unicredit banke imaju 2 bankomata,,,prije neki dan na onom prvom bankomatu ubacim karticu kad mi izbaci tu gore gresku i ja predjem na drugi kad, moze, i tako sam koristio taj drugi,,,i evo danas pokusao dici ne moze ni na jedan,,,a sutra nedelja,,,pa jel ima neki broj da ih kontaktiram,,,da vidim da nije kojem slucajem neko nesto zasro il slicno,,,a na racunu ima dosta para, probao sam drugu karticu i radi,,,al ova moje ne
Sva sreca da imam Maestro pa s njom skinem para...
I kod mene je visa electron :/
- JohnnyS
#440 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ja Visu electron Unicredit banke koristim isključivo za internet bankarstvo i u tu svrhu sam i uzeo. Nikad nisam probao dizati novac s njome. Za isti tekući račun koristim Maestro. Možda je u tome caka 
- HardCore
#441 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Prije sam imao maestro, ali posto nisam mogao skoro nista placati preko neta uzeo sam visu, a imam i maestro kod sebe samo sto sam je blokirao....ako nista sutra cu navratit u banku pa vidjet do cega je :/
- ema_
#442 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Koliko i kad se obračunava kamata ili šta već se plaća kad se koristi dozvoljeni minus? Nikako da nađem na netu informaciju.
-
trougao
#443 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
1% mjesecno, otprilike je tolika kamta kod svih banaka na mjesecnom nivou, i na iznos prekoracenja, a logika mi je da se obracunava na kraju mjeseca jer ja dobijem obracun prvog radnog dana u mjesecu za prethodni mjesec..ema_ wrote:Koliko i kad se obračunava kamata ili šta već se plaća kad se koristi dozvoljeni minus? Nikako da nađem na netu informaciju.
- ema_
#444 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
trougao wrote:1% mjesecno, otprilike je tolika kamta kod svih banaka na mjesecnom nivou, i na iznos prekoracenja, a logika mi je da se obracunava na kraju mjeseca jer ja dobijem obracun prvog radnog dana u mjesecu za prethodni mjesec..ema_ wrote:Koliko i kad se obračunava kamata ili šta već se plaća kad se koristi dozvoljeni minus? Nikako da nađem na netu informaciju.
Šta ako pokriješ minus prije kraja mjeseca? Ili je to nepovratno?
I jel tih 1% se obračunava za ukupan dozvoljen minus ili ono što se iskoristi samo?
- drndalo
#445 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Samo ono sto koristis, i za broj dana koji imas posudjen taj novac... Ako si im vratila za 3 dana, placas kamatu samo za te dane...
- ema_
#446 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
drndalo wrote:Samo ono sto koristis, i za broj dana koji imas posudjen taj novac... Ako si im vratila za 3 dana, placas kamatu samo za te dane...
Sad mi nije baš jasno. Ako je kamata 1% mjesečno na iznos, kolika je onda kamata za 10 dana, npr.?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#447 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
nemam pojma... trećina od toga?
0.33
- drndalo
#448 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
1%/30 x broj dana duga...ema_ wrote:drndalo wrote:Samo ono sto koristis, i za broj dana koji imas posudjen taj novac... Ako si im vratila za 3 dana, placas kamatu samo za te dane...
Sad mi nije baš jasno. Ako je kamata 1% mjesečno na iznos, kolika je onda kamata za 10 dana, npr.?
-
Maher85
#449 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ljudi treba mi pomoć imam Visa Biznis karticu koja se veže za tekući racun, prilikom plaćanja u inostranstvu javljaju mi se kursne razlike, evo primjera u turskoj sam plaćao racun 73 turska lira kada sam došao kuci na izvodu piše 50,50 KM da je skinulo kada uzmem kursnu listu na dan plaćanja CBBIH i pomnozim 73 lira sa srednjim kursom dobijem iznos 49 KM znači razlika izmjdju 50,50 i 49 je 1,5 KM, interesuje me po kojem kursu oni obračunavaju da li koriste neku drugu kursnu listu da li je ovo evidentno razlika koju sam dobio kursna razlika ili neka provizija.
- xamp
#450 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Jesi uzeo srednji ili kupovni?Maher85 wrote:Ljudi treba mi pomoć imam Visa Biznis karticu koja se veže za tekući racun, prilikom plaćanja u inostranstvu javljaju mi se kursne razlike, evo primjera u turskoj sam plaćao racun 73 turska lira kada sam došao kuci na izvodu piše 50,50 KM da je skinulo kada uzmem kursnu listu na dan plaćanja CBBIH i pomnozim 73 lira sa srednjim kursom dobijem iznos 49 KM znači razlika izmjdju 50,50 i 49 je 1,5 KM, interesuje me po kojem kursu oni obračunavaju da li koriste neku drugu kursnu listu da li je ovo evidentno razlika koju sam dobio kursna razlika ili neka provizija.