SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE
- DaysleepeR
http://www.youtube.com/watch?v=IVGNY8a3NNc
evo sta rade demonstranti u srbiji danas nakon proglasenja nezavisnosti kosova
niko se ne usudjuje da ih nazove huliganima, ruljom, placenicima i sl.
evo sta rade demonstranti u srbiji danas nakon proglasenja nezavisnosti kosova
niko se ne usudjuje da ih nazove huliganima, ruljom, placenicima i sl.
-
slatka_mala
Preduhitrio si me bas sam mislila to reci da Katedrala nije pogodno mjesto za okupljanje zbog religijskih konotacija, mogli bi nas prozvati i nekom novom sektomdon vito wrote:Rekli smo crveno!
Crveni karton je iskljucenje na utakmici. (Ostavke)
Crveno je znak za stop na semaforu ("Tajo, dalje neces moci").
Crveno je znak za uzbunu. (minut je do 12)
Crveno je boja kojom se oznacava pad dionica.
Ne pretjerujte s ovim "politickim nezamjeranjem". Jos da neko izadje i kaze da Katedrala nije prikladno mjesto za okupljanje.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
meni se svidjala ona ljubicastaalica.k wrote:fakat, sta ako ja obucem crveno odmah sam sdp? :S nidje veze.
CRVENA JE BOJA STRASTIA MI SMO STRASNI U OVOME
necemo fakat paranoju sirit ovim politiciziranjem. necemo stajati uz stranke i dosta od nas. oni nek kazu sta hoce, RAJA ZNA.
pa i ja volim crvenu, ali ona zasta IMA dodatne konotacije, ne mozes protiv toga.
- alica.k
i meni se vise svidjala ljubicasta, al kad nece ljudiBea_Trix wrote:meni se svidjala ona ljubicastaalica.k wrote:fakat, sta ako ja obucem crveno odmah sam sdp? :S nidje veze.
necemo fakat paranoju sirit ovim politiciziranjem. necemo stajati uz stranke i dosta od nas. oni nek kazu sta hoce, RAJA ZNA.
pa i ja volim crvenu, ali ona zasta IMA dodatne konotacije, ne mozes protiv toga.
- don vito
Neka bude jedan transparent: "CRVENI KARTON JE ZA VLAST" i sve je objasnjeno. Mada, ne znam sta se ima vise objasnjavati kada imas pistaljku u ustima i mases crvenim kartonom. Naravno, ONI ce to pokusati zlonamjerno protumaciti, ali i da je karton ljubicasti nasli bi neki drugi nacin da diskredituju protest.Bea_Trix wrote:meni se svidjala ona ljubicasta
-
Administrator
- Forum administrator
Molba forumašima u vezi organizacije protesta
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47495
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47495
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
u principu nije ni vazno, to je formalnost. crveni karton ima sportsku simboliku.alica.k wrote:i meni se vise svidjala ljubicasta, al kad nece ljudiBea_Trix wrote:meni se svidjala ona ljubicastaalica.k wrote:fakat, sta ako ja obucem crveno odmah sam sdp? :S nidje veze.
eto ako se ipak predomisle za ljubicastu, super
- homo_sapiens
Auuuu, koliko ste se pisali
Pa kad ću sve pročitati, kako sve sustići

Pa kad ću sve pročitati, kako sve sustići
-
rmesa
Ja sam ponosan sto sam imao vremena da prisustvujem juce sa cerkom na mitingu pravde ,zbog toga sto je to Bozija pravda.
Po mom misljenju trebali bi svi vjernici biti tu na protestima jer to je jedino sto u ovoj drzavi se moze uraditi a Allah dz.s duzi da se uradi skladno mogucnostima.
Nazalost prosli vandalizam je nanjio vecu stetu i samo se pitam od kuda onoliki kamenovi kad u onom parku u kojem sam stalno nema gromada vec sitnog snjunka?
Ono je samo nanjelo stetu po narod ,bolesne,invalide,penzionere......jer se sada popravlja zgrada iz narodnog budzeta a ne iz dzepa onih koji su rusili,sto otezava stanje pomoci bolesnim,penzionerima i svima ostalim....
Ako Bog da ,ponovo cu doci i opet kazem nije bitno ko je organizator koja stranka,bitan je Allahov dz.s zakon koji nalaze da se borimo da istina bude gore.
Isto tako nije bitno po pitanju nastradalih koje nacionalnosti jer svaki dan strada i Srba,Hrvata;Muslimana......od ovih maloljetnika koji misle da im niko nemoze nista................
A oni koji prodaju cakije i nozeve i policajci koji mirno to gledaju neka sebe pitaju imaju li udjela u ovim ubistvima i ranjavanjima koji se desavaju svaki dan
Pa tek poslije njih Premijer i ostali,toj prodaji se mora stati u kraj..............
Po mom misljenju trebali bi svi vjernici biti tu na protestima jer to je jedino sto u ovoj drzavi se moze uraditi a Allah dz.s duzi da se uradi skladno mogucnostima.
Nazalost prosli vandalizam je nanjio vecu stetu i samo se pitam od kuda onoliki kamenovi kad u onom parku u kojem sam stalno nema gromada vec sitnog snjunka?
Ono je samo nanjelo stetu po narod ,bolesne,invalide,penzionere......jer se sada popravlja zgrada iz narodnog budzeta a ne iz dzepa onih koji su rusili,sto otezava stanje pomoci bolesnim,penzionerima i svima ostalim....
Ako Bog da ,ponovo cu doci i opet kazem nije bitno ko je organizator koja stranka,bitan je Allahov dz.s zakon koji nalaze da se borimo da istina bude gore.
Isto tako nije bitno po pitanju nastradalih koje nacionalnosti jer svaki dan strada i Srba,Hrvata;Muslimana......od ovih maloljetnika koji misle da im niko nemoze nista................
A oni koji prodaju cakije i nozeve i policajci koji mirno to gledaju neka sebe pitaju imaju li udjela u ovim ubistvima i ranjavanjima koji se desavaju svaki dan
Pa tek poslije njih Premijer i ostali,toj prodaji se mora stati u kraj..............
-
rmesa
Nesmije se dozvoliti ni jedan icindent jer stranke jedva cekaju na to da huska jedna protiv druge.
Oni koji budu tu nek neda niko nikome ni ruzne rijeci a ni ruzno ponasanje i bit ce onda ok ako Bog da.
Ja ako me zdravlje posluzi i zdravlje mog Veddaha dolazim obavezno sa svim ostali kcerima na skup,insaAllah.
Oni koji budu tu nek neda niko nikome ni ruzne rijeci a ni ruzno ponasanje i bit ce onda ok ako Bog da.
Ja ako me zdravlje posluzi i zdravlje mog Veddaha dolazim obavezno sa svim ostali kcerima na skup,insaAllah.
- alica.k
ja sam za to da ih potpisemo il Gradjani, ili da ih i ne potpisujemo nego na kraj da stavimo neku parolu ko sto mi je jucer neko reko... "za bolje sutra!" il tak nest.alica.k wrote:ok, de nabrzinu onda, kako cemo potpisivati SAOPSTENJA?
-
skojotovski
moze l' znacka FK Sarajevo???suncica24 wrote:Ja imam zastavicuin33sa wrote:dajte onda i koju zastavicu, za linijske suce, ono "Tajo, usli ste u offside"![]()
ja mislim da bi i bedOve trebali izraditi???
-
teAMICA
Građani je sasvim ok, ne bih se ja upuštala u kojekakve parole, svaka stranka ih ima, dosta više obećanja...alica.k wrote:ja sam za to da ih potpisemo il Gradjani, ili da ih i ne potpisujemo nego na kraj da stavimo neku parolu ko sto mi je jucer neko reko... "za bolje sutra!" il tak nest.alica.k wrote:ok, de nabrzinu onda, kako cemo potpisivati SAOPSTENJA?
- Bea_Trix
bilo je sad ili nikadalica.k wrote:ja sam za to da ih potpisemo il Gradjani, ili da ih i ne potpisujemo nego na kraj da stavimo neku parolu ko sto mi je jucer neko reko... "za bolje sutra!" il tak nest.alica.k wrote:ok, de nabrzinu onda, kako cemo potpisivati SAOPSTENJA?
a sto ne potpisujete walter
nedostaje malo filma, previse fudbala
-
rmesa
Morate biti svjesni da su smo svi mi potencijalne zrtve nasilja zato ne spominjite imena nastradalih nek im je RAHMET DUSI jer stranke jedva cekaju da kazu vidis hrvati hoce da sruse muslimane i obratno
Ono sto se desilo desilo se ne mozemo povratiti ali mozemo traziti stroge kazne za one koji kupuju prodaju i gledaju kako se prodaju ubojite stvari poput boksera ,cakija ,......
I narvno smjenu onih koji su izdali dozvole da se takvo sta prodaje javno po pijacama kao i racije policije u oduzimanju ubojitih srestava po dzepu oceva kojima sinovi to nose.
Ono sto se desilo desilo se ne mozemo povratiti ali mozemo traziti stroge kazne za one koji kupuju prodaju i gledaju kako se prodaju ubojite stvari poput boksera ,cakija ,......
I narvno smjenu onih koji su izdali dozvole da se takvo sta prodaje javno po pijacama kao i racije policije u oduzimanju ubojitih srestava po dzepu oceva kojima sinovi to nose.
Last edited by rmesa on 17/02/2008 23:42, edited 1 time in total.