SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

http://www.youtube.com/watch?v=IVGNY8a3NNc

evo sta rade demonstranti u srbiji danas nakon proglasenja nezavisnosti kosova

niko se ne usudjuje da ih nazove huliganima, ruljom, placenicima i sl.
Tesssa

Post by Tesssa »

Zahtjevi ljudi! Zahtjevi!

Dajte da svu energiju usmjerimo na to, lako cemo se dogovoriti sta ce na kojem transparentu pisati...
slatka_mala

Post by slatka_mala »

don vito wrote:Rekli smo crveno!
Crveni karton je iskljucenje na utakmici. (Ostavke)
Crveno je znak za stop na semaforu ("Tajo, dalje neces moci").
Crveno je znak za uzbunu. (minut je do 12)
Crveno je boja kojom se oznacava pad dionica.

Ne pretjerujte s ovim "politickim nezamjeranjem". Jos da neko izadje i kaze da Katedrala nije prikladno mjesto za okupljanje.
Preduhitrio si me bas sam mislila to reci da Katedrala nije pogodno mjesto za okupljanje zbog religijskih konotacija, mogli bi nas prozvati i nekom novom sektom :lol: :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

alica.k wrote:fakat, sta ako ja obucem crveno odmah sam sdp? :S nidje veze.

CRVENA JE BOJA STRASTI :D A MI SMO STRASNI U OVOME :D

necemo fakat paranoju sirit ovim politiciziranjem. necemo stajati uz stranke i dosta od nas. oni nek kazu sta hoce, RAJA ZNA.
meni se svidjala ona ljubicasta :)

pa i ja volim crvenu, ali ona zasta IMA dodatne konotacije, ne mozes protiv toga.
alica.k

Post by alica.k »

Bea_Trix wrote:

necemo fakat paranoju sirit ovim politiciziranjem. necemo stajati uz stranke i dosta od nas. oni nek kazu sta hoce, RAJA ZNA.

pa i ja volim crvenu, ali ona zasta IMA dodatne konotacije, ne mozes protiv toga.
i meni se vise svidjala ljubicasta, al kad nece ljudi :(
don vito

Post by don vito »

Bea_Trix wrote:meni se svidjala ona ljubicasta :)
Neka bude jedan transparent: "CRVENI KARTON JE ZA VLAST" i sve je objasnjeno. Mada, ne znam sta se ima vise objasnjavati kada imas pistaljku u ustima i mases crvenim kartonom. Naravno, ONI ce to pokusati zlonamjerno protumaciti, ali i da je karton ljubicasti nasli bi neki drugi nacin da diskredituju protest.
Administrator
Forum administrator

Post by Administrator »

Molba forumašima u vezi organizacije protesta
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47495
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

alica.k wrote:
Bea_Trix wrote:

i meni se vise svidjala ljubicasta, al kad nece ljudi :(
u principu nije ni vazno, to je formalnost. crveni karton ima sportsku simboliku.

eto ako se ipak predomisle za ljubicastu, super :D
in33sa

Post by in33sa »

dajte onda i koju zastavicu, za linijske suce, ono "Tajo, usli ste u offside" :-) :D
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Auuuu, koliko ste se pisali :shock:

Pa kad ću sve pročitati, kako sve sustići :-) :)
rmesa

Post by rmesa »

Ja sam ponosan sto sam imao vremena da prisustvujem juce sa cerkom na mitingu pravde ,zbog toga sto je to Bozija pravda.

Po mom misljenju trebali bi svi vjernici biti tu na protestima jer to je jedino sto u ovoj drzavi se moze uraditi a Allah dz.s duzi da se uradi skladno mogucnostima.

Nazalost prosli vandalizam je nanjio vecu stetu i samo se pitam od kuda onoliki kamenovi kad u onom parku u kojem sam stalno nema gromada vec sitnog snjunka?

Ono je samo nanjelo stetu po narod ,bolesne,invalide,penzionere......jer se sada popravlja zgrada iz narodnog budzeta a ne iz dzepa onih koji su rusili,sto otezava stanje pomoci bolesnim,penzionerima i svima ostalim....

Ako Bog da ,ponovo cu doci i opet kazem nije bitno ko je organizator koja stranka,bitan je Allahov dz.s zakon koji nalaze da se borimo da istina bude gore.

Isto tako nije bitno po pitanju nastradalih koje nacionalnosti jer svaki dan strada i Srba,Hrvata;Muslimana......od ovih maloljetnika koji misle da im niko nemoze nista................

A oni koji prodaju cakije i nozeve i policajci koji mirno to gledaju neka sebe pitaju imaju li udjela u ovim ubistvima i ranjavanjima koji se desavaju svaki dan

Pa tek poslije njih Premijer i ostali,toj prodaji se mora stati u kraj..............
alica.k

Post by alica.k »

ok, de nabrzinu onda, kako cemo potpisivati SAOPSTENJA?
suncica24

Post by suncica24 »

in33sa wrote:dajte onda i koju zastavicu, za linijske suce, ono "Tajo, usli ste u offside" :-) :D
Ja imam zastavicu :D
rmesa

Post by rmesa »

Nesmije se dozvoliti ni jedan icindent jer stranke jedva cekaju na to da huska jedna protiv druge.

Oni koji budu tu nek neda niko nikome ni ruzne rijeci a ni ruzno ponasanje i bit ce onda ok ako Bog da.

Ja ako me zdravlje posluzi i zdravlje mog Veddaha dolazim obavezno sa svim ostali kcerima na skup,insaAllah.
damirm

Post by damirm »

alica.k wrote:ok, de nabrzinu onda, kako cemo potpisivati SAOPSTENJA?
Građani
don vito

Post by don vito »

RULJA 8)
teAMICA

Post by teAMICA »

walter
građani sarajeva
bosanci i hercegovci
...
alica.k

Post by alica.k »

ja sam za to da ih potpisemo il Gradjani, ili da ih i ne potpisujemo nego na kraj da stavimo neku parolu ko sto mi je jucer neko reko... "za bolje sutra!" il tak nest.
suncica24

Post by suncica24 »

PROTEST?! (ne znam da igdje u okruzenju ima skupina koju bi mogli vezati uz ovo, osim benda Protest, sto...je druga prica :D )
skojotovski

Post by skojotovski »

suncica24 wrote:
in33sa wrote:dajte onda i koju zastavicu, za linijske suce, ono "Tajo, usli ste u offside" :-) :D
Ja imam zastavicu :D
moze l' znacka FK Sarajevo???
ja mislim da bi i bedOve trebali izraditi???
teAMICA

Post by teAMICA »

alica.k wrote:
ja sam za to da ih potpisemo il Gradjani, ili da ih i ne potpisujemo nego na kraj da stavimo neku parolu ko sto mi je jucer neko reko... "za bolje sutra!" il tak nest.
Građani je sasvim ok, ne bih se ja upuštala u kojekakve parole, svaka stranka ih ima, dosta više obećanja...
alica.k

Post by alica.k »

ok onda "Gradjani".

nastavljamo dalje :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

alica.k wrote:
bilo je sad ili nikad :D

a sto ne potpisujete walter :D

nedostaje malo filma, previse fudbala :D
rmesa

Post by rmesa »

Morate biti svjesni da su smo svi mi potencijalne zrtve nasilja zato ne spominjite imena nastradalih nek im je RAHMET DUSI jer stranke jedva cekaju da kazu vidis hrvati hoce da sruse muslimane i obratno

Ono sto se desilo desilo se ne mozemo povratiti ali mozemo traziti stroge kazne za one koji kupuju prodaju i gledaju kako se prodaju ubojite stvari poput boksera ,cakija ,......

I narvno smjenu onih koji su izdali dozvole da se takvo sta prodaje javno po pijacama kao i racije policije u oduzimanju ubojitih srestava po dzepu oceva kojima sinovi to nose.
Last edited by rmesa on 17/02/2008 23:42, edited 1 time in total.
atko

Post by atko »

alica.k wrote:ok onda "Gradjani".

nastavljamo dalje :D
Podrzavam, univerzalno je ;)
Locked