BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Edo_77
#426 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Gabeljić kreće stopama Vedada Ibiševića
Adnan Gabeljić rođen je 13.04.1992. godine u Zagrebu. Još kao novorođenče je izbjegao iz ratne Jugoslavije u Stuttgart.
Fudbal je počeo trenirati sa 5 godina, da bi dvije godine kasnije preselio u St. Louis, gdje živi i sada.
Karijeru sam počeo u jednom dječijem klubu Leinfeldenu, a dolaskom u Ameriku sam ispočetka trenirao sa bh. ekipama. Onda sam sam nastavio u Buschu, gdje sam igrao sve dok nisam krenuo u srednju školu i počeo igrati za Mehlville.
Iako njegova škola nije ostvarila neke zapažene rezultate, Adnan je dobio vrijedne nagrade.
Proglasili su me za najboljeg u pokrajini, gradu, pa kasnije i u državi. To je velika čast, pogotovo za mene, stranca.
Adnan će još godinu dana igrati za Mehlville, a onda kreće na SLU (Saint Louis Universitiy)
Krećem stopama Vedada Ibiševića. Želim postići uspjeh kao on, iako je i njemu trebalo neko vrijeme da eksplodira. Inače, ja ću biti treći Bosanac na ovom Univerzitetu, nakon Vedada Ibiševića i Dade Hamzagića.
Porede ga sa Ibiševićem, ali i sa Džekom...
Može se reći da sam ja kombinacija njih dvojice. Uvijek se nađem na pravom mjestu kao Vedad, iako ja više ličim Džeki, jer sam visok (1,90) i mogu sam sebi pripremiti situaciju za gol, ali i drugima.
Ranije je dobio je poziv u U18 selekciju SAD-a
Dugo sam čekao poziv iz BiH, ali on nije stigao. Odlučio sam prihvatiti poziv SAD-a, ali nisam na vrijeme dobio američki pasoš, tako da se još čeka na moj debi u reprezentaciji.
Adnan Gabeljić rođen je 13.04.1992. godine u Zagrebu. Još kao novorođenče je izbjegao iz ratne Jugoslavije u Stuttgart.
Fudbal je počeo trenirati sa 5 godina, da bi dvije godine kasnije preselio u St. Louis, gdje živi i sada.
Karijeru sam počeo u jednom dječijem klubu Leinfeldenu, a dolaskom u Ameriku sam ispočetka trenirao sa bh. ekipama. Onda sam sam nastavio u Buschu, gdje sam igrao sve dok nisam krenuo u srednju školu i počeo igrati za Mehlville.
Iako njegova škola nije ostvarila neke zapažene rezultate, Adnan je dobio vrijedne nagrade.
Proglasili su me za najboljeg u pokrajini, gradu, pa kasnije i u državi. To je velika čast, pogotovo za mene, stranca.
Adnan će još godinu dana igrati za Mehlville, a onda kreće na SLU (Saint Louis Universitiy)
Krećem stopama Vedada Ibiševića. Želim postići uspjeh kao on, iako je i njemu trebalo neko vrijeme da eksplodira. Inače, ja ću biti treći Bosanac na ovom Univerzitetu, nakon Vedada Ibiševića i Dade Hamzagića.
Može se reći da sam ja kombinacija njih dvojice. Uvijek se nađem na pravom mjestu kao Vedad, iako ja više ličim Džeki, jer sam visok (1,90) i mogu sam sebi pripremiti situaciju za gol, ali i drugima.
Dugo sam čekao poziv iz BiH, ali on nije stigao. Odlučio sam prihvatiti poziv SAD-a, ali nisam na vrijeme dobio američki pasoš, tako da se još čeka na moj debi u reprezentaciji.
-
anlayan12
#427 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ovo je jedan od "Anlayan's interviews" ali eto sad ih možete čitati na Sportin-uEdo_77 wrote:Gabeljić kreće stopama Vedada Ibiševića
Srce ipak kuca za BiH
Ja ću uvijek biti uz svoju Bosnu, jer se ja ne osjećam Amerikancem. Moj cilj je odavno poznat – dres Bosne i Hercegovine...
- Fratris
#428 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mali ima jedva 17 godina, ali je zato dugo cekao poziv u nasu U18 repku? Pa koliko dugo, majku mu? Od 13-e godine, mozda?Edo_77 wrote:Gabeljić kreće stopama Vedada Ibiševića
-
princ_hercegovine
#429 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Cekao je dvije godine mi smo iz bh fanaticosa poslali sve potrebno u savez i za sve medije u bih ali niko se nije javio, a da je dao lovu ko onaj iz njemacke ciji otac ima nekoliko restorana bio bi pozvan, stanje u mladim selekcijama je blago receno katastrofalno.......DANAS U SAVEZU SUTRA U KAVEZU......BHFFFFFFF
-
ivanxxx
-
cikular
#431 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Danas nam mladi igraju protiv Slovenije.
Ima li kakvih informacija o prenosu ove tekme?
Kakav ce biti sastav?
Ko je sve pozvan?
Sta ocekujete od ove tekme?
Kakav ce biti sastav?
Ko je sve pozvan?
-
princ_hercegovine
#432 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ta utakmica pitanje ko ce i igrati kad se zna da su mu pomocnici otkazali tulicu inace dodikovom potrcku sklonom kriminalu i korupciji ujednom je uspijo inistio je mladu selekciju sve po nalogu milorada dodika........cikular wrote:Danas nam mladi igraju protiv Slovenije.
Kakav ce biti sastav?
Ko je sve pozvan?
- ma_zdra'o
#433 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Vrijedni Anlayan sa svojim intervjuima,sto te to nema na sportsport.ba?anlayan12 wrote:ovo je jedan od "Anlayan's interviews" ali eto sad ih možete čitati na Sportin-uEdo_77 wrote:Gabeljić kreće stopama Vedada Ibiševića
Dugo sam čekao poziv iz BiH, ali on nije stigao. Odlučio sam prihvatiti poziv SAD-a, ali nisam na vrijeme dobio američki pasoš, tako da se još čeka na moj debi u reprezentaciji.Samo ti fali ovo:
Srce ipak kuca za BiH
Ja ću uvijek biti uz svoju Bosnu, jer se ja ne osjećam Amerikancem. Moj cilj je odavno poznat – dres Bosne i Hercegovine...
Nesto si se usutio.Come back soon.
-
anlayan12
#434 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Gdje? Na sport sport tačka ba?ma_zdra'o wrote:Vrijedni Anlayan sa svojim intervjuima,sto te to nema na --- SPAM ---?anlayan12 wrote:ovo je jedan od "Anlayan's interviews" ali eto sad ih možete čitati na Sportin-uEdo_77 wrote:Gabeljić kreće stopama Vedada Ibiševića
Dugo sam čekao poziv iz BiH, ali on nije stigao. Odlučio sam prihvatiti poziv SAD-a, ali nisam na vrijeme dobio američki pasoš, tako da se još čeka na moj debi u reprezentaciji.Samo ti fali ovo:
Srce ipak kuca za BiH
Nesto si se usutio.Come back soon.
- ma_zdra'o
#435 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Gdje? Na sport sport tačka ba?[/quote]
Da.Ne znam je li mi se ucinilo?
Da.Ne znam je li mi se ucinilo?
-
cikular
#436 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
princ_hercegovine wrote: Ta utakmica pitanje ko ce i igrati kad se zna da su mu pomocnici otkazali tulicu inace dodikovom potrcku sklonom kriminalu i korupciji ujednom je uspijo inistio je mladu selekciju sve po nalogu milorada dodika........
Meni nikad nece biti jasno zasto je Zukanovic dobio otkaz nakon odlicnog vodenja mlade repke.
-
klixober
#437 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mislim zato sto je Petra Jelica,tadasnjeg kapitena mlade reple i sina predjesnika saveza Milana Jelica smjestio zasluzeno na klupu.cikular wrote:princ_hercegovine wrote: Ta utakmica pitanje ko ce i igrati kad se zna da su mu pomocnici otkazali tulicu inace dodikovom potrcku sklonom kriminalu i korupciji ujednom je uspijo inistio je mladu selekciju sve po nalogu milorada dodika........
Meni nikad nece biti jasno zasto je Zukanovic dobio otkaz nakon odlicnog vodenja mlade repke.
Nakon njega je dosao ako se ne varam totalno izgubljeni Nikic,pa onda Branimir Tulic,vjerovatno najgori selektor ikada.
-
cikular
#438 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Postujem Nikica kao igraca, ali kao trener je, blago receno, los.
Najjace kad Tulic na BHT pode kritikovat SAF ili Wengera.
Zukanovic je dao priliku danasnjim nosiocima naseg tima: Dzeki,Ibricicu,Salihovicu,Ibisevicu etc.
Najjace kad Tulic na BHT pode kritikovat SAF ili Wengera.
Zukanovic je dao priliku danasnjim nosiocima naseg tima: Dzeki,Ibricicu,Salihovicu,Ibisevicu etc.
-
anlayan12
#439 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Da.Ne znam je li mi se ucinilo?[/quote]ma_zdra'o wrote:Gdje? Na sport sport tačka ba?
Nije. Ja sam, prije nego što sam počeo pisati za Sportin, radio za jednu amatersku stranicu bhreprezentacija.prophp.org. Znači, sam sam tada bio amater i mi smo uglavnom (kažem uglavnom, jer smo imali i ekskluzivne vijesti)uzimali vijesti sa drugih portala. To se jednoj osobi koja piše za sportsport.ba nije svidjelo, i blockirala mi je IP adresu. Pozdravi sviju od S. Demirovića - Anlayana. A mogu li znati kako se ti "zoveš" na onom forumu?
- cyprus
#440 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nisam fan istog, ali htio bih da znam koje je to katastrofalne rezultate Tulić napravio da zasluži epitet "najgoreg selektora ikad"?
Ja sam mišljenja da tu "titulu" niko ne može uzeti Nikiću, ali eto da čujem još mišljenja....
Ja sam mišljenja da tu "titulu" niko ne može uzeti Nikiću, ali eto da čujem još mišljenja....
-
cikular
#441 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo vecerasnji.cyprus wrote:Nisam fan istog, ali htio bih da znam koje je to katastrofalne rezultate Tulić napravio da zasluži epitet "najgoreg selektora ikad"?
Slovenia 2 - 0 Bosnia-Herzegovina
Sta smo docekali?
Slovenci nas pobjeduju lopte.
- Fratris
#442 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Slovenci koji su u zadnjih 10 godina bili na svjetskom prvenstvu, europskom prvenstvu, a mi baraza nismo vidjeli za ove turnire.cikular wrote:Evo vecerasnji.cyprus wrote:Nisam fan istog, ali htio bih da znam koje je to katastrofalne rezultate Tulić napravio da zasluži epitet "najgoreg selektora ikad"?
Slovenia 2 - 0 Bosnia-Herzegovina
Sta smo docekali?
Slovenci nas pobjeduju lopte.
- ma_zdra'o
#443 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nije. Ja sam, prije nego što sam počeo pisati za Sportin, radio za jednu amatersku stranicu bhreprezentacija.prophp.org. Znači, sam sam tada bio amater i mi smo uglavnom (kažem uglavnom, jer smo imali i ekskluzivne vijesti)uzimali vijesti sa drugih portala. To se jednoj osobi koja piše za --- SPAM --- nije svidjelo, i blockirala mi je IP adresu. Pozdravi sviju od S. Demirovića - Anlayana. A mogu li znati kako se ti "zoveš" na onom forumu?[/quote]anlayan12 wrote:Da.Ne znam je li mi se ucinilo?ma_zdra'o wrote:Gdje? Na sport sport tačka ba?
bez_komentara
Ima vec duze vrijeme,raja se pitala gdje si.
Ono,bas si bio aktivan i radio one intervjue,svima se svidjalo pa i meni.E bas su bezveze sto ti to napravise.
Al hajd,bar mozes ovdje nesmetano postati.Prenosim pozz!
-
cikular
#444 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nije,nego Slovenci kojima mozes prepisati drzavu!Fratris wrote:
Slovenci koji su u zadnjih 10 godina bili na svjetskom prvenstvu, europskom prvenstvu, a mi baraza nismo vidjeli za ove turnire.
- cyprus
#445 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma nije bitna veličina, bitna je tehnikacikular wrote:Nije,nego Slovenci kojima mozes prepisati drzavu!Fratris wrote:
Slovenci koji su u zadnjih 10 godina bili na svjetskom prvenstvu, europskom prvenstvu, a mi baraza nismo vidjeli za ove turnire.
-
Majjah
#446 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Parola slabih jebaca i jos slabijih fudbaleracyprus wrote:Ma nije bitna veličina, bitna je tehnikacikular wrote:Nije,nego Slovenci kojima mozes prepisati drzavu!Fratris wrote:
Slovenci sastavljaju reprezentaciju od Srba i Bosanaca koji ne mogu igrati u doticnim drzavama, utuve im germansku disciplinu i na taj nacin su se uspjeli do sad 2x koliko ja znam od frlje plasirati se na zavrsna takmicenja.
- cyprus
#447 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne znam baš. Meni se čini da svi slovenski Srbi i Bošnjaci/nekadašnji Bosanci ili potomci nekadašnjih Bosanaca smatraju Sloveniju za svoju državu. Ne znam baš za slučaj da je neki slovenski Srbin ili Bošnjak zaigro za Srbiju/BiH, mada možda nisam dovoljno upućen. Otvoren sam za demantij. A imali su i kvalitetnih Srba, Bošnjaka, pa i Hrvata...Majjah wrote:Slovenci sastavljaju reprezentaciju od Srba i Bosanaca koji ne mogu igrati u doticnim drzavama, utuve im germansku disciplinu i na taj nacin su se uspjeli do sad 2x koliko ja znam od frlje plasirati se na zavrsna takmicenja.Mi smo tu Sloveniju pobjedjivali kad smo najgori bili i na strani i kod kuce, sad im izgleda (barem u mladjim kategorijama) ne mozemo nista. Doduse, kad u A selekciju menadzeri uguraju Sadovica, mogu misliti kakvih u U-21 ,,talenata'' ima!
Zato valjda Slovenija liči na državu, za razliku od BiH i Srbije. Irelevantna je stvar njena veličina, no eto frustrirani Balkanci ako ništa zato mogu zajebavat Slovence, dok Mercatori niču li niču... Nije tema, al eto...
-
Majjah
#448 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ti i tvoja karikiranjacyprus wrote:Ne znam baš. Meni se čini da svi slovenski Srbi i Bošnjaci/nekadašnji Bosanci ili potomci nekadašnjih Bosanaca smatraju Sloveniju za svoju državu. Ne znam baš za slučaj da je neki slovenski Srbin ili Bošnjak zaigro za Srbiju/BiH, mada možda nisam dovoljno upućen. Otvoren sam za demantij. A imali su i kvalitetnih Srba, Bošnjaka, pa i Hrvata...Majjah wrote:Slovenci sastavljaju reprezentaciju od Srba i Bosanaca koji ne mogu igrati u doticnim drzavama, utuve im germansku disciplinu i na taj nacin su se uspjeli do sad 2x koliko ja znam od frlje plasirati se na zavrsna takmicenja.Mi smo tu Sloveniju pobjedjivali kad smo najgori bili i na strani i kod kuce, sad im izgleda (barem u mladjim kategorijama) ne mozemo nista. Doduse, kad u A selekciju menadzeri uguraju Sadovica, mogu misliti kakvih u U-21 ,,talenata'' ima!
Zato valjda Slovenija liči na državu, za razliku od BiH i Srbije. Irelevantna je stvar njena veličina, no eto frustrirani Balkanci ako ništa zato mogu zajebavat Slovence, dok Mercatori niču li niču... Nije tema, al eto...
Nije doduse fudbal, ali zar nismo u kosarci imali nedavno slucaj da su se odredjeni igraci koji su do sad nastupali za Sloveniju izjasnili da zele da igraju za BIH??
Poenta price je da su etnicki slovenci prilicnio netalentirani kad je fudbal u pitanju i da pored kvalitetnijeg rada u mladjim kategorijama, korupcije koja je minimalna u usporedbi sa recimo BIH, oni i ovo malo uspjeha sto su do sad postigli zahvaljuju djeci koja svoje korijene vuku uglavnom iz BIH.
- cyprus
#449 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Biće da je do genetske predispozicije djece iz Bosne da bolje šutaju loptu, jeldeMajjah wrote:Ti i tvoja karikiranjaNaravno, ti znas sve i jednog slovenackog gasterbajtera pa znas sta i koga oni smatraju svojom domovinom
![]()
Nije doduse fudbal, ali zar nismo u kosarci imali nedavno slucaj da su se odredjeni igraci koji su do sad nastupali za Sloveniju izjasnili da zele da igraju za BIH??![]()
Poenta price je da su etnicki slovenci prilicnio netalentirani kad je fudbal u pitanju i da pored kvalitetnijeg rada u mladjim kategorijama, korupcije koja je minimalna u usporedbi sa recimo BIH, oni i ovo malo uspjeha sto su do sad postigli zahvaljuju djeci koja svoje korijene vuku uglavnom iz BIH.
-
Majjah
#450 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Do cega je onda, de objasni?? Velicine BIH i ogromnog broja stanovnika??cyprus wrote:Biće da je do genetske predispozicije djece iz Bosne da bolje šutaju loptu, jeldeMajjah wrote:Ti i tvoja karikiranjaNaravno, ti znas sve i jednog slovenackog gasterbajtera pa znas sta i koga oni smatraju svojom domovinom
![]()
Nije doduse fudbal, ali zar nismo u kosarci imali nedavno slucaj da su se odredjeni igraci koji su do sad nastupali za Sloveniju izjasnili da zele da igraju za BIH??![]()
Poenta price je da su etnicki slovenci prilicnio netalentirani kad je fudbal u pitanju i da pored kvalitetnijeg rada u mladjim kategorijama, korupcije koja je minimalna u usporedbi sa recimo BIH, oni i ovo malo uspjeha sto su do sad postigli zahvaljuju djeci koja svoje korijene vuku uglavnom iz BIH.![]()