Radujte se , ulje 8 KM , centralno 20-30% skuplje!
- Chopper_Horrace
zar nam nije dobro ljudi??? bar alkohol je ostao na istoj cijeni znamo gdje cemo 
- karanana
evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
I dajte nam liste neplatisa po ulazima i zgradama, da vidim ko je pa da pocnem busiti gume na novim autima.
I dajte nam liste neplatisa po ulazima i zgradama, da vidim ko je pa da pocnem busiti gume na novim autima.
- DobroJutroKolumbo
Samo cu ti reci da je u gradu Sarajevu 300.000 tuzbi , znaci 150.000 ljudi , nek svako ima po dvije tuzbe cca za grijanje i za jos nesto...znaci prijatelju da niko ne placa...jer 100.000 do 150.000 ljudi je uknjizeno u gruntu u Sarajevu...I dao Bog da niko ne plati vise ni marke nit' za grijanje , niti za struju , niti za vodu , niti za odvoz smeca , nit' za odrzavanje zgrade...!!! Kad oni jebu nama mater , kroz cijene hrane i pica , kroz razne poreze a jos malo i 15% poreza na platu , da i mi malo jebemo njima sve po spisku!!!karanana wrote:evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
Cime ce drzava subvencionirati ljude audijima , vikendicama , svalerkama , firmama...!???Parama???Nejma para , more bit bidne!... Jos kako da im je neplatiti telefon...!
- karanana
Ja ne znam kako tuzbe idu, jeli jedan neplacen racun-jedna tuzba ili nekako drugacije ali ovi brojevi su mi nestvarni. 150.000 kucanstava tuzeno, prosjecno kucanstvo 3-4 clana, to je 400.000 ljudi, pa to je citav grad. Nema sanse, koliko je stanova prikopcano na centralno? Manje od 50% sigurno. Ili lazu da imaju toliko tuzbi ili jedan covjek more bit ima 30 tuzbi.
- DobroJutroKolumbo
Probudi se , tuzeno je 70.0000-100.000 ljudi sigurno u ovom gradu , za neki racun od necega... Zivis u sirotanovic gradu...sleperima se dovoze tuzbe...karanana wrote:Ja ne znam kako tuzbe idu, jeli jedan neplacen racun-jedna tuzba ili nekako drugacije ali ovi brojevi su mi nestvarni. 150.000 kucanstava tuzeno, prosjecno kucanstvo 3-4 clana, to je 400.000 ljudi, pa to je citav grad. Nema sanse, koliko je stanova prikopcano na centralno? Manje od 50% sigurno. Ili lazu da imaju toliko tuzbi ili jedan covjek more bit ima 30 tuzbi.
Jos , sta mislis , zasto se u Zenici konstantno izvlaci BINGO??? Jer je namjesten , da bi se na taj nacin narod zabavio oko igre na srecu u tom gradu a prestao da misli o socijalnim pitanjima...Pitaj svakog matematicara da li je moguce da se toliko puta izvuce Bingo na jednom mjestu...rekao bi ti da je omjer 1:NEMOGUCE...Nego budi neposlusan pa im i ti prestani placati...nije tvoj komsija kriv sto nema...a radi , a ne moze da zaradi!!!
-
_BosanaC
Da ne spominjemo sto je bas ovakvih slucajeva u prosloj godini ostalo oko milion i po nerijesenih bas u Sarajevu...DobroJutroKolumbo wrote:Samo cu ti reci da je u gradu Sarajevu 300.000 tuzbi , znaci 150.000 ljudi , nek svako ima po dvije tuzbe cca za grijanje i za jos nesto...znaci prijatelju da niko ne placa...jer 100.000 do 150.000 ljudi je uknjizeno u gruntu u Sarajevu...I dao Bog da niko ne plati vise ni marke nit' za grijanje , niti za struju , niti za vodu , niti za odvoz smeca , nit' za odrzavanje zgrade...!!! Kad oni jebu nama mater , kroz cijene hrane i pica , kroz razne poreze a jos malo i 15% poreza na platu , da i mi malo jebemo njima sve po spisku!!!karanana wrote:evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
Cime ce drzava subvencionirati ljude audijima , vikendicama , svalerkama , firmama...!???Parama???Nejma para , more bit bidne!... Jos kako da im je neplatiti telefon...!
Ali dobar je ovo sistem, dobra formula: ko placa nek' placa i za onog ko nece ili nema da plati. Placam RTV pretplatu vec godinama za po Hercegovine, sad cu placati i grijanje za nekih 30% Sarajeva... Ne znam stvarno sta je sljedece: smece, voda...
I stoka jos suti...
-
obuca
nema karanana. poznajem covjeka koji je vec godina na sudu s toplanama zbog toga. zivi na ilidži i ugradio je plin i nece da placa. oni i dalje salju racune i ovako mu je receno na sudu: "mi grijemo stanove oko vas i ta toplota prelazi u vas stan i mi vam zato saljemo racune". znam da zvuci nevjervatno ali tako je. znaci i nemoras imat radijatore griju te kroz komsijine zidove

- uvjek dobar gost
Plaćajmo kad smo bekani, a poslanike se stimuliše da dolaze na posao dodatnim novcima, nisu im dovoljne plate, paušali, premija za odvojen život, članstvo u komisijama, učešće u kojekakvim odborima, topli obrok, naknada za stan i režije.... kad se sve to sabere oni primaju oko tri milje.. neki naravno malo manje neki više.. a po izvještaju čak njih preko sedamdeset nikad nije učestvovalo u raspravama a sjednicama ne prisustvuje između pet i dvadeset pet poslanika.......
To su ljudi koji glasaju samo za sebe... koji se nama seru na sve ćeifove...
Jel fakat vrijeme da se ugledamo na neke koji znaju kako sa lopovima i korumpiranom vlasti... pogledajmo Francusku... ljudi zahtjevaju povišenje plata zbog visokih režija i svega ostalog....
No mi nemamo za pereca i kifle, za germe nemamo a sad plaćamo za neplatiše i vraćamo staru deviznu štednju... da pošten svijet kod nas uvijek ispašta na konto lopova, kriminalaca, vjerske mafije, na račun onih koji kusaju kajmak... dok mijedemo kolače jer hljeba još malo pa nema....
P.S
Meni su moji roditelji nabacili jaram nacionalizma i nacizma na leđa.. ja ne želim isto da uradim svojoj djece.. sa ovim stanjem se moramo izboriti mi i to sada... već sutra će biti kasno.
Jel fakat vrijeme da se ugledamo na neke koji znaju kako sa lopovima i korumpiranom vlasti... pogledajmo Francusku... ljudi zahtjevaju povišenje plata zbog visokih režija i svega ostalog....
No mi nemamo za pereca i kifle, za germe nemamo a sad plaćamo za neplatiše i vraćamo staru deviznu štednju... da pošten svijet kod nas uvijek ispašta na konto lopova, kriminalaca, vjerske mafije, na račun onih koji kusaju kajmak... dok mijedemo kolače jer hljeba još malo pa nema....
P.S
Meni su moji roditelji nabacili jaram nacionalizma i nacizma na leđa.. ja ne želim isto da uradim svojoj djece.. sa ovim stanjem se moramo izboriti mi i to sada... već sutra će biti kasno.
- DobroJutroKolumbo
Nema te opcije , ja sam to pokusao...Sto rece obuca , grijace te i dalje kroz komsijine zidove...karanana wrote:Imam li opciju da se iskljucim iz sistema centralnog grijanja ako zivim u zgradi gdje je centralno? Koliko bi me kostao takav potez? Serem im se na grijanje, fuj s kakvim ljudima covjek zivi. danas sutra ce mi ti ljudi provalit, ukrast...
- DobroJutroKolumbo
Nego ja sam skontao , da vi mene podrzite da i ja uzmem na sljedecim izborima sebi poslanicku platu...uvjek dobar gost wrote:Plaćajmo kad smo bekani, a poslanike se stimuliše da dolaze na posao dodatnim novcima, nisu im dovoljne plate, paušali, premija za odvojen život, članstvo u komisijama, učešće u kojekakvim odborima, topli obrok, naknada za stan i režije.... kad se sve to sabere oni primaju oko tri milje.. neki naravno malo manje neki više.. a po izvještaju čak njih preko sedamdeset nikad nije učestvovalo u raspravama a sjednicama ne prisustvuje između pet i dvadeset pet poslanika.......
P.S
- Alfons Kauders
bile su u tz vazda te liste...karanana wrote:evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
-
_BosanaC
U mom ulazu privatnik, koji je prosle godine dizao hampu kako treba istjerivati i utuzivati sve koji ne placaju dva racuna za redom, neki dan vidim da je dvije milje presaoAlfons Kauders wrote:bile su u tz vazda te liste...karanana wrote:evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
I dajte nam liste neplatisa po ulazima i zgradama, da vidim ko je pa da pocnem busiti gume na novim autima.i jedna od imucnijih porodica u ulazu
(skorojevici)
je nagurala oko 2800km zadnji put kad sam pogledo
A stoka suti
- karanana
To je upravo ono o cemu ja pricam. Sirotinja ce u vecini slucajeva ako ima platiti pa makar to znacilo i ukidanje nekih drugih potrebnih stvari kao sto su hrana, odjeca, obuca...A shugama ala skorojevici je vaznije kupiti novu plazmu ili sinu auto a nek glupe komsije placaju. ovo ce se nastaviti i dalje i dugovi ce rasti a i cijene koje cemo opet mi placati, a skorojevici moraju izdvojiti da sjeci kupe novi Playstation 3.Alfons Kauders wrote:bile su u tz vazda te liste...karanana wrote:evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
I dajte nam liste neplatisa po ulazima i zgradama, da vidim ko je pa da pocnem busiti gume na novim autima.i jedna od imucnijih porodica u ulazu
(skorojevici)
- Alfons Kauders
nije beg cicijapitt wrote:skupo ba toAlfons Kauders wrote:sva sreca pa imam cirhorns&drums wrote:Ima li ko informaciju koliko je piva poskupila?a jeger se i dalje drzi na 23 i 31 km u mercatoru
:D
- Alfons Kauders
ja sam vazda govorio da bi trebalo napraviti jedinstveni racun za sve komunalijekaranana wrote:To je upravo ono o cemu ja pricam. Sirotinja ce u vecini slucajeva ako ima platiti pa makar to znacilo i ukidanje nekih drugih potrebnih stvari kao sto su hrana, odjeca, obuca...A shugama ala skorojevici je vaznije kupiti novu plazmu ili sinu auto a nek glupe komsije placaju. ovo ce se nastaviti i dalje i dugovi ce rasti a i cijene koje cemo opet mi placati, a skorojevici moraju izdvojiti da sjeci kupe novi Playstation 3.Alfons Kauders wrote:bile su u tz vazda te liste...karanana wrote:evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
(skorojevici)
- Alfons Kauders
pa upravo, i ovo je fol privatnik/svercer..._BosanaC wrote:U mom ulazu privatnik, koji je prosle godine dizao hampu kako treba istjerivati i utuzivati sve koji ne placaju dva racuna za redom, neki dan vidim da je dvije milje presaoAlfons Kauders wrote:bile su u tz vazda te liste...karanana wrote:evo i ja jutros cuh da je grijanje oficijelno od 1. decembra 20% skuplje. NECU da placam za neplatise, ovo je cisto sranje. Dodjite u njihov stan uhapsite ih, plombirajte radijatore, nek se zalede. zaboli me neka stvar sta cete uraditi ali zasto da ja placam nekome, pa ne kapaju ni meni marke iz cesme. Znam, ima ljudi koji ne mogu platiti i nek ih drzava subvencionira, pa zasta placam 17% PDV-a? ali garantujem da je vecina tih neplatisa u stanju platiti i ovaj racun mnogo lakse od mene ili od vecine jadnih penzionera koji su u redu za placanje isti dan kad im racun stigne. Mars lopovi jedni i ovi sto ne placaju i ovi sto nas deru. Dabogda vam prevruce bilo tamo gdje cete otici kad crknete. Fuj.
(skorojevici)
![]()
A stoka sutiI nek' suti
-
_BosanaC
E vjerovao ili ne - ne mozeAlfons Kauders wrote:pa upravo, i ovo je fol privatnik/svercer..._BosanaC wrote:U mom ulazu privatnik, koji je prosle godine dizao hampu kako treba istjerivati i utuzivati sve koji ne placaju dva racuna za redom, neki dan vidim da je dvije milje presaoAlfons Kauders wrote: bile su u tz vazda te liste...i jedna od imucnijih porodica u ulazu
(skorojevici)
![]()
A stoka sutiI nek' suti
ima se za auta, picke materine, a samo na grijanju znaci skoro 3000
pa voda, pa stubiste, tv pretplata itd...
samo dovest ljude da ugase SVE dok ne izmiri dug, i struju, i vodu, i telefon i grijanje...
Medjutim, tu mozes naJebati samo ako si podstanar. Ako je stan tvoj, odnosno ako si etazni vlasnik, mogu te povuci za qrac
- Alfons Kauders
od mene su trazili prije 2 godine da placam vodu za dvoje_BosanaC wrote:E vjerovao ili ne - ne mozeAlfons Kauders wrote:pa upravo, i ovo je fol privatnik/svercer..._BosanaC wrote: U mom ulazu privatnik, koji je prosle godine dizao hampu kako treba istjerivati i utuzivati sve koji ne placaju dva racuna za redom, neki dan vidim da je dvije milje presao![]()
A stoka sutiI nek' suti
ima se za auta, picke materine, a samo na grijanju znaci skoro 3000
samo dovest ljude da ugase SVE dok ne izmiri dug, i struju, i vodu, i telefon i grijanje...
Isti taj je prosle godine dizao hampu da inspekcija obilazi u ulazu stanove u kojima zive neprijavljeni podstanari, cak je proljetos kao inicirao da se ti isti utuzuju zbog neplacanja rezija, dok ne izadje taj spisak
![]()
Medjutim, tu mozes naJebati samo ako si podstanar. Ako je stan tvoj, odnosno ako si etazni vlasnik, mogu te povuci za qracA on je roDZeni
-
luciferino
Ma to za vodu nije ništa novo...od moje bake su komšije tražile da plaća vodu za troje prije nekih dvadesetak godinicaAlfons Kauders wrote:
od mene su trazili prije 2 godine da placam vodu za dvojea sam u stanu
kao puno se tusiram i perem ves
i cesto imam goste...
-
_BosanaC
Ja je placam za dvoje - zato sto imam psaAlfons Kauders wrote:od mene su trazili prije 2 godine da placam vodu za dvoje_BosanaC wrote:E vjerovao ili ne - ne mozeAlfons Kauders wrote: pa upravo, i ovo je fol privatnik/svercer...ima se za auta, picke materine, a samo na grijanju znaci skoro 3000
Isti taj je prosle godine dizao hampu da inspekcija obilazi u ulazu stanove u kojima zive neprijavljeni podstanari, cak je proljetos kao inicirao da se ti isti utuzuju zbog neplacanja rezija, dok ne izadje taj spisak
![]()
Medjutim, tu mozes naJebati samo ako si podstanar. Ako je stan tvoj, odnosno ako si etazni vlasnik, mogu te povuci za qracA on je roDZeni
a sam u stanu
kao puno se tusiram i perem ves
i cesto imam goste...
- Alfons Kauders
samo izbacim gace na balkon da se izvjetre i opet...karanana wrote:Manje privodi trebe pa ces se manje i tusirati, prati ves (posebno donji) i manje ces gostiju imati.