Vojislav Šešelj
-
dezurni_ucenik
#426 Re: Vojislav Šešelj
Zanimljivo je da vise bjesni hrvatska javnost nego nasa. Ili ja pogresno tripujem.
-
Patriotska_Liga
#427 Re: Vojislav Šešelj
I šta sad mi imamo od toga što je on tamo verbalno razbuc'o neku kineskinju koja pita svjedoka jel haver sa Kulinom banom?hrasno38 wrote:Tako je ali to izgleda masa ne moze jos uvijek da dokuci!Ludzak wrote:Čovjek je verbalno razjebao HAG i tu mu skudam kapu. Pametniji je od 90% sudija koji su mu sudili. I kao rezultat toga oni su ga morali osloboditi.
Rek'o je da dobrovoljno više ne ide u AgExNihilo wrote:Sad kad haški optuženici krenu angažovati Šešelja da ih brani. Mogao bi ostvariti zapaženu karijeru.
-
Patriotska_Liga
#428 Re: Vojislav Šešelj
Pa tvoj haver hrasno bi sve potrp'o u fabrike, samo daj fabrike nek se prave đonovi, 10 hiljada ljudi pravi đonove za cipele.VjecitiStudent wrote:To "sve manje" u prevodu znači da u razvijenim zemljama 1/3 zaposlenih radi u proizvodnji, nekoliko procenata u poljoprivredi, ostatak u uslugama, dok mi imamo samo administraciju, usluge i ... dijasporu.Patriotska_Liga wrote:A kakve više fabrike i neka stvar. Pa sve razvijene zemlje su mehanizovale proizvodnju, sve manje ljudi radi u fabrikama i to rade sve lakše poslove, a ti bi naše ljude ponovo gurn'o u fabrike da rade teške poslove. Sjašite više i s tim fabrikama.hrasno38 wrote: Otvaraju se centri u kojima ce se istina zaposliti ljudi ali od kojih ce vecina imati vise nego mizerne plate. Jebem ti drzavu u kojoj vlast nije u stanju da napravi jednu postenu fabriku a zatekla ih je na stotine i nisu sve cetnici zapalili. I onda mi neki ovdje pricaju o divnoj porodici Izetbegovic koja zivi i vlada zemljom u kojoj je samo njima i njihovim ahbabima dobro a sve ostale ko jebe.
-
maher
#429 Re: Vojislav Šešelj
nije mu bas i neka referenca ... 12 godina odvalio dzaba ... rijetko koji pravnik je to uspio ... i sam dobrovoljno javio ...ExNihilo wrote:Sad kad haški optuženici krenu angažovati Šešelja da ih brani. Mogao bi ostvariti zapaženu karijeru.
jos da nije doktor prava, mada mu je ovdje vise koristila odbrana i zastita
bas ih rasturo 12 godina
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#430 Re: Vojislav Šešelj
Ma jok bolje da svi radimo za Poljine Hill!!!! Npr.Patriotska_Liga wrote:Pa tvoj haver hrasno bi sve potrp'o u fabrike, samo daj fabrike nek se prave đonovi, 10 hiljada ljudi pravi đonove za cipele.
"SAD su najjača vojna i najveća ekonomska sila svijeta. SAD su najbogatija zemlja svijeta. Imaju 310 miliona stanovnika i po broju stanovnika su četvrta populacija u svijetu. Sa dva okeana geografski su izolirane od ostatka svijeta. Američka ekonomija je najveća nacionalna ekonomija od 1920. godine. U svjetskoj ekonomiji učestvuje sa 27%. Temelj američke ekonomije je slobodno tržište i preduzetništvo. SAD proizvode i troše najviše energije na svijetu. Imaju snažnu industriju i produktivnu poljoprivredu (iako u njoj radi svega 2,7% stanovništva), razvijene sekundarne a posebno tercijalne djelatnosti, u kojima radi preko 70% stanovništva. Sjedinjene države su najveći proizvođač. Proizvode petinu svjetske proizvodnje. U SAD se proizvodi gotovo sve. SAD su istraživačka laboratorija sa najviše naučnih otkrića i priznatih patenata."
Ne prozivodi se haveru u robnim kucama nego u tvornicama i halama...bez industrije nema ni ekonomije niti para za narod!!
-
Patriotska_Liga
#431 Re: Vojislav Šešelj
Proizvodi mehanizacija haveru, ne proizvode ljudi đonove. Država za đonove.hrasno38 wrote:Ma jok bolje da svi radimo za Poljine Hill!!!! Npr.Patriotska_Liga wrote:Pa tvoj haver hrasno bi sve potrp'o u fabrike, samo daj fabrike nek se prave đonovi, 10 hiljada ljudi pravi đonove za cipele.
"SAD su najjača vojna i najveća ekonomska sila svijeta. SAD su najbogatija zemlja svijeta. Imaju 310 miliona stanovnika i po broju stanovnika su četvrta populacija u svijetu. Sa dva okeana geografski su izolirane od ostatka svijeta. Američka ekonomija je najveća nacionalna ekonomija od 1920. godine. U svjetskoj ekonomiji učestvuje sa 27%. Temelj američke ekonomije je slobodno tržište i preduzetništvo. SAD proizvode i troše najviše energije na svijetu. Imaju snažnu industriju i produktivnu poljoprivredu (iako u njoj radi svega 2,7% stanovništva), razvijene sekundarne a posebno tercijalne djelatnosti, u kojima radi preko 70% stanovništva. Sjedinjene države su najveći proizvođač. Proizvode petinu svjetske proizvodnje. U SAD se proizvodi gotovo sve. SAD su istraživačka laboratorija sa najviše naučnih otkrića i priznatih patenata."
Ne prozivodi se haveru u robnim kucama nego u tvornicama i halama...bez industrije nema ni ekonomije niti para za narod!!
- Tito_i_Partija
#432 Re: Vojislav Šešelj
Jok, bolje je da svi zavrse ekonomiju i pravo, pa onda pravac na biro. Jeb'o rad kad mozes dzaba kafe ispijat', ha ja.
-
Patriotska_Liga
#433 Re: Vojislav Šešelj
Ma jok, bolje pravit đonove za 500 maraka.Tito_i_Partija wrote:Jok, bolje je da svi zavrse ekonomiju i pravo, pa onda pravac na biro. Jeb'o rad kad mozes dzaba kafe ispijat', ha ja.
-
oakville
#434 Re: Vojislav Šešelj
Zamisli da još sud nije bio anti-srpski. Trajalo bi samo par godinamaher wrote:nije mu bas i neka referenca ... 12 godina odvalio dzaba ... rijetko koji pravnik je to uspio ... i sam dobrovoljno javio ...ExNihilo wrote:Sad kad haški optuženici krenu angažovati Šešelja da ih brani. Mogao bi ostvariti zapaženu karijeru.
jos da nije doktor prava, mada mu je ovdje vise koristila odbrana i zastita
bas ih rasturo 12 godina
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#435 Re: Vojislav Šešelj
Pametniji je od sviju tamo. Zajedno.Ludzak wrote:Čovjek je verbalno razjebao HAG i tu mu skudam kapu. Pametniji je od 90% sudija koji su mu sudili. I kao rezultat toga oni su ga morali osloboditi.
Pametniji je i od nas ovdje na ovim prostorima,nazalost.
Frajer je od samog pocetka belaja na ovim prostorima znao sta smije,a sta ne smije i tako se ponasao. Kad je doslo da se svode racuni,mogli su ga povuci samo za neku stvar.
Last edited by mali_milojica on 31/03/2016 17:06, edited 1 time in total.
- Edin H.
#436 Re: Vojislav Šešelj
dezurni_ucenik wrote:Zanimljivo je da vise bjesni hrvatska javnost nego nasa. Ili ja pogresno tripujem.
Ipak je tamo bio aktivniji, ne sjecam se ni da je nesto puno baljezgo po Muslimanima, a Hrvate i Ustase je konstantno prozivao.
-
LSD
#437 Re: Vojislav Šešelj
https://www.youtube.com/watch?v=ZDhzwJenTFE
kakva smijurija od suda
....frajer im u facu jebe majke svi redom usred Haga, i te pičke oslobode od svih optužbi.
Šešelj:
''....a vi samo dalje ometajte pripremu moje odbrane pa
ćete na kraju morati morati da pojedete sva govna koja ste
izasrali....jebem vam majku svima počevši od Hansa Polciusa
pa nadalje.''
- It_is_a_Leclerc
#438 Re: Vojislav Šešelj
U izuzetom mišljenju po svim tačkama, sutkinja Lattanzi je izvrgnula ruglu i podsmijehu sve zaključke vijeća nazivajući ih -"netačnim", "površnim", "krajnje spekulativnim".
Svoje izuzeto mišljenje završila je sljedećom sentencom
On reading the majority’s Judgement, I felt I was thrown back in time to a period in
human history, centuries ago, when one said – and it was the Romans who used to say this
to justify their bloody conquests and murders of their political opponents in civil wars:
“silent enim leges inter arma”. - Među oružjem, zakoni ostaju nijemi.
- Edin H.
#439 Re: Vojislav Šešelj
Mnogo je jaka ta izdvojena recenica - respect Italijanki.It_is_a_Leclerc wrote:U izuzetom mišljenju po svim tačkama, sutkinja Lattanzi je izvrgnula ruglu i podsmijehu sve zaključke vijeća nazivajući ih -"netačnim", "površnim", "krajnje spekulativnim".
On reading the majority’s Judgement, I felt I was thrown back in time to a period in
human history, centuries ago, when one said – and it was the Romans who used to say this
to justify their bloody conquests and murders of their political opponents in civil wars:
“silent enim leges inter arma”. - Među oružjem, zakoni ostaju nijemi.
- muha_sa
#440 Re: Vojislav Šešelj
kolko je ono godina proveo u muriji
ima da se opari sam tako
ima da se opari sam tako
-
Patriotska_Liga
#441 Re: Vojislav Šešelj
Išće 14 miliona okupatorskih eura.muha_sa wrote:kolko je ono godina proveo u muriji![]()
ima da se opari sam tako
-
north
#442 Re: Vojislav Šešelj
Iskreno meni je smrdilo što je on presudu dočekao na slobodi, i bio sam siguran da i ako ga osude, to neće biti dovoljno da se ponovo gore vrati...Igleda da im nije bitan iz ko zna kojih razloga i radi kojih igranki, i da im jednostavno gore ne treba, ali ne iz razloga što ni za šta nije odgovoran... isto tako je činjenica da je ovo prvi slučaj da se nekome čita presuda a da je on na slobodi
...tako da me ne čudi puno, iako sam mislio da će dobiti do deset godina što bi opet značilo slobodu...a jasno je da se rado o farsi, delegat ih pljuje, jebe im majke, kaže jesam išao sam na ratišta, jesam slao sam dobrovoljce, jesam crtao granice, jesam spominjao bombardovanje ustaša i muslimana, ali zaboga nema dokaza da je to bilo iz loših namjera
..Poserem vam se u usta zapadnjačka 
- Edin H.
#443 Re: Vojislav Šešelj
12 metaramuha_sa wrote:kolko je ono godina proveo u muriji![]()
ima da se opari sam tako
Polako,dosta je osudjen za utjecaja na svjedoke, objaviljivanje imena zasticenih svjedoka, vrijedjanje svuda, samo ne znam tacno koliko.
Drugo, ovo je tek prvostepena presuda.
-
LSD
#444 Re: Vojislav Šešelj
https://www.youtube.com/watch?v=sBVCzGhIfS4
Ratni zločinac i četnički vojvoda urinira po facama haških licemjera, a zauzvrat ga ti bijednici oslobađaju.
Cirkus, a ne sud.
Ratni zločinac i četnički vojvoda urinira po facama haških licemjera, a zauzvrat ga ti bijednici oslobađaju.
Cirkus, a ne sud.
- muha_sa
#445 Re: Vojislav Šešelj
dobit ce lovu koju traži--10% gore dole nebitno
Edine
misliš da ce na drugostepenoj bit osudjen 
Edine
-
PeppermintSA
#446 Re: Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj je sadista, sociopata, psihopata i teški nacionalista, da ne kažem fašista koji je sijao mržnju devedesetih. Međutim, ko je god pratio njegovo suđenje, a ja sam ga intenzivno pratio, mogao je da shvati da će presuda biti oslobađajuća. Kao prvo, moraju se uzeti u obzir datosti optužnice i datosti stanja koje je indirektno legitimisano optužnicom.
Šeki je, pored svega što sam naveo, ujedno i vrsan pravnik. Ko je god pratio suđenje, ponavljam, to je mogao da shvati. Čovjek čak i pomisli da je on sve svoje radnje u ratu pripremao u odnosnu na neke hipotetičke optužnice, jer je čovjek na apsolutno sve u sudnici imao odgovor, svakog se datuma sjećao, svakog imena se sjećao, svakog detalja se sjećao. Ona priča, ''razbiću haški sud'', nažalost se ispostavila tačna. On je doslovno, pravnički rečeno, razbio haški sud.
Iz tog razloga se ne trebaju kriviti sudije, već isključivo tužilaštvo. Ja sa nedavno pričao s jednom našom pravnicom koja se bavi međunarodnim krivičnim pravom u inostranstvu. Ja je pitah, onako kafanski, šta misli da će biti sa Šešeljem jer je i ona pratila suđenje. K'o iz topa je rekla da ga ona prva ne bi osudila, a Bošnjakinja koja je cijeli rat provela u SA. Zašto? Zato što se uspješno odbranio. Tužilaštvo zapravo nije dokazalo to s čim ga je teretilo.
E sad, neko pita zašto se on nije osudio ako se osuđuju borci na stranim ratištima na bliskom istoku. Kao prvo, to ne spada pod nadležnosti haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju. Kao drugo, zakoni o zabrani ratovanja na stranim ratištima su relativno novi zakon. Ne možeš nekog osuditi za nešto što nije postojalo kao pravna kategorija u vremenu počinjenja djela. To je jedino urađeno u Nuremburgu, kad su Nacisti osuđeni za genocid iako genocid kao pravna kategorija nije postojao u trenutku činjenja istog. To je bilo, u legalističkom smislu, lakrdija iako je u svakom moralnom smislu opravdano.
Dalje, vidim da neki ljudi kod nas misle da će ovaj presuda osloboditi Srbiju od odgovornosti. To nije tačno, jer ni osuđujuća presuda ne bi napravila neku razliku. Šešelj je bio u opozciji, konstantno je bio po prdekanama za Miloševićevog vakta, on i da je osuđen ne bi bio izjednačen sa zvaničnom politikom iz Beograda. Hoću reći, ova presuda ne nosi neku značajniju političku konotaciju.
Šešelj je jedna budaletina, sadista, psihopata i šovinista, koji je ujedno i nevjerovatno inteligentan i nevjerovatno dobar pravnik. Dalje, Šešelj je neko ko je sijao mržnju tokom devedesetih i čije su jedinice - iako se nije uspjelo dokazati - sigurno činile zlodjela. Međutim, ova presuda po nas u BiH, a bome i po Srbiju nije bitna. Od nje se napravila velika stvar isključivo zato što je Šeki strašno namteljiv lik. Jebat ga.
Šeki je, pored svega što sam naveo, ujedno i vrsan pravnik. Ko je god pratio suđenje, ponavljam, to je mogao da shvati. Čovjek čak i pomisli da je on sve svoje radnje u ratu pripremao u odnosnu na neke hipotetičke optužnice, jer je čovjek na apsolutno sve u sudnici imao odgovor, svakog se datuma sjećao, svakog imena se sjećao, svakog detalja se sjećao. Ona priča, ''razbiću haški sud'', nažalost se ispostavila tačna. On je doslovno, pravnički rečeno, razbio haški sud.
Iz tog razloga se ne trebaju kriviti sudije, već isključivo tužilaštvo. Ja sa nedavno pričao s jednom našom pravnicom koja se bavi međunarodnim krivičnim pravom u inostranstvu. Ja je pitah, onako kafanski, šta misli da će biti sa Šešeljem jer je i ona pratila suđenje. K'o iz topa je rekla da ga ona prva ne bi osudila, a Bošnjakinja koja je cijeli rat provela u SA. Zašto? Zato što se uspješno odbranio. Tužilaštvo zapravo nije dokazalo to s čim ga je teretilo.
E sad, neko pita zašto se on nije osudio ako se osuđuju borci na stranim ratištima na bliskom istoku. Kao prvo, to ne spada pod nadležnosti haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju. Kao drugo, zakoni o zabrani ratovanja na stranim ratištima su relativno novi zakon. Ne možeš nekog osuditi za nešto što nije postojalo kao pravna kategorija u vremenu počinjenja djela. To je jedino urađeno u Nuremburgu, kad su Nacisti osuđeni za genocid iako genocid kao pravna kategorija nije postojao u trenutku činjenja istog. To je bilo, u legalističkom smislu, lakrdija iako je u svakom moralnom smislu opravdano.
Dalje, vidim da neki ljudi kod nas misle da će ovaj presuda osloboditi Srbiju od odgovornosti. To nije tačno, jer ni osuđujuća presuda ne bi napravila neku razliku. Šešelj je bio u opozciji, konstantno je bio po prdekanama za Miloševićevog vakta, on i da je osuđen ne bi bio izjednačen sa zvaničnom politikom iz Beograda. Hoću reći, ova presuda ne nosi neku značajniju političku konotaciju.
Šešelj je jedna budaletina, sadista, psihopata i šovinista, koji je ujedno i nevjerovatno inteligentan i nevjerovatno dobar pravnik. Dalje, Šešelj je neko ko je sijao mržnju tokom devedesetih i čije su jedinice - iako se nije uspjelo dokazati - sigurno činile zlodjela. Međutim, ova presuda po nas u BiH, a bome i po Srbiju nije bitna. Od nje se napravila velika stvar isključivo zato što je Šeki strašno namteljiv lik. Jebat ga.
-
Idriz
#447 Re: Vojislav Šešelj
A ljudi... covjek nije kriv i sta sad? Sto se niste isto pitali kako je Naser Oric oslobođen? E svasta...
-
kolegione
#448 Re: Vojislav Šešelj
Ovaj sud ne poznaje odstetuEdin H. wrote:12 metaramuha_sa wrote:kolko je ono godina proveo u muriji![]()
ima da se opari sam tako![]()
Polako,dosta je osudjen za utjecaja na svjedoke, objaviljivanje imena zasticenih svjedoka, vrijedjanje svuda, samo ne znam tacno koliko.
Drugo, ovo je tek prvostepena presuda.
-
oridjidji
#449 Re: Vojislav Šešelj
Imali smo dva člana predsjedništva koji su radili za BiH istovremeno, pa kakav je njihov rezultat, gdje je onaj lažni Hrvat okičen zlatnim ljiljanom, pa i onaj mladoženja?Patriotska_Liga wrote:Imamo tri člana Predsjedništva. Jedan otvoreno radi protiv BiH, drugi ispod žita, tako da - da, samo i jedino Bakir Izetbegović ima ulogu da brani ovu državu. I kao član Predsjedništva i kao predsjedni SDA, stranke koja je pomela izbore među Bošnjacima. Znači protutnjala najbrutalnije, skoro kao 90-te.oridjidji wrote: Pa jel on jedini koji treba da brine o BiH?
Koliko vidim ovdje imamo tri clana predsjednistva, imamo nadleznosti koje su im ustavom dejtonskim dodjeljene, postoji ustaljeni protokol, jel on jedini odgovoran ako se nesto ne uradi u BiH? Niti sam za njega glaso, niti za njegovu stranku, al da za postojece stanje njega samo krivim, bilo bi cisto preseravanje, ko da u ovoj drzavi ne postoji vlast, opozicija, nvo, hiljadu komponenti drzave i drustva koji trebaju da brinu o boljitku u drzavi... a svi redom su zakazali... svi svojim amaterizmom.
Da li to Bakir Izetbegović i SDA rade, da li brinu? Ne rade i ne brinu i u tome je problem.
Ne branim Bakira, Bakir je sam sebe dovoljno iskompromitovao sa svojom Sebijom, Zukićem, Sarajlićem i još nekim ahbabima, sama činjenica da nisam glasač SDA govori o tome šta mislim o njemu, pa i o mnogima u toj stranci, al kad krene prica da je on jedini odgovoran za stanje u državi, kao i pomenuta stranka, kao da su skup mitoloških bića koji određuju sudbinu bosanskom čovjeku, onda tek vidim koliko mi ne shvatamo politiku, a bome ni šta je to država. Nije ovo stanje od juče na cijelom Balkanu, da standard življenja ponire, dok se oni na vlasti bogate i žive na račun države, al su oni krivci, a drustva u cijelini nisu... E jbg...
Vlast radi sve ono što im društvo dopušta, počev od opozicije koja nema kičmu, koja čim postane vlast ništa bolje se ne ponaša od prethodnika, do intelektualaca koji bi se jebali za marku sa političarima, do svih drugih koji klimaju glavom da ušičare zajedno s njima počev od nakaradnog sindikata, NVO-a, medija, pa do nas običnih smrtnika koji ni kad nas nevolja poklopi ne znamo biti skupa, pa dok recimo neko upregne da ode da pomogne nekom poplavljenom što vodom što poplavom siromaštva, što povratkom u RS, drugi bacaju lajk s kafe, bravo tebi brate što se staraš o njima, moj je fildžan preći od toga da sama država izgori, da ne govorim da svi pričamo o politici, a niko ne želi u politiku i svi više manje smo oni Aristotelovi idioti, koji ne želimo znati ništa o politici, državnim poslovima, niti se trudimo da u istim učestvujemo, a ko fol sve znamo i sve nas se tiče. Dok smo mi vala takvi, biće još Bakira, Zlaja, Harisa, Fahra, Komšića i ko zna kojih ahbaba koji su se ogrebali o vlast, a da ih niko nikada nije ni upitao ni za kakvu zloupotrebu pomenutih funkcija.
Kod čovjek glasa i misli da je vlast uhvatio za muda. E jbg, drzava je puno vise od toga glasa kojeg damo.
- p206
#450 Re: Vojislav Šešelj
Sljedeći put kad Dodik,Vučić i ostala srbadija koja brani zvaničnu zločinačku srpsku politiku,kažu da je ovaj sud antisrpski samo im pokazati sliku Šešelja,pa nek onda nešto kažu.