SA-X FANTASY NBA LIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#426 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

pise tamo, yahoo to odredi oko pola sata prije pocetka drafta :P
alphonse kauders

#427 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by alphonse kauders »

M-16 wrote:predlazem neka se neelix povuce da nas ostane 10 :D :P

a kad ce se odredit raspored drafta? treba i to bar dan prije, da mogu napravit neku kalkulaciju :D
Ma neka bude random, uostalom kako se kaze "ne mozes dobiti ligu draftom, ali je mozes izgubiti":D
Neelix

#428 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

dakle :) draft je U PONOC IZMEDJU SUBOTE I NEDJELJE

Poslao sam svim ucesnicima i PM da ih podsjetim, s tim da nemam pojma ko su Gorazde Spurs i hate_thunders :)
sesalmir

#429 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Neelix wrote:dakle :) draft je U PONOC IZMEDJU SUBOTE I NEDJELJE

Poslao sam svim ucesnicima i PM da ih podsjetim, s tim da nemam pojma ko su Gorazde Spurs i hate_thunders :)
Gorazde spurs je jedan od dvojice jarana za koje ti rekoh da cu ih zovnuti, dok drugi jos nije usao, nadam se da ce uci do subote. A hate_thunders je ja mislim Spliff.Master, clan foruma, koji se na prethodnoj stranici raspitivao sta i kako vezano za ovu ligu.
Neelix

#430 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

e dobro si, moguce, sacu i njemu poslati poruku :)
Dead Man Walking

#431 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Dead Man Walking »

hate thunders je moj covjek, prosle sezone poznat kao sonic ja mislim :D Nije novi uglavnom.
sesalmir

#432 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Dead Man Walking wrote:hate thunders je moj covjek, prosle sezone poznat kao sonic ja mislim :D Nije novi uglavnom.
e jel stranac il nas, da znam ako mu kakve ponude za trade budem pisao, hoce li me razumjet ista :P , jer kako skontah ti si breko bare :?:
Dead Man Walking

#433 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Dead Man Walking »

Nas je ;-)
M-16

#434 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by M-16 »

nas je, samo ne zna naski :D
karanana

#435 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

nelix, moze li i jedan moj jaran? vidim fali jos jedan

edit: evo "faraons" je moj covjek, dobar i kometitivan igrac.
sesalmir

#436 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

karanana wrote:nelix, moze li i jedan moj jaran? vidim fali jos jedan

edit: evo "faraons" je moj covjek, dobar i kometitivan igrac.
To majstore, eto nas 12 sad. E neelix stavi ogranicenje za broj igraca na 12 tako da ne proba jos ko uletit pa da usere da nas bude neparan broj. Jedva cekam draf sutra ima dream team da sastavim :P
Neelix

#437 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

eo sacu to promijenit, taman :)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#438 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Admir_1984 »

Znaci ja u toku sezone mogu kad hocu otpustiti igraca, a dovesti bilo koga ko je slobodan? Jos me zanima koliko igraca donosi poene, svih 12 ili ?
Neelix

#439 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

donose ti svi koje nisi postavio na BENCH

almire, sta velis, hocemol ukljuciti ili iskljuciti ono 82 utakmice po poziciji?
sesalmir

#440 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Neelix wrote:donose ti svi koje nisi postavio na BENCH

almire, sta velis, hocemol ukljuciti ili iskljuciti ono 82 utakmice po poziciji?
Iskreno nisam ni znao da ima ta opcija u head to head, al ne zvuci lose, onda se bas mora taktizirat cijele sezone i paziti koliko ce ti u kojoj sedmici igraca igrati. Al opet s druge strane je onda malo prekomplikovano i moze se desiti nekome da ispuca sve po 82 tekme za svaku poziciju, a dodje do finala, onda bi bas bezze finale bilo. Ne znam kako god hoces, ti si komesar ;-) , a stvarno nisam nikad igrao s tom opcijom u head to head, niti sam znao da se moze postaviti.
sesalmir

#441 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Evo sad bas odoh da pogledam bas me nesta interesovalo, nema te opcije za postaviti kad se igra glavom o glavu liga, tako i da hoces ne mozes to stavit.
Neelix

#442 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

:D i ja se zajebunih :D
alphonse kauders

#443 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by alphonse kauders »

Samo jedna napomena za igrače koji prvi put učestvuju u live draftu:
Timovi su poredani od 1 - 12 i tim redoslijedom imaju pravo na izbor igrača, međutim postoji jedna razlika u odnosu na pravi NBA draft, a to je da kada se završi prva runda drafta da ne bira opet prvi team pod rednim brojem 1, nego se sada ide unazad pa team pod rednim brojem 12 ima pravo na prvi izbor druge runde a team no.1 bira zadnji, pa se onda opet vraća na normalu.
To je urađeno tako da bi se obezbijedilo fair draftovanje, tj. da i timovi koji nisu visoko pozicionirani na draftu mogu sebi obezbijediti kvalitetne igrače.

Inače sam proces drafta je vrlo jednostavan - sa lijeve strane je lista igrača (mogu se gledati i pojedinačne pozicije npr.) i jednostavno kliknete na igrača kojeg želite i pri vrhu kliknete na dugme "DRAFT".
Savjet za one koji prvi put učestvuju - pri izboru manje gledati na spektakl, više na statistike i sagledati da su vam sve kategorije koje se vrednuju solidno pokrivene.

Sretno svima večeras.
Neelix

#444 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

:D opasno je, opasno :D
karanana

#445 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

e meni nesto sada iskrsnu i necu moci veceras biti na draftu. jeli moram nesto pritisnuti i oznaciti se da me nema ili ce me kompjuter sam skontati i izvlaciti za mene?
sesalmir

#446 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

karanana wrote:e meni nesto sada iskrsnu i necu moci veceras biti na draftu. jeli moram nesto pritisnuti i oznaciti se da me nema ili ce me kompjuter sam skontati i izvlaciti za mene?
Ne treba nista, draft ide pod parolom, ''koga nema, bez njega se moze''. Znaci sam ce ti comp birati prema pre draft ranking listi i to tako sto ce birat prvog slobodnog s liste kad dodje red na tebe da biras.
karanana

#447 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by karanana »

sesalmir wrote:
karanana wrote:e meni nesto sada iskrsnu i necu moci veceras biti na draftu. jeli moram nesto pritisnuti i oznaciti se da me nema ili ce me kompjuter sam skontati i izvlaciti za mene?
Ne treba nista, draft ide pod parolom, ''koga nema, bez njega se moze''. Znaci sam ce ti comp birati prema pre draft ranking listi i to tako sto ce birat prvog slobodnog s liste kad dodje red na tebe da biras.
ok, znam da ce ici po pre draft listi, nego reko da igraci ne moraju cekati dvije minute da moj account izabere igraca, sjecam se da je bila prije opcija koju kliknes da te nema na draftu i onda comp u roku od 5 sekundi izabere po pre draft listi.
Neelix

#448 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

steta karanana sto te nece biti, nemoj nam ispalit iz lige ako ne dobijes igrace koje si htio :) . a mislim da necemo morat cekati, server bi trebao detektovati da te nema :)
shalla

#449 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by shalla »

karanana wrote:
sesalmir wrote:
ok, znam da ce ici po pre draft listi, nego reko da igraci ne moraju cekati dvije minute da moj account izabere igraca, sjecam se da je bila prije opcija koju kliknes da te nema na draftu i onda comp u roku od 5 sekundi izabere po pre draft listi.
Koliko se ja sjećam prije 3 sezone sam morao čekati da prođu predviđene 2 minute za svakog igrača koji nije bio online (jbg, možda oni nisu imali pre draft listu)...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#450 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Admir_1984 »

Znaci ja 11 biram u prvoj rundi, valjda mi necete uzeti igraca kojeg sam kontao draftovat u prvoj rundi :D
Post Reply