Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
psydelija wrote:trenutno 5.000 eura (bruto) + neke benificije (razni popusti),
visLJa ss,
zadovoljan platom nisam bas, ali se nezalim cesto i svuda,
zaradim vise od zene,
na hranu +/- 1.000 eura,
rezija +2.000 eura
za odmor se potrosi ca. 6-7.000 eura,
vozim 12 g. staro auto,
kredita nemam (neverujem Banci),
u humanitarne svrhe mesecno ide jos oko 100-tinjak eura...
nemam kucnog ljubimca.
ps: na pp ne odgovaram...
5.000 € mjesecna plata a vozis 12 godina staro auto. Moja logika mi kaze da debelo lazes.
Moja mjesecna plata je u totalu 1300 KM a vozim auto stao 10 godina+kredit za stan
vox-populi wrote:Cime se hranite matere ti? Cuj 1.000€ na hranu. Hajd 2.000 za rezije i mogu razumjeti, veci stan, ovo-ono. Al 1000 na hranu mi nikako nije jasno.
@envy,
nisam nikada probao (dobar) kavijar, strah me da se ne navucem na to s*anje.
inace, ne zivim u lisabonu!
Sa platom od 5000 eu i ako nisi u Lisabonu,mogao bi sebi priustiti bar ponekad,probaj,neces se pokajati u kombinaciji sa sampanjcem i jagodama!(Bar to mozes sa tolipasnom platom)!
visLJa ss,
zaradim vise od zene,
na hranu +/- 1.000 eura,
rezija +2.000 eura
vozim 12 g. staro auto,
nemam kucnog ljubimca.
5.000 € mjesecna plata a vozis 12 godina staro auto. Moja logika mi kaze da debelo lazes.
Moja mjesecna plata je u totalu 1300 KM a vozim auto stao 10 godina+kredit za stan
visLJa ss,
zaradim vise od zene,
na hranu +/- 1.000 eura,
rezija +2.000 eura
vozim 12 g. staro auto,
nemam kucnog ljubimca.
Ma petlja cim je zino
Nemoj tako,
mozda je typing error, zammmucao mu prst na nuli
komi wrote:u švicarskoj bauštelci imaju 7000 maraka...
s obzirom da rade 26 dana u mjesecu po 12 sati dnevno to je za svicu pacenicki
al i to je puno sto si napisao
realno imaju maksimalno 3000€ i rade od zvijezde do zvijezde
eeee, jbg-a... da sam na vasem mestu rekao bih: "hvala Bogu da je i neko od nasih na zapadu uspeo!"... a vi odmah kujete teorije zavere: "te petlja,te laze dok zine, zamucao kod jedne nule...".
komi wrote:u švicarskoj bauštelci imaju 7000maraka...
komi wrote:u švicarskoj bauštelci imaju 7000maraka...
i sta sad?
znam ja da je on konvertovao u marke
ja pricam u eurima
u svici skavako primas franke, a ne ojre
komi wrote:u švicarskoj bauštelci imaju 7000 maraka...
bio u švicarskoj (našoj) porodici
djevojčica od 16 godina subotom u marketu mijenja stalnu zaposlenicu i ima satnicu 20 franaka
x 4 subote
pa pomnožiš sa 1.25 dobiješ koliko curica zaradi za 4 dana
a bauštelac kod kojeg sam bio zaradi i do 6000 franaka mjesečno na staž bonuse i prekovremeno
jeste stan plaća 1800 franaka (od 200 kvadrata)
jeste sve skupo... kod nas je snikers marka kod njih franak... i tako
djevojčica od 16 godina subotom u marketu mijenja stalnu zaposlenicu i ima satnicu 20 franaka
x 4 subotepa pomnožiš sa 1.25 dobiješ koliko curica zaradi za 4 dana
jeste stan plaća 1800 franaka jeste sve skupo...
nedjeljom niko ne radi... subota... slabo ko
zamislimo koliko zaradi stalna zaposlenica... nezamislivo, puno.
obmanut si! ja sam vrlo cesto (poslovno) u CH i znam sigurno da devojcica usrasta 16 g. najvise sto moze da zaradi mesecno je izmedju 400-600 chf za puno radno vreme, tj., pun angazman (160-180 h mesecno).
drugo je to ako ta devojcica menja neku uposlenicu u vlastitom ducanu pa joj vlastiti babo plati 20 chf po satu.
6.000 chf retko ko bez skole od nasih u Ch zaradi, retko..., nekih 5% od ukupne populacije sa tla bifse drzave!
komi wrote:ok lagali su me... ali tebi ne vjerujem nego njima
riječ je o Ženevi gradić Yverdon Lesbians
valjda se subota više plaća
NISU TE LAGALI!
jedan izolater koji radi izolacije po krovovima zgrada i slično (ono njesra lepenka i slično) ima tiplaš između 5000 i 6000 chf
njegov stan trosoban je 1200 chf
i cijene iste kao kod nas isto sve, čak recimo npr oni marketi Migros imaju i niže cijene od našeg DP-a
visLJa ss,
zaradim vise od zene,
na hranu +/- 1.000 eura,
rezija +2.000 eura
vozim 12 g. staro auto,
nemam kucnog ljubimca.
Ma petlja cim je zino
Ne mora znaciti da laze...
5000 eura je tipicna plata jednog inzinjera sa 2 godine staza u Skandinaviji.
Automobili su skupi, pa recimo Jedan BMW 520 dizel, 2000 godiste (11 godina) kosta skoro 20.000 eura.
Osim toga, ako ima kucu, izdaci su oko 1300-1700 eura mjesecno. (renta je nikad manja)
Prehrana moze biti 1000 eura, ako se kupuje kvalitet i ako se ne prave corbe vako treci dan.
5000 eura je tipicna plata jednog inzinjera sa 2 godine staza u Skandinaviji.
Automobili su skupi, pa recimo Jedan BMW 520 dizel, 2000 godiste (11 godina) kosta skoro 20.000 eura.
Osim toga, ako ima kucu, izdaci su oko 1300-1700 eura mjesecno. (renta je nikad manja)
Prehrana moze biti 1000 eura, ako se kupuje kvalitet i ako se ne prave corbe vako treci dan.
Lik je u Svici, nije u Skandinaviji.
A inace ima porodicu tako da su to normalni troskovi. Ja mislio sam pa jede 1000€ mjesecno.
To za Skandinaviju je relativno tacno, meni je poznato za Dansku ...
Jedan prijatelj je kupovao auto mislim da je bio neki Mitsubishi Lancer i pokazivao mi na netu cijenu ... kad sam otvorio njemacku stranicu Mitsubishija auto je bilo tacno duplo jeftinije... Oni tamo imaju maltene 100% porez, ali jest da imaju iza sebe drzavu jaku ...
Taj isti prijatelj radi u nekoj prodavnici supermarketu i zaradjuje lupam 13.000 kruna, a njegova sestra ne radi nista i dobija 10.000 kruna od drzave, ali zato ih odrase tim porezima, i zato svaki vikend idu u njemacku da se podmire ...
PeshtA wrote:To za Skandinaviju je relativno tacno, meni je poznato za Dansku ...
Jedan prijatelj je kupovao auto mislim da je bio neki Mitsubishi Lancer i pokazivao mi na netu cijenu ... kad sam otvorio njemacku stranicu Mitsubishija auto je bilo tacno duplo jeftinije... Oni tamo imaju maltene 100% porez, ali jest da imaju iza sebe drzavu jaku ...
Taj isti prijatelj radi u nekoj prodavnici supermarketu i zaradjuje lupam 13.000 kruna, a njegova sestra ne radi nista i dobija 10.000 kruna od drzave, ali zato ih odrase tim porezima, i zato svaki vikend idu u njemacku da se podmire ...
malo offtopic al sorry ...
O Danskoj sam i pricao.
Ovdje je porez na automobile 180%'