Moj Vahide
Moderators: Charuga, Tomahawk11

1946 wrote:
Moj Vahide
Da kaže, može, ali ako ćete mi donijeti i dres Veleža, pa da bude onako "bratski"....karanana wrote:pa sta ce? dosao u mostar i odvedu ga u gradsko sportsko udruenje, koje je zajednicko. i naravno, iskoriste pogodan politicki momenat i uvale mu ovo. sta je trebao?
Šta je trebao, ne znam, ali znam šta bih ja uradio na njegovom mjestu. Rekao bih, vratite Veležu stadion, na kojem sam ja stekao svoje ime i prezime, pa mi onda nudite dres da se slikam, tek onda ću da razmislim da li ću uzeti ili ne.karanana wrote:pa sta ce? dosao u mostar i odvedu ga u gradsko sportsko udruenje, koje je zajednicko. i naravno, iskoriste pogodan politicki momenat i uvale mu ovo. sta je trebao?
Imaš mišljenje koje bi trebalo da ima svaki normalan čovjek koji voli svoju domovinu, svoj grad, ali i svoj klub odakle potiče.....hz__semir wrote:Šta je trebao, ne znam, ali znam šta bih ja uradio na njegovom mjestu. Rekao bih, vratite Veležu stadion, na kojem sam ja stekao svoje ime i prezime, pa mi onda nudite dres da se slikam, tek onda ću da razmislim da li ću uzeti ili ne.karanana wrote:pa sta ce? dosao u mostar i odvedu ga u gradsko sportsko udruenje, koje je zajednicko. i naravno, iskoriste pogodan politicki momenat i uvale mu ovo. sta je trebao?
Pa bolan, ja se ne bih slikao sa dresom najljućeg rivala, Željezničara, koji nam ništa nažao učinio nije, niti imam razloga da ih mrzim, nego je eto čisto ono sportsko rivalstvo, ali ne znam, ne mogu sebe zamisliti kako u rucio držim taj dres. A kamoli sa dresom najljućeg neprijatelja, kluba koji te je skupa sa gradksim vlastima istjerao sa stadiona i poslao u neko obližnje selo da tamo igraš svoje utakmice.
Ali eto, možda ja imam nakaradno i pogrešno mišljenje, ne znam.
Bože zdravlja i zdrave pameti.....BSn wrote:Vaha![]()
Jest' dodje u Sarajevo i dadnu mu recimo dres Sarajeva, a on odbije da ga uzme jer mu nisu donjeli i dres Zelje i Olimpica, aha.
Sto se tice naiconalne spike - manite se kuknjave. Velezovci samo kukaju vec 15 godina, a nista ne rade. dobijaju prolaze na imenu nekadasnjeg Veleza, a nisu u stanju da bilo sta naprave (osim skele za goste).
Mozes ti odbiti dres Zelje da uzmes na nekom, prijemu, ali ne moze recimo Pape.
Nije to stvar kuknjave i nacionale opterecenosti. Meni je Velež iskreno drag klub, ali je glupo reci "sve sto su napravili je ona skela", ne lezi problem u skeli i pravljenju iste, problem leezi u cinjenici zasto uopste moraju praviti skelu, pored svog stadiona, stadiona za kojeg cijela Juga zna, upravo zahvaljujući njima.BSn wrote:I malo manje kuknjave i nacionalne opterecenosti.
hz__semir wrote:Nije to stvar kuknjave i nacionale opterecenosti. Meni je Velež iskreno drag klub, ali je glupo reci "sve sto su napravili je ona skela", ne lezi problem u skeli i pravljenju iste, problem leezi u cinjenici zasto uopste moraju praviti skelu, pored svog stadiona, stadiona za kojeg cijela Juga zna, upravo zahvaljujući njima.BSn wrote:I malo manje kuknjave i nacionalne opterecenosti.
Da i ne govorim o sponzorima i o tome koliku podršku grada ima Velež, a koliku Zrinjski.
Sto se tice dresa, slazem se sa tobom. Jos juce kada sam vidio ovu sliku, muka mi je bila ( jedno je sportsko rivalstvo a drugo politicko-sportsko rivalstvo ).hz__semir wrote:Nije to stvar kuknjave i nacionale opterecenosti. Meni je Velež iskreno drag klub, ali je glupo reci "sve sto su napravili je ona skela", ne lezi problem u skeli i pravljenju iste, problem leezi u cinjenici zasto uopste moraju praviti skelu, pored svog stadiona, stadiona za kojeg cijela Juga zna, upravo zahvaljujući njima.BSn wrote:I malo manje kuknjave i nacionalne opterecenosti.
Da i ne govorim o sponzorima i o tome koliku podršku grada ima Velež, a koliku Zrinjski.
Pokolonili su i oni Vahi nesta ( Niksic mu je poklonio, cak i slika na netu ima ).BSn wrote:hz__semir wrote:Nije to stvar kuknjave i nacionale opterecenosti. Meni je Velež iskreno drag klub, ali je glupo reci "sve sto su napravili je ona skela", ne lezi problem u skeli i pravljenju iste, problem leezi u cinjenici zasto uopste moraju praviti skelu, pored svog stadiona, stadiona za kojeg cijela Juga zna, upravo zahvaljujući njima.BSn wrote:I malo manje kuknjave i nacionalne opterecenosti.
Da, a sta su napravili po pitanju vracanja stadiona? Tim s takvim imenom i tolikim brojem navijaca u Hercegovini i simpatizera u BiH je mogao mnogo toga. No, umjesto da mrdnu guzom, samo kukaju i nista, ama bas nista ne rade. Krivi su im svi za stadion sto im se ne vraca, samo oni sami nisu, a ne poduzimaju nista. Kad su to imali proteste za to sto im je ucinjeno, kome su se zalili, sta su radili? Nisu nista, a kukaju. Onda je Vaha kriv sto su oni nesposobni da se poojave na tom sastanku sa dresom Veleza.
velezovac sam, ali se slazem s tobom i tvojim kritikama. ok, ukrali su stadion....ali to nije i ne moze biti izgovor da se 15 godina ovako sve desava.BSn wrote:Vaha![]()
Jest' dodje u Sarajevo i dadnu mu recimo dres Sarajeva, a on odbije da ga uzme jer mu nisu donjeli i dres Zelje i Olimpica, aha.
Sto se tice naiconalne spike - manite se kuknjave. Velezovci samo kukaju vec 15 godina, a nista ne rade. dobijaju prolaze na imenu nekadasnjeg Veleza, a nisu u stanju da bilo sta naprave (osim skele za goste).
Mozes ti odbiti dres Zelje da uzmes na nekom, prijemu, ali ne moze recimo Pape.
hz__semir wrote:Pošteno. Tvoje mišljenje i cijenim, iako se ne slažem ni sekunde. Pogotovo ne s ovim dijelom "jer je uradio ono što je morao", ništa ovdje Vahid nije morao, kao što reče Bunker, mogao se u krajnjem slučaju zahvaliti i poklon odložiti na stol.
E moj prijatelju, ti baš pišeš onako na prvu, a da prethodno ne razmišljaš ni šta pišeš...BSn wrote:hz__semir wrote:Nije to stvar kuknjave i nacionale opterecenosti. Meni je Velež iskreno drag klub, ali je glupo reci "sve sto su napravili je ona skela", ne lezi problem u skeli i pravljenju iste, problem leezi u cinjenici zasto uopste moraju praviti skelu, pored svog stadiona, stadiona za kojeg cijela Juga zna, upravo zahvaljujući njima.BSn wrote:I malo manje kuknjave i nacionalne opterecenosti.
Da, a sta su napravili po pitanju vracanja stadiona? Tim s takvim imenom i tolikim brojem navijaca u Hercegovini i simpatizera u BiH je mogao mnogo toga. No, umjesto da mrdnu guzom, samo kukaju i nista, ama bas nista ne rade. Krivi su im svi za stadion sto im se ne vraca, samo oni sami nisu, a ne poduzimaju nista. Kad su to imali proteste za to sto im je ucinjeno, kome su se zalili, sta su radili? Nisu nista, a kukaju. Onda je Vaha kriv sto su oni nesposobni da se poojave na tom sastanku sa dresom Veleza.