FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#426 Re: FK VELEŽ

Post by 1946 »

Image

Moj Vahide :roll:
Obuca9

#427 Re: FK VELEŽ

Post by Obuca9 »

Jadno, bijedno i patetično.

Cijenio sam ga kao stručnjaka, ali poslije ovoga može osvojiti i LP i SP i EP, za mene će biti nula i gnjida. Fuj. :x
north

#428 Re: FK VELEŽ

Post by north »

1946 wrote:Image

Moj Vahide :roll:

??????? Kad je ovo ba bilo i kojim povodom??????? Ne mogu da vjerujem.....
karanana

#429 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

pa sta ce? dosao u mostar i odvedu ga u gradsko sportsko udruenje, koje je zajednicko. i naravno, iskoriste pogodan politicki momenat i uvale mu ovo. sta je trebao?
north

#430 Re: FK VELEŽ

Post by north »

karanana wrote:pa sta ce? dosao u mostar i odvedu ga u gradsko sportsko udruenje, koje je zajednicko. i naravno, iskoriste pogodan politicki momenat i uvale mu ovo. sta je trebao?
Da kaže, može, ali ako ćete mi donijeti i dres Veleža, pa da bude onako "bratski"....

Ovako......
ultima_palabra

#431 Re: FK VELEŽ

Post by ultima_palabra »

:lol: Kako drži ovaj dres, ko da je zarazan...
Obuca9

#432 Re: FK VELEŽ

Post by Obuca9 »

karanana wrote:pa sta ce? dosao u mostar i odvedu ga u gradsko sportsko udruenje, koje je zajednicko. i naravno, iskoriste pogodan politicki momenat i uvale mu ovo. sta je trebao?
Šta je trebao, ne znam, ali znam šta bih ja uradio na njegovom mjestu. Rekao bih, vratite Veležu stadion, na kojem sam ja stekao svoje ime i prezime, pa mi onda nudite dres da se slikam, tek onda ću da razmislim da li ću uzeti ili ne.

Pa bolan, ja se ne bih slikao sa dresom najljućeg rivala, Željezničara, koji nam ništa nažao učinio nije, niti imam razloga da ih mrzim, nego je eto čisto ono sportsko rivalstvo, ali ne znam, ne mogu sebe zamisliti kako u rucio držim taj dres. A kamoli sa dresom najljućeg neprijatelja, kluba koji te je skupa sa gradksim vlastima istjerao sa stadiona i poslao u neko obližnje selo da tamo igraš svoje utakmice.

Ali eto, možda ja imam nakaradno i pogrešno mišljenje, ne znam.
north

#433 Re: FK VELEŽ

Post by north »

hz__semir wrote:
Šta je trebao, ne znam, ali znam šta bih ja uradio na njegovom mjestu. Rekao bih, vratite Veležu stadion, na kojem sam ja stekao svoje ime i prezime, pa mi onda nudite dres da se slikam, tek onda ću da razmislim da li ću uzeti ili ne.

Pa bolan, ja se ne bih slikao sa dresom najljućeg rivala, Željezničara, koji nam ništa nažao učinio nije, niti imam razloga da ih mrzim, nego je eto čisto ono sportsko rivalstvo, ali ne znam, ne mogu sebe zamisliti kako u rucio držim taj dres. A kamoli sa dresom najljućeg neprijatelja, kluba koji te je skupa sa gradksim vlastima istjerao sa stadiona i poslao u neko obližnje selo da tamo igraš svoje utakmice.

Ali eto, možda ja imam nakaradno i pogrešno mišljenje, ne znam.
Imaš mišljenje koje bi trebalo da ima svaki normalan čovjek koji voli svoju domovinu, svoj grad, ali i svoj klub odakle potiče.....
BSn

#434 Re: FK VELEŽ

Post by BSn »

Vaha :thumbup:

Jest' dodje u Sarajevo i dadnu mu recimo dres Sarajeva, a on odbije da ga uzme jer mu nisu donjeli i dres Zelje i Olimpica, aha.

Sto se tice naiconalne spike - manite se kuknjave. Velezovci samo kukaju vec 15 godina, a nista ne rade. dobijaju prolaze na imenu nekadasnjeg Veleza, a nisu u stanju da bilo sta naprave (osim skele za goste).

Mozes ti odbiti dres Zelje da uzmes na nekom, prijemu, ali ne moze recimo Pape. ;)
north

#435 Re: FK VELEŽ

Post by north »

BSn wrote:Vaha :thumbup:

Jest' dodje u Sarajevo i dadnu mu recimo dres Sarajeva, a on odbije da ga uzme jer mu nisu donjeli i dres Zelje i Olimpica, aha.

Sto se tice naiconalne spike - manite se kuknjave. Velezovci samo kukaju vec 15 godina, a nista ne rade. dobijaju prolaze na imenu nekadasnjeg Veleza, a nisu u stanju da bilo sta naprave (osim skele za goste).

Mozes ti odbiti dres Zelje da uzmes na nekom, prijemu, ali ne moze recimo Pape. ;)
Bože zdravlja i zdrave pameti.....
BSn

#436 Re: FK VELEŽ

Post by BSn »

I malo manje kuknjave, ljenosti i nacionalne opterecenosti. ;)
Obuca9

#437 Re: FK VELEŽ

Post by Obuca9 »

BSn wrote:I malo manje kuknjave i nacionalne opterecenosti. ;)
Nije to stvar kuknjave i nacionale opterecenosti. Meni je Velež iskreno drag klub, ali je glupo reci "sve sto su napravili je ona skela", ne lezi problem u skeli i pravljenju iste, problem leezi u cinjenici zasto uopste moraju praviti skelu, pored svog stadiona, stadiona za kojeg cijela Juga zna, upravo zahvaljujući njima.

Da i ne govorim o sponzorima i o tome koliku podršku grada ima Velež, a koliku Zrinjski.
BSn

#438 Re: FK VELEŽ

Post by BSn »

hz__semir wrote:
Nije to stvar kuknjave i nacionale opterecenosti. Meni je Velež iskreno drag klub, ali je glupo reci "sve sto su napravili je ona skela", ne lezi problem u skeli i pravljenju iste, problem leezi u cinjenici zasto uopste moraju praviti skelu, pored svog stadiona, stadiona za kojeg cijela Juga zna, upravo zahvaljujući njima.

Da i ne govorim o sponzorima i o tome koliku podršku grada ima Velež, a koliku Zrinjski.

Da, a sta su napravili po pitanju vracanja stadiona? Tim s takvim imenom i tolikim brojem navijaca u Hercegovini i simpatizera u BiH je mogao mnogo toga. No, umjesto da mrdnu guzom, samo kukaju i nista, ama bas nista ne rade. Krivi su im svi za stadion sto im se ne vraca, samo oni sami nisu, a ne poduzimaju nista. Kad su to imali proteste za to sto im je ucinjeno, kome su se zalili, sta su radili? Nisu nista, a kukaju. Onda je Vaha kriv sto su oni nesposobni da se poojave na tom sastanku sa dresom Veleza.
Obuca9

#439 Re: FK VELEŽ

Post by Obuca9 »

Eto ti si, ako se ne varam, navijač Željezničara, pa zamisli situaciju, koja se vrlo lako mogla desiti, da 1996. godine nije došlo do "vraćanja" naselja Grbavice u teritoriju FBiH, nego da je ona ostala dio Srpskog Sarajeva do danas, kao što je slučaj sa Lukavicom. Te da na stadionu Grbavica sada igra Slavija, koja je u međuvremenu obnovila postojanje (baš kao i Zrinjski), a da Željezničaru gradske vlasti SS-a/IS-a ne dozvoljavaju upotrebu istog, te da Željezničar svoje utakmice mora igrati u Hrasnici, Hadžićima ili Vogošći.

Da li bi ti onda podržao Mešu Baždarevića ili Ivicu Osima da sutra dođe i slika se sa dresom Slavije, a sve uz priču "Zajebite više nacionalnu spiku, nisu oni krivi što nam je Slavija uzela stadion."?

Ali iskreno da odgovoriš, sa DA ili NE, bez zavlačenja i pričanja okolo kole.
Max Bunker

#440 Re: FK VELEŽ

Post by Max Bunker »

hz__semir wrote:

Sto se tice dresa, slazem se sa tobom. Jos juce kada sam vidio ovu sliku, muka mi je bila ( jedno je sportsko rivalstvo a drugo politicko-sportsko rivalstvo ).
Koliko je politika kriva za sadasnje stanje u FK Velezu, toliko su krivi i pojedinci u i oko Veleza. Zdravko Grebo ( navijac Veleza i pravni autoritet ), prije par godina je proucio slucaj stadiona " Bijeli Brijeg ", angazovao advokata, kojeg je sam bio spreman placati ali nije dobio podrsku od ljudi, koji su tada vedrili i oblacili u Velezu ( vise su mu odmagali, nego sto su pomagali ).

P.S.
Da su meni dali dres Zrinjskog, rekao bih hvala i odlozio ga na stol, ali se sigurno ne bih slikao sa njim
BSn

#441 Re: FK VELEŽ

Post by BSn »

Evo nije oko-kole: Ako Manijaci i rukovodstvo Zelje ne bi za 15 godina ucinilo nista da im se vrati stadion i ako ne bi probili glavu i domacim i strancima i javnosti i sudovima da im se vrati vlasnistvo - Ne, ne bih imao obraza da pljunem u Ivicu koji dolazi iz Austrije (k'o sto Vaha dolazi iz Zagreba), jer je uradio ono sto je morao, dok oni koji moraju da se bore za stadion nece ni prstom da mrdnu.
Max Bunker

#442 Re: FK VELEŽ

Post by Max Bunker »

BSn wrote:
hz__semir wrote:

Da, a sta su napravili po pitanju vracanja stadiona? Tim s takvim imenom i tolikim brojem navijaca u Hercegovini i simpatizera u BiH je mogao mnogo toga. No, umjesto da mrdnu guzom, samo kukaju i nista, ama bas nista ne rade. Krivi su im svi za stadion sto im se ne vraca, samo oni sami nisu, a ne poduzimaju nista. Kad su to imali proteste za to sto im je ucinjeno, kome su se zalili, sta su radili? Nisu nista, a kukaju. Onda je Vaha kriv sto su oni nesposobni da se poojave na tom sastanku sa dresom Veleza.
Pokolonili su i oni Vahi nesta ( Niksic mu je poklonio, cak i slika na netu ima ).
Obuca9

#443 Re: FK VELEŽ

Post by Obuca9 »

Pošteno. Tvoje mišljenje i cijenim, iako se ne slažem ni sekunde. Pogotovo ne s ovim dijelom "jer je uradio ono što je morao", ništa ovdje Vahid nije morao, kao što reče Bunker, mogao se u krajnjem slučaju zahvaliti i poklon odložiti na stol.
BSn

#444 Re: FK VELEŽ

Post by BSn »

Eto, onda su svi zadovoljni. :)

Samo sto su neki nasli iz Sarajeva da pljuju po covjeku, a veze nemaju sta se desilo.
karanana

#445 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

BSn wrote:Vaha :thumbup:

velezovac sam, ali se slazem s tobom i tvojim kritikama. ok, ukrali su stadion....ali to nije i ne moze biti izgovor da se 15 godina ovako sve desava.

lako je vama govoriti odbili bi dres zelje, odbili bi dres olimpica, zrinjskog....., ali kad si u zizi javnosti, kad te tako uhvate i uz to kad si trener dinama zg.....drugacije bi razmisljali.
BSn

#446 Re: FK VELEŽ

Post by BSn »

hz__semir wrote:Pošteno. Tvoje mišljenje i cijenim, iako se ne slažem ni sekunde. Pogotovo ne s ovim dijelom "jer je uradio ono što je morao", ništa ovdje Vahid nije morao, kao što reče Bunker, mogao se u krajnjem slučaju zahvaliti i poklon odložiti na stol.

Dobro, nije se morao slikati s njim, ali ga je svejedno morao primiti. Da se nije slikao, bilo bi sto je primio... i tako, lakse je kriviti Vahu iz Zagreba, nego sebe koji sjede tu 15 godina i ne cine nista.
north

#447 Re: FK VELEŽ

Post by north »

BSn wrote:
hz__semir wrote:

E moj prijatelju, ti baš pišeš onako na prvu, a da prethodno ne razmišljaš ni šta pišeš...

Ne znam koliko ti je godina, i koliko ti je poznata situacija u Mostaru, i to sada na kraju krajeva nije ni važno, ali prvo treba da poredaš neke stvari pa da pričaš.....kao prvo, Veležu je OTET stadion zbog opšte poznate situacije, drugo šta misliš da je trebao uraditi, ufatiti se ponovo puške pa juriš na desnu obalu..kakvi crni protesti, pred kojom institucijom? Možda pred NSBiH ili pred Zrinjski, to bi kao uradilo plodom, smiješno.......

Šta su trebali sagraditi novi stadion veličine Alianz Arene u Vrapčićima.....Znaš li ti kukavče kako ljudi i dan-danas uopšte žive na lijevoj obali Neretve, da je to jedan od najnerazvijenijih dijelova BiH od koji su svi mogući digli ruke.....
Velež je sigurno ukazivao da im se treba vratiti stadion, ko bi sretniji od njih i njihovih navijača bio...ali kako pored nacionalista? Znači mi smo nacionalisti, i trebamo se ugledati na čelnike Zrinjskog i Lištice kako se treba ponašati?

O bože.....
nazarenko

#448 Re: FK VELEŽ

Post by nazarenko »

Moj Vaha, možda imaš daha... Ali više nemaš obraza :!:
karanana

#449 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

ma jebo onaj stadion. da mi ga sutra vrate, nema sanse da bih ikad tamo otisao, da glavu izgubim. krivim, hajde da kazem bosnjacke struje, zasto nisu bili u stanju da utjecu na gradjenje boljeg stadiona.
BSn

#450 Re: FK VELEŽ

Post by BSn »

Godina mi dovoljno da znam sta je rat (na sve tri strane) i sta su podjeljeni gradovi (rat proveo "u sendvicu").
Kojeg ste advokata platili da vas brani? kazes nasi sudovi i NS su korumpirani, dobro, ide se dalje, ide se vani? koliko puta ste pravili pritask na medije, savez, drzavu? Nikad nista. Govorim u 2. licu misleci na Velez i one koji su duzni da se bore za njega. Kad god se sta treba uraditi iz Veleza su poruke "oni nacionalisti, nama oteli, mi normalni, mi zrtve, mi ne radimo nista, al' nek' nam se vrati ako kako moze". Ko je kriv sto je u I. Mostaru tako kako je? Da nije sarajevo, Medjunarodna zajednica, bjelosvjetska zavjera? ko je kriv, a ko nista ne radi da se to promjeni?
Post Reply