berenice wrote:
Nisam htjela izbjeći odgovor(e). Zadnje pitanje se neminovno nadovezuje na prethodna, koja sada više ne važe, tako da nećeš dobiti odgovor koji očekuješ, tj. ne bi mi nedostajao i nastaviću dalje kao da nije ni postojao.
Znam, naravno, gdje su vodila ta pitanja, ali glupo ih je postavljati, ako već znaš odgovor: uzmimo u obzir da postoji realna šansa da se zaljubim, naravno da bih patila i da bih se osjećala odbačenom i naravno da bi mi nedostajao i da bi mi trebalo neko vrijeme da ga "odbolujem", ali bih svejedno nastavila dalje. Međutim, to je situacija koja se dešava i u potpuno "normalnim", standardnim vezama. Šta bi ti napravila: zatvorila se između četiri zida, ubila se? Mislim, koja je alternativa, nego nastaviti dalje kao da nikada nije postojao?
Nisam imala nikakva očekivanja, ali whatever. Ako nam se razilaze mišljenja, ne mora da znači da mene tvoje mišljenje ne zanima ili da poništavam tvoj stav. Koliko mogu da primjetim, ti si jedina ženska osoba ovdje koja piše pro veze bez obaveza, i to iz ličnog iskustva, potpuno iskreno. Interesuju me motivi, kako dolazi do ovakvih odnosa i kako se isti završavaju, a po pitanju žene, ne muškarca. Ako je motiv ljubav ili čežnja za nekom osobom onda podržavam i one night stand. S druge strane, neke žene se jednostavno ne osjećaju kompletno bez muškarca, pa tu varku pripadanja ostvaruju makar i kroz nedefinisane odnose kao što je ovaj, ali to je već pitanje za psihologe. Iz tog razloga sam te pitala, ne da bi ti samu sebe demantovala ili da bih te isprovocirala, nego kako bi mi potvrdila da tu ipak mora postojati emocija, jer sex sam sebi može da bude svrha jedino ako si muškarac, a ti to nisi.