kao i obicno mudro zborisdanas wrote:ma nije bas tako... naravno da se ona prva zaljubljenost sapere eventualno, i tada -- moze se roditi ljubav... ali ako ono sto ostane je samo i jedino prijateljstvo, onda je to gotovo... partner ti je prijatelj i sve to sto ti nabroja gore, ali mora biti i puno vise od toga. kada to nesto 'vise' nestane i ljudi se pretvore u cimere i maltene 'biznis' partnere u biznisu zvanom 'veza" (ili brak') i kojima se veza pretvorila samo u rutinu (ma kako ugodnu) ali rutinu... one koji su i zaboravili zasto su ikada bili zaljubljeni jedno u drugo, oni koji su skupa jer nemaju nista 'bolje, jer valja otplatiti stan ili brinuti se o djeci... bez tog nedefinisanog neceg 'vise'... onda to nije to ako mene pitas... mozes se ti slagati sa takvom osobom, ne morate se ni svadjati... ali to nije ljubav... i nece se posloziti...Neelix wrote:svaka cast pity
ni ja ne vjerujem u takvu ljubav...prije ili kasnije, svi partnera/ku pocnu gledat drugim ocima, (kao prijatelja, u mom slucaju).
poenta je u tome da u njoj/njemu vidis oslonac, vidis nekog sa kim se slazes i s kim ces moci eventualno zivjeti jednog dana...da je on/a neko ko te uveseljava i sa kim ti je fino...ostalo ce se posloziti..
ne znam...
Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
- danas
to je to...anais_nin wrote:
a kad je dosta? kad je gotovo? gotovo je onog momenta kad jedna osoba digne ruke od veze.....a to se osjeti....dovoljno je da jedna strana odustane, da se vise ne trudi, da je tu samo ono sto kazu "along for the ride"....druga osoba to moze gurati neko vrijeme, ali ako je ona prva strana emotivno napustila voz, onda ti je svejedno kojom brzinom voz ide
PS a sto pokusavam objasniti djecici slomljenih srca ovdje... je da im je bivsi/bivsa napravio uslugu napustivsi voz... mislim da je to postenije nego razvlacit se ko macija crijeva i ostajati u vezi 'nako'...
- anais_nin
samo tesko je to vidjeti u momentu dok ti srce jos uvijek krvaridanas wrote: to je to...
PS a sto pokusavam objasniti djecici slomljenih srca ovdje... je da im je bivsi/bivsa napravio uslugu napustivsi voz... mislim da je to postenije nego razvlacit se ko macija crijeva i ostajati u vezi 'nako'...
- Neelix
ma sta mi napricaste 
lijepo je to sve cut, al 3 najbolje godine
u pm otisle, s tim se ne mogu pomirit nikako 
ahmede druze, pa na koji nacin Ga mogu nagovorit da intervenise po mom pitanju???
obecavam danecu vise psovat kad me probude u pola 5 ujutru (svako jutro) , samo nek se vrati

lijepo je to sve cut, al 3 najbolje godine
ahmede druze, pa na koji nacin Ga mogu nagovorit da intervenise po mom pitanju???
-
debela
ama, koji ce ti klinac da se vrati kad te ne voli i nece s tobom? sta ces od nje?Neelix wrote:ma sta mi napricaste
lijepo je to sve cut, al 3 najbolje godine![]()
ahmede druze, pa na koji nacin Ga mogu nagovorit da intervenise po mom pitanju???obecavam danecu vise psovat kad me probude u pola 5 ujutru (svako jutro) , samo nek se vrati
![]()
- lejlasa
Ubicu te Z, dosta je vise patetikeNeelix wrote:ma sta mi napricaste
ahmede druze, pa na koji nacin Ga mogu nagovorit da intervenise po mom pitanju???obecavam danecu vise psovat kad me probude u pola 5 ujutru (svako jutro) , samo nek se vrati
![]()
-
shin
Neelix wrote:ma sta mi napricaste
![]()

-
nekooo
ak si mislio na mene svojim zadnjim postom...ma ne znam sta da ti kazem.ni ona ne zna sta vise hoce.kaze,dosadilo joj,ne zeli vezu,veza joj je opterecenje,a opet nece da raskine...a vala necu ni ja,ja nemam razloga za to...
tako da ko i onda,ja ne znam na cemu sam

-
nekooo
znam jarane,zato i kazem.obojica znamo sta trebamo uraditi,ali znam da ti je ko i meni.jednostavno ne mozemo,to je jace od nas...Neelix wrote:ni tam ni vam moj nekoeh, sad bih ti ja savjeta davao, samo mi je glupo jer sam u slicnoj situaciji, i te savjete ni sam ne bih poslusao
-
nekooo
izgleda da tako bude kad se zensku otvoris i das sve sto mozes u tom trenutku.i onda kad budes spreman zrtvovati sve za nju,onda se sve raspadne...Neelix wrote:ma sta mi napricaste
![]()
- Dirty Harry
Ma nisu ba uzalud otisle, bilo je sugurno mnogo lijepih stvari u te 3 god. OK znam da je kraj pokvario sve, al vjerujem da su to bile 3 dobre godine ... nije to izgubljeno vrijeme.Neelix wrote:ma sta mi napricaste
![]()
- nebojeplavo
Il se meni cini ili na ovoj temi je vise muskih sa slomljenim srcem

- nebojeplavo
Pa to ne mozes nikad znati, i malo je glupo uopste se i pitati tako nesto..isto bi tako mogao i reci, sta ako sutra poginem
Jbg, treba uzivati u tome sto imas, jer nikad ne znas, mozda to sutra vise neces imati
Jbg, treba uzivati u tome sto imas, jer nikad ne znas, mozda to sutra vise neces imati
- zena21
debo, don't beat around the bushdebela wrote:ama, koji ce ti klinac da se vrati kad te ne voli i nece s tobom? sta ces od nje?Neelix wrote:ma sta mi napricaste
![]()
- danas
e pa to...debela wrote:ama, koji ce ti klinac da se vrati kad te ne voli i nece s tobom? sta ces od nje?Neelix wrote:ma sta mi napricaste
![]()
3 godine... prekinula, valjda ona zna zasto, kaze ne voli te... i sta sad treba, da se pomirite samo da biste opet prekinuli... i sve tako pa nabesate jos 3 godine... na koncu kojih skontate da 'niste jedno drugo' (a to ce se desiti garantujem ti)... jebo to...
PS i ima da me slusas
-
PITARKA_SA
ja ne volim koristiti tu frazu " xy godina bacenih"
nisu to bacene godine,50% je lijepih momenata 50% ruznih ali i dobre i lose stvari su iskustvo i oblikuju te na neki nacin kao osobu
vidis kako su mene oblikovale,sad sam ko celik

nisu to bacene godine,50% je lijepih momenata 50% ruznih ali i dobre i lose stvari su iskustvo i oblikuju te na neki nacin kao osobu
vidis kako su mene oblikovale,sad sam ko celik
- Dirty Harry
Crveno-crna?PITARKA_SA wrote:ja ne volim koristiti tu frazu " xy godina bacenih"
vidis kako su mene oblikovale,sad sam ko celik![]()
![]()
-
PITARKA_SA
znala samDirty Harry wrote:Crveno-crna?PITARKA_SA wrote:ja ne volim koristiti tu frazu " xy godina bacenih"
vidis kako su mene oblikovale,sad sam ko celik![]()
![]()
![]()
![]()
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ma uopce ne znate koliko zena upravo ovog trena to misli: "otvorila se, dala sve sto sam mogla u tom trenutku, zrtvovala se bla bla i onda se sve raspalo..." nema to veze nikakve. sto rece @nebojeplavo, to kao da neces da izlazis iz kuce jer mozes poginuti... klisei ne pomazu slomljenom srcu, vjerujteveca_sa wrote:ja se upravo toga najvise bojimnekooo wrote:izgleda da tako bude kad se zensku otvoris i das sve sto mozes u tom trenutku.i onda kad budes spreman zrtvovati sve za nju,onda se sve raspadne...Neelix wrote:ma sta mi napricaste
![]()
![]()
-
nekooo
kolko god tesko bilo nikad se necu pokajati zbog toga...uvijek cu se toga sjecati kao do sada najljepseg perioda u mom zivotu.
samo,cisto sumnjam da cu u neko skorije vrijeme biti spreman da rizikujem da mi se ponovo desi ista stvar.a bojim se da ce to potrajati.........
samo,cisto sumnjam da cu u neko skorije vrijeme biti spreman da rizikujem da mi se ponovo desi ista stvar.a bojim se da ce to potrajati.........