Nista od baste draga moja Bizet vec tri godine..Pozdrav Kerima
(upitala bih kako basta i ostalo al' to nije ova tema)
hvala na ohrabrenju Kerima![]()
discus herniae
Moderator: anex
-
kerima1
#426 Re: discus herniae
-
Opal_89
#427 Re: discus herniae
Mislim da je i ona govorila da je cilj da se to osuši, nešto je u istom kontekstu spominjala i kalcifikaciju, moguće da sam se i ja zbunila. Ja sam O grupa, trebala bih jesti meso, al nisam ga baš neki ljubitelj, više onako piletina, puretina možda malo janjetinebizet wrote:
@Opal_89, hajde molim te pitaj svohu fizijatricu sta je mislila pod tim kalcificirati?
jer se kod mene pocelo kalcifikovati i dr. Saftic nije bio zadovoljan time
bolje je kad se osusi taj puknuti dio i nekako apsorbuje u organizam nego kad se kalcificira, navodno, a ima i logike
sutra idem u ambulantu pa cu se i izvagati...hm plan za dijetu?
ja sam AB krvna grupa i meni odgovara jesti zitarice i vise ugljikohudrata nego proteina...moje dijete su se ranije sastojale od brdo sirovog povrca i kruha, nesto maslinovog ulja i sirovo voce i jogurt kao slatkis...hmmm sad su ove dijete neizvodive...previse briga da se ovoliko posvetim sebi a i previse briga da bi mogla na dijetu
krivo mi sad sto prestadoh pusiti
iskombinovacu nesto
pite nista Opal, zaboravi to
Nego sam se kontala da li da tražim da ponovo radim MRI, da vidim ima li promjene? Ili se to radi jednom i zdravo?
- Dozer
#428 Re: discus herniae
bizet wrote:@Dozer, zar su infuzije bolje od sexa?![]()
cula se sa neurohirurgom koji ce me i operisati i trazila blokade, misleci da ce mi dobro prijati.
On veli da nisam kandidat za nista sem za operacije.
Eto kad se operisem i prizdravim pa budem jos i smrsala Dozer mogli bi nesto i organizovati, u cetvoro
Nije, ali se s njom brze mrsa
A operacije... Mah... i meni su to odmah rekli, ali ja im se ne dadoh. Ne bih da prepadam bilo koga, ali kad mi doktori kazu - "idi vani i to operisi, ako vec moras", ja se onda zapitam...
Znam i ja par ljudi koji su to ovdje operisali, i OK su. Ali, nazalost, znam ih troje koji su sad na Michelinkama nakon operacije...
Nego, zaboravih te upitati - imas ti kakve veze s tuzlanskim krajem?
A, hajd', cekam to "novo" stanje, mrsavo
-
bizet
#429 Re: discus herniae
@Opal_89, MRI radis kad ti doktor ukaze na potrebu.
@Dozer, uspjesno si me uplasio.
Odoh do neurohirurga da cujem sta mi on ima reci.
Nemam nista sa tuzlanskim krajem, zasto pitas?
Ko ceka taj i doceka veli narodna, a eto nadam se i sama da cu sletiti bar 10kg.
ps. nisam se izvagala, curica dobilaupalu mokracnih kanala pa sam od jutros sa njom po doktorima. ali danas za dorucak 2 kriske putera i dzema, za rucak 3 cevapa i sad malo smokija uz crnu bez secera kafu...eto nadam se da vecerati necu morati nego solju jogurta i jabuku.
@Dozer, uspjesno si me uplasio.
Odoh do neurohirurga da cujem sta mi on ima reci.
Nemam nista sa tuzlanskim krajem, zasto pitas?
Ko ceka taj i doceka veli narodna, a eto nadam se i sama da cu sletiti bar 10kg.
ps. nisam se izvagala, curica dobilaupalu mokracnih kanala pa sam od jutros sa njom po doktorima. ali danas za dorucak 2 kriske putera i dzema, za rucak 3 cevapa i sad malo smokija uz crnu bez secera kafu...eto nadam se da vecerati necu morati nego solju jogurta i jabuku.
-
alonzo_harris
#430 Re: discus herniae
Joj, dragi ljudi, ima neki kiropraktičar na Mojmilu diže ljude; ali doslovno, svjedočio sam tome.
Imam jarana kojeg je bilo uhvatilo, nije mogao mrdnuti ničim, osim rukama i glavom, diskushernija. Doktori mu rekli operacija hitno. Ali on čuo za tog lika, i mi ga odnesemo tome liku na Mojmilo. Išao mu je više puta; i eno jaran sada kao nov, trči, vozi biciklo, kao da ga nikada nije bolilo. Kaže da taj lik ništa ne lomi, ne može ti biti gore od toga, nego kao neka masaža, valjda zna čovjek gdje se živci nalaze.
Imam jarana kojeg je bilo uhvatilo, nije mogao mrdnuti ničim, osim rukama i glavom, diskushernija. Doktori mu rekli operacija hitno. Ali on čuo za tog lika, i mi ga odnesemo tome liku na Mojmilo. Išao mu je više puta; i eno jaran sada kao nov, trči, vozi biciklo, kao da ga nikada nije bolilo. Kaže da taj lik ništa ne lomi, ne može ti biti gore od toga, nego kao neka masaža, valjda zna čovjek gdje se živci nalaze.
-
Opal_89
#431 Re: discus herniae
Saznaj nam ko je, šta jealonzo_harris wrote:Joj, dragi ljudi, ima neki kiropraktičar na Mojmilu diže ljude; ali doslovno, svjedočio sam tome.
-
bizet
#432 Re: discus herniae
ja sam razgovarala sa neurohirurgom i evo do kuce nazad shvatila da cu uraditi operaciju cim prije jer ne mogu vise da se patim
jedva hodam, iskrivljena i kad se potrudim da se ispravim
kaze hirurg, nakon sto je vidio CT, situacija cista, trebalo bi da prodje bez komplikacija, sama operacija traje 15 min. i on tvrdi da je veoma ucinkovita te da nije istina da 8 od 10 ima iste ili teze simptome nakon operacije
sad, mozemo mi narodski naglabati ali ja sam odlucila da vjerujem strucnjaku
nadam se da cu vam moci pricati pozitivne utiske o nasem zdravstvenom sistemu i doktorima, mada ovom neurohirurgu stvarno vjerujem
eto...@Opal_89, bumetangs, sta ste vi uradili danas da smrsate koju kilu u narednih mjesec dana?
btw ja pijem dosta vode, ne pomaze u mrsanju, ali od juce sam pocela da dodajem pomalo limuna u nju
kaze hirurg, nakon sto je vidio CT, situacija cista, trebalo bi da prodje bez komplikacija, sama operacija traje 15 min. i on tvrdi da je veoma ucinkovita te da nije istina da 8 od 10 ima iste ili teze simptome nakon operacije
nadam se da cu vam moci pricati pozitivne utiske o nasem zdravstvenom sistemu i doktorima, mada ovom neurohirurgu stvarno vjerujem
eto...@Opal_89, bumetangs, sta ste vi uradili danas da smrsate koju kilu u narednih mjesec dana?
btw ja pijem dosta vode, ne pomaze u mrsanju, ali od juce sam pocela da dodajem pomalo limuna u nju
-
bizet
#433 Re: discus herniae
slazem se...danas je jednostavno bio dan za cevape...inace dijete i zdrava ishrana dok imas malo dijete o kome se sam brines, tesko da je to izvodivo...ne branim se, nego govorim istinuSarajmen wrote:Ovdje ima lakših i težih problema sa kičmom... kretanje i adekvatne vježbe su mjera za održavanje vitalnosti ali i težine. Kod hrane bih preporučio unos vitamina B12 koji hrani živac, pa je u tom smislu npr bolje pojesti tunjevinu nego ćevap.
bilo bi idealno da ja ujutro mogu polako o natenane pa da sebi isplaniram kada cu sta i sta cu jesti, ali to sve pada u vodu kad ti moras prvo djetetove potrebe da podmiris...ja tako i cevapi, nakon jutra vristanja i ne smije na tutu jer je boli dok piski, pa ne smije obuci pelenu jer se boji da piski pa ne smine doktoru i vristi svo to vrijeme a to su sati i ja se uz nju preznojavam jer mi je zao ako neko ima snage da misli da je bolje da ruca tunu umjesto serviranih cevapa ja mu skidam kapu!!!
i tako nastaje ova bolest...sumnjam da je iko dobio od lezanja i nerada
ps. samo da znas da sam na povratku iz dispanzera kupila tunu u nadi da cu to i rucati
-
bumerangss
#434 Re: discus herniae
Ti prva probi led pa cemo mi za tobom ako prezivisbizet wrote:ja sam razgovarala sa neurohirurgom i evo do kuce nazad shvatila da cu uraditi operaciju cim prije jer ne mogu vise da se patim
Koji je hirurg? Ja sam cuo za Dizdarevica i Burazerovica i da su ok a za ostale ne zna. Pisi nam sve detalje i pozitivne i negativne utiske koji nadam se nece biti, razgovaraj i sa drugim pacijentima i sve nam prenesi. Kazu sad je Sebija uspostavila pravi red i samo rad i disciplina i sve je
Krecem se, hodam ali metabolizam mi je spor iako nemam problema sa hormonima, štitnom... krenuo sam, po mom misljenju, na tzv keto dijetu koja podrazumjeva iskljucenje ugljikohidrata (secer, hljeb, pite, tjestenina, krompir, riza...) a jedes samo proteine (mladi sir, jaja, sve vrste mesa a najvise piletina puretina riba) i moze umjereno masno pozeljno maslinovo i maslac. Na tome se bazira liposukcijska ishrana onog Kenana Mandre samo sto se kod njega kupi kutija aminokiselina 300KM Proguglaj a vidi i na YT ima emisija zabranjeni forum ketogena dijeta. Treba smanjiti so a malo vise koristiti biber i cili papriku jer ljuto ubrzava metabolizam. Posto ce ti jaja dojaditi svaki dan, nekad skuhaj a nekad ih treba prziti sa lukom, nekad sa salamom ili suhim mesom ili cuspajz tj sa spinatom blitvom zarom maslackom... pijem i sumecu multivitaminsku tabletu jer ne smijes puno voca jer sadrzi secer. Od povrca samo zeleno lisnato. Popijem po litar jogurta dnevno razblazen sa vodom. Ako ti nekad prahne nesta slatko mozes uzeti zero kolu jer nema secera pa ni kalorija ali nemoj pretjerivati jer ipak nije zdrava. Ima jos dosta toga...
-
bizet
#435 Re: discus herniae
@bumerangss,
keto dijeta je ucinkovita ali nije dobra za duze staze, nesto u smislu ima utjecaja na mozak...to bi ti znao objasniti moj bivsi muz
zero sugar proizvodi nisu zdravi i ja koja sam ih isto pila ranije ne bi ih sad nikome preporucila
kad ti se jede nesto slatko treba pojesti red cokolade ili kolac ili pola kolaca ako ti je cejf ili bar kocku secera...pad secera nije bas naivan i ne savjetujem potpuno izbacivanje secera iz ishrane, to sto ga uzmes u vocu nije dovoljno
ono je najbolja dijeta jesti sve, manje masno i na maslinovom ulju ako je moguce, sa probusenom kasikom i uz fizicku aktivnost
e posto mi ovdje, vecina nismo u stanju biti fizicki aktivni u pravom smislu izraza onda je i setnja dovoljno dobra, uz probusenu kasiku
npr. ja svoje dijete ne mogu nikako da udebljam, ona jede pomalo i voli jesti cesce i jako je ziva, ali kad sam analizirala njenu ishranu ona od 7 dana u sedmici 6 jede kuhanu hranu sa jako malo kruha (mati voli puno kruha i umociti pa se ne mozemo porediti)
to bi bio neki optimalni recept za dobru liniju
moj neurohirurg ce biti Hakija u zenickoj bolnici, nemam pojma ko su imena koja si spomenuo :e
ovdje je neki trend da se ide u Tuzlu na operaciju kicme, ali ja sam odlucila da ostanem u svom gradu, iz dva razloga, za dr. Hakiju sa cula da je odlican i ko bi nakon operacije se truckao u autu par sati do kuce, jednostavno mi to nije logicno
keto dijeta je ucinkovita ali nije dobra za duze staze, nesto u smislu ima utjecaja na mozak...to bi ti znao objasniti moj bivsi muz
zero sugar proizvodi nisu zdravi i ja koja sam ih isto pila ranije ne bi ih sad nikome preporucila
kad ti se jede nesto slatko treba pojesti red cokolade ili kolac ili pola kolaca ako ti je cejf ili bar kocku secera...pad secera nije bas naivan i ne savjetujem potpuno izbacivanje secera iz ishrane, to sto ga uzmes u vocu nije dovoljno
ono je najbolja dijeta jesti sve, manje masno i na maslinovom ulju ako je moguce, sa probusenom kasikom i uz fizicku aktivnost
e posto mi ovdje, vecina nismo u stanju biti fizicki aktivni u pravom smislu izraza onda je i setnja dovoljno dobra, uz probusenu kasiku
npr. ja svoje dijete ne mogu nikako da udebljam, ona jede pomalo i voli jesti cesce i jako je ziva, ali kad sam analizirala njenu ishranu ona od 7 dana u sedmici 6 jede kuhanu hranu sa jako malo kruha (mati voli puno kruha i umociti pa se ne mozemo porediti)
moj neurohirurg ce biti Hakija u zenickoj bolnici, nemam pojma ko su imena koja si spomenuo :e
ovdje je neki trend da se ide u Tuzlu na operaciju kicme, ali ja sam odlucila da ostanem u svom gradu, iz dva razloga, za dr. Hakiju sa cula da je odlican i ko bi nakon operacije se truckao u autu par sati do kuce, jednostavno mi to nije logicno
-
bumerangss
#436 Re: discus herniae
Nisam znao da si u Zenici. Ja sam u Sa i dr Dizdarevic mislim da se zove Kemal je šef klinike za neurohirurgiju i on je svijetski poznat i priznat neurohirurg a dr Burazerovic, ne znam mu ime je nesto mladji ali ga hvale.
Nije bitno na koji nacin ali bitno je smrsati jer svaki kilogram viska pojacava bol i ostecuje ionako pritisnut nerv.
Jedini pravi recept za mrsanje je kalorijski deficit tj manje unositi kalorija od prosijecnih 2000 ili unositi isto pa cak i malo vise npr 2500 kcal ali trositi 3000kcal. Cista logika
Nije bitno na koji nacin ali bitno je smrsati jer svaki kilogram viska pojacava bol i ostecuje ionako pritisnut nerv.
Jedini pravi recept za mrsanje je kalorijski deficit tj manje unositi kalorija od prosijecnih 2000 ili unositi isto pa cak i malo vise npr 2500 kcal ali trositi 3000kcal. Cista logika
-
bumerangss
#437 Re: discus herniae
Nisam znao da si u Zenici. Ja sam u Sa i dr Dizdarevic mislim da se zove Kemal je šef klinike za neurohirurgiju i on je svijetski poznat i priznat neurohirurg a dr Burazerovic, ne znam mu ime je nesto mladji ali ga hvale.
-
bizet
#438 Re: discus herniae
keto dijeta zaglupljuje ili tako nesto...nista strasno, cim krenes jesti normalno funkcija mozga se vraca
cini mi se da je ovo posljedica, a ti provjeri
kalorijski deficit, 100% se slazem
cini mi se da je ovo posljedica, a ti provjeri
kalorijski deficit, 100% se slazem
- Dozer
#439 Re: discus herniae
Zove se Edhem, a zovu ga Kum. Inace, nije kiroprakticar nego fizioterapeut, radio godinama na Kosevu. Onako, malo seljo tip, ali zna odraditi posao.alonzo_harris wrote:Joj, dragi ljudi, ima neki kiropraktičar na Mojmilu diže ljude; ali doslovno, svjedočio sam tome.
U sustini, ne namjesta nista nego preko tetiva na rukama i nogama opusti misice na ledjima i oko kicme, cime se onda otpusti i grc koji je uzrok bola i ukocenosti.
Bio sam i kod njega par puta. Ne mogu reci da ne pomogne jer - pomogne. Tretman je 30 KM, i reci ce vam posteno da li da opet dodjete ili ne, ali vas sigurno nece vozati da mu dolazite bespotrebno. U principu - otkocice vas. Bar trenutno. Ali, i to bude veliko olaksanje, pogotovo nekome ko je ukocen 5-10-30+ dana.
Mali problem je sto je i to samo maskiranje problema i ne rjesava nista.
Ja sam kod njega prvi put usao polusavijen. Cipele nisam mogao odvezati, jer se nisam mogao sageti do njih. Jedva sjeo, a jos teze se skinuo i legao na onaj krevet. Ali, nakon 5-6 min tretmana neuporedivo lakse sam ustao i obukao se, a onda se i polako sageo do cipela. Tada mi je rekao da dodjem jos jednom za 7 dana, sto i uradih, a onda mi rekao da dodjem po potrebi. Nakon toga sma bio miran oko 6 mjeseci, pa me onda opet uhvatilo. Sve sam onda opet ponovio, bio 2 puta, ali tada me nije popustilo kao prvi put, nego sam stalno imao blagu bol.
Na kraju se desilo vec opisano sa stopalom, pa sam zavrsio u ZG na DTK.
Uglavnom, lik vam se nalazi u Olimpijskoj 36, u prizemlju. Ne mozete fuliti jer pise na vratima "KUM" i strelica, a radi iza 15:00. Good luck
-
Opal_89
#440 Re: discus herniae
bizet wrote:@bumerangss,
Je li ti sta govorio o sansama da disk iskoci na drugom prsljenu? Ne znam koliko imas godina, kaze meni ova dok me masirala na fizikalnim, ako mislim ici na operaciju da razvucem sto duze jer sam kao mlada pa su vece sanse da se vrati.
Btw. Na cemu spavate? Ja se tjesim da cu uzeti Dormeo ili Nobil nadmadrac/madrac koji ce mi olaksati noci
-
bizet
#441 Re: discus herniae
@Opal_89,
sanse da se hernija vrati uvijek postoje, kako sam ja shvatila sto su ledjni i trbusni misici slabiji to je sansa veca
znaci vjezbati, vjezbati i samo vjezbati...i skidati kile
nakon operacije i oporavka radis vjezbe i ponasas se kao i prije operacije i tako do kraja zivota, samo sto si se rijesio bola i ukocenosti...mpzda zato kazu da je rezultat isti dvije godine nakon operacije izmedju operisanih i neoperisanih
ali kako sam ja shvatila ovo kod mene nema sanse da se samo povuce...mozda grijesim, patim tek 6-ti mjesec, mozda da se strpim jos toliko samo bi se sanirao
dobar madrac ili nadmadrac je bitan i sigurno pomaze kod problema sa ledjima, tako da ako mislis uzimati uzmi sto prije, godice ti
sanse da se hernija vrati uvijek postoje, kako sam ja shvatila sto su ledjni i trbusni misici slabiji to je sansa veca
znaci vjezbati, vjezbati i samo vjezbati...i skidati kile
nakon operacije i oporavka radis vjezbe i ponasas se kao i prije operacije i tako do kraja zivota, samo sto si se rijesio bola i ukocenosti...mpzda zato kazu da je rezultat isti dvije godine nakon operacije izmedju operisanih i neoperisanih
ali kako sam ja shvatila ovo kod mene nema sanse da se samo povuce...mozda grijesim, patim tek 6-ti mjesec, mozda da se strpim jos toliko samo bi se sanirao
dobar madrac ili nadmadrac je bitan i sigurno pomaze kod problema sa ledjima, tako da ako mislis uzimati uzmi sto prije, godice ti
-
bumerangss
#442 Re: discus herniae
U meddicini je 2+2 nekad 4 a nekad 6 ili 3 tj nema pravila, sve je individualno pa tako i rezultati operacije DH (skraceno za discus herniju da ne pisemo stalno) jer znam par ljudi koji su se poslije operacije preporodili tj rijesili se bola i poceli normalno da zive ali se pridrzavaju upustava a znam i jednu zenu koja je operisala 2003god i par godina joj je bilo ok ali nakon toga joj se pojavilo vise DH iznad i ispod mjesta operacije a zena se cuva, ne dize teret, šeta, normalne je tezine.
Kazu da je 80% operisanih zadovoljno operacijom a 20% ima iste ili u rijetkim slucajevima jace bolove i nije rijec o "povratku" DH nego jednostavno se radi o novom nastanku DH koja bi se mozda pojavila i da nije bilo operacije a zbog nekog naglog pokreta, dizanja tereta, debljine, trudnoce, pogrbljenog sjedenja... hocu reci da ako neurohirurg kaze da je za operacije a pacijent trpi bol i ima los kvalitet zivota u smislu da se ne moze normalno igrati sa djetetom, da ne moze svezati pertle, da ne moze
... duze od 5 6 8 mjeseci onda se treba odluciti na operaciju jer je i bez operacije prakticno invalid!
Kazu da je 80% operisanih zadovoljno operacijom a 20% ima iste ili u rijetkim slucajevima jace bolove i nije rijec o "povratku" DH nego jednostavno se radi o novom nastanku DH koja bi se mozda pojavila i da nije bilo operacije a zbog nekog naglog pokreta, dizanja tereta, debljine, trudnoce, pogrbljenog sjedenja... hocu reci da ako neurohirurg kaze da je za operacije a pacijent trpi bol i ima los kvalitet zivota u smislu da se ne moze normalno igrati sa djetetom, da ne moze svezati pertle, da ne moze
-
Opal_89
#443 Re: discus herniae
Ne znam, još vagam namjere
Planiram još jednu trudnoću, ne mogu baš u skorije vrijeme ali... ne znam kako bih to podnijela u ovakvoj situaciji.
- Dozer
#444 Re: discus herniae
Vec sam i o tome govorio... ne citate.Opal_89 wrote: Je li ti sta govorio o sansama da disk iskoci na drugom prsljenu? Ne znam koliko imas godina, kaze meni ova dok me masirala na fizikalnim, ako mislim ici na operaciju da razvucem sto duze jer sam kao mlada pa su vece sanse da se vrati.
Btw. Na cemu spavate? Ja se tjesim da cu uzeti Dormeo ili Nobil nadmadrac/madrac koji ce mi olaksati noci
Taj nadmadrac od memo-pjene uzmi obavezno. S tim da ne moras bacati pare na te, kao, ober dobre tipa Dormeo i Nobel, jer u YISK-u imas istu stvar, cak i bolju jer kod njih ima i varijanta od 8cm debljine, sto u Dormeu nema (imaju max. 6cm, a za Nobel ne znam).
U svakom slucaju, s tim ces se i te kako opustiti i lakse ustajati ujutro.
Kvalitet - isto ti je to. Uporedjivao sam Dormeo i YISK od 6cm, i - identicni. I tezinom, i debljinom, i otporom, pa je suludo u Dormeu davati 40-50+ KM vise za istu stvar.
Sto se povratka hernije tice - da. Ona se u uvijek moze vratit, ili preciznije - moze se desiti i na bilo kojem drugom mjestu na kicmi. Po statistikama, oko 70% ljudi imaju neku discus herniju, ali je nisu svjesni jer im je disk izasao naprijed ili nazad, pa ne pritisce nerv. Samim tim ne osjecaju ni bol kao mi, kojima se to desilo lijevo ili desno i pri cemu je pritisnut nerv.
Isto tako, ta hernija se moze vratiti cak i na istom mjestu, a sto zavisi od toga koliko je disk izasao prije prve operacije. Mojoj tetki se upravo to desilo. Rekli joj da mora na operaciju, operisali je, izrezali taj visak diska koji je bio izasao, i nakon dvije godine joj se hernija vratila na istom mjestu jer je ostatak diska opet tu izasao. I opet morala na identicnu operaciju identicnog mjesta.
-
bumerangss
#445 Re: discus herniae
Dozer u pravu si sve. Ja nisam rekao da se ne moze vratiti dh nego da ne treba operaciju kriviti za to. Da tvoja tetka nije ni operisala mozda bi joj iz diska iscurilo jos dodatno i pored te prve hernije. Ja sam prije 5 6 god zaradio jednu laksu herniju a bez operacije sam zaradio prije godinu jos jednu herniju ovog puta ocito vecu jer me vise boli i na drugom je mjestu u odnosu na prvu.
- Dozer
#446 Re: discus herniae
Otidji do Kuma. Mislim da ti on moze pomoci, bar na par mjeseci. Ali, cim prestane boliti, a hoce nakon njega, odmah se zadaj u vjezbe. Kupi neki Whay protein za povecanje misicne mase, i lagano.
-
bizet
#447 Re: discus herniae
ja nesto ne skontah koliko traje oporavak nakon operacije DH?
meni u mislima od 6 mjeseci do 1 godine, ali malo mi neobicno sto je oporavak toliko dug za zahvat od 15 min???
prvi mjesec se ne smije nista, pa ni sjediti mnogo, nakon toga polako uvodis sjedenje i fizikalne, nakon toga banje i sta dalje?
sta kazu operisani?
@Opal_89, i ja bi voljela svojoj kcerki roditi sestru ili brata, neka nije sama, drugacie je kad imas nekog bliskog i pitala sam dr. Saftica da li je moguce iznijeti trudnocu nakon operacije DH a on mi odgovorio da jeste bez problema SAMO ne smijem se udebljati vise od 12kg od svoje idealne kilaze, sto govori da se trudnoca mora planirati i kontrolisati dosta dobro
ja bi bas voljela jos jedno dijete, za jedno dvije godine
meni u mislima od 6 mjeseci do 1 godine, ali malo mi neobicno sto je oporavak toliko dug za zahvat od 15 min???
prvi mjesec se ne smije nista, pa ni sjediti mnogo, nakon toga polako uvodis sjedenje i fizikalne, nakon toga banje i sta dalje?
sta kazu operisani?
@Opal_89, i ja bi voljela svojoj kcerki roditi sestru ili brata, neka nije sama, drugacie je kad imas nekog bliskog i pitala sam dr. Saftica da li je moguce iznijeti trudnocu nakon operacije DH a on mi odgovorio da jeste bez problema SAMO ne smijem se udebljati vise od 12kg od svoje idealne kilaze, sto govori da se trudnoca mora planirati i kontrolisati dosta dobro
ja bi bas voljela jos jedno dijete, za jedno dvije godine
- Dozer
#448 Re: discus herniae
E, onda mi se javi, s tom idealnom kilazom

-
bizet
#449 Re: discus herniae
napravio bi mi dijete ili bi da samo vjezbamo?Dozer wrote:E, onda mi se javi, s tom idealnom kilazom![]()
![]()
koji si ti saljivdzija
kaze mi maloprije kcerka, svira bubnjeve po serpama i ja joj velim da prestane pa se naljutila ma mene, da me ne voli...e sad na TV-u neka muzika i ona ce ti meni:
"ako ti zelis da mi kupis gitaru ja te volim"
ja polako pocela da radim vjezbe od juce, idem do granice boli i nadam se sa cu se ispraviti
- Dozer
#450 Re: discus herniae
Mojne vise djece ba...meni dosta 
Ostaje vjezbanje

Ostaje vjezbanje