Cisti melodic death metal... uz to da je zadnji Northerov album "N" bolji od zadnjeg Bodoma, IMHO.metal_rules_cura wrote:Norther... Uz neke nijanse klon Bodoma... Nije to cisti death metal. Pa ko voli Bodom preporuka i za Norther...
Death metal/Black metal/Thrash metal..
Moderator: _BataZiv_0809
- polumasni
#426 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
- ancient
#427 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
polumasni wrote:Cisti melodic death metal... uz to da je zadnji Northerov album "N" bolji od zadnjeg Bodoma, IMHO.metal_rules_cura wrote:Norther... Uz neke nijanse klon Bodoma... Nije to cisti death metal. Pa ko voli Bodom preporuka i za Norther...
Istina Norther je melodic death metal...a zadnji album od Bodoma sux, nemam pojma koji klinac im se dogodio
-
TheSpy
#428 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
thrash albumi:
1.slayer-reign in blood (1986) UBJEDLJIVO!!
2.megadeth-rust in peace (1990)
3.metallica-master of puppets (1986)
4.kreator-coma of souls (1990)
5.annihilator-alice in hell (1988)
6.metallica-...and justice for all (1988)
7.slayer-seasons in the aebyss (1990)
8.slayer-show no mercy (1983)
9.slayer-south of heaven (1988)
10.metallica-ride the lightning (1984)
i jos: Sepultura-beaneth the remains,chaos a.d. Sodom-Agent Orange, Pantera-Cowboys from hell,vulgar display of power, i Kretorovi enemy of god,violent revolution.
1.slayer-reign in blood (1986) UBJEDLJIVO!!
2.megadeth-rust in peace (1990)
3.metallica-master of puppets (1986)
4.kreator-coma of souls (1990)
5.annihilator-alice in hell (1988)
6.metallica-...and justice for all (1988)
7.slayer-seasons in the aebyss (1990)
8.slayer-show no mercy (1983)
9.slayer-south of heaven (1988)
10.metallica-ride the lightning (1984)
i jos: Sepultura-beaneth the remains,chaos a.d. Sodom-Agent Orange, Pantera-Cowboys from hell,vulgar display of power, i Kretorovi enemy of god,violent revolution.
-
TheSpy
#429 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
i jos:
Coroner - R.I.P.
Heathen - Breaking the Silence
Hexenhaus - Awekening
Whiplash - Power & Pain
Vio-lence - Opressing the Masses
Toxik - World Circus
Slayer - Reign in Blood
Exumer - Possessed by Fire
Kreator - Terrible Certainty
Exciter - Long Live The Loud
Exodus - Bounded by Blood
ma ima ih pun klinac!
Coroner - R.I.P.
Hexenhaus - Awekening
Whiplash - Power & Pain
Toxik - World Circus
Slayer - Reign in Blood
ma ima ih pun klinac!
-
ervin19
#430 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
hihihih,not bad,al fali josh tu dobrih thrash albuma,ne tako poznatih kao sto si ti navela,al obavezno poslusajte albume grupa:
HIRAX
VOIVOD
TOXIC HOLOCAUST
WARHEAD
MASTER
SATANORIUM
NEVERMORE
TANKARD
.....itd........
HIRAX
VOIVOD
TOXIC HOLOCAUST
WARHEAD
MASTER
SATANORIUM
NEVERMORE
TANKARD
.....itd........
- metal_rules_cura
#431 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Melodic death metal po nekim savremenim definicijama. Nekad je death pa i melodic bio nesto drugo. Moje misljenje.polumasni wrote:Cisti melodic death metal... uz to da je zadnji Northerov album "N" bolji od zadnjeg Bodoma, IMHO.metal_rules_cura wrote:Norther... Uz neke nijanse klon Bodoma... Nije to cisti death metal. Pa ko voli Bodom preporuka i za Norther...
- polumasni
#432 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Slazem se... al eto pojam melodic death metal je opste-prihvacen jos od sredine 90tih kad su na scenu stupali bendovi Geteborske skole death metala, poput at the gates-a, dark tranq i sl... mada se moze smatrat, u neku ruku, cak i Cynic, pa onda i rani Amorphis kao neka preteca melodic death metala, ali to je vec stretch... ovi labels nisu toliko bitni, ali Norther definitivno spada u isti kos sa CoB i slicnima... Navodno da cesto vjezbaju zajedno i da su pravo bliska raja.
-
ervin19
#433 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
ne znam,meni bodom vise vuci na neki power/heavy,ali melodic definitivno jeste..
norther nisam slusao,niti namjeravam,posto mi se ni bodomi ne svidjaju (al hajd prva 2 albuma su mi O.k.)..
melodic death (ili melodeath) su uveli Carcass sa svojim albumom "Heartwork" iz 94.te,pa su se onda u svedskoj javili bendovi poput dark tranquillity,in flames i soilwork..tu je i Arch enemy sa svojim melodeath/thrash stilom..ima dosta tih grupica,nikako da pofatam sve
norther nisam slusao,niti namjeravam,posto mi se ni bodomi ne svidjaju (al hajd prva 2 albuma su mi O.k.)..
melodic death (ili melodeath) su uveli Carcass sa svojim albumom "Heartwork" iz 94.te,pa su se onda u svedskoj javili bendovi poput dark tranquillity,in flames i soilwork..tu je i Arch enemy sa svojim melodeath/thrash stilom..ima dosta tih grupica,nikako da pofatam sve
- metal_rules_cura
#434 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Ervine... Savjet... Ako ces death koncentrisi se na Death i rane radove Carcassa
Ostalo i ne pokusavaj pratiti. Mozda da Dark Tranquillity ima sta za ponuditi, ostalo je zagacina teska. Ja inace nisam ljubitelj blacka i deatha zbog vokala. Strasno mi ide to na zivce. Ali, nisam zaobilazila u sirokom luku, upoznala sam se donekle.
Bodom ima power elemenata zbog prisutnih klavijatura i nacina na koji komponuju. Norther ima manje klavijatura, ali je to slicno Bodomu u bocu kako god okrenes
Bodom ima power elemenata zbog prisutnih klavijatura i nacina na koji komponuju. Norther ima manje klavijatura, ali je to slicno Bodomu u bocu kako god okrenes
-
ervin19
#435 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
hihihi,davno sam ja slusao death i carcass.al slusam ih i danas.noviju muziku slabo pratim,skinem s neta povremeno koji album,ali slab dojam ostavi na mene..vise volim oldschool thrash,heavy,grindcore,doom,black..
dosta pratim i underground zadnjih godina i tako...pozzz svima,hail
dosta pratim i underground zadnjih godina i tako...pozzz svima,hail
-
ervin19
#436 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
a nisu samo death i carcass kultni,vazno je spomenuti od dobrog deatha:
NAPALM DEATH, SINISTER, XENTRIX, DEICIDE, VITAL REMAINS, VADER,
BENEDICTION, BOLT THROWER, CARDIAC ARREST, PESTILENCE
i mnooooogeee druge ..
i mnooooogeee druge ..
- roki
#437 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
shape od despair....uzivajte
- roki
#438 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
da li neko ima grupu Skepticism ili bilo sta od funeral doom metala bio bih zahvalan
- metal_rules_cura
#439 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Necemo klasificirati sada stalno i navoditi sve bendove, ali ovo gore i nije sve death cisti... Napalm Death nije, Xentrix isto. Ovo ostalo ok. Al nebitno... Uglavnom, ovo novije sve vise se udaljava od deatha izvornog.ervin19 wrote:a nisu samo death i carcass kultni,vazno je spomenuti od dobrog deatha:
i mnooooogeee druge ..
-
ervin19
#440 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
hm slusas pogresne bendove onda..zapravo,gore si navela da ne gotivi extremni metal,pa ne vidim svrhu zasto pametujes oko toga
(bez uvrede)
dobrog death metala ima i danas (i to onog izvornog,),za mene melodeath i nije death metal,
poslusajte samo nove albume OBITUARY,BOLT THROWER,NILE,DISMEMBER,DYING FETUS,MORGOTH,..pa ce te se uvjeriti...
pozzz svima,a narocito "metal_rules_cura" ipak ja duuuuugo slusam death,a ti si kako sam skonto na pocetku,al samo nastavi,bice od tebe nesto;)
dobrog death metala ima i danas (i to onog izvornog,),za mene melodeath i nije death metal,
poslusajte samo nove albume OBITUARY,BOLT THROWER,NILE,DISMEMBER,DYING FETUS,MORGOTH,..pa ce te se uvjeriti...
pozzz svima,a narocito "metal_rules_cura" ipak ja duuuuugo slusam death,a ti si kako sam skonto na pocetku,al samo nastavi,bice od tebe nesto;)
- metal_rules_cura
#441 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Nisi dobro skontao, ali oprosticu ti. Uostalom, ako je tebi vrijeme neki faktor onda nije dobro. Ima ljudi koji su pola godine u ovom a veci entuzijasti od ovih koji godinama trvolje u tim vodama. Dugo sam ja tu, godina i godina, ali nemam predrasuda prema onima koji su tek krenuli. Ili si mozda zaboravio da si i ti krenuo od necega? Mozda nekad osim deatha nadjes i nesto malo naprednije
)) A novi albumi bendova koje si naveo nisu ni blizu starim albumima. Ako zelis nekog uvesti u death onda neka ne slusa novi Obituary ili Bolt Thrower recimo vec njihove starije albume. I metal rules cura ne gotivi death, ali da bi izgradila takav stav morala ga je malo poslusati i prouciti. Bez potrebe da ih ovdje abecedno copy - paste navodi. I duuugo slusam metal bez ogranicavanja na pravac pa gradim ukus i stavove (jos uvijek), pa eto imam pravo i pametovati.
Bez uvrede...
Bez uvrede...
-
ervin19
#442 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
a opcenito ne volim one metalce koji nakon preslusanih par dobrih albuma misle da su popili svu pamet ovog svijeta..
ja se ne smatram nikakvim strucnjakom za metal,samo kazem da slusam odavno,vec nekih 15tak godina (a poceo sam sa heavyjem,i to mi je danas najdrazi pravac,bendovi tipa sabbath,priest,queensryche,king diamond,motorhead,saxon...).
a ja nisam ogranicen sto se tice pravaca,death & thrash mi jesu number1,ali volim i ostale pravce,dobar progressive,dobar industrial,doom,oldschool black,grindcore/mincecore, hardcore, punk, ........
a ti ako vec slusas,nastavi slusat
i podrzavaj nasu domacu scenu!kupovinom originalnih cd-ova,a ne skidanjem albuma s neta,kupovanjem piratskih sranja i sl..
poz
- metal_rules_cura
#443 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Ok, napokon sto dosli na istu talasnu duzinu! Za domace bendove se slazem! Koliko ko ima mogucnost treba kupiti original zbog respecta prema ljudima koji se trude i rade.
Poz!
Poz!
- polumasni
#444 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Dobar si Ervine, al jos uvijek mi mozes ici po kifle i novine
Sto se iskljucivosti tice, za sebe smatram da sam prilicno otvoren, ali mi odredjene stvari/bendovi ne leze. Uglavnom slusam death i black, ali ima i dosta thrash i ostalih bendova koje gotivim. Naravno, od "mekseg" metala uvijek se poslusa Maiden (koji mi je sve ovo poceo).
Sto se tice domace scene, podrzavam je kupovinom majica i odlazaka na koncerte. CDove su uglavnom prestao kupovat jer nemam gdje sa njima. U svakom slucaju, keep it brutal, kids
Sto se tice domace scene, podrzavam je kupovinom majica i odlazaka na koncerte. CDove su uglavnom prestao kupovat jer nemam gdje sa njima. U svakom slucaju, keep it brutal, kids
-
ervin19
#445 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
wowww koja faca jebote..moze autogram?polumasni wrote:Dobar si Ervine, al jos uvijek mi mozes ici po kifle i novineSto se iskljucivosti tice, za sebe smatram da sam prilicno otvoren, ali mi odredjene stvari/bendovi ne leze. Uglavnom slusam death i black, ali ima i dosta thrash i ostalih bendova koje gotivim. Naravno, od "mekseg" metala uvijek se poslusa Maiden (koji mi je sve ovo poceo).
inace,kod ovakvih metalaca najvise mrzim sto vole filozofirat..
keep it simple,bro.. i bez kurčenja
-
Benighted
#446 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
yao majko mila,
previse streberski pristupate muzici,pogotovo metalu,
nevjerovatno...
nevjerovatno...
Last edited by Benighted on 07/06/2008 01:54, edited 1 time in total.
- metal_rules_cura
#447 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Streberski
Kul...
Kul...
- polumasni
#448 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Haha ja nekro grimervin19 wrote:wowww koja faca jebote..moze autogram?polumasni wrote:Dobar si Ervine, al jos uvijek mi mozes ici po kifle i novineSto se iskljucivosti tice, za sebe smatram da sam prilicno otvoren, ali mi odredjene stvari/bendovi ne leze. Uglavnom slusam death i black, ali ima i dosta thrash i ostalih bendova koje gotivim. Naravno, od "mekseg" metala uvijek se poslusa Maiden (koji mi je sve ovo poceo).
inace,kod ovakvih metalaca najvise mrzim sto vole filozofirat..
keep it simple,bro.. i bez kurčenjada si toliko true-necro-grim bla bla bla ko sto govorish,nebi sigurno ovdje s nama diskutovao o Novim albumima grupica kao sto su Norther ili CoB..zato..
- Jazz_Junkie
#449 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Odakle si ovo kopirao?TheSpy wrote:i jos:
Coroner - R.I.P.
Hexenhaus - Awekening
Whiplash - Power & Pain
Toxik - World Circus
Slayer - Reign in Blood
ma ima ih pun klinac!
-
TheSpy
#450 Re: Death metal/Black metal/Thrash metal..
Mislis, kopiraLA, ako uopce jesamJazz_Junkie wrote:Odakle si ovo kopirao?TheSpy wrote:i jos:
Coroner - R.I.P.
Hexenhaus - Awekening
Whiplash - Power & Pain
Toxik - World Circus
Slayer - Reign in Blood
ma ima ih pun klinac!