Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Jem

#426 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Jem »

Jem wrote:Nestala crna zenkica (mjesanac, kratke, glatke crne dlake) na Bistriku. Ima 6 mjeseci, rozu ogrlicu i crvenu potporu oko prsa. :(
Sve info. na tel 061 515 516. Hvala :sax:
sretno pronadjena, doduse bez roze ogrlice i crvenog naprsnjaka ali vazno je da je pronadjena, ziva i zdrava :)
Hvala pronalazacici :sax:
minjonja

#427 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

moderator wrote:
minjonja wrote:poruka sa facebooka:

Njemacki ovcar, star godinu dana, krupan i tezak 30-tak kg, cipovan, nema ogrlicu, vise je crn, cesto grize ako mu se pruzi ruka, pobjegao na Aneksu prije sat vremena. Svi koji ga vide ili uhvate neka se jave - Nejra 061 503 302.
Jucer je jedan spavao na tramvajskoj stanici kod bivseg Tita, prekoputa veterine, oko 8 navece.
najbolje da nazovete ovaj broj i kazete da ste vidjeli psa koji bi mogao biti njihov.
amrica

#428 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by amrica »

amrica wrote:Image
Ovaj, mada prije mislim da je ova :-) je jos uvijek ovdje, sa ovim domacim haharima se druzi, prezivjela je i kad mene nije bilo 15-ak dana... :)
AF81

#429 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by AF81 »

Jem wrote:
Jem wrote:Nestala crna zenkica (mjesanac, kratke, glatke crne dlake) na Bistriku. Ima 6 mjeseci, rozu ogrlicu i crvenu potporu oko prsa. :(
Sve info. na tel 061 515 516. Hvala :sax:
sretno pronadjena, doduse bez roze ogrlice i crvenog naprsnjaka ali vazno je da je pronadjena, ziva i zdrava :)
Hvala pronalazacici :sax:

Fakat trebate malo vise pripaziti tu curicu :roll: ..Vec drugi put nestaje, koliko me sjecanje ne vara :-) ..
holowey

#430 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by holowey »

moderator wrote:
minjonja wrote:poruka sa facebooka:

Njemacki ovcar, star godinu dana, krupan i tezak 30-tak kg, cipovan, nema ogrlicu, vise je crn, cesto grize ako mu se pruzi ruka, pobjegao na Aneksu prije sat vremena. Svi koji ga vide ili uhvate neka se jave - Nejra 061 503 302.
Jucer je jedan spavao na tramvajskoj stanici kod bivseg Tita, prekoputa veterine, oko 8 navece.
neko mu treba pruziti ruku, ako ugrize - to je taj :D

salim se, naravno, nadam se da cete ga ubrzo pronaci...
Jem

#431 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Jem »

Opet nestalo crno stene na Bistriku. Ko je nadje, ako zeli nek je zadrzi. Ako ne, neka salje dalje.
Ne zelimo je nazad. Btw. zove se Rubi, veterinarski obradjena.
Cholina_Lokica

#432 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

:roll: :-?
duboka_misao

#433 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by duboka_misao »

Jem wrote:Opet nestalo crno stene na Bistriku. Ko je nadje, ako zeli nek je zadrzi. Ako ne, neka salje dalje.
a povodac njega da vratimo ili zadrzimo?
tinchy

#434 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by tinchy »

Jem wrote:Opet nestalo crno stene na Bistriku. Ko je nadje, ako zeli nek je zadrzi. Ako ne, neka salje dalje.

To se zove neodgovoran vlasnik :roll: :roll: :roll:
Baby

#435 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Baby »

Pa nije do nje ,do vas je.Ocito joj nesto fali cim bjezi.
Flika

#436 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Flika »

Jel ovo neka zezancija?
gulanfer_

#437 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by gulanfer_ »

Da je ovo kakva drzava, dobro bi se o sebi zabavili. Sto kaznama novcanim, sto krivicnim gonjenjem :wink:
Ali posto nije... Nek vam je sa srecom ;)
Jem

#438 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Jem »

Najmanje je do vlasnika ;)
Ako joj ne odgovara kod mene, neka trazi bolje (sto ne vjerujem da postoji).
Zivi kao carica, ima sve zivo, povrh svega tonu ljubavi i paznje ali nije nimalo vezana za kucu i za vlasnika. (ovo mi je prvi pas koji se tako ponasa, imala sam ih hrpu i svi su bili od malena jako poslusni i cuvali su kucu i isli uvijek uz gazdu). A ovo moje, pas koji bjezi od svoje kuce i od vlasnika (?!) :shock:
Ne smijem je pustiti sa povodca ni 1 min jer cim je pustim, potrci kao zec i nestane. Uzalud je zoves, uzalud je trazis.
Svaki put ista prica. Rodjena lutalica, avanturistickog duha. Pa slobodno- necu nikoga tjerati da mi bude ljubimac :-)
Btw. slucajno je nadjena i vracena. Ali svakako je vracim vlasnicima tj. osobi od koje sam je udomila. ;) Bice joj bolje, van grada, mjesto bez prometa, tako da je auto ne moze udariti ili bilo sto slicno, plus sa svojim roditeljima, bice sretnija :) Meni je dosta 4 mjeseca svakodnevnog stresa i ogromnih novcanih izdataka. Drugi put cu nabaviti cistokrvog psa, sa papirima, nije bez razloga to na cijeni ;)
1906

#439 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by 1906 »

a sto je pustas s povodca?
Jem

#440 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Jem »

Cuj zasto?
Pa da bi se igrala sa njom, bacala lopticu, kost, konopac itd :?
Nisam pobornik lanaca i zarobljenog psa. Neka se malo istrci, neka se igra i kad zavrsimo sa igrom, opet bude na povodcu do kuce. Ali njoj je igra potrcati prema ulici, pobjeci od mene, pratiti nepoznate osobe, istrazivati svijet a gazdu ko sljivi :sad:
Amazonka27

#441 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Amazonka27 »

Vratite se temi
kamiondzija

#442 trazi se mačak

Post by kamiondzija »

ovako prije 2-3 dana izgubio sam crno-bjelog machka na DOBRINJI 3 ,a cuo sam da su ga psi napali i da ga je neko odve veterinaru...a ja sad ne znam gdje mi je machka pa ako bi mi neko mogao pomoch da je nadjem...062863214
tinchy

#443 Re: trazi se mačak

Post by tinchy »

Pogledaj na FB-u u grupi http://www.facebook.com/?ref=logo#!/gro ... 534&ref=ts , tu ti najvise moze neko pomoci ako se zna nesto o tvom macku. Nadam se da ce ti se macak vratiti ziv i zdrav.
kamiondzija

#444 Re: trazi se mačak

Post by kamiondzija »

ochu hvala puno :D
unikat

#445 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by unikat »

Nadjen zuti jednobojni pas u ulici Ante Fiamenga (iznad Željinog stadiona). Srednje velicine (znaci visine kao labrador), koliko poznajem rase, cini mi je da nije rasni, ali se ponasa poprilicno pitomo, ako mu se obrati odmah mlati repom, ne cini se uopste preplasen kontakta sa ljudima, cak rado prati ljude koji mu se cak ni neobrate (s obzirom na blizinu Tranzita i Vilsonovog, malo mi je tesko da mu trazim vlasnika sam), tako da bi rekao da je nekome pobjegao, ili da ga je neko izbacio na ulicu...

Prvobitno nisam zagledao jel muzjak ili zenka, a sada je negdje otisao, ako ga ponovo vidim sa balkona objavit cu sliku.
1906

#446 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by 1906 »

mirzazmaj wrote:izgubljen kljuc od auta FIAT, kljuc je plave boje bez privjeska. izgubljen u okolici zgrade "papagajka", eto ako kome naleti nek javi bio bih veoma zahvalan. vidim da je podforum kucni ljubimci alinisam znao gdje drugo da postam,

nadjen je - al je bio jako prljav - tako da nisam skontala da je plav :roll:

pa sam ga pustila nazad (samog)
mozda je jos kod grmica - a mozda su ga odsutali do prodavnice
mirzazmaj

#447 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by mirzazmaj »

1906 wrote:
mirzazmaj wrote:izgubljen kljuc od auta FIAT, kljuc je plave boje bez privjeska. izgubljen u okolici zgrade "papagajka", eto ako kome naleti nek javi bio bih veoma zahvalan. vidim da je podforum kucni ljubimci alinisam znao gdje drugo da postam,

nadjen je - al je bio jako prljav - tako da nisam skontala da je plav :roll:

pa sam ga pustila nazad (samog)
mozda je jos kod grmica - a mozda su ga odsutali do prodavnice[/quote

cccc.., blago tebi
Cholina_Lokica

#448 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

zna li neko da nije izgubljen-a pudla/maltezer bijeli oko malte negdje, osisan :?
Flika

#449 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Flika »

Ima jedna bijela pudlica, dosta kratko osisana, i nekako rijetku ili tanku dlaku ima pa joj se koza vidi, cesto se mota po malti sama, nekad ima ogrlicu nekad ne, pa koliko sam ja mogla skontati to je gazde pustaju sama da hoda, mozda je to ta...
zvrk

#450 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

izmedju zabrdja i vogosce
pronasla sam rasnu zenku

ukoliko ste sa tog dijela molim vas da pomognete da pronadjem vlasnika

ili ukoliko ste vlasnik

molim javite se na 061 397 452

stvar je poprilicno hitna jer sam joj morala platiti vakcinaciju da bih je smjestila u pansion
a onda i pansion kosta
a ja kuci imam psa pa nema sanse da je uymem sebi na cuvanje
Post Reply