St. Louis, Info, Dogadjaji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Ja_Ja

#426 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Image
B6Redhell

#427 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by B6Redhell »

Ja_Ja wrote:Image
Imali sta od ovoga. Nesto je tiho, niko nista ne besijedi. Ja konto na "utakNicu" doci, ipak STl mi blizi. Ne ide mi se u Chichacgo-etc-etc... plus mekse vise mi da izvinete dopizdile treci put bi ih gledo. Kakva je sitacija, znam da su ulaznice pustene uprodaju ali kakva je zainteresovanost... slabo nesta. Egipat, pape, dzeko i onaj Angry beaver sto dize srednji prst shebashe atmosferu navijacku plaho izgleda.... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ja_Ja

#428 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Image
stakasa

#429 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by stakasa »

Je li ovde lucky gradonacelnik
razonoda

#430 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by razonoda »

Ja_Ja wrote:Svi koji dolazite u St. Louis i ostajete u hotelima, idite na priceline.com i "name your own price". Biraj St. Louis downtown, hotele sa 3+ zvjezdica i startajte sa cijenom od $50. Ovako ce te najcesce dobiti Hyatt downtown. Super hotel a jeftin.

Trenutno smo u procesu pregovora sa par hotela oko jeftinije rezervacije za nase navijace pa vas obavijestim kada se to zavrsii ovdje.
Jesi li ti ikada prenocio u hotelu od $50. Jos ako je vlasnik 'inisjaac'. :-)
razonoda

#431 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by razonoda »

indijac sorry
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#432 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Truba »

šta bi ba
ubiše čovjeka čekićem
samkoF

#433 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by samkoF »

Black swan wrote:šta bi ba
ubiše čovjeka čekićem
Da ubili su Zemira Begica, napali su ga maloljetnici koji su vjerovatno obijali auta , on I supruga valjda su upravo izlazili, o je nekako uspio da zastiti zenu, al su njega ubili, izudarali cekicem I na putu do bolnice je umro.Rahmet mu dusi a porodici sabur, danas ce biti mirni protesti bosanaca u 4 pm na mjestu dogadjaja Zemirovog ubistva, nadam se da ce danas I guzonje iz organizacije BH privredna komora se pojaviti na licu mjesta a ne samo onda ka se trebaju slikati sa gradonacelnikom I politicarima iz st Louisa.
Nema vise ni u aldi ne idem bez pistolja , haj sto se sam izlazes opasnosti nego I familiju gdje god da povedes ne znas na kakve budale ces naici.
fakat

#434 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by fakat »

Rahmet mu dusi.
Troll_Happens

#435 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Troll_Happens »

Black swan wrote:šta bi ba
ubiše čovjeka čekićem
Covjek umislio da je zagor te nej pa cekica gdje stigne. Zato ce ga stici pravda u obliku dozivotne iako ima 17 god. a da je u bosni tu pravdu ne bi dobio nego bi vec sutra bio pusten da cekica dalje.
drastic

#436 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by drastic »

st. Louis sta se totamo desava
soccerfan88

#437 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by soccerfan88 »

drastic wrote:st. Louis sta se totamo desava
Opste ludilo eto sta, :| Ne zivim u St. Louisu ali imam jako puno familije koja tamo zivi i iskreno sad tamo nasim ljudima nimalo nije sigurno nazalost. :sad: Da Bog da da izade na dobro. Moji brat i snaha sa djecom planiraju da dodu ovdje kod nas da zive jedno vrijeme dok se situacija malo ne smiri. Snaha cijelu proslu sedmicu nije smjela djecu u skolu poslati. Elem prostesti se nastavljaju, danas jos jedna nasa djevojka napadnuta i pretucena (kako javljaju mediji napala je trojica momaka, sva tri crnca). Srecom prezivjela je.
Grean

#438 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Grean »

Pa moze li malo podrobnije o tom ludilu?

Na osnovu cega je bosanska zajednica na udaru afro-amerikanaca? Zbog ovih protesta? Ili su se tamnoputi digli kontra svih bijelih a nasi su im blizu geografski?
soccerfan88

#439 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by soccerfan88 »

Grean wrote:Pa moze li malo podrobnije o tom ludilu?

Na osnovu cega je bosanska zajednica na udaru afro-amerikanaca? Zbog ovih protesta? Ili su se tamnoputi digli kontra svih bijelih a nasi su im blizu geografski?
Pa najvise zbog protesta jer su kivni gneralno na bijelce zbog ubistva onog malog ( a realno nebi trebali biti jer su i ocevidci a i rezultati autopsije pokazali da je policajac ipak pucao u malca da se odbrani). Zato su i rekli nakon Zemirove smrti da ne misle da ke ubijen zato sto je Bosanac nego zato sto je bijelac. Nekon jucerasnjeg dogadaja sa ovom djevojkom i policajci su rekli da je sad ocito da imaju Bosansku zajednicu na piku i da svi moraju da se cuvaju. Isto tako pojacali su u St. Luisu mjere bezbjednosti. I prije svega ovoga bilo je ponekad manjih incidenata tipa obijenih auta, izazivanja u kaficima, svade ali nije bilo ovoliko. Sad su se probudili i ne prestaju. :-x A bijelih Amerikanaca u Sent Luisu ti je jako malo. Vecinom su tamnoputi i Bosanci.
Grean

#440 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Grean »

soccerfan88 wrote:

Pa najvise zbog protesta jer su kivni gneralno na bijelce zbog ubistva onog malog ( a realno nebi trebali biti jer su i ocevidci a i rezultati autopsije pokazali da je policajac ipak pucao u malca da se odbrani). Zato su i rekli nakon Zemirove smrti da ne misle da ke ubijen zato sto je Bosanac nego zato sto je bijelac. Nekon jucerasnjeg dogadaja sa ovom djevojkom i policajci su rekli da je sad ocito da imaju Bosansku zajednicu na piku i da svi moraju da se cuvaju. Isto tako pojacali su u St. Luisu mjere bezbjednosti. I prije svega ovoga bilo je ponekad manjih incidenata tipa obijenih auta, izazivanja u kaficima, svade ali nije bilo ovoliko. Sad su se probudili i ne prestaju. :-x A bijelih Amerikanaca u Sent Luisu ti je jako malo. Vecinom su tamnoputi i Bosanci.
Hvala na infu.

Zalosno da svaka tema o nekakvim vukojebinama u svijetu budi vece interesovanje nego kad smo mi sami u pitanju, a to u St. Luisu su nasi ljudi. Bilo je fino slikati se politicarima pored Sebilja, kupiti poene nase uspjesne zajednice na Americkom konkurentu a sad kad je guravo i kad treba dici glas da se ti ljudi tamo podrze niko ni mukajet.

Pretpostavljao sam da su afro-amerikanci dominantni u St. Luisu s obzirom da je Missuri. Sad nadjoh na Wiki podatke...

"The population was about 49.2% African American, 43.9% White (42.2% Non-Hispanic White), 2.9% Asian, 0.3% Native American/Alaska Native, and 2.4% reporting two or more races. Hispanic or Latino of any race were 3.5% of the population."[39]

Interesantno da je tako malo latinoamerikanaca u St. Luisu.
Truba

#441 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Truba »

pa imate li kakve mogućnosti samoorganizacije
čovječe pobjegneš od rata i onda te maloljetnička banda koja se nije ni rodila kad si doselio ubije čekićem
i napadaju djevojke

i šta god kažeš ispast ćeš fašista
Rizvan

#442 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Rizvan »

St. Louis Police, FBI investigating Friday attack on Bosnian woman as hate crime

St. Louis Police Chief Sam Dotson has called in the FBI to help investigate what he is calling a hate crime becasue the woman assaulted is Bosnian.

The early Friday morning incident occurred in the Bevo Mill neighborhood where earlier this week a Bosnian man was brutally murdered with a hammer by a group of teens.

In Friday’s case, the 26-year-old woman told police that she was driving in the 4600 block of Lansdowne Avenue about 5:25 a.m. when three black males in their late teens to early 20s walked in front of her vehicle.

When the woman attempted to drive around the young men, at least one of the them pulled a gun and ordered her to stop her vehicle, which she did. One of the men struck the windshield with an object police said could have been a crowbar. The woman was pulled from the vehicle while another of the men opened the passenger door and went through the woman’s purse, stating it was empty. One of the men threw her cellphone to the ground and stomped on it.

At some point, one of the men asked where the woman was from. She said she was European.

“You’re a (expletive) liar. You’re Bosnian. I should just kill you now,” Dotson said of the woman’s account.

Based on that comment, he said, police are labeling the assault as a hate crime.

The woman was pushed to the ground and kicked before the attackers fled. The woman hit her head on the street. A passerby told police the woman was found unconscious. However, after emergency responded, the woman was conscious and declined to be taken to a hospital for treatment, saying she would do so later.

Dotson said designating the crime as such could lead to additional charges and time served. He said suspect descriptions are scant and is urging the community to help identify the men.

The incident occurred five days after Zemir Begic, a 32-year-old Bosnian man was attacked in the 4200 block of Itaska Street. About 1:15 a.m. Sunday, he was walking to his car with his fiancee and two others when four teens confronted the group. At least one of them struck Begic with a hammer. He suffered injuries to his face, head and abdomen. Police said they have no evidence to believe Begic was targeted because of his race, although some in the community have doubts.

Robert Joseph Mitchell, 17, was charged with first-degree murder and armed criminal action. Two other suspects, 15 and 16, are in custody. Another suspect, who police say they have identified as part of the attack, remained at large Friday. At least two of the teens are black, and one is Hispani
Opet mi ni krivi ni dužni između dvije vatre....izvlačimo najdeblji kraj. :roll:
sinuhe

#443 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by sinuhe »

Otkud toliko nasih ljudi bas u St. Louisu?
Truba

#444 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Truba »

šta imaju protiv naših ne kontam fakat
Grean

#445 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Grean »

Black swan wrote:šta imaju protiv naših ne kontam fakat
Pretpostavljam da je prvi slucaj bio razlog sto je u pitanju bijelac i to im je bilo dovoljno. Ovaj drugi slucaj pretpostavljam da je razlog sto su se nasi ljudi digli na demonstracije kontra crnackog nasilja poslije ubistva ovog momka. Time su ovi dobili povod za ono mi i oni, taman da imaju jos konkretniji cilj.

Nego u kojim naseljima ima najvise nasih ljudi, gdje su se skoncentrisali?

http://en.wikipedia.org/wiki/Neighborhoods_of_St._Louis
soccerfan88

#446 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by soccerfan88 »

Grean wrote:
Black swan wrote:šta imaju protiv naših ne kontam fakat
Pretpostavljam da je prvi slucaj bio razlog sto je u pitanju bijelac i to im je bilo dovoljno. Ovaj drugi slucaj pretpostavljam da je razlog sto su se nasi ljudi digli na demonstracije kontra crnackog nasilja poslije ubistva ovog momka. Time su ovi dobili povod za ono mi i oni, taman da imaju jos konkretniji cilj.

Nego u kojim naseljima ima najvise nasih ljudi, gdje su se skoncentrisali?

http://en.wikipedia.org/wiki/Neighborhoods_of_St._Louis
Policija je rekla prvi slucaj da je bio zato sto je bijelac. Nakon jucerasnjeg slucaja promjenili su taktiku i vele da ocito imaju pik na Bosance. :| :| A cim su nasi poceli protestvovati, ispod zastave nase gdje stoji je neko napisao na engleskom da je ovo za njih samo pocetak i da ce biti jos mnogo slucajeva poput Zemira. :( Elem nek nam je Bog na pomoci.
Zeljoooo

#447 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Zeljoooo »

Ocito ti geto crnci razumiju samo jezik bica pa shodno tome tako i treba sa njima razgovarati. Bicem!
Truba

#448 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Truba »

Sace te liberali nazvati nacistom
A zmuriti na to sta badne nebijelaca rade
samkoF

#449 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by samkoF »

soccerfan88 wrote:

Ok , ovako , ja zivim u St.Louisu od 1999 god. dakle nesto vise od 15 godina i ne bi trebalo pretjerivati.Jest ovo je jako ruzno i tesko shvatljivo sto se desilo nasoj bh zajednici u st louisu u zadnjoj sedmici , prvo ubistvo Zemira pa onda napad u petak ujutru na nasu zenu od strane afro-amerikanaca, ali pogresno je sada to okretati na tu stranu da nas sad crnci mrze, da nas zele i hoce potrjebiti il sta ja znam.Prvo treba reci , ok to jesu uradili afro-amerikanci ali to su kriminalci zar vi zaista mislite da su ona tri (vjerovatno napusena i nadrogirana tinejdzera ) znali da je Zemir rahmetli bio bosanac i pitali ga to prije nego su ga ubili?Ovo ubistvo je naravno jako pogodilo bh zajednicu ali ja sam siguran da to nije ucinjeno zato sto je on bosanac oni bi to uradili bilo kome da se tad nasao na mjestu Zemira.St Louis je otkako ja zivim ovdje, uvijek jedan od gradova sa najvecim procentom kriminala u USA uvijek je medju prva tri -cetiri grada (St Louis,Detroit i Atlanta) to je opste poznata stvar ovdje i svi koji zive ovdje i prate desavanja znaju to.Pogotovo mnogo kriminala i ubistava se desavaju u erijama siromasnim u tzv ghetto naseljima gdje vecinom zive afro-amerikanci.Sve sto zelim reci , jesu to crnci pocinili ali ne treba odmah tako generalizovati da nas svi crnci mrze, da nas svi zele potrjebiti itd to su ipak bili kriminalci kojih ima jako mnogo po st Louisu , i takva ubistva se desavaju svakodnevno i medju njima samim.Naprimjer nekoliko noci poslije toga u samo jednoj noci bili je 6 ubistava a 5 od njih je bilo medju samim crncima.Prema tome , ne treba generalizovati bar mi bosanci ne bi trebali to raditi jer znamo je kako je nama kad generalizuju amerikanci muslimane i islam smatraju svim istim i one radiklane poistovjecuju sa nama npr.Znaci umjesto da izvlacimo pouke iz tog generalizovanja jos od agresiju u nasoj BiH pa i ovdje poslije 11 og septembra ,sad mi jos trebamo generalizovati nakon ova dva slucaja/Pa i u maju 2013 godine je ubijen bosanac u svojoj radnji dok je radio , upao je crnac koji je zelio da opljacka radnju i kasu u njoj i ispucao u momka naseg koji je radio u tom momentu, dakle i tad se znalo da to nije zato sto je on bio bosanac prema tome budite malo oprezniji s tim generalizovanjem, to ipak nije u redu.To sto neko rece da neko nije djecu slao citavu sedmicu u skolu pa pobogu kako to , gdje ta zivi u kojoj eriji st Louisa?
Kako je moje dijete bez ikakvih problema islo u skolu, pitam se, stvarno neki pretjeruju.
soccerfan88

#450 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by soccerfan88 »

samkoF wrote:
soccerfan88 wrote:

Ok , ovako , ja zivim u St.Louisu od 1999 god. dakle nesto vise od 15 godina i ne bi trebalo pretjerivati.Jest ovo je jako ruzno i tesko shvatljivo sto se desilo nasoj bh zajednici u st louisu u zadnjoj sedmici , prvo ubistvo Zemira pa onda napad u petak ujutru na nasu zenu od strane afro-amerikanaca, ali pogresno je sada to okretati na tu stranu da nas sad crnci mrze, da nas zele i hoce potrjebiti il sta ja znam.Prvo treba reci , ok to jesu uradili afro-amerikanci ali to su kriminalci zar vi zaista mislite da su ona tri (vjerovatno napusena i nadrogirana tinejdzera ) znali da je Zemir rahmetli bio bosanac i pitali ga to prije nego su ga ubili?Ovo ubistvo je naravno jako pogodilo bh zajednicu ali ja sam siguran da to nije ucinjeno zato sto je on bosanac oni bi to uradili bilo kome da se tad nasao na mjestu Zemira.St Louis je otkako ja zivim ovdje, uvijek jedan od gradova sa najvecim procentom kriminala u USA uvijek je medju prva tri -cetiri grada (St Louis,Detroit i Atlanta) to je opste poznata stvar ovdje i svi koji zive ovdje i prate desavanja znaju to.Pogotovo mnogo kriminala i ubistava se desavaju u erijama siromasnim u tzv ghetto naseljima gdje vecinom zive afro-amerikanci.Sve sto zelim reci , jesu to crnci pocinili ali ne treba odmah tako generalizovati da nas svi crnci mrze, da nas svi zele potrjebiti itd to su ipak bili kriminalci kojih ima jako mnogo po st Louisu , i takva ubistva se desavaju svakodnevno i medju njima samim.Naprimjer nekoliko noci poslije toga u samo jednoj noci bili je 6 ubistava a 5 od njih je bilo medju samim crncima.Prema tome , ne treba generalizovati bar mi bosanci ne bi trebali to raditi jer znamo je kako je nama kad generalizuju amerikanci muslimane i islam smatraju svim istim i one radiklane poistovjecuju sa nama npr.Znaci umjesto da izvlacimo pouke iz tog generalizovanja jos od agresiju u nasoj BiH pa i ovdje poslije 11 og septembra ,sad mi jos trebamo generalizovati nakon ova dva slucaja/Pa i u maju 2013 godine je ubijen bosanac u svojoj radnji dok je radio , upao je crnac koji je zelio da opljacka radnju i kasu u njoj i ispucao u momka naseg koji je radio u tom momentu, dakle i tad se znalo da to nije zato sto je on bio bosanac prema tome budite malo oprezniji s tim generalizovanjem, to ipak nije u redu.To sto neko rece da neko nije djecu slao citavu sedmicu u skolu pa pobogu kako to , gdje ta zivi u kojoj eriji st Louisa?
Kako je moje dijete bez ikakvih problema islo u skolu, pitam se, stvarno neki pretjeruju.
Sve to stoji sto si ti napisao. Od mog brata zena ili ti ga moja snaha nije djecu slala u skolu proslu sedmicu jer je zenu jednostavno uhvatila panika i strah i nije zeljela da rizikuje. Razliciti ljudi drugacije readuju na razlicite situacije. Nekima mozda zvuci kao pretjerivanje ali tako je. I meni istom kad je rekla da ne salje djecu u skolu je cidno zvucalo kontam jbt nije toliko opasno. Ali kad razmislim, samo zeli da zastiti svoju djecu.
Last edited by soccerfan88 on 06/12/2014 23:36, edited 1 time in total.
Post Reply