FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cikcanga
#426 Re: FC Barcelona
Ljudi nece da prihvate da je Chelski boji od Barce na 7-8 pozicija i da im mogu raditi sta hoce.
Engeski timovi su sila u odnosu na ostatak svijeta.
Barca moze demonstrirati silu protiv Numancie.
Come and try to play with the Big Boys!
-
elSaik
#427 Re: FC Barcelona
cikcanga wrote:Ljudi nece da prihvate da je Chelski boji od Barce na 7-8 pozicija i da im mogu raditi sta hoce.
Kojim? Stoper 1, stoper 2, povuceni bek 1, povuceni bek 2, defanzivni vezni 1, defanzivni vezni 2, defanzivni vezni 3 i defanzivni vezni 4? Jesu, to niko ne spori.
- Johnny68
#428 Re: FC Barcelona
Big Boysi mogu svoju silu demonstrirati protiv Fulhama, i to je sve. Od Barcelone ga mogu samo primiti (ili primati, ako ti više odgovara).cikcanga wrote:Ljudi nece da prihvate da je Chelski boji od Barce na 7-8 pozicija i da im mogu raditi sta hoce.
- cikcanga
#429 Re: FC Barcelona
1-golmanelSaik wrote:cikcanga wrote:Ljudi nece da prihvate da je Chelski boji od Barce na 7-8 pozicija i da im mogu raditi sta hoce.
Come and try to play with the Big Boys!![]()
Kojim? Stoper 1, stoper 2, povuceni bek 1, povuceni bek 2, defanzivni vezni 1, defanzivni vezni 2, defanzivni vezni 3 i defanzivni vezni 4? Jesu, to niko ne spori.
2,3,4,5-odbrana
6-Essien
7-Lampard
8-Drogba
- stochar
#430 Re: FC Barcelona
i, recimo, protiv Reala... ono sinoc je bio fudbalski zlocin sta su im pocinili. ono je materijal za tuzilastva...cikcanga wrote:Ljudi nece da prihvate da je Chelski boji od Barce na 7-8 pozicija i da im mogu raditi sta hoce.
-
vjecnobordo
#431 Re: FC Barcelona
Boga mi ti nisi nimalo dobar.cikcanga wrote:1-golmanelSaik wrote:cikcanga wrote:Ljudi nece da prihvate da je Chelski boji od Barce na 7-8 pozicija i da im mogu raditi sta hoce.
2,3,4,5-odbrana
6-Essien
7-Lampard
8-Drogba
1- onakav Cech je u nivou Alaima. Odavno nisam vidio nesigurnijeg golmana u velikoj ekipi, a Victor dobije na samopouzdanju kad ovi ovkao igraju.
Odbrana? Sad ne znam šta raučunaš odbranom, valjda ona cetvorica koja su samo na pčetku tekme tamo
Ivanović,Bosnigwa,Alex,Terry? Ashley? Prva trojica su šaša igrači, a Terry i Ashley već zaslužuju respekt. Barcina zadnja linija Alves-Puyol-Marquez-Abidal, uz Piqea, Milita i sl. je u NAJMANJU ruku jednaka sa ovom Chelsea. Kada se igra napadački fudbal u svakom slučaju jeste
6 Essien - Barca nema te pozicije u timu
7 Lampard, isuviše sam subjektivan da bih govorio, ali ne volim takve igrače, pa su po meni Xavi, Iniesta & co. mnogo iznad.
8 Droghba
Onako se igraju s Realom
-
Đemba-Đemba
#432 Re: FC Barcelona
Po svemu sudeći u fudbalu se trofeji gledaju.
Barcelona je po trofejima mnogo iznad Chelskog, a i većina klubova!
Chelsky je mali klub, to dokazuje historija,tradicija i mnogo toga, tako da nema svrhe uspoređivati umjetno napravljeni klub sa velikanima nogometa!
Barcelona je po trofejima mnogo iznad Chelskog, a i većina klubova!
Chelsky je mali klub, to dokazuje historija,tradicija i mnogo toga, tako da nema svrhe uspoređivati umjetno napravljeni klub sa velikanima nogometa!
-
elSaik
#433 Re: FC Barcelona
Smijesno je govoriti o tome kako je Chelsea veliki klub. Po cemu to? Po parama? Jesu, po tome su medju najvecim. Rame uz rame se velikanom Cityem.
Ako imalo pravde ima u fudbalu i Ligi Bogatih, onda Barcelona MORA igrati finale. Jedina ekipa koja bez obzira na protivnika igra napadacki. A u poredjenju sa onako postavljenim Chelseaem, kakav je bio u prvoj utakmici, Milan je klasicna napadacka ekipa.
-
gogadado
#434 Re: FC Barcelona
Odbrana 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 i 11 je svakako bolja . Mora se priznati da se drogbi ponekad omakne da priđe barcinom golu , doduše samo uz Marquezovu asistenciju.cikcanga wrote:1-golmanelSaik wrote:cikcanga wrote:Ljudi nece da prihvate da je Chelski boji od Barce na 7-8 pozicija i da im mogu raditi sta hoce.
2,3,4,5-odbrana
6-Essien
7-Lampard
8-Drogba
-
Elvo
#435 Re: FC Barcelona
za sve one koji govore da je Barca sinoc ponizila REAL-jedino ponizenje se desili 7.5.08 i ce vaziti jos 100 godina
javascript:window.close();
javascript:window.close();
- cikcanga
#436 Re: FC Barcelona
Nije stvar u tome ko je veliki klub,a ko mali i ko koliko ima para,nego je cinjenica da je Chelski trenutno bolja ekipaelSaik wrote:Smijesno je govoriti o tome kako je Chelsea veliki klub. Po cemu to? Po parama? Jesu, po tome su medju najvecim. Rame uz rame se velikanom Cityem.Ako imalo pravde ima u fudbalu i Ligi Bogatih, onda Barcelona MORA igrati finale. Jedina ekipa koja bez obzira na protivnika igra napadacki. A u poredjenju sa onako postavljenim Chelseaem, kakav je bio u prvoj utakmici, Milan je klasicna napadacka ekipa.
od Barce i da ce ih utabat u travnjak u srijedu.
Valdez bolji golman od Ceha?
Alves-Puyol-Marquez-Abidal dobri odbrambeni igraci? disko,disko....... hihaaaaaaaaa
Naravno da Barca nema igraca kao Essien,koji iako igra za Chelski,moram priznati da je zvijer zvijeri.
Ma ja bolji je Iniesta od Lamparda. Ova konstatacija ne zasluzuje da joj se pridodaje paznja.
-
zoka213
#437 Re: FC Barcelona
cikcanga je na platnom spisku ili britanske ambasade ili abramoviča. Vjerovatno mu nešto sitno daju
- darius_maximus
#438 Re: FC Barcelona
Hajd' evo ti sastavi pa ti meni reci gdje je to Chelsea bolji od Barce...
V. Valdez P.Cech
Dani Alves A. Cole
Gerard Pique J. Terry
Puyol J. Bosingwa
R. Marquez B. Ivanovic
Tuore Yaya M. Ballack
Xavi F. Lampard
Iniesta M. Essien
Henry N. Anelka
S. Eto'o D. Drogba
Messi S. Kalou
Ovi boldirani su igraci koje smatram vrhunskim igracima, da se razumijemo...
Puyol i Marquez su stubovi odbrane. Puyol je za Barcu sto je Maldini bio za Milan, tesko ce im biti kada on ode, to je sigurno...
Xavi i Iniesta sve znaju s loptom. Mogu uposliti napadaca u sekundi. Jos ih je ove sezone krenulo, bas kao sto svaki igrac ima neku svoju sezonu... Podcijenjeni igraci, ali po meni su nesto kao Giggs. Izuzetno korisni, ali se ne namecu i ne pusu.
Henry, Eto'o i Messi, po potrebi mali Krkic... Iskreno, ne znam je li se odavno bolji trojac nasao u napadu neke ekipe... Stvaraju prilike, iskoristavaju prilike, sve znaju s loptom...
S druge strane imamo Checha koji ima uzasnu sezonu, forma mu nije ni priblizno vrhunskoj...
Cole i Terry su u Chelseau stubovi odbrane, igraci koji su zasluzili svoju slavu...
Lampard je sjajan igrac, trkac, borac, ali je druga vrsta igraca sredine od Xavia i Inieste. U svakom slucaju igrac kojeg uvijek treba paziti.
Drogba je u Chelseau jedini "pravi" napadac... Za kojeg bi neko rekao "sad cu ga kupiti da zabija golove". Zvijer, puno trci, jak u dvobojima...
To je to. Ivanovic, Bosingwa, Ballack, Anelka, Kalou, su prosjecni igraci. Prosjecni u tom smislu da takvih igraca mozes naci u dosta ekipa...Hej, Ballack, kojeg sam prije i gotivio, koji je trebao postati naslijednik Effenberga, sta bi od njega... Bio je jak glavom, imao dobar slobodni udarac, ali daleko je to od igraca koji obecava... Schweinsteiger ce biti klasa za njega...
Helem, ja nesto ne vidim tu tvoju nadmoc na 7-8 pozicija, to mozes samo sanjati... Barca je daleko od toga da se preda, ali zivi bili pa vidjeli...
V. Valdez P.Cech
Dani Alves A. Cole
Gerard Pique J. Terry
Puyol J. Bosingwa
R. Marquez B. Ivanovic
Tuore Yaya M. Ballack
Xavi F. Lampard
Iniesta M. Essien
Henry N. Anelka
S. Eto'o D. Drogba
Messi S. Kalou
Ovi boldirani su igraci koje smatram vrhunskim igracima, da se razumijemo...
Puyol i Marquez su stubovi odbrane. Puyol je za Barcu sto je Maldini bio za Milan, tesko ce im biti kada on ode, to je sigurno...
Xavi i Iniesta sve znaju s loptom. Mogu uposliti napadaca u sekundi. Jos ih je ove sezone krenulo, bas kao sto svaki igrac ima neku svoju sezonu... Podcijenjeni igraci, ali po meni su nesto kao Giggs. Izuzetno korisni, ali se ne namecu i ne pusu.
Henry, Eto'o i Messi, po potrebi mali Krkic... Iskreno, ne znam je li se odavno bolji trojac nasao u napadu neke ekipe... Stvaraju prilike, iskoristavaju prilike, sve znaju s loptom...
S druge strane imamo Checha koji ima uzasnu sezonu, forma mu nije ni priblizno vrhunskoj...
Cole i Terry su u Chelseau stubovi odbrane, igraci koji su zasluzili svoju slavu...
Lampard je sjajan igrac, trkac, borac, ali je druga vrsta igraca sredine od Xavia i Inieste. U svakom slucaju igrac kojeg uvijek treba paziti.
Drogba je u Chelseau jedini "pravi" napadac... Za kojeg bi neko rekao "sad cu ga kupiti da zabija golove". Zvijer, puno trci, jak u dvobojima...
To je to. Ivanovic, Bosingwa, Ballack, Anelka, Kalou, su prosjecni igraci. Prosjecni u tom smislu da takvih igraca mozes naci u dosta ekipa...Hej, Ballack, kojeg sam prije i gotivio, koji je trebao postati naslijednik Effenberga, sta bi od njega... Bio je jak glavom, imao dobar slobodni udarac, ali daleko je to od igraca koji obecava... Schweinsteiger ce biti klasa za njega...
Helem, ja nesto ne vidim tu tvoju nadmoc na 7-8 pozicija, to mozes samo sanjati... Barca je daleko od toga da se preda, ali zivi bili pa vidjeli...
- cikcanga
#439 Re: FC Barcelona
Malo si pobrkao pozicije.darius_maximus wrote:Hajd' evo ti sastavi pa ti meni reci gdje je to Chelsea bolji od Barce...
V. Valdez P.Cech
Dani Alves A. Cole
Gerard Pique J. Terry
Puyol J. Bosingwa
R. Marquez B. Ivanovic
Tuore Yaya M. Ballack
Xavi F. Lampard
Iniesta M. Essien
Henry N. Anelka
S. Eto'o D. Drogba
Messi S. Kalou
V. Valdez < P.Cech
Dani Alves == J. Bosingwa
Gerard Pique < J. Terry
R. Marquez,Puyol <= R.Carvalho (Marquez je smijurija od igraca i nece igrati u revansu,niti on niti Puyol)
Tuore Yaya << M. Essien
Xavi == F. Lampard (nek ti bude)
Iniesta< M. Ballack (unistio ga Ballack u prvoj utakmici)
S. Eto'o < D. Drogba
Henry >= N. Anelka
Messi == S. Kalou,J.Cole (Je l' to onaj Messi sto nije primio dvije lopte u 90 min.Najbolji igrac svijeta.Nema sta.
- sinus
#440 Re: FC Barcelona
Ne jebu lijepi već oni koji taktički dobro odigraju...I na kraju se samo rezultat pika
Samo meni nije jasno jel cikcanga navija za Arsenal ili za Chelsea
-
LSD
#441 Re: FC Barcelona
takticki fudbal,jel....sabiti se u 16 m i grčevito se braniti se ko Žepa '93 ti je takticki fudbal,jelsinus wrote:Ne jebu lijepi već oni koji taktički dobro odigraju...I na kraju se samo rezultat pika![]()
Dobro,svak ima svoju taktiku....i u Londonu ocekujem istu sliku,dakle klasicni bunker Čelzija s tom razlikom što ce Barca poceti zabijati golove a ne fulati zicere.
- darius_maximus
#442 Re: FC Barcelona
Nisam uopste rasporedjivao igrace po pozicijama, vec izbacio sastave jednih i drugih...cikcanga wrote:Malo si pobrkao pozicije.darius_maximus wrote:Hajd' evo ti sastavi pa ti meni reci gdje je to Chelsea bolji od Barce...
V. Valdez P.Cech
Dani Alves A. Cole
Gerard Pique J. Terry
Puyol J. Bosingwa
R. Marquez B. Ivanovic
Tuore Yaya M. Ballack
Xavi F. Lampard
Iniesta M. Essien
Henry N. Anelka
S. Eto'o D. Drogba
Messi S. Kalou
V. Valdez < P.Cech
Dani Alves == J. Bosingwa
Gerard Pique < J. Terry
R. Marquez,Puyol <= R.Carvalho (Marquez je smijurija od igraca i nece igrati u revansu,niti on niti Puyol)
Tuore Yaya << M. Essien
Xavi == F. Lampard (nek ti bude)
Iniesta< M. Ballack (unistio ga Ballack u prvoj utakmici)
S. Eto'o < D. Drogba
Henry >= N. Anelka
Messi == S. Kalou,J.Cole (Je l' to onaj Messi sto nije primio dvije lopte u 90 min.Najbolji igrac svijeta.Nema sta.)
Chech je bolji golman, kada ga hoce... U zadnje vrijeme ga bas nesto i nece, malo mu suplje ruke...
Alves i Bosingwa su tu negdje igraci, s tim da Alvesu njegova bezobraznost moze donijeti prednost. Ono sto se zove "prgav" igrac.
Terry jeste bolji od Piquea, ali daleko od toga da ovaj ne zna lopte sutnuti, kao sto ti hoces da prikazes...
Carvalho bolji od Puyola? Jeste, ali u snovima... Puyol ce glavu "poturiti" gdje ovaj ne bi nogu... Nece ni Carvalho igrati, igrat ce ti "igracina" Ivanovic...
Essien jeste bolji od Tourea, ali kao sto neko rece, nemaju iste uloge... Zna Yaya zabiberiti gdje treba...
Xavi je fantastican igrac, vrijedan svacijeg postovanja. Nemaju iste stilove igre, pa ga je tesko porediti sa Lampardom, osim po ulozi koju trenutno igra u Barci.
Ballack bolji od Inieste? Jeste kada bi se pobili u nekoj birtiji... Ballack nije ni sjena igraca koji je obecavao biti... Nema zavrsni pas koji ima Iniesta, dribling, pregled igre... Jaci je fizicki, tako moze nesto uraditi... Ali da potrci za Iniestom...
Izmedju Eto'oa i Drogbe ne bih birao... Ne bi se ni jednog ni drugog nijedan trener odrekao, to je sigurno...
Anelka je smijurija od napadaca u odnosu na Henrya... Necu dalje...
Kalou bolji od Messia?
Da objasnim Hiddinckovim rijecima: "Messi je igrac kojeg mozete jednu utakmicu cuvati, drugu ne." Malo sam parafrazirao, nemoj zamjeriti...
- sinus
#443 Re: FC Barcelona
Htjeli neki ovdje priznati ili ne...Barcelona u Španiji nije mogla ništa Čelziju...Što ne znači da Barcelona nije klub sa fenomenalnim pojedincima...Živi bili pa vidjeli šta će biti u srijedu.LSD wrote:takticki fudbal,jel....sabiti se u 16 m i grčevito se braniti se ko Žepa '93 ti je takticki fudbal,jelsinus wrote:Ne jebu lijepi već oni koji taktički dobro odigraju...I na kraju se samo rezultat pika![]()
Dobro,svak ima svoju taktiku....i u Londonu ocekujem istu sliku,dakle klasicni bunker Čelzija s tom razlikom što ce Barca poceti zabijati golove a ne fulati zicere.
Samo pojedinci ovdje previše potcjenjuju Chelsea (na kraju krajeva svakom svačije)...Imam osjećaj da što više ponove to misle da će i sami sebe uvjeriti da je Chelsea loša ekipa
- burek_in_space
#444 Re: FC Barcelona
Drag si mi forumash,iako volish belaj na nacionalnoj osnovi napraviti nichim izazvansinus wrote:
Htjeli neki ovdje priznati ili ne...Barcelona u Španiji nije mogla ništa Čelziju...Što ne znači da Barcelona nije klub sa fenomenalnim pojedincima...Živi bili pa vidjeli šta će biti u srijedu.
Samo pojedinci ovdje previše potcjenjuju Chelsea (na kraju krajeva svakom svačije)...Imam osjećaj da što više ponove to misle da će i sami sebe uvjeriti da je Chelsea loša ekipa...A o kupovanju igrača i sl...ne bih da trošim riječi...jer eto samo Chelsea puno para daje na igrače dok ovi ostali ih za kiflu dovode
- cikcanga
#445 Re: FC Barcelona
Nije to bilo bas tako.LSD wrote:takticki fudbal,jel....sabiti se u 16 m i grčevito se braniti se ko Žepa '93 ti je takticki fudbal,jelsinus wrote:Ne jebu lijepi već oni koji taktički dobro odigraju...I na kraju se samo rezultat pika![]()
Chelski je cvrsto stajao na sredini,a Barca je kofol se ne sto trudila,ali jednostavno nisu mogli Chelskiju nista.
U toj utakmici se pokazala sva nemoc Barce,ali i moc Engleza.
Priznajem Chelski nije imao napadackih tendencija,ali da su htjeli mogli su hladno zabiti jedan ili dva.
Uostalom,mora se i raja malo zabaviti pa da se sve ne rijesi u jednoj utakmici.
- darius_maximus
#446 Re: FC Barcelona
Nije ovdje problem, sto neko potcjenjuje Chelsea, nego Barcu... Na kraju krajeva, i kada imas najbolje pojedince, ne znaci da ces ih posloziti u dobru ekipu... Barca je ove sezone sjajno poslozena, bez obzira sto u odbrani nemaju najbolje pojedince... Bore se, trce, ja sam iskreno mislio da nekada ekipa dodje do zasicenja, da se umori, ali oni opet utrpaju 6 komada u gostima... Chelsea je zadnjih godina jaka ekipa, kompaktna, fizicki jaka, nije lako protiv njih lijepo igrati, narocito ako igraju bunker kao u Spaniji... Ja znam da se na kraju samo rezultat pika, ali to ne mora znaciti da volim igru Grcke...sinus wrote:Htjeli neki ovdje priznati ili ne...Barcelona u Španiji nije mogla ništa Čelziju...Što ne znači da Barcelona nije klub sa fenomenalnim pojedincima...Živi bili pa vidjeli šta će biti u srijedu.LSD wrote:takticki fudbal,jel....sabiti se u 16 m i grčevito se braniti se ko Žepa '93 ti je takticki fudbal,jelsinus wrote:Ne jebu lijepi već oni koji taktički dobro odigraju...I na kraju se samo rezultat pika![]()
Samo pojedinci ovdje previše potcjenjuju Chelsea (na kraju krajeva svakom svačije)...Imam osjećaj da što više ponove to misle da će i sami sebe uvjeriti da je Chelsea loša ekipa...A o kupovanju igrača i sl...ne bih da trošim riječi...jer eto samo Chelsea puno para daje na igrače dok ovi ostali ih za kiflu dovode
- cikcanga
#447 Re: FC Barcelona
Ja ovdje moram braniti cast Engleza protiv ljutih neprijatelja.sinus wrote:Ne jebu lijepi već oni koji taktički dobro odigraju...I na kraju se samo rezultat pika![]()
Toliko o navijacima privatnih klubova.
- darius_maximus
#448 Re: FC Barcelona
Aha, oni zbog nas, obicnih smrtnika, odlucise da ucine revans interesantim pa nisu htjeli go ili dva da zabiju u gostima...cikcanga wrote:Nije to bilo bas tako.LSD wrote:takticki fudbal,jel....sabiti se u 16 m i grčevito se braniti se ko Žepa '93 ti je takticki fudbal,jelsinus wrote:Ne jebu lijepi već oni koji taktički dobro odigraju...I na kraju se samo rezultat pika![]()
Chelski je cvrsto stajao na sredini,a Barca je kofol se ne sto trudila,ali jednostavno nisu mogli Chelskiju nista.
U toj utakmici se pokazala sva nemoc Barce,ali i moc Engleza.
Priznajem Chelski nije imao napadackih tendencija,ali da su htjeli mogli su hladno zabiti jedan ili dva.
Uostalom,mora se i raja malo zabaviti pa da se sve ne rijesi u jednoj utakmici.
-
Sajoni
#449 Re: FC Barcelona
U srijedu 6.5.2009.godine Barca ce nasutpiti u slijedecem sastavu :
1.Valdes
2.Alves 4.Pique 5.Abidal 3.Silvinjo(Iniesta)
6.Yaya Ture
7.Xavi 8.Keita(Iniesta)
10.Messi 11.Henry
9.Etto
Chelsea će jedino imati priliku iz prekida ili nekog poklona.Barci mogu samo parirati u udaranju i antipropagandi fudbala!Priželjkujem jedan X sa golovima,pa nek bude 2:2 i Barca ode u finale.Ako Chelsea prođe u finale nek opet nalete na Manchester i dobiju po guzovima,samo nek ovaj put Tery izvede prvi penal
P.S.moje saučešće svim kraljevićima nakon sinošnjeg izgubljenog seta!
1.Valdes
2.Alves 4.Pique 5.Abidal 3.Silvinjo(Iniesta)
6.Yaya Ture
7.Xavi 8.Keita(Iniesta)
10.Messi 11.Henry
9.Etto
Chelsea će jedino imati priliku iz prekida ili nekog poklona.Barci mogu samo parirati u udaranju i antipropagandi fudbala!Priželjkujem jedan X sa golovima,pa nek bude 2:2 i Barca ode u finale.Ako Chelsea prođe u finale nek opet nalete na Manchester i dobiju po guzovima,samo nek ovaj put Tery izvede prvi penal
P.S.moje saučešće svim kraljevićima nakon sinošnjeg izgubljenog seta!
- sinus
#450 Re: FC Barcelona
burek_in_space wrote:Drag si mi forumash,iako volish belaj na nacionalnoj osnovi napraviti nichim izazvansinus wrote:
Htjeli neki ovdje priznati ili ne...Barcelona u Španiji nije mogla ništa Čelziju...Što ne znači da Barcelona nije klub sa fenomenalnim pojedincima...Živi bili pa vidjeli šta će biti u srijedu.
![]()
,ali morash shvatiti da ljudi pishu najdobronamjernije,da se simpatizeri i navijachi Chelsea pripreme na jedini moguci scenario,a to je ispadanje Bluesa.
A i ako se desi neželjena situacija hvala Bogu ima uvijek sljedeća sezona...pa Barca može pokušati