Chairman wrote:@ Les(l)i Eldridz
Lagano postajes bezobrazan sa svojim lazima i pogresnim tvrdnjama. Tacnije kazes jednu istinu da bi se sa ogromnom lazi nadovezao na tu istinu da bi ispalo da si upravu i da bi kao nekoga "potukao" u argumentu. Ovo je ozbiljna rasprava u kojoj si ti jedna iskompleksirana licnost, sto se da primjetiti i po komentarima ostalih forumasa na tvoje neutemeljene i prije svega izjave pune predrasuda, lazi i slicno. Ocigledno je da ti danasnji Energoinvest, kao jedna od svijetlih tacki poslijeratnog perioda smeta.
Vlahovljak je zavrsio sa fakultetom i predavanjem 1999 godine, dakle prije 10 godina i od tada nema nikakve veze sa predavanjima a pogotovo se ne vodi na papirima kao predavac. I sam znas da je to kaznjivo djelo...
Upravo na ovom primjeru ti dajem savjet da se prvo raspitas prije lupetanja.
Dalje... JA radim u EE, jako blizu vrhu i JA, koji RADIM u EE ti garantujem da nema apsolutno nikakvog uplitanja stranaka u rad firme iz razloga sto EE radi 95 % svojih poslova u INOSTRANSTVU. Moje misljenje je da je to iz razloga jer nijedan od sadasnjih politicara i ljudi na vlasti ne moze imati neke koristi od EE-a pa ga pustaju na miru iako drzava kao vecinski vlasnik moze da se petlja. No ona to ne radi, za sada... sto ne znaci da se ne bi petljala da EE radi 95 % poslova u BIH...
Dakle, ti SARADJUJES sa EE u nekim stvarima a ja RADIM u njemu i ti apsolutno ne mozes imati bolje informacije o stanju u firmi od mene.
Ja ti navedoh tacne primjere o tome kako stranke nisu Vlahovljaka postavile a ti opet lupas. No to sada nije ni bitno iz razloga sto ti je argument zasto je on los menadzer apsolutno smijesan. Po tvojoj recenici, osoba koju su postavile stranke je automatski i los menadzer. Vidis li ti sta pricas, Les(l)i?
Molim te da mi kazes sta je to finansijska inspekcija nasla? Ako mislis na provizije koje su date stranim kucama za naplatu dugova starih preko 20 GODINA onda se iskreno nadam da si ekonomista i da shvatas sta znaci naplatiti dug Iz neke npr Tanzanije ili Zambije gdje se vlast mijenja svake godine, gdje je stepen korupcije ogroman i gdje ljudi nemaju sta da jedu. I eto, neko ce nekakvom Energoinvestu iz neke BIH dati 30 miliona na racun duga od prije 20 godina. Pogotovo kad se odluke donose na lokalnim sudovima. Ono sto EE izvuce iz naplate dugova u ovim zemljama je herojsko djelo...Dobro razmisli o ovome Les(l)i...
Pare od poslova su na racunima u BIH.
Svi porezi, PIO/MIO se REDOVNO uplacuju od strane ENERGOINVESTA, tako da tvoja generalizacija " kako SVE drzavne firme, javna preduzeca i ostalo netransparentno posluju" postaje odvratna. To sto neka firma ne uplacuje, NE ZNACI da sve ne uplacuju, u ovom slucaju EE je apsolutno transparentan. Molio bih da ako ima neko kome u EE nisu uplaceni doprinosi PIO/MIO da se javi.
Sta je to Bakir tacno objavio a nije opovrgnuto? Tacne cinjenica, Lesi... govorimo o konkretnim stvarima a ne napamet.
Matic je izvrstan strucnjak, kao menadzer/rukovodilac ne moze organizovati ni rodjendan
@Nosara...
Bas zato sto je "Bramzes" ili Brankovic

bio to jutro u EE (sto ja vrlo dobro znam), govorim da se ne vraca. Ako se vrati, ja cu se predstaviti na ovom forumu imenom i prezimenom i slobodno otvorite temu "stub srama" gdje cu ja biti prvi kandidat. A i sam ces vidjeti da ce vrijeme pokazati ovo o cemu ti pricam.
Ohoho, postaješ nervozan, pa pokušavaš da vrijeđaš.

Uhvatih te u laži.

Vidiš da znam da je Vlahovljak radio na fakultetu,a vjerovatno je i sada na spisku tamo. To nije toliko ni važno za ovo što ću sada napisati. Kako garantuješ? Svojom časti?

Ne da si smiješan, već postaješ tragičar, sve više i više...

Istina te boli? Neka boli i treba da te boli.

Ništa nisi demantovao niti odgovorio na moja pitanja. Imaš li ikakav suvisao i argumentovan odgovor? Mislio sam na te dugove, između ostalog... Znači ti pristaješ na korupciju i tebi je to društveno prihvatljivo. Kao i svaki dobar SDA-ovac i ne čudi me da tako misliš

Gdje su pare? Gdje je razlika od prave sume? U čijim je džepovima završila? Po tebi samo u džepovima čelnika afričkih i bliskoistočnih drđžava. Jašta je, nemoj me nasmijavati

S medom radit, a prste ne olizati...

Imaš toliko promjera u BiH, a i u Energoinvestu. Je li to tvoje transparentno poslovanje? Fali para iz naplate inostranih dugova, i ti pišeš da je to razumljivo i da se moraju platiti "usluge" Afrikanaca". Ma nemoj.

To ste prikazali u završnom bilansu, je li?

Stavka-fali par miliončića, šta ćemo motrali smo malo da platimo šeika i gazdu N' lasmatijanija iz crne Afrike.

Daj bolan ne piši providne gluposti, bolje da me nisi "demantovao"

na ovaj način kako to radiš u prethodnom postu.

A fali, fali para u PIO-u i od Energoinvesta. Ne možete ni knjižice čujem da ovjerite kad hoćete.

Znaš li šta to znači? Pa ne uplaćujete dažbine za zdravstvo.

Da ne pričam o neuvezanom stažu, znam iz prve ruke i raje koja ide u penziju/mirovinu.

Onda da te bnastavim masakrirati na ovoj temi (jest mi drago, ali šta ću ti ja sam si naletio

): Sve što je objavljeno u "60 minuta" ostalo je neopovrgnuto, ali ti eto "znaš" da se Bakir izvinuo "Ortacima", priznao grešku, i rekao da je sve izmislio...

Pa mora da su po tvojim saznanjima isto učinili i glavni urednici "Slobodne Bosne", "Dana", "Starta",... Svi su oni priznali da namještaju jadnim "ortacima", i to off record, a ti si to čuo, samo nisi snimio...

Tita mi legenda si...

Da nastavim "masakriranje"? Može, naravno, baš zbog tvojih bezobrazluka o neuplitanju države u rad.

Svi, ama baš svi "menadžeri" koje lopovi na vlasti postave, moraju da rade i igraju kako oni kažu, jer da to ne rade, ne bi bili to što su. Nemaju bilo kakvih stručnih referencija za tako odgovorne poslove. Da se razumijemo, "Energoinvest" je meni draga firma, i drago mi je da fino radi, baš zbog naše raje i stručnjaka koji tamo hljeb zarađuju i hrane ne samo sebe, već i nehljeboviće u državi. E to je "Enegoinvest" oduvijek radio, dobro zarađivao, a hranio one koji se ne mogu brinuti sami o sebi. E to rade i ostale državne firme i javna preduzeća. Uzmu im lopovi na vlasti onoliko koliko im treba i preusmjeravaju sredstva tamo gdje "gori" i gdje će oni imati koristi. Mislim da ne treba više da elaboriram, ali ako se opet javiš i na dosadašnji način nastaviš da me "demantuješ" i lažeš, nastavit ću sa iznošenjem brutalne istine o lopovluku. Pa možda raja skontaju i ko si. Bolje je da me ne potežeš za tastaturu, korektan sam, ne vrijeđam, a ti samo nastavi i sam ćeš se odati, ko si...
Pozdrav