Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uspon umreženog društva ( fuj, al moram za ispit ) i život neandertalaca (ovo je zanimljivo no opet ispit u pitanju ), a onda u nekim pauzama i prije spavanja sam uzela od Kai Meyera venecijansku trilogiju- to je zajdenički naziv- mislim trenutno čitam prvi dio VOdena kraljica i knjiga je full lijepa, jest za djecu al si ne mogu pomoć
Hm, procito Teme od nafije Srajalic!mala knjizica...
Hm citam skriptu Clash of civilizations od Samuela Huntingotna, samo odabrani eseji iz te knjige...
Konacno se nakanio da uzmem Satanic Verses od Selmana Ruzdija!
Bosanac sa dna kace wrote:
Hm citam skriptu Clash of civilizations od Samuela Huntingotna, samo odabrani eseji iz te knjige...
jesi to nabavio negdje vani ili ima i kod nas??? ja je nigdje ne vidjeh
ma jok bona, ja sam ti u onoj ''shtudentskoj'' dijaspori, imam naku Komparativnu politiku, pa obradjujemo neke dijelove te knjige, profa nas u ponedjeljak odero zbog toga, kako bi nas natjero da citamo redovno sve daje nam blic-kvizeve, a ja nisam procito...no nejse odo ja po Satanic verses!
Hemon - Pitanje Bruna....cudno mi je citati na nasem...ali su mu price izvanredne...fenomenalan smisao za humor, onaj suptilni...i stalno mi padao na pamet ovaj nas forumski Alfons
Ne znam zasto, ali cijelo vrijeme dok citam ovu knjigu pada mi na pamet FortunaBella Kambili (15) i Jaja (17) odrastaju u bogataskoj hriscanskoj porodici u Nigeriji, zasticeni od strahota siromastva zemlje koja ih okruzuje, kao i drustvenih nemira i vojnog prevrata...Medjutim njihovo djetinjstvo je daleko od idealnog...iza zatvorenih vrata je dom kojim vlada otac religiozni fanatik, dom bez smijeha, opustenosti, djetinjstva...otac koji je u ocima sredine uspjesan poslovan covjek koji je i veliki "humanista" koji rado s drugima dijeli svoje imanje, za svoju porodicu je cesto zlostavljac (mada ga oni tako ne vide)....medjutim sve se mjenja kada Kambili i Jaja odlaze u posjetu kod svoje tetke Ioefeme...medjutim njihove spoznaje o svijetu van okvira njihovog doma bi vrlo lako mogle uzurpirati "mir u raju"....
ne citam, nego gutam knjigu...toplo preporucujem....