Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Sarajevski

#426 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Sarajevski »

za aparatic ti ne znam tacno cijenu, jer se nisam time bavio, ipak sam ja malo stariji :)
recimo, uradjena su mi neki dan dva zuba, 4 i 5, karijes, sa injekcijom kojju toplo preporucujem svima koji se boje ko ja za 40 maraka
huskic je vadio i lijecio zub, vadio iglu koju je stari sarajlija koji sada ima i kafanu pored ordinacije namjerno zaboravio u vilici, sve skupa negdje 60 maraka
ado_88

#427 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ado_88 »

ok, hvala ti svakako :D , i dalje molim sve koji mogu da me posavjetuju, da se ne zaletim :D
sitna.buranija

#428 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sitna.buranija »

Ado, pogledaj ovu temu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=53235
I ja sam jos uvijek u fazi istrazivanja, a mozda nadjes na toj temi sta korisno :)
ado_88

#429 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ado_88 »

sitna.buranija wrote:Ado, pogledaj ovu temu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=53235
I ja sam jos uvijek u fazi istrazivanja, a mozda nadjes na toj temi sta korisno :)
hvala puno, ima i ovdje korisnih stvari, a da li je ovo moguce: "meni je glavna stomatologija u gradu skroz ok, ako uzmeš fiksni pola ti pokrije zdravstveno i treba doplatiti još nekih 400- 500 KM. A rade sve kvalitetno". bilo bi super :D
hanija

#430 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by hanija »

[ forumase pitanje da li je neko bio kod dr. Kenana Demirović, posto sam procitao negdje quote="ado_88"]ok, hvala za info, posalji mi broj pa ga zovnem da pitam je li radi to i koliko kosta :D , a za ostaleda je strucnjak za to, a valjda moze placanje i na rate, i to mi je jako bitno :
Last edited by hanija on 13/10/2010 18:54, edited 1 time in total.
apreusi

#431 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by apreusi »

Da li mi neko moze preporuciti stomatologa u vogosci za protetiku :roll:
aurora313

#432 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by aurora313 »

Niposto, ali niposto ne idite kod stomatologa sa kako mi rece 15 godina iskustva. To je ordinacija Dr Amna Strujic—preko puta Veterine, 12 Bulevar Mese Selimovica. Dogovor je bio da napravi kapice koje drze protezu. Ona zbrusi zube i ne uzme otisak postojece proteze!?! Tehnicar—valjda da joj se ne zamjeri—napravi velicinu kapica ofrlje. Onda je pokusavala da me ubijedi da je njen rad savrsen a da moja proteza ne valja! Na kraju je shvatila sta je napravila i da ja ne odustajem dfa se stvari dovedu u red, i zamjenila je jednu kapicu novom. Drugu joj nisam dao da mi dira. Na kraju sam otisao drugom proteticaru da mi to sve popravi i vrati u normalno.
dariomiamigo

#433 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by dariomiamigo »

30KM. Ali to opet kako gdje.

off:

Traži se stomatolog za rad u ordinaciji: br. mob 061390999. Zvati između 19 i 21 sat.

Lijep pozdrav.
deseta

#434 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by deseta »

Cula sam za jednu ordinaciju u Vogosci, odlicno rade navlake...zena je stomatolog..
al nikako da dokucim gdje se nalazi ....
Da li neko zna, gdje ima ordinacija, u onom brdovitom dijelu Vogošče, gdje su one zgrade s desne strane ...

Par ljudi mi je pohvalilo tu mladu doktoricu i njene protetičare ...ali nisam zapamtila ime i adresu :sad:
denis.istok

#435 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by denis.istok »

ja mislim da je ta doktorica otisla nazad u germaniju, ako pricamo o istoj..u kuci je ordinacija, gore iznad doma zdravlja...Pasagic se preziva...

sad radi neko drugi tj renta ordinaciju, pa vidi dal je to bas ta...

a imas isto uz dom zdravlja jednu ordinaciju, odmah iznad pijace, isto radi doktorica...
Baja_Zvjerka

#436 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Baja_Zvjerka »

Moze li mi neko reci koji stomatolog je dobar u Sarajevu, i koliko kosta plomba na "šesticu".. :-D
deseta

#437 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by deseta »

denis.istok wrote:ja mislim da je ta doktorica otisla nazad u germaniju, ako pricamo o istoj..u kuci je ordinacija, gore iznad doma zdravlja...Pasagic se preziva...

sad radi neko drugi tj renta ordinaciju, pa vidi dal je to bas ta...

a imas isto uz dom zdravlja jednu ordinaciju, odmah iznad pijace, isto radi doktorica...
da saznala sam da je otisla u inostranstvo.
steta, cula sma mnogo pohvala za njen rad :-(
Aurora Borealis

#438 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 12:16, edited 1 time in total.
Brisbane

#439 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Brisbane »

Da li neko zna dobrog Endodentist (specijalista za kanale) u Sarajevu.
Cijena nije bitna, interesuje me kvalitet.
Planiram raditi isti kanal vec treci put, uvijek ostane nesto :roll:
kamen spoticanja

#440 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by kamen spoticanja »

Brisbane wrote:Da li neko zna dobrog Endodentist (specijalista za kanale) u Sarajevu.
de ako ti nije zahmet postiraj mi rtg snimak tog zuba da vidim sta je "ostalo"...endo je moja prva ljubav :D :)
Brisbane

#441 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Brisbane »

kamen spoticanja wrote:
Brisbane wrote:Da li neko zna dobrog Endodentist (specijalista za kanale) u Sarajevu.
de ako ti nije zahmet postiraj mi rtg snimak tog zuba da vidim sta je "ostalo"...endo je moja prva ljubav :D :)
MA nemam sta postirati, interesuje me kvalitet rada. Znaci kad se uradi, da s normalnim odrzavanjem vise ne dolazi u pitanje.
kinvart

#442 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by kinvart »

Samo ne u Zina Dent na Kovačićima. Svratite radije kod kakvog majstora da vam običnim kliještima vadi zube, nego kod nje.
kamen spoticanja

#443 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by kamen spoticanja »

Brisbane wrote:
kamen spoticanja wrote:
MA nemam sta postirati, interesuje me kvalitet rada. Znaci kad se uradi, da s normalnim odrzavanjem vise ne dolazi u pitanje.
eh kad bi bilo tako jednostavno :roll:
Brisbane

#444 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Brisbane »

Ko zna svoj posao uz trud nije problem.
branimir stulic

#445 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by branimir stulic »

.. komentar na ono o dr Esadu Vejsilovicu, mislim na onu pjesmicu koju neko napisa nekoliko postova ranije... I ja sam bio jedan od njegovih pacijenata kome je rat ostavio pustos u ustima... Istina jeste da frajer jest skup ali je sasvim OK. Ja sam bio tamo prije 2 godine i od tada nemam nikakvih problema. Plombe jos drze, sve funkcionise kako treba. Mislim da je i pristup pacijentu vazan. Najlakse je klepit pare...kao Maglici....
Karmen86

#446 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Karmen86 »

Da li je neko radio onaj tzv. hollywoodski osmijeh? Vidjela sam da reklamiraju na quick smile u Importaneu i zanimam se za to. Znate ono, bijeli lijepi zubi, svi jednaki, kao što pjevačice imaju :-D
Imam nekoliko zubi s karijesom, peticu i sedmicu za vaditi i mislila sam onda otici jednom stomatologu, da riješim to i da stavim te navlake, jer ovako su mi zubi fakat katastrofa i brzo se kvare i strašno me bole gotovo konstantno, bez obzira na svu njegu i ostalo.
Ima li neko iz te struke ko bi mi mogao reći da li bi se ovo što tražim moglo uklopiti u neki budžet do 5000 KM (nadam se da cu na bingu dobiti sutra pa zato pitam :) ).
AllStar

#447 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by AllStar »

ja sam radio kod Dr. Pirovića, čovjek je umjetnik :D radi, što neko ne bi ni pogledao...za te stvari, najbolji je u BiH, ako ne i šire...radio sam i bijele plombe, prezadovoljan sam...

http://www.pirovic.ba/usluge.html :thumbup:
Karmen86

#448 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Karmen86 »

AllStar wrote:
ja sam radio kod Dr. Pirovića, čovjek je umjetnik :D radi, što neko ne bi ni pogledao...za te stvari, najbolji je u BiH, ako ne i šire...radio sam i bijele plombe, prezadovoljan sam...

http://www.pirovic.ba/usluge.html :thumbup:
Ja radila u Vrazovoj, mislim da se Dijana zove. Ta žena je užasna, derala se na mene cijelo vrijeme, govorila mi kako ovakve kao ja se najbrže udaju jer muškarci vole pekmezaste žene da bi ih onda mogli zaštititi :? :?
Uglavnom, poslije nje mi je trebao psiholog, ali što je žena odradila svoj posao, svaka joj čast. Godina i po je prošla i nemam nikakvih problema. Meni je mjesec dana liječila kanale i nakon toga uradila operaciju ciste, boljelo je ko vrag, ali draze mi da je boljelo, pa da sad nemam problema, vec da me mazila pa da mi nakon tri mjeseca bude 100 puta gore. Uglavnom, nije mi htjela dati antibiotike nakon operacije, pogledala me i nako prekoluta ocima, ma mlada si ti, moze se tvoj organizamm izboriti sam s postoperativnom upalom, dala mi hiljadu nekih prirodnih biljaka da uzmem i da ispirem i fakat i jesam. Dva dana mi bilo nateceno, nakon 7 dana skinula konce, zub izgleda kao da se nikad nista nije radilo ni na njemu ni oko njega :lol:
nata_sa

#449 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nata_sa »

ima li neko da je bio kod stomatologa u Importane centru..
Bluemore

#450 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Bluemore »

ima li neko iskustvo sa ordinacijom Pirovic?
Post Reply