Doris Dragović- najljepši glas Mediterana

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

urbanagerila

Post by urbanagerila »

Beby Doll je za nju Iggy Pop ... :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Aleko wrote:
sulesavic wrote:
Aleko wrote: Postoje neki spotovi sa početka karijere u kojima je Doris provokativna ali opet sa stanovitom dozom ukusa.
Ja nažalost nemam te materijale.
Ovom prilikom apeliram na nekog tko to ima da svakako upuni.
Doris je bila najsexi pjevačica EX-YU.
NPR. U spotu za pjesmu: "Hajde da se mazimo" izgleda very HOT.
--------------------------------------------------------
Anđeo Gabriel - song by Doris Dragović.
Nije!
Kad upuniš par fotki pjevačice koja je sexipilnija od nje; možda ti i povjerujem da Doris nije bila najsexi komad EX-YU.
Možda ćeš navest Lepu Brenu, a ja ću ti samo reć kako je ona plava, a meni plavuše nisu napete. Jbg! I još nešto; Brena nije prirodna plavuša, a Doris je za razliku od nje rasna crnka s Mediterana.
Doris vs. Lepa Brena
Mediteran vs. sjeverna Bosna
Split vs. Brčko
Željo moja vs. Sanjam
Crnka vs. plavuša
----------------------------------------------
Kalvarija - song by Doris Dragović
slazem se sa tobom 8-) doris je najsexi komad ali DAJ SLIKE I SPOTOVE!!! :P
Aleko

Post by Aleko »

Image

http://www.youtube.com/watch?v=Z1lT6mvLUuA

Koliko dugo je trajala Tajči? Povuka se i ošla preko bare, a Doris nas je 25 god. uveseljavala svojim pjesmama. Daj malo izvaži prije nego bubneš nekog tko može parirat Doris.
Btw. pročitaj malo komentare ispod linka koji sam upunio.
------------------------------------------------
Vrijeme praštanja - song by Doris D.

Aleko wrote:Image

http://www.youtube.com/watch?v=Z1lT6mvLUuA

Koliko dugo je trajala Tajči? Povuka se i ošla preko bare, a Doris nas je 25 god. uveseljavala svojim pjesmama. Daj malo izvaži prije nego bubneš nekog tko može parirat Doris.
Btw. pročitaj malo komentare ispod linka koji sam upunio.
svaka cast..jel imas jos stogod opipljivog?? :P
tech10

Post by tech10 »

Sta ima Edipe? :-D
Aleko

Post by Aleko »

Ma velim ti! Doris je Kraljica! Izgleda odlično, ima normalan istup u medijima, dozira svoja pojavljivanja, a nije jedna od onih koje moraju popratit ama baš svako događanje. Trenutno sprema mjutikl o posljednjoj bosanskoj kraljici Katarini Kosači, a paralelno radi i na novom albumu.

Image Image
http://www.youtube.com/watch?v=EzTV3bXG444
Ni da mora nestane - Doris D. i Hari R.

Aleko wrote: Ma velim ti! Doris je Kraljica! Izgleda odlično, ima normalan istup u medijima, dozira svoja pojavljivanja, a nije jedna od onih koje moraju popratit ama baš svako događanje. Trenutno sprema mjutikl o posljednjoj bosanskoj kraljici Katarini Kosači, a paralelno radi i na novom albumu.

Image Image
http://www.youtube.com/watch?v=EzTV3bXG444
Ni da mora nestane - Doris D. i Hari R.
ovo mi je njena omiljena pjesma :P doris sam jednom vidio u trogiru 8-) komad je svaka cast... :P
pitt

Post by pitt »

zerina cokoja je u zubima moze ponjeti :D:D:D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

zeljo moja, tugo mojaaa :D

pitt wrote:zerina cokoja je u zubima moze ponjeti :D:D:D
nemoj tako pitt 8-) nije ni doris za baciti :P evo je zerina http://www.youtube.com/watch?v=PYoRv80gap4
Aleko

Post by Aleko »

Image VS. Image

Doris Dragović vs. Fahreta Jahić
Split vs. Brčko
Željo moja vs. Sanjam
Crnka vs. plavuša
Kalvarija - song by Doris Dragović
danas

Post by danas »

jadna majko svoja... :-) :-) :-) :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

[quote="Aleko"][img]http://www.diskografija.com/fotografije ... -Lice2.jpg[/img] [b]VS.[/b] [img]http://www.bosna.unas.cz/images/new/Lepa_Brena.jpg[/img]

[b]Doris Dragović vs. Fahreta Jahić
Split vs. Brčko
Željo moja vs. Sanjam
Crnka vs. plavuša
Kalvarija - song by Doris Dragović[/b][/quote]
e pa drug, fakat, par puta sam preletio preko teme, i mislim, bez uvrede, Doris je i pjevacica i osoba za respekt, i ovo sad stvarno nema veze za njom, ali ides u same krajnosti
nemoj da mijesamo babe i zabe
ne razumijem ovo Doris vs. Brena, ali kako god je, bez veze je
prvo nisu isti zanr, drugo, kakva god da je, i svidjalo se to tebi ili ne, Breninu karijeru niko na ovim prostorima nece ponoviti, da se onoliko imena, para, i cijela jedna masinerija, i cijela jedna drzava pomijera zbog jedne zene, pa makar ona pjevala i 'mile voli disko' - voljeli je ili ne, bila kvalitetna ili ne, bila je pecat bivse Jugoslavije, a ne samo plavusa iz Brckog
upravo zbog te cinjenice, sta je Brena bila za bivsu nam drzavu, ovo poredjenje je i vise nego idiotsko
dok sa druge strane, svidjalo se to tebi ili ne, imamo samo dobrodrzecu crnku iz Splita odlicnih glasovnih mogucnosti.

iako ne mogu da vjerujem da sam napisao post na jednu ovako debilno postavljenu temu, al hajde, sta je tu je...
e moja Doris, kakvi te ljudi promovisu... :sad:
Aleko

Post by Aleko »

Brena je jedna osrednja pjevačica sa jako lošim pjesmama.
Žalosno je činjenica da je sve ove godine ona karijeru gradila na pjesmuljcima tipa: "Snela koka jaje"," Ali-baba", "Udri Mujo u sargije"...pjevala je o: pantalonicama, minicima, kavi i ostalim kućnim potrepštinama.
Svega je 20-ak pjesama koje zavrhjeđuju pažnju ,a ovo ostalo je KATASTROFA!

lupiga_ocat; počeo si izjednačavat Brenu sa likom i djelom Tita.
Ona je možda tebi predstavljala ikonu ali meni NE!
Njen se repertoar svodio na folk pjesmuljke, a to nije muzika koja je mene zaokupljala. Tkav muzika je komercijalna, industrijska i lišena bilo kakve emocije.
Ona je u svoje vrijeme bila tražena roba i to nitko ne osporava ali isto tako; više je nego evidentno da je Brena, upravo zbog tog plitkog, površnog glazbenog opusa, danas zaboravljeni slučaj.
Njene pjesme nisu bezvremenske, a malo koja je poprimila epitet evergreena.
To su bile hitoidne glazbene limunade za jednokratnu upotrebu i kao takve savršeno su prolazile u ondašnjem režimu.
Bit ću toliko slobodan pa ću komunizam interpretirat na zdravo seljački način. To je bilo: prodavanje jaja pod bubrege, a Brena je bila upravo to; jaje. Dokaz ti je nejna umjetnička kvaliteta koje se ti ne želiš doticat jer i sam znaš da je upitna.

Reci ti meni šta je Brena bila za bivšu državu? Jedna obična MARIONETA, SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE MANIPULIRALO NARODOM.

Što se tiče DORIS; slažem se!
Brena joj po svojim vokalnim mogućnostima nije ni do koljena, a mislim da je spominjanje Doris i njenog gl. repertoara u kontekstu Brene i više nego neumjesno i neprimjereno. Zašto? Upravo zato jer Brena neće bit k´o Doris ni za tisuću svijetlosnih godina.
Barem što se tiče vokala, interpretacije i pjesama.

Ti ovdje nešto pokušavaš ispolitizirat, a ja mislim da politici nije mjesto u glazbi. Koliko god ta tvoja Brena bila važna u ono vrijeme; reci ti meni gdje je ona danas? Nastupa po diskotekama u inozemstvu (Austria, Germany, Switzerland...) Nije priznata od kritike, reputacija joj se srozala, a publika sa ovih prostora više ju ne "probavlja". Šmrc!
Doris je za razliku od nje vrlo cjenjena od strane struke, a svoju vjernu publiku ima u svim zemljama EX-YU.
Btw. Doris je Jugoslaviju predstavljala na Eurosongu daleke 1986 god., sa nepunih 20 god. Mislim da je to činjenica koja dovoljno govori sama za sebe o tome kakav je značaj Doris imala u EX-YU.

Mene ne interesira Brenin značaj nego njena glazba i u tom kontekstu sam je usporedio s Doris, a držim da to nije nimalo idiotski jer je Doris, po tom pitanju, šiša na veliko.

Mislim da su iz tebe progovorile emocije, nostalgija, idealiziranje... pa ti je zastranio razum i zato si poslao ovakav neargumentiran post.

I još nešto. Usporedba je tu i zato što je Doris u jednom od svojih TV intervjua Lepu Brenu navela kao najžešću konkurenciju u ono vrijeme tj. pjevačicu koja joj je bila konkurent po popularnosti iako su 2 sasvim različita žanra.

A sto Zahar reče; Doris i Brena bile su najpoželjnije žene bivše Jugoslavije sa dosta muškog u sebi. Šta god to značilo.
Valjda su bile izdržljive, snažne, odlučne, probitačne (a to su muške osobine)... obzirom na posao kojim su se bavile pa je automatski povukao paralelu.
Željo moja - song by Doris Dragović

sulesavic

Post by sulesavic »

Pazi ovo

Image

Bolja je!!!
zenny

Post by zenny »

uuuuuuu meni je bolja severina... aleko daj kakvu dobru sliku od doris da nam dokazes da je bolja
sulesavic

Post by sulesavic »

Image

Prave? Ne¹to mi tukne da nisu...
Aleko

Post by Aleko »

Severina i Doris privatno su jako dobre prijateljice, a Seve je to i javno pokazala kada ju je pozvala u emisiju 100% JA kao svoju glazbenu gošću, a pozvala ju je i kao gošću na jednom od svojih koncerata u Splitu.

Severina je čak jednom prilikom izjavila da je Doris njen glazbeni uzor i da je kao mala djevojčica maštala o tome da bude poput Doris. Mislim da je to rekla u gore spomenutoj emisiji.
Danas su velike prijateljice, a šuška se da je na pomolu i nekakav duet.

Ako ćemo ih uspoređivat fizički; onda samo jedna mala digresija.
Severina ima korigiran: nos, gornju usnu i najvjerovatnije grudi, a Doris je pak 100% prirodna. Amen!

Btw. Kod Doris su prave! Bez brige sulesavic.

Image
---------------------------------------------------------
Maria Magdalena - song by Doris Dragović
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

[quote="Aleko"][b]

lupiga_ocat; počeo si izjednačavat Brenu sa likom i djelom Tita.
Ona je možda tebi predstavljala ikonu ali meni NE!

[/quote]

nije ona meni drug predstavljala ikonu, to su cinjenice
i upravo zbog toga sto se taj nemuzicki dio NE MOZE ignorisati, glupo je Brenu porediti sa bilo kim, i to nema nikakve veze sa politikom
samo jedno: Brena nije moja, boze sacuvaj, a ti njeni nastupi po diskotekama????? informisan si, vidim...pravo. Bravo!

al' dobro sad, s obzirom koliko si ti objektivan covjek, ne mislim diskutovati s tobom, niti se vise javljati na ovu temu
adio
sulesavic

Post by sulesavic »

Aleko wrote:

Danas su velike prijateljice, a ¹u¹ka se da je na pomolu i nekakav duet.
Inaèe su mi threesomi dragi. Ako je to to, radujem se takvim projektima.

Aleko wrote:
Btw. Kod Doris su prave! Bez brige sulesavic.
Za Severinu znamo, za Doris ne.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

bitno je da brena ima 20-tak pjesama koje zavredjuju paznju :lol:

ni zeppelini ih nemaju toliko :D
Aleko

Post by Aleko »

lupiga_ocat; logično je da se nećeš više ovdje pojavljivat jer sam te, blago za reć, pokopo. I meni bi bilo mrsko dolaziti negdje gdje me sram.
Anyway; sulesavic ako ti to za Sevku znaš na temelju njenog filma, onda ti sa punim pravom mogu reć da onda u slučaju Doris Dragović NIKAD nećeš znat jesu li prave ili ne.
rikardoreis; tako rekoše kritičari. Ja također sumnjam u istinitost tog podatka. Al´ valjda se tu važu neki parametri koji su nama nepoznati i strani. Ko zna po kojim kritrijima su oni to zaključili. Ja sam samo posrednik u informiranju.

Morate shvatit da Doris ima nešto što drugi nemaju, a to nešto se naziva šarmom, karizmom, osobnošću, toplinom... Ona naprosto zrači, a tu emociju i energiju sposobna je prenijeti na publiku. Zbog toga je poseban, specifična i prepoznatljiva. Drugačija je od drugih i kao takva; jedinstvena.
Ona ne mora bit non-stop u novinam poput Ivane Banfić kako bi se njeni abumi prodavali, ne mora imat iza sebe marketing kakav ima Seve da bi bila zanimljiva narodu, ne mora bit kontroverzna i sklona skandalu poput Alke Vuice da bi poradila na popularnosti.
Doris djeluje iz sjene. Ona se pojavljuje kad ima nešto za reć, a kad govori; onda govori kroz svoje pjesme tj. pojavljuje se kada je to potrebno.
Zato je NIKADA nećete zateći u štampi bez svrhe i razloga jer njoj NIJE potrebna besplatna reklama, brukanje, kompromitiranje, blamaža...

Doris djeluje po principu: VENI, VIDI, VICI.

P.S. Njen album: "Baklje Ivanjske" iz 1995. god. još uvijek se prodaje u službenim trgovinama Croatie Records.
Dakle; već 12-tu godinu zaredom i još je dostupan.
Last edited by Aleko on 30/03/2007 05:23, edited 1 time in total.
Doris Dragovic osobno

Post by Doris Dragovic osobno »

Sad je i krv pala!

I Brena i Seve su moje frendice i dobre su ali ...zna se tko je najveca...

Image

dobro nek ti bude...nismo mi ovde radi brene i seveta nego radi tebe...hajde postavi nam koju svoju lipsu sliku.. :P
njonjica

Post by njonjica »

Doris Dragovic osobno wrote:Sad je i krv pala!

I Brena i Seve su moje frendice i dobre su ali ...zna se tko je najveca...

Image
Doris, mozete nam zapjevati jednu?
Moze Marija Magdalena, ona istinski ocituje vase glasovne epiete :D
Post Reply