Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
klixober
#426 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Imam dobar osjecaj oko ove reprezentacije.Uvijek smo do sada pregorili.Protiv Danske u fudbalu su igracima drhtale noge,prevelik je pritisak bio.Ali ova ekipa ima karakter.Znaju igrati,imaju dobrog trenera i sto je najvaznije bore se k'o lavovi.Nadam se da ce Skenderija u subotu biti puna.
-
svako_dobro_bih
#427 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
aj , fkt, zamisli tek sta bi nas bilo u hrvatskojDicaTM wrote:Treba nam još samo malo do historijskog uspjeha..
Ja u Skenderiju, mi na svjetsko, ja u HrvatskuSanjam da se ovo desi
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#428 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Slabo se vidi ta atmosfera u BiH. De da te ja malo poguram...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fWJ82i0F ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fWJ82i0F ... re=related[/youtube]
Last edited by Nosferatu on 07/06/2008 17:58, edited 1 time in total.
-
in33sa
#429 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Potcijenili su nas, i zajebali se.pOZz wrote:Hajmo se ljudi malo smiriti i zanemariti tu euforiju.
Ovako loše Mađarska odavno nije igrala, što znači da će u Sarajevu igrati bolje....
Zato, svi u subotu u Skenderiju da damo podršku ovim momcima. Šta bude, bude...
Ali mislim da i ne mogu bolje, ako Demirovic i u revansu nametne svoj ritam.
Nasi su igrali dobro, dovoljno za ok rezultat.
Ne treba se zanositi, nije ovo nikakav svjetski nivo rukometa. Ono sto igraju Francuzi, Danci, Hrvati, to je atomski rukomet.
- van Basten
#430 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
svaka čast... sjajan rezultat.
Mađari su odigrali očajno, ali prije svega zato što su naši odbranu odigrali za desetku. Zaista sjajno. Napad je zato bio poprilično loš, pogotovo u drugom poluvremenu kada se i bez snage ostalo... uvijek sporo, na ivici pasivnoga, neinventivno, trpaj na crtu bezveze (6-7 lopti smo tako prodali)... dobro primjeti @in33sa - samo ubrzati rukomet i mađari su gotovi... mi, nažalost, nemamo ekipu za te brzine. Od brzog centra smo odustali nakon 20 minuta, a zadnjih 15ak mađari su nama pucali kontre jer se više nismo imali snage ni vratiti u odbranu.
Bez obzira, imamo aktivan rezultat, revanš kući, sportski je andati se i imamo pravo na to... iako ja još uvijek smatram da smo mogli daleko bolje u ovom ždrijebanju proći
Mađari su odigrali očajno, ali prije svega zato što su naši odbranu odigrali za desetku. Zaista sjajno. Napad je zato bio poprilično loš, pogotovo u drugom poluvremenu kada se i bez snage ostalo... uvijek sporo, na ivici pasivnoga, neinventivno, trpaj na crtu bezveze (6-7 lopti smo tako prodali)... dobro primjeti @in33sa - samo ubrzati rukomet i mađari su gotovi... mi, nažalost, nemamo ekipu za te brzine. Od brzog centra smo odustali nakon 20 minuta, a zadnjih 15ak mađari su nama pucali kontre jer se više nismo imali snage ni vratiti u odbranu.
Bez obzira, imamo aktivan rezultat, revanš kući, sportski je andati se i imamo pravo na to... iako ja još uvijek smatram da smo mogli daleko bolje u ovom ždrijebanju proći
-
pOZz
#431 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Pa ako si gledao Mađarsku ove godine, nek stvari bi ti bile jasnije.laku noć wrote:Griješiš,nije Mađarska odigrala loše nego je BiH odigrala fantastično i iznad svakog očekivanja.Gledao sam zadnjih 10-15 min i ono što je BiH igrala bilo je na svjetskom nivou.Sve čestitke i neka "ne polete"pOZz wrote:Hajmo se ljudi malo smiriti i zanemariti tu euforiju.
Ovako loše Mađarska odavno nije igrala, što znači da će u Sarajevu igrati bolje....
Zato, svi u subotu u Skenderiju da damo podršku ovim momcima. Šta bude, bude...
BiH na svjetskom nivou ? Vidjećemo to vrlo brzo, za 7 dana.
-
pOZz
#432 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Upravo tako.in33sa wrote:Ne treba se zanositi, nije ovo nikakav svjetski nivo rukometa. Ono sto igraju Francuzi, Danci, Hrvati, to je atomski rukomet.
-
laku noć
#433 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Apsolutno,pa pogledaj kvote u kladionicama prije meča.Samo mi nemoj reći da si očekivao(realno)ovaj rezultat?sencho wrote:Senzacija!!laku noć wrote:Kao i uvijek pretjerano veliki optimizam,pa BiH je po meni u baražu izvukla jednu od najjačih reprnzetacija,sve sem ubjedljivog poraza a to je nekih 7-8 golova razlike bila bi prava senzacija.Ljudi pa Mađari su među 5-6 evropskih reprenzetacija .Daj bože da se varam ali saznaćemo uskoro
-
aidaa_princess90
#434 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Bravo momci, bas gledala utakmicu na BHRTV i fenomenalno su igrali,makar su nam oni osvijetlili obraz,jer smo korAK do prvenstva.A Enid tahirovic je super braniooooooo
Svaka cast BHF koji su uvijek uz ove momke,kao i sve reprezentacij....a i navijacima Madjarske na onom transparentu"Dobro dosli gosti iz BiH"

Svaka cast BHF koji su uvijek uz ove momke,kao i sve reprezentacij....a i navijacima Madjarske na onom transparentu"Dobro dosli gosti iz BiH"

- awekenings
#435 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
al sto se uvijek moramo potuci na tribinama medjusobno ....

-
aidaa_princess90
#436 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ko se potukao??????????awekenings wrote:al sto se uvijek moramo potuci na tribinama medjusobno ....![]()
- awekenings
#437 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
pa nashi fanaticosi ...aidaa_princess90 wrote:Ko se potukao??????????awekenings wrote:al sto se uvijek moramo potuci na tribinama medjusobno ....![]()
- DicaTM
#438 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Eh ovako, sad su se smirile strasti pa da nešto napišem.
Prije svega želim reći da ja ovakve utakmice nazivam sportom. Tako je lijepa atmosfera vladala na terenu da je to nevjerovatno, ni najmanjeg incidenta, igrači uvijek sa osmijehom na licu, grle se međusobno, pružaju jedni drugim ruke itd. To će potvrditi i činjenica da su bila samo tri-četiri isključenja. Istina, bio je i crveni karton ali po meni se ono nije trebalo svirati jer nije bilo toliko grubo ali šta je tu je. Suđenje dosta korektno, par zamjerki sa moje strane zbog puštanja grublje igre Mađarima ali ko se imalo poznaje u rukomet zna kako igraju Mađari i da im je to glavna odlika. Igrali smo jako dobru odbranu, Prce je gorostas a uz to i prodoran i po meni je danas on najviše zaslužan za odličan rezultat. Terzić je priča za sebe, u odbrani fenomenalan, vođa i lider - nema mu se šta zamjeriti! I ostatak ekipe odigrao je odlično ali ovo su recimo dva igrača koje bih izdvojio. Navijače mogu pohvaliti ali imam i par zamjerki. Prvo, sviđa mi se transparent dobrodošlice kod Mađara i naša parola koja se obistinila - bili smo hrabri i imali sreće u presudnim momentima. Nije mi se svidjelo pjevanje za vrijeme himne domaćina i tuča na kraju.
Utakmica je zaista bila vrhunska i za pamćenje. Ostaje nam još samo da ih dignemo u Skenderiji i počinje HAOS
Prije svega želim reći da ja ovakve utakmice nazivam sportom. Tako je lijepa atmosfera vladala na terenu da je to nevjerovatno, ni najmanjeg incidenta, igrači uvijek sa osmijehom na licu, grle se međusobno, pružaju jedni drugim ruke itd. To će potvrditi i činjenica da su bila samo tri-četiri isključenja. Istina, bio je i crveni karton ali po meni se ono nije trebalo svirati jer nije bilo toliko grubo ali šta je tu je. Suđenje dosta korektno, par zamjerki sa moje strane zbog puštanja grublje igre Mađarima ali ko se imalo poznaje u rukomet zna kako igraju Mađari i da im je to glavna odlika. Igrali smo jako dobru odbranu, Prce je gorostas a uz to i prodoran i po meni je danas on najviše zaslužan za odličan rezultat. Terzić je priča za sebe, u odbrani fenomenalan, vođa i lider - nema mu se šta zamjeriti! I ostatak ekipe odigrao je odlično ali ovo su recimo dva igrača koje bih izdvojio. Navijače mogu pohvaliti ali imam i par zamjerki. Prvo, sviđa mi se transparent dobrodošlice kod Mađara i naša parola koja se obistinila - bili smo hrabri i imali sreće u presudnim momentima. Nije mi se svidjelo pjevanje za vrijeme himne domaćina i tuča na kraju.
Utakmica je zaista bila vrhunska i za pamćenje. Ostaje nam još samo da ih dignemo u Skenderiji i počinje HAOS
-
saim_adka
#439 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:08, edited 1 time in total.
-
Sociolog
#440 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Utakmica... paklen ritam uglavnom.. Madjari igrali klasicno rusku skolu, koja je poprilicno prevazidjena.. Dobro smo ih nasamarili igranjem brzog centra. Previse su nas potcjenili, a mi njih isuvise respektovali.. Ruske sudije su siljili domacinima ocigledno, dopustali su grublju igru ( rusku.. skola ponavljam). Mozemo se ponadati sve u svemu.. prolasku na Svjetsko. Svaka cast Prcetu na par fenomenalih golova sa 11-12 metara, nek bude kao sto on kaze:'' Ako budemo igrali u Metkovicima, osjecacemo se kao kod kuce'', pa nadamo se..
Igra srcem i zalaganjem, kao ostali igraci.. Hvala BH. Fanatikosima..Samo jedna zamjerka po meni je tuca medjusobna nasih navijaca
SRETNOO MOMCI, MOZETE TO VI!!!!!!!
SRETNOO MOMCI, MOZETE TO VI!!!!!!!
- cyprus
#442 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Rezultat je izvrstan. Dobro smo igrali, ali ipak mislim da je Mađarska više loše igrala nego što smo mi dobro. Recimo, Puljezović nije nikako imao svoj dan, a i Mađari su fulili bar 6-7 situacija koje su trebale biti sigurni golovi. Da je bilo drugačije, mislim da bi rezultat bio dosta nepovoljniji za nas. No, ipak, ovo nipošto ne umanjuje dobru igru naših igrača, posebno u odbrani, a ponajviše su me pozitivno iznenadili na psihičkom planu, jer par puta kad su Mađari otišli na 2 ili 3 gola razlike ja sam očekivo našu crnu seriju i odlazak Mađara na veću razliku, jer je tako inače slučaj kada mi igramo sa jačim ekipama. Ipak, to se nasreću nije desilo. Sudije jesu išle više na stranu Rusije, ali ne toliko koliko je Spaho srao. U uzvratu imamo šanse, dosad nikad nismo bili bliži plasmanu na SP, ali da budemo realni, i dalje Mađarska ima veće šanse nego mi. Ipak, sretno nam 
-
slavemaster
#443 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
odlicna utakmica
sjajna atmosfera
podnosljivo sudjenje
povoljan rezultat
i da budem malo 'nezahvalan' : da je bogdo vukasin pogododio ona dva pokusaja s desnog krila na kraju bilo bi super
no sta se moze
nego,napunit skenderiju,a momci ce sigurno dat sve od sebe...ipak ce oni na svjeCko
sjajna atmosfera
podnosljivo sudjenje
povoljan rezultat
i da budem malo 'nezahvalan' : da je bogdo vukasin pogododio ona dva pokusaja s desnog krila na kraju bilo bi super
no sta se moze
nego,napunit skenderiju,a momci ce sigurno dat sve od sebe...ipak ce oni na svjeCko
- JThomas
#444 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
momcima svaka čast 
- DicaTM
#445 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ako se plasiramo i ako budemo igrali u Metkoviću to bi bilo isto kao da igramo na domaćem terenu
-
Ventola
#446 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Doslo je do tuce izmedju BHF-a i BHLegije, alkohol i tekma za srcanog je ucinilo svoje. Sto je najbitnije, sve je bilo gotovo u roku par minuta...
- dalmatinka
#447 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Sretno, ali u Metkoviću sigurno nećete igrati. Zagreb, Zadar, Split, Osijek, Varaždin i PorečDicaTM wrote:Ako se plasiramo i ako budemo igrali u Metkoviću to bi bilo isto kao da igramo na domaćem terenu
- JohnnyS
#448 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
DicaTM wrote:Ako se plasiramo i ako budemo igrali u Metkoviću to bi bilo isto kao da igramo na domaćem terenu
Koliko ja znam, ako BiH uđe (a ja se nadam da hoće) na SP onda je za nju predvidjeno da igra u Zadru jer je to valjda najbliže (?) navijačima iz BiH. Inače, dvorana, nazvana "pod pekom"
http://www.youtube.com/watch?v=m62yrhEl ... re=related
-
nikad_izvini
#449 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
NajbližeJohnnyS wrote:DicaTM wrote:Ako se plasiramo i ako budemo igrali u Metkoviću to bi bilo isto kao da igramo na domaćem terenu
Koliko ja znam, ako BiH uđe (a ja se nadam da hoće) na SP onda je za nju predvidjeno da igra u Zadru jer je to valjda najbliže (?) navijačima iz BiH. Inače, dvorana, nazvana "pod pekom"je fenomenalna, ne znam jeste li je igdje vidjeli (kad vam već skidaju HTV2)
Tekma dobra.Spahu govedo ustrijeliti u čelo.Sudije, jbg, domaćinski, al je moglo i gore.U Skrenderiji bi ih mogli proći.Islanđani će suditi, tako mi se čini. Valjda su oni korektni
-
svako_dobro_bih
#450 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
pa ako cemo gledati koji navijaci idu u goste, najblize je zagreb, odozgo svi dodjuJohnnyS wrote:DicaTM wrote:Ako se plasiramo i ako budemo igrali u Metkoviću to bi bilo isto kao da igramo na domaćem terenu
Koliko ja znam, ako BiH uđe (a ja se nadam da hoće) na SP onda je za nju predvidjeno da igra u Zadru jer je to valjda najbliže (?) navijačima iz BiH. Inače, dvorana, nazvana "pod pekom"je fenomenalna, ne znam jeste li je igdje vidjeli (kad vam već skidaju HTV2)
ima da gori za 7 dana, ako prodjemo ja cu da....