Zašto bih bio ljubazan, ko misliš tačno da si? Nema u toj tvojoj FAŠISTIČKOJ radoznalosti ništa čisto.idic wrote:Budi ljubazan pa reci odakle vode porjeklo tvoji roditelji ( skoro pa 90% sam sigurna u odgovor) pitam iz čiste radoznalosti.Jimmy_The_Saint wrote:Mora da se radilo o obračunu ljaksafona iz Foče i Sandžaklija, sa bagrom iz Srbije i Srbinja, koji su čisto zbog olimpijskog duha odabrali planine oko Sarajeva, i pobili se oko toga ko će šljegnut' dole.
Zatim mi objasni činjenicu da se u nekim dijelovima BiH u zadnjih 100 godina tri ili četri puta dešavao identičan pokolj i genocid, a u nekim se nije desio nikada.
Takođe činjenicu da se u posljednja dva rata dio Bošnjaka Muslimana tradicionalno priključuje na srpsku ili hrvatsku stranu, a protiv svog naroda. Zašto
Moji roditelji, kao i svi ostali, vode porijeklo iz PM. Ako baš vučeš za to, i mrsko ti je roviti po starim postovima, da, ja sam IB i bestidno to ističem gdje god i kad god nađen za shodno. Ovdje sam dovoljno kratko da ostanem autsajder, dovoljno dugo da znam o čemu se radi.
Dalje: zašto bih ja to objašnjavao tebi genocid? Jesam li ja Smajo Čekić ili Daniel Jonah Goldhagen? U KOJIM SE TO DIJELOVIMA NIJE DESIO "NIKADA"? Pitaš li možda za Sarajevo 1941? E pa šta, ako ti kažem, da je SA 1941 bilo, između ostalog, relativno bezbjedno od četnika, i zato što su četnici cvikali od neviđene koncentracije ustaša obje vjere? Ma neee, Valter brani Sarajevo
"Činjenica"? Ma jah, proglasi nebulozu činjenicom i preduprijedi raspravu. Ko se to, gdje, i kada priključio "Srbima protiv svog naroda", osim par zaluđenih ikebana kod Mihailoviča i zlosretne brigade VRS Meša Selimović gore na sjeveru? Ko? A što se tiče ustašenja u IB i IH u anamonom ratu, to je uglavnom počelo kao oportunizam, a završilo kao brutalni revolt. Zašto ne u partizane? Zato što im se nije moglo vjerovati U TOM KRAJU: olako su primali četnike.
Uostalom, šta hoćeš reći?