Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
kada čovjek pročita zadnje 2 stranice ovog topika pomislio bi da je na forumu Gazetta dela Sport (kako li se već piše, sigurno će me neko od talijana ovdje dobronamjerno ispraviti
) ili nekoj drugoj italijanskoj stranici 
- saviola
rIder wrote:juve-inter 1-1 na kraju, prvo cruz i onda camoranesi u drugom poluvremenu, inter se ispromasivao, juve zasluzio bod zbog borbenosti.
inter 25
fiorentina 23
roma 22
juventus 21
zlatan na kraju opali po usima onog sto ga je krpio cijelu utakmicu
- Neelix
uh frka u italiji
idiotski navijaci lacija iz cista mira napali grupu navijaca juventusa, i u pokusaju policije da ih spasi, ubijen navijac lacija
iz tog razloga odgodjeni mecevi inter-lazio i roma-cagliari
a navijaci atalante probili pleksiglas koji ih dijeli od terena u 7. minuti utakmice sa milanom...ova utakmica je otkazana, i bice najvjerovatnije registrovana kao 0-3 za milan.
a navijaci atalante probili pleksiglas koji ih dijeli od terena u 7. minuti utakmice sa milanom...ova utakmica je otkazana, i bice najvjerovatnije registrovana kao 0-3 za milan.
- abondanzieri
Bice upisani kao autogolovi debilskih navijaca Atalante.veca_sa wrote:kome ce bit pripisani goloviNeelix wrote:uh frka u italijiidiotski navijaci lacija iz cista mira napali grupu navijaca juventusa, i u pokusaju policije da ih spasi, ubijen navijac lacija
![]()
a navijaci atalante probili pleksiglas koji ih dijeli od terena u 7. minuti utakmice sa milanom...ova utakmica je otkazana, i bice najvjerovatnije registrovana kao 0-3 za milan.![]()
Doni je na sve nacine pokusavao da ih smiri,bacio im je i kost,ali dzaba sve
- Fiore
#434 we
Neelix wrote:uh frka u italijiidiotski navijaci lacija iz cista mira napali grupu navijaca juventusa, i u pokusaju policije da ih spasi, ubijen navijac lacija
![]()
Prvo informisi se bolje pa onda napisi nesto u vezi ovoga.. Laziala na putu za Milano je krenulo oko 400,dolaze u Arezzo gdje se jednostavno putevi ukrstaju,tako se poklopilo.. u neredu je ucestvovalo oko 250 Laziala,tako da je ostatak ostao po strani,i bas tada u pozadini se to desilo..Nastradali Gabriele Sandri je bas to jutro poslao SMS poruku igracu Lazia ,De Silvestri-u u kojo je napisao : Radio sam do 6 sati ujutro ali krecem za Milano,kako bi gledao utakmicu..sa velikom tugom novinarima objasnjava De Silvestri..Vandredna presskonferencija je szvana za veceras u 18 sati..Taj momak kojeg indirektno poznajem je radio kao DJ na vise mjesta u gradu Rimu a medju ostalim na radiu koji okuplja dosta laziala., ciji je direktor moj prijatelj Paulo Peruzo koji je i sef odjela za odnose sa javnoscu kluba Lazio., samo ubistvo navijaca Lazia osudjeno je od strane svih medija a sve vodece TV kuce su objavile sinoc ovu tragicnu vijest..Sam premijer Prodi,kao i ministar odbrane Guliano Amato najavio je detaljnu istragu prema samoj policiji,kako se moglo desiti da policajac upotrijebi vatreno oruzje ( mnogi mediji su naveli da je policajac slucajno opalio).,postoji jos nekih spekulacija da je mladic namjerno ubijen..
I molim vas suzdrzite se od glupih komentara danas je dan zalosti u Rimu i sire.. Lijepa gesta navijaca Zeljeznicara..
http://www.tm87.forumakers.com
- elixiaboy
- Neelix
cekaj bolan, jest susreli se slucajno navijaci, ali KO IH JE TJERAO DA NAPADAJU navijace??? to sto retardirane osobe osjecaju potrebu za fizickim sukobom cim vide nekog ko nosi boje drugog kluba nije problem policije, sve bih ja to pobio! i ovo nema veze sa tim sto ne simpatisem lazio, to ukljucuje navijace SVIH klubova koji se tako ponasaju. nosi gamad u pm, bolje nije ni zasluzio.
- abondanzieri
Necu reci da mi je drago sto je momak poginuo,ali mi je brate glupo da jedan Bosanac i Hercegovac nesto pretjerano zali za nekim talijanskim navijacem,pogotovo ako je u pitanju clan navijacke grupe koja je sa ponosom isticala transparent "IL TIGRE ARKAN" i na taj nacin pokazala koliko suosjeca sa desetinama hiljada neduznih zrtava za ciju smrt je dobrim dijelom zasluzan njihov idol sa transparenta.
-
Ventola
- Neelix
tekst je put netacnih informacija. nije "policija pocela pucati" nego je policajac jedan metak opucao u zrak, pa je potrcao za autom u kojem je bio upucani debil koji je bjezao od policajca. policajac je napravio gresku sto nije vratio pistolj u futrolu, i opucao je trceci, sa udaljenosti od vise od 200 metara, tako da nije bilo sanse da je gadjao.Ventola wrote:http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... 9&Itemid=2
neredi na utakmici catania-palerno su se desili ove a ne prosle godine.
Filippo Raciti nije poginuo zato sto su ga pregazila policijska kola
poserem ti se na clanak.
-
Ventola
E ovako...Neelix wrote:tekst je put netacnih informacija. nije "policija pocela pucati" nego je policajac jedan metak opucao u zrak, pa je potrcao za autom u kojem je bio upucani debil koji je bjezao od policajca. policajac je napravio gresku sto nije vratio pistolj u futrolu, i opucao je trceci, sa udaljenosti od vise od 200 metara, tako da nije bilo sanse da je gadjao.Ventola wrote:http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... 9&Itemid=2
neredi na utakmici catania-palerno su se desili ove a ne prosle godine.
Filippo Raciti nije poginuo zato sto su ga pregazila policijska kola![]()
koji debil li je ovo pisao. sedamnaestogodisnjak koji ga je ubio je uhapsen, i u toku je sudjenje.
poserem ti se na clanak.
"Sukob je bio vecih razmjera a policija je, u strahu da ne izgubi totalnu kontrolu nad situacijom, pocela da puca iz vatrenog oruzja u cilju da zastrasi sukobljene strane."
Policija JE POCELA PUCATI. Sto, kako i zasto mozemo samo nagadjati. Poznavajuci mentalitet drotova (cuvanja ledja jedan drugom) uskoro ce se uspostaviti da je lika upucao neko iz Al'qaide...
Nije vratio pistolj u futrolu? Trcao za autom? Sta mai, Bruce Willis...
Tacno, bilo je to u februaru ove godine..
Drot Filippo Razziti je tesko povrijedjen od strane Ultrasa ali je jos uvijek bio u zivotu dok ga njegove cijenjene kolege nisu "satrale" autom. Zato se toliko odugovlaci sa ovim sudjenjem jer se jos uvijek ne zna sa 100%-otnom sigurnoscu da li ce se momku uhapsenom za ovaj slucaj suditi zbog nanosenja teskih tjelesnih povreda ili za ubistvo.
Pozdrav od debila..
-
Ventola
Buraz, you got issues...Neelix wrote:cekaj bolan, jest susreli se slucajno navijaci, ali KO IH JE TJERAO DA NAPADAJU navijace??? to sto retardirane osobe osjecaju potrebu za fizickim sukobom cim vide nekog ko nosi boje drugog kluba nije problem policije, sve bih ja to pobio! i ovo nema veze sa tim sto ne simpatisem lazio, to ukljucuje navijace SVIH klubova koji se tako ponasaju. nosi gamad u pm, bolje nije ni zasluzio.
- Neelix
http://www.channel4.com/sport/football_ ... ov12g.html
nadji mi sad, ne rekla-kazala nego neki objavljeni clanak, ne na nekom fan sajtu nego zvanicnom mediju, u kojem se kaze da ej policija pucala. a to za Racitija ti je presmijesno, i za to hocu dokaz. siris lazi bezveze.Shooting officer speaks
Monday 12 November, 2007
The policeman who shot Lazio fan Gabriele Sandri has explained the circumstances leading to the tragic accident.
The police patrol arrived at a motorway service station near Arezzo in Tuscany after reports of a violent altercation between Lazio and Juventus fans.
It is believed that an officer known only as Luigi S at this stage fired a shot in the air to try and calm the dispute, but as he ran his gun fired again and hit Sandri in the back seat of his car.
“I didn’t aim at anyone,” the distraught policeman told Il Corriere della Sera. “I was at least 200 metres away, how could I have?
“I fired the first shot in the air and the second went off accidentally when I was running.”
The Battifole-based 31-year-old broke a rule when he didn’t return his gun to its holster after firing his first shot.
“We are used to running after robbers and drug traffickers when we keep the gun in our hands,” he explained.
“Now I know what has happened I am falling to pieces. I have destroyed two families – the young lad’s and my own.”
Luigi S’s colleagues have revealed that he was running alongside the guardrail to try and identify the car as it was leaving the service station.
Violence between rival sets of Ultras is a sad fact of life in the peninsula and 15 days prior to yesterday’s tragedy Salernitana fans destroyed a rest area in nearby Montepulciano.
-
KENJAC
Boga mi Ventola je u pravu. Racitia je jos zivog pregazila kola policije. Istina je da klinac sto je bio optuzen za ubistvo nije vise po toj optuznici u muriji.
Drugo, susreli su se ultrasi Lazia i Juveta jer su jednostavno stali usput da popiju kafu. Nikakav dogovor i nista vise. Normalo (normalno) je da dodje do naguravanja kad su takve situacije i bez murije bi se na tom zavrsilo. Drot je sa daljine od 160 metara "uzeo pistolj u obadvije ruke za trenutak nanisanio i opucao u visini covjeka" Covjeka koji je spavao jer je radio to jutro do 6. "nikakvog razloga nije imao za takvu reakciju"
P.S. Neko ko poznaje malo Italiju sjeca se sigurno "SKOLE DIAZ" u Genovi i surovosti i pokusaja da se djeci podmetne da su imala Molotovljev koktel, ne jedan nego dva. Sve je to lijepo dokumentovano i sve se zavrsilo na POJEO VUK MAGARCA.
Vjerovatno ce tako bit i sada.
Drugo, susreli su se ultrasi Lazia i Juveta jer su jednostavno stali usput da popiju kafu. Nikakav dogovor i nista vise. Normalo (normalno) je da dodje do naguravanja kad su takve situacije i bez murije bi se na tom zavrsilo. Drot je sa daljine od 160 metara "uzeo pistolj u obadvije ruke za trenutak nanisanio i opucao u visini covjeka" Covjeka koji je spavao jer je radio to jutro do 6. "nikakvog razloga nije imao za takvu reakciju"
P.S. Neko ko poznaje malo Italiju sjeca se sigurno "SKOLE DIAZ" u Genovi i surovosti i pokusaja da se djeci podmetne da su imala Molotovljev koktel, ne jedan nego dva. Sve je to lijepo dokumentovano i sve se zavrsilo na POJEO VUK MAGARCA.
Vjerovatno ce tako bit i sada.
-
Ventola
Neelix> Prijatelju, imas jako drzak i bezobrazan nastup, ne treba ti to. Odrasli smo ljudi, mozemo valjda diskutovati bez da nazivamo jedni druge lazovima i debilima..
Sto se Ricitija tice, decku koji ga je, kako ti kazes, ubio, se sudi za nanosenje teskih tjelesnih povreda a ne za ubistvo iz razloga koji sam ranije naveo ("satr'o" ga Giuseppe FIAT-om)..
Ovaj "tvoj" drot sto je upucao, kako ti kazes, "debila" je osumnjicen za ubistvo. Najiskrenije se nadam da ce ovo sudjenje biti pravo osvjezenje za razliku od dosadasnjih slicnih sudjenja gdje su kolege drotovi jedni drugima cuvali ledja do granice paradoksalnosti..
U Kopenhagenu je prije par godina danska murija "skrsila" 70 navijaca Malmö FF-a bez razloga. Momci su ih tuzili i iako su imali sve dokumentovano optuznica nije prosla. Zasto? Kerovi su poskidali brojeve sa sljemova koji inace moraju biti vidljivi jer im sluze kao identifikacija. Jedino je njihov poslodava (MUP DK valjda) dobio neku malu kaznu zbog krsenja tog pravila.
Sto se Ricitija tice, decku koji ga je, kako ti kazes, ubio, se sudi za nanosenje teskih tjelesnih povreda a ne za ubistvo iz razloga koji sam ranije naveo ("satr'o" ga Giuseppe FIAT-om)..
Ovaj "tvoj" drot sto je upucao, kako ti kazes, "debila" je osumnjicen za ubistvo. Najiskrenije se nadam da ce ovo sudjenje biti pravo osvjezenje za razliku od dosadasnjih slicnih sudjenja gdje su kolege drotovi jedni drugima cuvali ledja do granice paradoksalnosti..
U Kopenhagenu je prije par godina danska murija "skrsila" 70 navijaca Malmö FF-a bez razloga. Momci su ih tuzili i iako su imali sve dokumentovano optuznica nije prosla. Zasto? Kerovi su poskidali brojeve sa sljemova koji inace moraju biti vidljivi jer im sluze kao identifikacija. Jedino je njihov poslodava (MUP DK valjda) dobio neku malu kaznu zbog krsenja tog pravila.
- Neelix
ja samo trazim da mi navedete zvanicni izvor tih informacija. mogu i ja rec da sam guzio nives celzijus i uvrijedit se kad mi kazes da lazem...
sve dok ne dokazes, ja odbijam povjerovati u takve nebuloze.
usput...parovi sljedeceg kola, za vikend
Cagliari-Milan Sun
Empoli-Torino Sun
Genoa-Roma Sat
Inter-Atalanta Sat
Juventus-Palermo Sun
Lazio-Parma Sun
Livorno-Sampdoria Sun
Napoli-Catania Sun
Reggina-Fiorentina Sun
Udinese-Siena Sun
usput...parovi sljedeceg kola, za vikend