tu znaci lezi glavni problem.. posto su Amerikanci gradjani ujedinjenih americkih drzava, da bi dobili jedinstveno ime, umjesto BiH mozemo imati ime drzave: ujedinjene govnarske drzave, pa bismo svi bili govnari..SeadBiH wrote:Kako cu ja biti Bosanac ako sam iz Hercegovine? Jel ima onda i neki nacionalni Hercegovacki identitet? Ili sam ja Bosanac ali iz Hercegovine, a kako onda mogu biti Bosanac kad sam porjeklom iz Hercegovine a ne iz Bosne..danas wrote:joj, svasta ti nesto napisa, ali evo da se slozim sa gornjim 100%... jer valjda ovo ima neke veze sa temom...Nosferatu wrote: BAHadzicu svidjalo se to tebi ili ne - ima nas koji hocemo da smo Bosanci i necemo da smo Bosnjaci. Necu da sam Bosnjak - jer prvi i najveci Bosnjaci su izdjanici Bosne i Hercegovine - i necu - da meni jedna stranka politicka na svom kongresu - stvara naciju - kojoj ja pripadam - po djelidbii tora - ono - niko te nista i ne pita - samo ti laso bace oko vrata - i ti bleejis i bleejis - a oni te vuku - i kontaju - ko te jebe, sad si nas, mi se pitamo za tebe a ti moras od svih da nas branis, jer smo mi = ti. Meni moji identitet - se ne moze naturiti. Bicu ono sto ja hocu da budem! Taman da je najveci apsurd.
helem, puna nam bosna, a nigdje nijednog bosanca... nemre se bit bosanac rekli nam... pa, posto nam srbi, hrvati, i bosnjaci ne daju da budemo bosanci (ko da njima hljeba jede sta sam ja i kako se ja osjecam, jer meni fakat ne smeta da oni budu sta god hoce da budu)... ostaje nam jedino da budemo turci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@DUREX:
ako je biti turcin "casnije" nego biti bosanac, nek vam daju vala pa svi turci budite... samo dok skontate da vas oni nece.. ali ce tad biti kasno... a nadam se da ce tada oni koji se osjecaju kao Bosanci dobiti svoju drzavu, makar se ona zvala i tunguzija, u kojoj cemo da zivimo sretni, operisani od guznih tumora koji nam ne daju da budemo ono sto jesmo, nego nam namecu nesto drugo, stiglo sa vrha i vjestacko, kao bolje (sto bi narod rekao: prodaju nam muda za bubrege)
izvinjavam se na kolicini prostote u postu, ali brate, sa ovim turcima ne mozes nikako, valjda se ne razumijemo.. mozda nam nije isti jezik...