opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Bitte_Halt_ja_ja

#426 Re: opadanje kose

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

ELA_BIH wrote:Pozdrav svima ,

Evo ja cu ukratko imam 21 godinu zapravo sad ce mi 22 godina i vec sam poceo celavit , i dosta se primjeti i sa obzirom na godine to je dosta rano. Pokusavao sve Pilfud ovo ono , razmisljao o transplataciji kose , puno sam citao o svemu ovome. Na kraju se odlucim da odem na kontrolu u apoteku onu gradsku kod Katedrale i tu ima besplatan pregled i ona mi preporuci da kupim te neke proizvode i kako sam cuo vec od jedne osobe da dosta pomazu odlucim se da koristim to. Prvi mjesec sam platio 80 KM kapi i sampon i vidim nista ne funkcionise nista se bitno nije promjenilo i bio sam vec odlucio odustati i kad sam trebao na kontrolu nakon mjesec , slucajno se potrefim kod katedrale i rekoh ajd ko mu *ebe mater da odem vidjeti. Na kontorli ona pokazuje vlas i sve se vide male dlacice kako pocinje rasti ponovo ostao sam zaprepasten i pozitivno iznenadjen. Sad mi ukljuci jos i tablete za rast kose pa vidjet cemo iskreno sad neznam hocel al ovo sto sam vidio zaista me impresioniralo i odlucio sam da nastavim tretman pa da vidim hocel mi porasti kosa. Medjutim to nemora nista da znaci ja cu vidjet jos kako ce mi se pokazati u narednih mjesec ili dva pa cu vas informisati da li je sta pomoglo .. Uglavnom otidjite na tu kontrolu , kontrola je besplatna a to hoces li kupiti sta ti preporuci to ostaje na tebi...

mozda da kezes ljudima sta tacno koristis, imena proizvoda, dje kupiti, itd. Da ljudi znaju i sami probaju
damke

#427 Re: opadanje kose

Post by damke »

Vidim da je neko spominjao capello.biz prije pa sam otisao na sajt da provjerim o cemu se radi..vidim da imaju i ovaj toppik preparat za prikrivanje rijetke kose.Sad znam da to nije rjesenje kod problema opadanja ali me cisto zanima dali je neko ovo probao i kako djeluje kao kozmeticki preparat.
Shonfon

#428 Re: opadanje kose

Post by Shonfon »

Jel ko koristio ampule selective professional (zuto sive boje) i kakva iskustva ima s njima, mislim na muski dio populacije?! :sax:
Lounge Act

#429 Re: opadanje kose

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:43, edited 1 time in total.
ortodont

#430 Re: opadanje kose

Post by ortodont »

enisa wrote:
ne znam je li jednak sampon u pitanju, a samo drugi proizvodjac, ali evo ja sam koristila oronazol sampon i da ispocetka ide 2x sedmicno, a poslije jednommjesecno, pise na njemu uputstvo. kostao je oko 20 KM. meni je pomogao i mjesecima sam bila rahat dok nisam pocela mijenjat sampone, ali i kada se vratila samo jednim pranjem kose ode, nemam vise tako strasnih problema
Koliko sam razumio,oronazol je nešto agresivniji,a i duplo više košta.

Inače,ako neko ima iskustva volio bih da podijeli,naime,dijagnosticirana mi je seboreja,dakle perutanje kose popraćeno flekom na prsima.
Koristim kreme za fleku,a rekonazol za kosu,čini mi se da je već malo bolje,ali čitajući sam došao do saznanja da se seboreja ne može izliječiti,tj može se povući,a i ne mora.
Vaša iskustva bi bila poželjna,hvala!
Lounge Act

#431 Re: opadanje kose

Post by Lounge Act »

.
Am1

#432 Re: opadanje kose

Post by Am1 »

Nije to nikakva tragedija niti smak svijeta, ako se pocene celaviti cak i u ranoj mladosti.

Ja polahko ali sigurno celavim vec od 17. godine zivota, danas imam 24 i vidi se da celavim iako mi kosa nije tanka niti puno opada. Vjerovatno cu se oko 30. godine brijati i ici skroz na nulu.

Sve je to do genetike, tako da je najbolje da se to prihvati, i pretvori u prednost.

Ako bas covjek puno celavi i jos kosa je tanka pa se dobro vidi, onda neka ide na nulu skroz. :-D

Jedino ako ocigledno nekom muskarcu to smeta i pokusava da krije to, e onda ce svi to vidjeti i misliti da si kompleksac.
Lounge Act

#433 Re: opadanje kose

Post by Lounge Act »

.
ortodont

#434 Re: opadanje kose

Post by ortodont »

Enisa,hvala! :)
Čitao sam mnogo o ovome i otprilike je to to što si napisala.
Ja u protekla dva dana samo ljute paprike jedem,znam da ne smijem,ali volim ljuto i začinjeno,masno svakako ne jedem,ali ni meso koje si napisala izuzev tune i piletine.
Jedino mi preostaje sport,voće i tako to. :lol: :D
Ako može još pitanje,može li seboreja uticati na opadanje kose pošto nisam našao da je to nekako povezano?
Lounge Act

#435 Re: opadanje kose

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:42, edited 1 time in total.
mister_1

#436 Re: opadanje kose

Post by mister_1 »

konjski sampon kazu da je najbolji, e sad neko ce na prvu reci sala, ali tako se zove!!! Ja nisam probao ali jedna iz USA je rekla da je tamo to najbolji sampon, eto cisto da se zna, googlajte i citajte o tome.
ortodont

#437 Re: opadanje kose

Post by ortodont »

mister_1 wrote:konjski sampon kazu da je najbolji, e sad neko ce na prvu reci sala, ali tako se zove!!! Ja nisam probao ali jedna iz USA je rekla da je tamo to najbolji sampon, eto cisto da se zna, googlajte i citajte o tome.
Nisam znao za ovo,vjerujem ni drugi,ima li se to negdje kupiti u Sa i koliko otprilike košta?
silver testelone

#438 Re: opadanje kose

Post by silver testelone »

Am1 wrote:Nije to nikakva tragedija niti smak svijeta, ako se pocene celaviti cak i u ranoj mladosti.

Ja polahko ali sigurno celavim vec od 17. godine zivota, danas imam 24 i vidi se da celavim iako mi kosa nije tanka niti puno opada. Vjerovatno cu se oko 30. godine brijati i ici skroz na nulu.

Sve je to do genetike, tako da je najbolje da se to prihvati, i pretvori u prednost.

Ako bas covjek puno celavi i jos kosa je tanka pa se dobro vidi, onda neka ide na nulu skroz. :-D

Jedino ako ocigledno nekom muskarcu to smeta i pokusava da krije to, e onda ce svi to vidjeti i misliti da si kompleksac.
:thumbup:

upravo tako, ja sam svakim danom sve ćelaviji i ne smeta mi nimalo, počeo ćelavit prije 2-3 godine, sad imam 23... mislim da u mom slučaju nema lijeka za to, genetika je u pitanju :D uglavnom i ne razmišljam o tome, nisam ni prvi ni zadnji ni jedini :D
mister_1

#439 Re: opadanje kose

Post by mister_1 »

ortodont wrote:
mister_1 wrote:konjski sampon kazu da je najbolji, e sad neko ce na prvu reci sala, ali tako se zove!!! Ja nisam probao ali jedna iz USA je rekla da je tamo to najbolji sampon, eto cisto da se zna, googlajte i citajte o tome.
Nisam znao za ovo,vjerujem ni drugi,ima li se to negdje kupiti u Sa i koliko otprilike košta?
ja mislim da je cijena oko 40 km i to 500 ml . Nisam vidio ovdje u apotekama da ima. U srbijii ima u apotekama
Ajatolah_

#440 Re: opadanje kose

Post by Ajatolah_ »

.
angelika1

#441 Re: opadanje kose

Post by angelika1 »

ja sam izgubila kosu u 24-toj g i to potpuno 10godina nije bilo niti jedne dlačice na glavi isprobala sam sve postoječe preparate na tržištu čak mi je i ljiječnik mi je dijagnosticirao totalnu alopetiu i rekao da sam izgubila kosu zauvijek i da mi nema lijeka ali nisam odustajala pa sam tako nakon nekog vremena naišla na jednu travarku koja mi je smučkala neki losion koji nimalo nije ugodnog mirisa i nakon samo dva mjeseca počele su se pojavljivati sitne jedva primjetne dlačice koje su kasnije postale sve deblje i jače tako da sam uspjela vratiti do sada dvije trečine kose na svoju glavu koje se stalno obnavljaju i rastu iako malo sporije ali su tu to je ukratko moje iskustvo ,ako netko ima kakvo pitanje neka mi se javi .
simbabimba

#442 Re: opadanje kose

Post by simbabimba »

Taj losion koristis stalno ili si prestala kad je pocela da ti raste kosa?
angelika1

#443 Re: opadanje kose

Post by angelika1 »

simbabimba wrote:Taj losion koristis stalno ili si prestala kad je pocela da ti raste kosa?

koristila sam ga dok mi kosa nije narasla oko 30 cm a otada ga koristim po potrebi tj oko jeseni kad primijetim da mi otpadaju starije dlačice, ali iako liječnici kažu da je to normala da se kosa obnavlja ustvari otpada i raste nova mlada ja se ipak borim za svaku vlas da ostane i evo nakon 5 godina ona je još tu, nije sva ali je večina a koje su uspjele otpasti rastu nanovo
lamejac

#444 Re: opadanje kose

Post by lamejac »

Meni je prije 5 godina kosa pocela nenormalno opadati, i to najvise poslije pranja jos dok je mokra, pa je na cetki bilo toliko dlaka da sam se pocela brinuti..Onda kad sam jednom otisla na sisanje, valjda i frizerka vidjela koliko mi opada, pa mi je preporucila sampon, zove se 'DR.TEMPT'. Ima ih vise vrsta, ali ja sam pocela koristiti CRNI(dakle ima i zuti i ne znam koji jos) jer crno je bas protiv opadanja kose. Kad se pocne koristiti, prvih 8 dana se svaki dan mora prati kosa, a onda 2-3 puta u sedmici. Otada kosa ne samo da mi je prestala opadati, vec i brze raste, i dobija bas neki sjaj i cvrstinu sto ostali ovi kupovni samponi samo 'mazu'. Ovaj sampon je prije 5 godina bio oko 18KM, onda 23, a trenutna cijena mu je 28KM i ima ga u svim apotekama. Jedina mana mu je sto se osjeti, dakle ima neki specifican miris, ali nista strasno. Mislim da ga SVicarska proizvodi, pa eto, cisto da podijelim iskustvo :)
simbabimba

#445 Re: opadanje kose

Post by simbabimba »

angelika1 wrote:
simbabimba wrote:Taj losion koristis stalno ili si prestala kad je pocela da ti raste kosa?

koristila sam ga dok mi kosa nije narasla oko 30 cm a otada ga koristim po potrebi tj oko jeseni kad primijetim da mi otpadaju starije dlačice, ali iako liječnici kažu da je to normala da se kosa obnavlja ustvari otpada i raste nova mlada ja se ipak borim za svaku vlas da ostane i evo nakon 5 godina ona je još tu, nije sva ali je večina a koje su uspjele otpasti rastu nanovo

Jel moze na pp gdje si kupila losion?
Aylana

#446 Re: opadanje kose

Post by Aylana »

Meni je poslije poroda pocela strasno opadati kosa, ako je dnevno normalno da ispadne oko 100 vlasi meni je bukvalno sa svakim cesljanjem i pranjem kose ispadalo 5-6 puta vise. A da ne pricam tokom spavanja. Zaista sam se zabrinula posto mi je inace tanka kosa da cu skroz bez nje ostati. Pijem vitamine za dojilje pa ne bih ukljucavala dodatne vitamine za kosu. U apoteci sam kupila Ducray Anaphase, posavjetovala mi je apotekarica. Vidjela sam od Vichy crveni sampon za ispadanje kose, ali cu probati prvo sa ovim. Ima li ko iskustva?
semmy

#447 Re: opadanje kose

Post by semmy »

Aylana wrote:Meni je poslije poroda pocela strasno opadati kosa, ako je dnevno normalno da ispadne oko 100 vlasi meni je bukvalno sa svakim cesljanjem i pranjem kose ispadalo 5-6 puta vise. A da ne pricam tokom spavanja. Zaista sam se zabrinula posto mi je inace tanka kosa da cu skroz bez nje ostati. Pijem vitamine za dojilje pa ne bih ukljucavala dodatne vitamine za kosu. U apoteci sam kupila Ducray Anaphase, posavjetovala mi je apotekarica. Vidjela sam od Vichy crveni sampon za ispadanje kose, ali cu probati prvo sa ovim. Ima li ko iskustva?
imas pp
nova_korisnica

#448 Re: opadanje kose

Post by nova_korisnica »

joj i meni se sad u trudnoci kosa pravo popravila!! mashala! samo me strah kako ce biti poslije poroda :( jer je i ranije opadala....ja sam koristila taj vichy, zajedno sa onim ampulama...jedno je vrijeme djelovalo, a onda prestade...i onda ih vise nisam ni kupovala...sad koristim plantur 21...ali pravo da ti kazem ne mogu da procjenim je li mi kosa bolja od sampona ili od trudnoce :-?
goatly

#449 Re: opadanje kose

Post by goatly »

Probajte http://www.healthbosnia.com/lijeci/OTC/pilfud5.htm, znam da ima i ljudi kod kojih ne pomaže, ali meni je upalilo...
goatly

#450 Re: opadanje kose

Post by goatly »

masmavi wrote: Koliko je ovo? Pretpostavljam da si bas celav bio? Kako ti je pomoglo? Je li obnovilo staru kosu ili je bas "iz nicega" pocela rasti?
mislim da je bočica koja traje 30 dana 28-30 KM. nije baš da niče iz ničega ali je to bosanska verzija najefektivnijeg sredstvo za sprečavanje opadanja i popravak oštećene - http://en.wikipedia.org/wiki/Minoxidil, a meni su dosta bili istanjeni neki dijelovi poput zalizaka. Inače najvjerovatni ćeš prave efekte vidjet tek za neka 3-4 mjeseca (to je neki standard), s tim da je meni istanjenim dlačicama vratilo staru slavu za nekih mjesec dana, ali čim prestaneš sa korištenjem počne opet sa tanjenjem za par mjeseci. 2 puta dnevno se nanosi 1 ml.... s tim da ja zadnjih par godina nanosim jednom u dan-dva tako da mi bočica traje 2-3 mjeseca...

mislim da ima nekih nešto skupljih proizvoda koji se nabavljaju na http://www.tv-shop.tv/artikal/158/hair- ... anja-kose/ i za njih govore da vrate kosu iz ničega ali nisam njih probao pa ti ne mogu preporučiti...
Last edited by goatly on 03/07/2012 15:35, edited 1 time in total.
Post Reply