IZRAEL - Do kada ovako?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je ovakva vojna akcija bila potrebna?

Da
15
18%
Ne
70
82%

Total votes: 85

Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

shin wrote:Ako imas F-16 ili Abrams tenkove niko nista, al ako udaras sa home made puskama, rakatema itd onda si terorista, valjda je to jasno :zzzz:
Ako tuces po civilima kacusama koje se ne mogu navigovati i ako to tuces bez ikakve vojne svrhe osim "razvlacenja pameti"- onda si terorista. Npr. ako saljes i finansiras samo-ubice djecu da se raznose u sto komada medju civilima onda si isto terorista. I ako se zalazes za unistenje jedne drzave svim sredstvima, valjda si isto.

Nije nuklearna fizika.

Usput, je li ovo jedina smislena recenica osim copy/paste sto mozes donijeti u diskusiju?

Zar odista nemas ni trunke u glavi da bi sam mogao diskutovati, osim kopirati jedne te iste stvari po sto puta?
Last edited by Bosnian_spring on 18/07/2006 20:14, edited 1 time in total.
lampard

Post by lampard »

halo ljudi,situacija je prosta,proslost na tom podrucju je takva kakva je,nju sada niko ne moze promjeniti,izrael je u jednom trenutku pokazao "dobru" volju za kakvim takvim kompromisom iseljavajuci izraelske porodice iz pojasa gaze.koji kura* je hezbolah imao da granatira izrael iz libana i da se fura da im moze nastetiti.izrael je JACI U SVAKOM POGLEDU,bez obzira da li su njihovi postupci moralni ili ne.zato je hezbolah idiotska organizacija za koju vrijedi: ko se maca hvata od maca i pogiba.toliko
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Murisno1 wrote:opasan ovaj proljetni dečko ...

:-)

nema govora ...
Oce' to.... :lol:
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

ztluhcs wrote: Ok, moj pogrešan izbor riječi, zabraniti = osuditi, dići galamu zbog toga, napraviti javno spaljivanje, ukinuti vize, proglasiti teroristama itd itd...
Da liči kao što liči i na 50 drugih pozdrava tokom istorije...
Zapetljao si se zesce! De ba' malo spusti loptu, nema tu puno filozofije.

Jos gore zakljucke izvodis...Znaci tebi nacisticki simboli pozdrava nisu za osuditi? Nego recimo njima treba mahati pred ocima zrtava konc-logora nacistickih.

Znaci tebi je npr. ok sasvim kad bi neko uzeo tri prsta i otisao kod jadnih srebrenickih nana i mahao im to pred nosom.

Znaci tebi je ok da neko ode u Ahmice i uz ustaski pozdrav na grobovima mojih i tvojih nevinih bosnjaka pozdravlja. Zaboga, to je samo "pozdrav" i nista drugo.

Nisi normalan ako je to tebi u redu. Znam da se samo glupiras, pa nema veze, a nemas razloga.
ztluhcs wrote: Da liči kao što liči i na 50 drugih pozdrava tokom istorije...
Vec sam ti jednom rekao da nema veze kako se ko pozdravljao prije milion godina, ako danas taj pozdrav ima u odredjenoj sredini znacenje koje to veze sa uvredu drugog, ponizavanje i simbolizuje npr. nacizam itd.

Je si li ti ikad cuo da simboli imaju razna znacenja kroz razno vrijeme?

Evo npr. tri podignuta prsta mozda u Americi i ne bi bilo nesto posebno, ali bi u Sarajevu. I ja ne zelim da to neko mase meni pred nosom i uvijek cu toga osuditi. Pa nek je tri prsta najbanalniji pozdrav u istoriji civilizacije. Jasno???

Ja branim pravo na izrazavanje misljenja, kao i pravo na osudu. A bilo koji od ovih stvari samo ce izazvati gnusanje kod mene i to je moje pravo.

A ti slobodno ruku u zrak i tri prsta i pozdravljaj narod po Sarajevu. Pa mi javi sta ti kazu. Objasni im da je to "normalan" pozdrav i da su njima Amerikanci ispili mozak propagandom.
A za ovo: "Mislim da oni tako dizu ruku u znak prezira prema neprijatelju - Izraelu." reći ću ti samo dokle ide kolektivna paranoja, ugroženost, recikliranje žrtava i pritisak.
To su cinjenice i nista se cak ne skriva. Usput, nacisti su saradjivali sa arapskim vodjama u ratu protiv saveznika. Hamas/Hezbolah to vide kao djelomicnu podrsku toj politici.

Ima toliko lijepih nacina islamskog pozdrava da ovaj im nije bio potreban.
Sve je vrlo jasno.
Njemački visoki vojni činovnik je morao podnijeti ostavku prije par godina samo zato što je rekao (parafraziram - rekao je to mnogo diskretnije) "Ma dajte ljudi, pa prošlo je toliko vremena, zar ne bi trebali ići dalje" kada se digla galama zato što je u nekom poslovnom dealu s nekim izraelskim biznismenima učestvovala neka njemačka vojno industrijska firma koja je prije 50 godina učestvovala u nacističkoj vojnoj industriji...
I kakve sad to ima veze sa dizanjem ruke imitirajuci nacisticki pozdrav?
Da li bi taj biznismen to uradio pred svojim Izraelskim partnerima kako to ti savjetujes da to nije "nista"?
I da, ja mislim da dižu 3 prsta u znak prezira prema partizanima i NOB... "Rezon is about the same..."
Jeste, to je istina. I sta sad to znaci, da ja treba da se divim cetnicima sto to rade i da kazem kako to nije nista.

Izvini taj film neces gledati kod mene.

PRETJERAO SI. Znam da ti namjera nije bila, vec cisto sa senzacionalisticki nesto opalis, ali si po prinicpu "eskalacije" dosao do ne-odrzivih zakljucaka.
Kako god, uživajte ovaj thread je malo prenaporan...
I ti uzivaj. Znam da ne mislis ovako, vec se vise izmotavas.

U sustini nije ni losa diskusija osim par zaludjenika koji ne znaju dvije da sastave, pa misle ako vise slika postave da su pametniji :))))
Last edited by Bosnian_spring on 18/07/2006 20:18, edited 5 times in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Haqqani wrote:
Bosnian_spring wrote:
Haqqani wrote:Razmatrajuci slucaj lika pod nickom " Bosnian ofFspring" :):):) , dosao sam do sljedeceg zakljucka:

1) U pitanju je spijun MOSADA.

2) U pitanju je lik poznat pod nickom " Horns & Drums "

3) Koalicija ove dvije mogucnosti nije iskljucena :)
#1 Jah....ko mi to kaze....spijun Hamasa? :-)

Bosna - strateski centar svijeta a Haqqani covjek koga treba pratiti.
Ovo je gore nego "Balkanski spijun" :D

:-D :-D

#2 Jeko' taj?

#3 Je li to onako lupas, ili to iz dosade? Ili fakat nesto krijes? :lol:
E, macak :)... pusti suplju ! Registrovo si se prije 6 dana, i pises ko lud , haman i ne jedes ... A sve u odbranu Izraela ???

Pa nije niko lud .
E logika ti je stvarno iz kamenog doba. Znaci ako se registrujes i pises po jednoj temi onda si James Bond 007 :)))) :lol:

Eto znas Bosna je tako strateska a tvoje dupe tako vazno da evo sav svijet skace oko tebe i umire od toga! :-)

A znas ovaj forum je tako vazan pa to je za pricu :-)

Imas li ti makar osnovnu zavrsenu i dvije logicke daske u glavi?

Nego, de podastri ti koju pametnu umjesto tipicnih "vehabijskih" kad ostanu bez ikakvog komentara sto se svode na licni napad, spijunske afere itd.

Nek' ti milositivi Allah djelesanuhuu podari pamet.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

shin wrote:Sve manja i manja Palestina
Koja sve vise i vise ratuje.....
shin wrote:Svaka cast Pavle pravi si Vehabija.
Zar nisi cuo da pro-cetnicki pokreti mrze Jevreje isto kao i Vehabije. Ocito nemas bas mnogo znanja o istoriji.

Evo npr. vjesti Helsinskog komiteta za ljudska prava o cetnickom anti-semitzimu u Srbiji koji raste:

http://www.helsinki.org.yu/focus_text.p ... dteks=1400

Vidi ovo sta je bila cetnicka izlozba 1941. godine pod pokroviteljstvom nacista - cisti anti-semitizam i nacizam:

Image

Image

Image

Naravno, ja ne sugerisem da je Pavle cetnik, ja sam govorim o sentimentima u Srbiji. Isto takodje ono sto Pavle pise nije bas povezano sa diskusijom (a koja nije sta istorija kaze jer istorija ima more i pise je svako kako hoce, vec sta se sad desava i kad ce mir) a istu si stvar rekao 100x puta.
Jos jednom da quotam:
Kad bi zid/ ograda bio završen onako kako je previđeno, teritorij danas predviđen za Palestinsku državu pao bi sa 42,3 % iz 1947. preko 22-23% iz 1967 na svega 10-12%. I taj tako smanjeni teritorij bio bi podijeljen na tri dijela: Pojas Gaze te Zapadna obala u dva dijela - jer cijeli bi Jeruzalem pripao Izraelu, dok bi Jerihon bio zasebna enklava.
I da dodam, zato umjesto rata i gradnje zida i dzihada, ti lijepo sjedi za sto i napravi granice u dogovoru. Ovako ako nastavis rat, slabo ce biti dobra i tebi i tvojim susjedima.
Stvarno ne znam kako ih citava arabija ne digne u zrak.
Pa zato sto mnogi muslimani vecinom nisu ekstremni kao ni mi Bosnjaci i sto ne misle da Bin Laden je neki faktor, te ne dive se Hamas/Hezbollahu.

E sad ako se ti divis teroristima, to je tvoj problem.

Eto jos to Palestinci bas ne kontaju, zalosno......Umjesto da fino zive na svom u svom i grade drzavu....on opa' Hamas izabrali i u rat. E krasno!
Last edited by Bosnian_spring on 18/07/2006 20:09, edited 2 times in total.
mostarac

Post by mostarac »

Spring kako ti ne dosadi majke ti? Drugo ti zlocine Izraela pokusavas opravdati time sto navodis zlocine Hesbolaha i Hamasa, a to ne ide jednostavno. To se tako ne radi i ne moze to biti opravdanje za zlocine. Ako vec govoris da se Izrael brani, kako to da se onda brani na isti nacin na koji Hamas i Hesbolah napadaju, a to je zlocinima. Kako onda Hamas i Hesbolah jesu, a Izrael nije teroristicka organizacija. Hamas i Hesbolah su upamti LEGALNE VOJNE FORMACIJE. Sto se tice tvojih tvrdnji da je UN teroristicka organizacija. Naravno da nije, ali je talac americke politike, a ta politika svakako podrzava terorizam Izraela i logicno je da protivnike Izraela naziva teroristima, jer napad je najbolja odbrana. Dakle UN je talac Amerike, kao najmocnije zemlje svijeta, a Amerika je kao i Izrael zlocinacka drzava, a o americkim zlocinima sirom svijeta mislim da nije potrebno govoriti. Znas ono "jachi tlachi" ;)
Na skroz pogresan nacin pokusavas odbraniti svoje teze, a istovremeno radis donkihotovski posao, jer je Izrael nemoguce odbraniti, a na kraju krajeva kao sto kazes, da je Izrael kao drzava sta valj'o Tito bi sa njim imao srdacne i prijateljske odnose ;)
stickitout

Post by stickitout »

lampard wrote:halo ljudi,situacija je prosta,proslost na tom podrucju je takva kakva je,nju sada niko ne moze promjeniti,izrael je u jednom trenutku pokazao "dobru" volju za kakvim takvim kompromisom iseljavajuci izraelske porodice iz pojasa gaze.koji kura* je hezbolah imao da granatira izrael iz libana i da se fura da im moze nastetiti.izrael je JACI U SVAKOM POGLEDU,bez obzira da li su njihovi postupci moralni ili ne.zato je hezbolah idiotska organizacija za koju vrijedi: ko se maca hvata od maca i pogiba.toliko
Upravo!!

I koji kurac Hezbolah pravi zasjede na Libanskoj granici i kidnapuje vojnike? Totalno bez veze. I to treba jedna zemlja da trpi. Jasta ce, malo sutra.
Al nece to lako u glavu "simpatizerima" i "braci". Ne moze to tako, "braca" su ugrozena i dzihad je u toku........vidi se kome je do rata, jasno k'o dan.
Kamo srece da si tu ovo vece Perzijska princezo......
blenta

Post by blenta »

Bosnian_spring wrote: Npr. ako saljes i finansiras samo-ubice djecu da se raznose u sto komada medju civilima onda si isto terorista.
a shta ti mislish, onako iskreno, da li to znachi da palestinska majka manje voli svoje nego izraelska ili neshto drugo? ako znachi neshto drugo, shta bi to drugo moglo biti?
Bosnian_spring wrote: I ako se zalazes za unistenje jedne drzave svim sredstvima, valjda si isto.
pa, ako neko tebe istjera iz tvoje avlije i proglasi je svojom, je li logichno da se zalazhesh za njegovo istjerivanje iz svoje avlije? zamisli ja dodjem i istjeram te iz tvoje kuche, rashirim se u njoj, ti bacish kamen i razbijesh staklo, a ja vrisnem kako si ti terorista i nisi za mir. lako se, nakon shto zauzmesh silom ono shto ti ne pripada, zalagati se za status quo i glumiti mirotvorca. to je najogavnije licemjerje i nepravda. a mira, od onog u jednoj porodici, mjesnoj zajednici, drzhavi, teshko mozhe biti ako je nepravedan.
i kakva je uopsthe drzhava izrael? cionisti skontali da hoche drzhavu po motu "svi jevreji u jednoj drzhavi" (zvuchi poznato, zar ne?). skontali to u vrijeme kad ih je na tom teritoriju bilo 5%. onda se malo naselili, puno vishe silom zauzeli i protjerali. kakva je to drzhava?
drzhava u kojoj je zakonom dozvoljena tortura. rasistichka drzhava chiji je parlament donio gnusan zakon kojim zabranjuje palestincima koji stupe u brak sa izraelskim gradjanima (hej, gradjanima te drzhave. kakva je to drzhava koja radi pukog rasizma diskriminira, umjesto da shtiti svoje gradjane?) da zhive u izraelu. hajde da zabranjuju svim strancima, nego izrichito i samo palestincima. samo palestinci ne mogu dobiti drzhavljanstvo ili dozvolu boravka. izraelski gradjani koji stupe u brak sa palestincima iz zapadne obale i pojasa gaze su dovedeni pred pravi demokratsko-altruistichki izbor: mogu otichi da zhive na okupirane teritorije sa svojim supruzhnikom ili ostati zhivjeti u izraelu, bez svog supruzhnika, jer njemu zhivot ili boravak u izraelu nisu dozvoljeni. shta je sa djecom iz takvih brakova? nakon shto navrshe 12 godina ne dopushta im se da vishe zhive u izraelu, iako im je jedan roditelj izraelski gradjanin, nego bivaju izbachena iz zemlje. samo djeca chiji je jedan roditelj palestinac. mozhe biti nijemac i bilo koji drugi gradjanin, ali ne palestinac.
i kakve ti bajke prichash tu?
ponashash se kao neko ko dodje na livadu i viche kako je trava roza i misli da mozhe, ako glasnije bude vikao, uchiniti da zaista ona promijeni boju i postane roza.
i shta su ti josh u brijachnici za zhene prichali nekakvi arapi? odluchi se jesu li arapi i sa njima svi koji se protive tvojoj cionistichkoj diki od drzhave vehabije, teroristi, koljachi ili pak arape treba gledati kroz prizmu simpatizera slobodana miloshevicha? ili pak ti generalizujesh po potrebi, tzv. "pomjeranje gola da lopta udje u njeg", naravno, na betonskim argumentima "prichala mi dvojica arapa".
shta bi bilo da je karadzhich zauzeo 95% bosne i proglasio mir? bi li boshnjaci i hrvati koji bi napadali iz tih 5% bili teroristichka bagra koja nije za mir i koja ne vjeruje u snagu medjunarodnih sudova da isposhtuju njihove tuzhbe?
shta mislish, bi li u srebrenici bilo ubijeno 80.000 mushkaraca i djechaka umjesto 8.000, samo da ih je toliko bilo?
bi li ti osjetio ushichenje i perverzno pacifistichko zadovoljstvo (koje bi podrzhavaocima zlochina poput tebe izgledalo chedno) time shto bi optuzhba za genocid izgledala uvjerljivija i imala veche shanse da prodje pred nekim medjunarodnim sudom? je li armija trebala ne oslobadjati krajinu, nego potpisati mir i chekati da im se vrati za pregovarachkim stolom, jer je pravda, ochito, bila na nashoj strani? boshnjaci su bili vechina u tim gradovima, a izvrsheni su ogromni kolektivni zlochini, krajina je puna masovnih grobnica, po nekoliko hiljada je tamo ljudi ubijana u par dana, prije srebrenice i 95.
i shta je mir iz daytona na kraju uvazhio? snagu pravde ili snagu oruzhja? kako su povuchene granice?
je li ti o sudovima i pravdi te medjunarodne zajednice prichash?
fuj.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Shin, sto se tice tvojih mapa - ubi sa njima....Isti si ko' Raso navalio na mape.... :-)

Ti istoriju gledas sa distance koja tebi odgovara. I generalno svako moze gledati istoriju kako hoce - to je rastegljiva kategorija.

Ima i slika gdje su Jevreji zivjeli tisucljecima u Judeji na svoj zemlji dok ih nisu prognali sa nje.

I sta cemo sad? Ko je u pravu? Istorija moze nam dati samo neke naznake ali nikako nije glavna stvar.

Da ti malo nacrtam.......Na primjeru Bosne, posto ocito ne kontas neke osnovne stvari.

Kako sam ti rekao znaci ako je tebi "10-20 godina" frisko vrijeme, onda cetnici imaju pravo na cijelu Bosnu malte'ne jer su tad drzali sa smrdskom gotovo 70% teritorije.

- Ili ako ti je mozda 1941. "friska' onda je to sve bilo pod srpskim kraljem.
- Ili ako ti je mozda 1943 "friska" onda je sve to bila NDH.
- Ili ako gledas jos dalje, onda je Bosna Nemanjicka jer je to nekad sve bila "Velika Srbija"
- Ili ako gledas jos dalje, onda je Bosna nasa velika i zauzima pola-Balkana.

I sta sad gledas? Pa ne ide to tako.

Znaci odgovori na ovaj argumenat, a ne bezveze slike postavljas.

Hvala dragom Allahu, pa i ovo je veoma lako rijeseno na pitanju Palestine.

#1 I Palestinci i Izrael ima pravo na postojanje
#2 Granice se znaju vec 95%
#3 Pregovore treba zavrisiti
#4 Palestinci moraju prekinuti rat, liferovati ekstreme
#5 "Mirna Bosna"

I ne moras jednu te istu mapu po hiljadu puta kopirati, jer ne doprinosi nista tvome argumentu.

Pusti to...to nije tema....tema je kad ce mir? i kad ce rat stati? i kako ce se ovo zavrsiti?

Nadam se da imas nesto pametno reci osim copy/paste i jednih te istih slika i tudjih clanaka.

Radujem kojoj argumentovanoj od TEBE licno.
Last edited by Bosnian_spring on 18/07/2006 21:12, edited 1 time in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Namirrito wrote:Cinjenica je da Izraelci vode u najmnanju ruku agresivnu i osvajacku politiku samo su jednu stvar zaboravili. Sve oko njih su arapi koji ne vide izlaz iz svega zla koje su im bas Izraelci nanijeli i spremni su na sve vrste akcija. Cijela ova prica je pocela 1948 i njoj se kraja ne vidi. U medjuvremenu oni su napravili atomsku, ojacali u regionalnu vojnu silu ali i dan danas je ljudima STRAH najveci problem. U toj drzavi svaki dan mozes ocekivati bombu u autobusu ili kaficu. U toj drzavi muskarci idu 3 god. u vojsku a zene 2 god. Na svakom koraku naoruzani vojnici. To sigurno ne daje svijetlu buducnost drzavi Izrael. Na kraju krajeva svijetlu budocnost nisu ni zasluzili. A protiv cijelog naroda se ne moze. Dzaba i tajne sluzbe i tolika moc kad ti nemas mira ni sigurnosti u svojoj zemlji. Valja im nesto mjenjati...
Mislim da obicni Ameri ne kontaju ni dan danas zasto su im pukli bliazanci.
Pa jeste tacno da je Izrael agresivan (sto opravdano sto ne-opravdano) i da ziviti tamo je prava "ljepota" :D

Valja im nesto mijenjati. Svakako. Jednu stvar su skontali (pa cak i desnicar Sharon), da jedino mir stvari rijesava. Nazalost, Palestinci jos nikako da prokontaju to isto sami.

Slazem se da Ameri bas ne kontaju jos islamski svijet. Dobra poanta.

Fino si uglavnom rekao. Pozdravi!
addem

Post by addem »

Bosnian_spring wrote:
addem wrote:Izrael je fasisticka demokratija. Isto kao i nacisticka njemacka. Zadnji potezi drzave Izrael povecace antisemitisticko raspolozenje u svijetu.
Sa Hitlerom je slabo ko' imao veze (osim par arapskih zemalja, NDH, handzar divizije, Italije i Japana). Sa Izraelom cijeli svijet ima odnose i priznaje njegovo pravo na postojanje i niko ga ne zove pogrdnim izrazima koje ti spominjes. Pa cak i nasa Bosna.

Dakle cijeli svijet je u krivu, samo si ti, Hamas, Hezbolah i Iran u pravu. Je li to ovi izrazi pisu u prirucniku kako postati Hamaslija u dva dana?

Hoce to....na platnu kina prvi maj i u spisima Bin Ladena...

P.S.: To ne znaci da ekstremi iz Izraela nisu pocinili zlocine nad Palestincima i da za to ne treba da odgovaraju, da se oteta imovina ne treba vratiti itd.
Sa Hitlerom je cijeli svijet imao odnose, i svi su se trudili da budu dobri sa njim sve dok nisu skontali prave namjere njegove 1939. Niko nije htio da mu se zamjera.
A ti sine pojma nemas sa historijom. Njemacka je anektovala dijelove ceske, Izrael anektovao dijelove sirije, upada u Liban. Izrael ce propasti to je neminovnost a samo je pitanje vremena.
Herc

Post by Herc »

Ma sve ce biti u redu kada Hesbollah prestane praviti s*anja.Boze dragi ko nam vlada svijetom..
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

black wrote:Image

Muškarac iznosi mrtvo tijelo 4-mjesečne bebe iz obitelji Adel Akkash, prije dzenaze u gradu Nabatiyehu na jugu
Libanona. Deset članova obitelji Adel Akkash ubijeno je u svojoj kući za vrijeme izraelskog noćnog
granatiranja sela Dweir na jugu Libanona. Ubijen je otac, majka i osmero djece.
RAT JE NIKOM BRAT

Isto se gine u Izraelu:

Image

Nevinoi djete pogodjena od strane ekstremista (gore)

Ispod otac u boli za poginulim sinom pogodjenim kacusom sa Hezbolahovih polozaja kao i njegova porodica (dole)

Image

Image

I ovo ispod je borba sa Izraelskom vojskom? Razvaljeni autobus u Jerusalemu od strane zene samo-ubice koja je usmrtila i sebe i desetine drugih.

Image
Last edited by Bosnian_spring on 18/07/2006 21:05, edited 1 time in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Bosanac sa dna kace wrote:
Bosnian_spring wrote:
Sa druge strane, Hamasove dizanje ruke je iz 2000-te godine i to u doba kad je jasno sta to znaci tacno.

To se ne moze porediti.

Image
NE SERI, OVO SU TI LJUDI NA OBICNOJ VOJNOJ ZAKLETVI U IRANU, VIDIS MULE SA TURBANIMA!
A PLUS U ADRESI OD SLIKE TI PISE LIBANSKI HEZBOLLAH, DAKLE NİJE HAMAS! ZNAS LI TI UOPSTE RAZLIKU IZMEDJU HEZBOLLAHA I HAMASA?
NEMAS POJMA A NAMA PROSIPAS NEKU POLITIKU!
Mislis da ako pises velikim slovima da to pravi neki VELIKI argumenat :-)

Ovo je slika Hezbollah pristasa na vojnoj zakletvi u Libanu. Kakav ba' Iran?

Vojna zakletva uz nacisticki pozdrav. Super to ide jedno uz drugo. Taman za teroristicku grupu.

Palestinski ekstremisti i gomila dzihadlija jeste u Hezbollahu i to se nalaze u suverenoj drzavi Liban iz koje su duzni da se razoruzaju i daju granicu Libanskoj vojsci, a to ovi ne cine jer vode dzihad.

Sa druge strane, upravo to sa Iranom je poanta. IRAN PODRZAVA HEZBOLAH (bolje receno ga je oformio) i glavni je u njihovom naoruzavanju. Sta si ti bogati mislio?

Pa zato i lice na mule ovi iz Hezbolaha. A ne bi vjeruj ni bilo iznenadjenje da su u pitanju i neki Iranski elementi u posjeti miroljubljivom pokretu za uzgoj ruza :lol:

Ako imas toliko znanja lako mozes vidjeti odakle je uzeta slika i sta pise ispod.

Evo jeste, uhvatio si da nije Hamas nego Hezbollah. Uh....eto drasticna razlika. Kakva greska u potpisu.....Moje veliko izvinjenje Hezbollahu sto sam kreditirao sliku za Hamas. :-)

Stvarno neke elementarnosti ne znas. Bolje da si manjim slovima pisao, jos bi ispao da nesto znas.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Image

Je li ovo buducnost Palestine prema Hamas/Hezbollahu? Je li to stranka za koju su Palestinci glasali?

Stvarno je vrijeme da jednom ovdje sjednu za sto i zavrse razgovore i prestane narod da se pati u Izraelu i Palestini.

SAMO MIR IMA SANSU NIKAKO RAT.
karanana

Post by karanana »

necu da otvaram novu temu, ali cu samo malo skrenuti sa ove. Gledam maloprije CNN i evakuisu ljude iz Libana...Francuze, Engleze, Kanadjane...Dosli i Amerikanci sa helikopterima da evakuisu svoje gradjane. Sve je to super, dok u izvjestaju ne rekose da drzavljani Amerike koji zele da odu moraju platiti svoju evakuaciju ili potpisati notu kojom obecavaju da ce platiti, dok ostale vlade evakuisu svoje drzavljane besplatno.

Fuj, fuj, fuj. Vidi se da je Amerika poprimila atribute Zidova - stipsi i kroz ovakve akcije. Ti ljudi placaju takse i imaju pravo na besplatnu pomoc svoje drzave. A sto je najgore te iste pare ce se vratiti Libancima i rodjacima evakuisanih, na zalost u obliku Cifutskih F-16 aviona i bombi doniranih od strane Amerike. Jos tri fuj...Fuj, Fuj, Fuj.
Last edited by karanana on 18/07/2006 21:18, edited 1 time in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

black wrote:tebi je mrtva beba od 4 mjeseca propagandni folovi?? chuj regrutovanje sehida..ccccc...
Pa kako hamas hoce nije ti na ta suluda tako daleko od pamti - vidi sliku gore.

P.S.: Ne pravi se lud. Ja lijepo rekoh da imaju "kolateralni gubici" (npr. mrtva beba), a isto sam rekao da djeca od 6god i navise regularno idu na izraelske tenkove.
blenta

Post by blenta »

da mi je neko rekao, sasvim nevezano za tebe i tvoje shkrabotine na ovom forumu, da argumentom koji daje moguchnost polaganja prava na teritoriju, mozhe smatrati chinjenicu da je neki narod na njoj zhivio prije 2000 godina, nazvala bih ga potpunom budalom i smatrala da je takvim idiotskim razmishljanjem sam sebe diskvalifikovao na nachin da ga vishe niko ne mozhe shvatiti ozbiljno ni kad kazhe da ptice lete.

to da jevrejima ne daje za pravo da otmu tudju zemlju zato shto su njihovi preci tu zhivjeli prije 2000 godina je aksiom. a aksiomi se ne dokazuju. budala zna da ptice lete, da je mlijeko bijelo, a tek pametan chovjek. medjutim, ti idesh zamornom linijom kojom hocesh da ti neko dokazuje ono shto je ochito.
Bosnian_spring wrote: I generalno svako moze gledati istoriju kako hoce - to je rastegljiva kategorija.

Ima i slika gdje su Jevreji zivjeli tisucljecima u Judeji na svoj zemlji dok ih nisu prognali sa nje.

I sta cemo sad? Ko je u pravu? Istorija moze nam dati samo neke naznake ali nikako nije glavna stvar.

Da ti malo nacrtam.......Na primjeru Bosne, posto ocito ne kontas neke osnovne stvari.

Kako sam ti rekao znaci ako je tebi "10-20 godina" frisko vrijeme, onda cetnici imaju pravo na cijelu Bosnu malte'ne jer su tad drzali sa smrdskom gotovo 70% teritorije.

- Ili ako ti je mozda 1941. "friska' onda je to sve bilo pod srpskim kraljem.
- Ili ako ti je mozda 1943 "friska" onda je sve to bila NDH.
- Ili ako gledas jos dalje, onda je Bosna Nemanjicka jer je to nekad sve bila "Velika Srbija"
- Ili ako gledas jos dalje, onda je Bosna nasa velika i zauzima pola-Balkana.
evo, ja mislim da su adem i hava bili muslimani kao prvi i jedini ljudi na zemlji i da imam pravo busha istjerati iz bijele kuche. to je glupost, zar ne? glupost je i da jevreji imaju pravo na teritorij zato shto su njihovi preci tu zhivjeli prije 2.000 godina.
neprezhaljenost i sjeta koji obuzmu nekog pripadnika necheg kad se sjeti kako je to chemu on pripada nekad imalo neshto shto sad nema, a shto danas nema veze sa stvarnoschu, ti zhelish podvaliti kao argument. zhelish postaviti jednakost izmedju prava zhivih palestinaca da im se vrati zemlja koja im je oduzeta prije par desetina godina i nastavlja se oduzimati sa nechim shto je bilo prije nekoliko hiljada godina. i sam znash da to nije nikakav argument, nego plitka retorika, jer ti argumenata i nemash.
da pogledamo: njemachka placha penzije zhrtvama njihovih logora iz drugog svjetskog rata. irak je, chini mi se, morao plachati odshtetu kuvajtu nakon rata 91. kod nas se pricha i radi na restituciji imovine nacionalizovane nakon drugog svjetskog rata. to je sve u skladu sa medjunarodnim pravom. bila je i agrarna reforma. ali niko ne spominje da mu se vrati ta zemlja oduzeta njegovim precima. tek uzdishe. a to je bilo prije 100, a ne 2000 godina. hajde ti sad meni navedi samo jedan primjer gdje je, po medjuarodnom pravu (dakle, mimo sjetnih uzdisaja o tome kakve je peshta nekad kupleraje imala), kao objektivnom i jedinom razumno prihvatljivom okviru, nekom vrachena neka zemlja koja je oduzeta prije, eto, 200, a ne 2000 godina. nema toga. a zashto nema? zato shto je kriterij medjuarodno pravo. po tom pravu je neko ko smatra da mu se vrati neshto shto su njegovi preci imali prije 2000 godina idiot ili demagog.
naravno, druga strana macha i jeste u tome shto izrael cheka tih "200 godina", nastojechi da odrzhi status quo, chak ga popravljajuchi u svoju korist, stalno zabijajuchi klinove jevrejskih naselja u ionako skuchene palestinske teritorije. na kraju zheli palestince dovesti pred svrshen chin (shto i radi) i zadrzhati status quo. status quo uvijek odgovara nadmochnijem agresoru, a nikad pravdi. no, tvoja poenta (Allaha ti, brate muslimanu, kad se u sarajevu govorilo poanta? :D) i jeste na liniji opravdavanja zlochina u kom se za mjerodavan faktor zheli priznati snaga zlochinca i nishta drugo. neko kao ti ne mozhe principijelno podrzhavati cioniste i cionistichki izrael, a da time ne podrzhava republiku srpsku i karadzhicha sa npr. pochetka 95.
a to shto spominjesh Allaha, ratishta oko sarajeva, previshe je providno, do kicha chak, ochit je pokushaj da se prodash kao musliman i boshnjak, jer tvoji cionistichki argumenti tada imaju vechu snagu. podsjechash time na chovjeka kome nakon pljachke banke policija pokuca na vrata, a on che, prije nego shto su ga ishta i upitali i spomenuli shto su doshli: "nisam ja opljachkao banku". ;)

no, xon ti je to, kao uostalom i sve drugo, fino objasnio.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

.....
karanana

Post by karanana »

Bosnian_spring wrote:.....
Ti izgleda hoces samo da povecas svoj broj postova. Polako, jos si ti mlada, proljetna cvjecka, postovi ce nadoci s vremenom. Ili si samo neki stari sa-x vuk koji je promjenio dlaku.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

addem wrote:
Bosnian_spring wrote:
addem wrote:Izrael je fasisticka demokratija. Isto kao i nacisticka njemacka. Zadnji potezi drzave Izrael povecace antisemitisticko raspolozenje u svijetu.
Sa Hitlerom je slabo ko' imao veze (osim par arapskih zemalja, NDH, handzar divizije, Italije i Japana). Sa Izraelom cijeli svijet ima odnose i priznaje njegovo pravo na postojanje i niko ga ne zove pogrdnim izrazima koje ti spominjes. Pa cak i nasa Bosna.

Dakle cijeli svijet je u krivu, samo si ti, Hamas, Hezbolah i Iran u pravu. Je li to ovi izrazi pisu u prirucniku kako postati Hamaslija u dva dana?

Hoce to....na platnu kina prvi maj i u spisima Bin Ladena...

P.S.: To ne znaci da ekstremi iz Izraela nisu pocinili zlocine nad Palestincima i da za to ne treba da odgovaraju, da se oteta imovina ne treba vratiti itd.
Sa Hitlerom je cijeli svijet imao odnose, i svi su se trudili da budu dobri sa njim sve dok nisu skontali prave namjere njegove 1939. Niko nije htio da mu se zamjera.
A ti sine pojma nemas sa historijom. Njemacka je anektovala dijelove ceske, Izrael anektovao dijelove sirije, upada u Liban. Izrael ce propasti to je neminovnost a samo je pitanje vremena.
Narocito je imao odnose 1941 ili 1943. godine. Nije ni prije toga imao nikakve, niko sa njim osim budala nije htio da se poveze - pa cak ni moron Staljin.

Octio podatke crpis iz "vehabijske" vecernje skole. Izrael nikad propasti nece kao sto nije ni ranije. To samo po dzihad-teoriji je tako.

Izrael se povukao gotovo sa svih teritorija - i juznog Libana i gaze, i Sinaja itd. itd. I ima mirovne sporazume sa svim arpaskim drzavama osim Irana i dzihad "tvoje brace" iz Hamas/Hezbollaha.

Malo to bolje prouci, pa onda nesto pricaj.

Mozes te djecije price pricati kad na liniju odes u Palestinu pa se zamotas bombama pa u napad, tamo ce ti svi povjerovati aman da je bas tako :-)
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

stickitout wrote:
lampard wrote:halo ljudi,situacija je prosta,proslost na tom podrucju je takva kakva je,nju sada niko ne moze promjeniti,izrael je u jednom trenutku pokazao "dobru" volju za kakvim takvim kompromisom iseljavajuci izraelske porodice iz pojasa gaze.koji kura* je hezbolah imao da granatira izrael iz libana i da se fura da im moze nastetiti.izrael je JACI U SVAKOM POGLEDU,bez obzira da li su njihovi postupci moralni ili ne.zato je hezbolah idiotska organizacija za koju vrijedi: ko se maca hvata od maca i pogiba.toliko
Upravo!!

I koji kurac Hezbolah pravi zasjede na Libanskoj granici i kidnapuje vojnike? Totalno bez veze. I to treba jedna zemlja da trpi. Jasta ce, malo sutra.
Al nece to lako u glavu "simpatizerima" i "braci". Ne moze to tako, "braca" su ugrozena i dzihad je u toku........vidi se kome je do rata, jasno k'o dan.
Kamo srece da si tu ovo vece Perzijska princezo......
Raja, pogodili ste u sridu.

Jasno ko'dan...vidi samo sta ovdje pojedina "braca" pise u stilu "ubij, zapali, popali" itd. Krasno.....

Nikad tako se po Bosni nije pricalo do pojave "Vehabija".
karanana

Post by karanana »

Bosnian_spring wrote:
Nikad tako se po Bosni nije pricalo do pojave "Vehabija".
Mala ispravka...Nikad se tako po Bosni nije pricalo dok se nama Bosnjacima nije pocelo dogadjati i spremati ono sto se desava Palestincima 50 godina.

I jos nesto za onog gore, Izrael jeste milion puta jaci, ali danas sam procitao jednu Kissingerovu...Taj covjek malo sta pametno kaze ali ova mu nije losa: Gerila pobjedjuje ako ne izgubi, regularna vojska gubi ako ne pobjedi.
stickitout

Post by stickitout »

@blenta

Nick ti je sasvim na mijestu, kritikovati neciju stamparsku gresku a uz to pisati zh, ch, sh.........krajnje licemjerno. Borcu armije poricati borbu....eeeee.....i to zbog Izraela i Palestine......to je vec previse nizak udarac.
No ti nemas jajca medju nogama pa ne mozes ni znati kako je to.
Proradi malo na stilu, to ne prilici jednoj dami, pa cak ni ako se ne smatras jednom.
Post Reply