Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bleka wrote:hajde necu komentrisat da ne idemo sad od glavne teme.
Bez zezancije ja bih bio zadovoljan da se otkrije Srednjovjekovni grad .
bleka, kao sto ti pionirka mircerka kaze on je otkriven davno, SAMO sto nije nikada istrazeno do kraja. a imao isto i PODVISOKI koji se isto spominje i on nije nista istrazen tako da sad ovi sto kopaju rovare po tim naseobinama i unistavaju nase starine samo SRCE BOSNE
U podnožju Visočice, ispod grada Visokog, uz rijeku Fojnicu, postepeno se formiralo otvoreno naselje – Podvisoki. Podgrađe se izričito spominje već 1363. godine, a krajem 14. i u prvoj polovini 15. vijeka to je jedan od najjačih trgovinskih centara u Bosni. Kraljevski dvor u Podvisokom bio je jedan od najvažnijih središta političke aktivnosti u vrijeme kraljeva Ostoje, Tvrtka II i Tomaša.
p.s. mircerka ti ni jedne sta fali ako bi covjek malo orgijo hahahahah
inspire_me wrote:
Samo da mi je gdje nabaviti Semirov potpis da pocnem da vezem goblen ili tapiseriju kakvu, to bi isto tako sada trebalo svaku kucu da krasi:D
Zamisli kako bi na Wiehleru izgledo (jel' se 'vako pise Viler)?
lily0001 wrote:uh pretece me!!!!!!! ja se taman spremila da priupitam ...... jel' decko available, lahko cemo za piramide...... imamo ih mi ...Koliko ono???
bleka wrote:Semireva slika ce krasiti svaku ucionicu skole u Bosni, a himna ce biti "Ima Piramida masala".
Svi autoputevi u regionu ce voditi ka Visokom, a autoput Zg-Split ce ostati kao paradigma ljudske gluposti i pogresnog projekta.
Samo da mi je gdje nabaviti Semirov potpis da pocnem da vezem goblen ili tapiseriju kakvu, to bi isto tako sada trebalo svaku kucu da krasi:D
vise ces zaraditi prodajuci sesire a-la Semir...
Nisam ja kontala da biznis razvijam, nego onako za svoju dusu