Jesam li rasista?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
pitt

Post by pitt »

nista dok basta ne odobri :D:D:D
lady midnight

Post by lady midnight »

pitt wrote:
el flaco wrote:
pitt wrote:nek zivi ljubav.....nek se radja dan.....
neka svako dijete.....bude musliman...... :D :D :D :D :D
Ili makar Bosnjak :wink:

to bi vec bio rasizam :D:D:D
nacionalizam, molicu lijepo :oops: :D:D
pitt

Post by pitt »

de bona....sad ce ona definiciju i toga naci :D:D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

dawn_upon_dawn wrote:
basta sljezove boje wrote:
dawn_upon_dawn wrote:vala, mogle ste takve nepismene nesto i nauciti od baste, ha ja :D

kako se postaje svjetska zena :D vi ste svi rasisti, bez iskustva :D

ona ima iskustvo jednog kozmopolite i kaze: crnci su veci rasisti od bijelaca - haj ti sad to poreci ovoj gromadi od humaniste.

ma u misiju rupu i pravopis u ruke kad vam ova vrla hrabra zena pomrsi racune...

eno sad poredi induktivno razmisljanje i rasizam :D

heil hitler, basto - i elementarna logika je na tvojoj strani :D
:lol:

nesto si i ti naucila ovdje :thumbup:

biljezim se s stovanjem :bih:

da vidimo, kako to ti funkcioniras.... induktivni zakljucci je li? aha.

sretnes jednog makedonca i on ti pokloni svoj auto. i ti zakljucis da su svi makedonci darezljivi, mnogo darezljiviji od ostalih balkanaca. i to po tebi, nije rasizam.

ne samo da si pismena, nego si i logicna. svaka cast.

samo ti likuj, to je jako pateticno, s obzirom da si raznesena na ovoj temi. u stvari, ako je to jedini nacin na koji mi mozes uzvratiti - zadovolji se :D i ne samo pijana, nego sam i nabobana mnogo razumnija od tebe :D

nego, ceka te zimbabve da ga spasis.
dzizus koliko si pametna i razumna, to je ludilo, ja mislim da odmah treba pocet mijesat gips za tvoju statuu ispred ekonomskog fakulteta. A procitaj malo Johna Lockea pa se sjeti onog Nista ne postoji u razumu, sto prethodno nije bilo u culima. Daj si to primijetiti :lol:
lady midnight

Post by lady midnight »

dzizus koliko si pametna i razumna, to je ludilo, ja mislim da odmah treba pocet mijesat gips za tvoju statuu ispred ekonomskog fakulteta. A procitaj malo Johna Lockea pa se sjeti onog Nista ne postoji u razumu, sto prethodno nije bilo u culima. Daj si to primijetiti :lol:
uh, bashta chitala lockea :? :? :D
hebo te, ja uvijek mislila da je on filozof prosvjete :D:D:D

ali meni se chini da si ipak prespavala cultural turn ;) al necemo ti zamjeriti, mozhda je bilo dok su te crnci maltretirali u rodeziji :D:D:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

nema razloga za to vise, mogu ja i bez statue :D samo kazem, na taj nacin bi se moglo razgovarati na svakoj temi sa svakim forumasem, jer svi pravimo greske, a da ne govorimo sto zbog neobaveznosti i brzine rijetko ko koristi velika slova, ko ih koristi cesto izostavi tacku, pocinjemo recenicu malim slovom skoro svi jako cesto, nemamo znakova za afrikate na tastaturama, pisemo vlastita imena malim slovom... svako radi nesto od toga... i sta onda, kad nestane argumenata, onda tako je li? meni ne treba bolja potvrda mojih stavova jer imam dovoljno samopouzdanja da znam da mi forum nije mjesto niti za dokazivanje pismenosti, niti vaznosti - ja za to imam stvarni zivot :wink: iz kojeg jos uvijek nisam prognana... ko zna :D
danas

Post by danas »

lady midnight wrote:
ali meni se chini da si ipak prespavala cultural turn ;) al necemo ti zamjeriti, mozhda je bilo dok su te crnci maltretirali u rodeziji :D:D:D
Image
lady midnight

Post by lady midnight »

danas wrote:
lady midnight wrote:
Image

Take up the White Man's burden
Send forth the best ye breed
Go, bind your sons to exile
To serve your captives' need;
To wait, in heavy harness,
On fluttered folk and wild
Your new-caught sullen peoples,
Half devil and half child.

:oops: :oops: ;oops:

ovako su se medjusobno bodrili humanitarci u 19.om vijeku :D:D:D
talijan

Post by talijan »

play that funky music white boy...
pitt

Post by pitt »

ja mislim da je basta samo previse ozbiljno shvatila undercover brother film :D:D:D
basta sljezove boje

Image
danas

Post by danas »

daj ba ne provaljuj se vise... nista ovdje nema veze sa PC bullshitom...

jer jedno je reci da ima pojedinih crnaca koji su veci rasisti od pojedinih bijelaca... a sasvim nesto drugo je osiono tvrditi -- ni manje ni vise nego na osnovu iskustava prijateljice iz frizerskog salona :lol: -- da su (svi) crnci veci rasisti od (svih) bijelaca... sve to dok jos ima zivih ljudi koji se sjecaju vremena kada su morali sjediti na zadnjem sjedistu autobusa i kada nisu imali pravo glasa u americi... i jedva 15-ak godina poslije ukidanja apartheid-a u juznoj africi...
Ergot

Post by Ergot »

Ja sam b'jeeeelac iz Buzima. Samo da se zna.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

i od baste te jedino apostrof stiti :D
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:i od baste te jedino apostrof stiti :D
preventiva covjek :D
a ne ko mi, ni velikog slova, ni interpunkcije, ni provjere tipkanja prije postiranja da se nije typo omakao, nista :D :D :oops:
Prozor

Post by Prozor »

pitt wrote:ja mislim da je basta samo previse ozbiljno shvatila undercover brother film :D:D:D
:lol: :lol:
basta sljezove boje

danas wrote:daj ba ne provaljuj se vise... nista ovdje nema veze sa PC bullshitom...

jer jedno je reci da ima pojedinih crnaca koji su veci rasisti od pojedinih bijelaca... a sasvim nesto drugo je osiono tvrditi -- ni manje ni vise nego na osnovu iskustava prijateljice iz frizerskog salona :lol: -- da su (svi) crnci veci rasisti od (svih) bijelaca... sve to dok jos ima zivih ljudi koji se sjecaju vremena kada su morali sjediti na zadnjem sjedistu autobusa i kada nisu imali pravo glasa u americi... i jedva 15-ak godina poslije ukidanja apartheid-a u juznoj africi...
znas sta, boli me uvo kako je u Americi i juznoj Africi. Ovdje crnci nikad nisu bili robovi niti su za njih postojali posebni autobusi. Tu socijalu prosipaj po Americi. Ovdje ne zelimo biti Amerika :P
danas

Post by danas »

danas wrote:daj ba ne provaljuj se vise... nista ovdje nema veze sa PC bullshitom...

znas sta, boli me uvo kako je u Americi i juznoj Africi. Ovdje crnci nikad nisu bili robovi niti su za njih postojali posebni autobusi. Tu socijalu prosipaj po Americi. Ovdje ne zelimo biti Amerika :P
ne, ovdje zelimo biti ugrozeni bijelci u rodeziji :lol: :lol: :lol: i zelimo da nam svira thompson :lol: :lol: :lol:

aj razguli ba, show over...
lady midnight

Post by lady midnight »

bashto - da ti nisi malo polupala lonchice :D:D
kako mislish - ovdje? konkretno u zimbabveu? ili u africi uopshteno? kako god okrenesh, ispada da zaista ili ne znash ili necesh da znash.

shta ti mislish ko je rhodesa napravio milionerom? dobro placeni radnici iz engleske, je li? mozhda organizovani u kakav sindikat :roll: zhenska glavo, naravno da je u zimbabveu kao i u ostalim drzhavama koje su sachinjavale rodeziju bilo robova.

kao prvo, shta mislish odakle su dolazili robovi kojima se trgovalo u atlantskom trouglu? nacionalne drhzave u africi tada nisu bile nikakav pojam - one su rezultat genocidne politike zasnovane na bijelom rasizmu koja se sprovodila u naletu "novog imperijalizma" krajem 19.-og vijeka, te geografske podjele koja je uslijedila u skladu sa interesnim sferama evropskih imperijalista. zar zaista moramo spominjati shta je leopold radio u kongu? zar zaista moramo spominjati na koji nachin su velike sile (chitaj amerika i sovjetski savez) joish u drugoj polovini 20.og vijeka, za vrijeme hladnog rata, testirale svoje oruzhje i drzhale "ravnotezhu" time shto su potpirivale i podrzhavale surogatne ratove, izmedju ostalog i u africi?

gledaj, shvatam ja dobro da si zabrinuta za prijatelje. i znam dobro da situacija bijelih farmera u zimbabveu trenutno nije nimalo zavidna. no ta situacija ima svoje uzroke ne samo u netrpeljivosti prema bijelcima, nego i u tome na koji se nachin raspodjeljivala zemlja u toj drzhavi, odnosno u tome shto je ona kaotichno sprovedena agrarna reforma (ako se tako mozhe nazvati) od crnaca koji su bili sirotinja napravila josh vecu sirotinju. a trebam li te zaista podsjecati na onaj zakon iz 1930 kojim je sva plodna zemlja koja je neshto vrijedila dodijeljena bijelim farmerima?
ovdje se radi o dugorochnijim uzrocima koji, tachno je, svoje korijene vuku u rasizmu. ali u rasizmu bijelih kolonizatora! tachno je da vlada anarhija otkad je vladavina bijelaca u zimbabveu okonchana, ali njom su ipak josh uvijek vishe pogodjeni oni crnci shto su ostali i bez posla i imovine.

nego kako to da se ti ne zapitash otkud takva netrpeljivost koju si po vlastitim rijechima i ti sama osjecala? da li se tu zaista radi, kako ti tvrdish, o rasizmu koji je jachi od bijelog rasizma? ili se mozhda radi o reakciji na stoljetno iskorishtavanje, tlachenje, ponizhavanje, otimanje, pokolje... koji su pravdani upravo time o chemu mi ovdje prichamo - ideologijom superiornosti bijele rase?

eto, meni nimalo nije stalo da se sa tobom prepirem, nisi inache (bar u vecini sluchajeva :D) blentav insan, ali trebala bi, poshto si odrasla osoba, bar jednom biti u stanju da priznash da si pogrijeshila i da si ovdje izvalila tezhe gluposti. nema potrebe da se iz nekakvog inata i zhelje za kontriranjem josh vishe uvaljujesh.
basta sljezove boje

danas wrote:

ne, ovdje zelimo biti ugrozeni bijelci u rodeziji :lol: :lol: :lol: i zelimo da nam svira thompson :lol: :lol: :lol:

kometari su ti beskrajno glupi. Ovdje je drustvo bazirano na slobodi, jednakosti i bratstvu i crnci koji su dolazili u 18. vijeku sa svojim gospodarima su automatski mogli biti oslobodjeni. Toliko bi o historiji morala znati, ako nista bar ono iz zivota T. Jeffersona kojim se toliko dicite. Cijelo vrijeme se trudis objasniti da jedan crnac Togoanac u Berlinu mrzi bijelce, dila drogu i ne zeli suradjivati sa bijelcem socijalnim radnikom jer ima traume zbog rasizma u Americi i apartheida u juznoj Africi. Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
danas

Post by danas »

danas wrote:
basta sljezove boje wrote: znas sta, boli me uvo kako je u Americi i juznoj Africi. Ovdje crnci nikad nisu bili robovi niti su za njih postojali posebni autobusi. Tu socijalu prosipaj po Americi. Ovdje ne zelimo biti Amerika :P

kometari su ti beskrajno glupi. Ovdje je drustvo bazirano na slobodi, jednakosti i bratstvu i crnci koji su dolazili u 18. vijeku sa svojim gospodarima su automatski mogli biti oslobodjeni. Toliko bi o historiji morala znati, ako nista bar ono iz zivota T. Jeffersona kojim se toliko dicite. Cijelo vrijeme se trudis objasniti da jedan crnac Togoanac u Berlinu mrzi bijelce, dila drogu i ne zeli suradjivati sa bijelcem socijalnim radnikom jer ima traume zbog rasizma u Americi i apartheida u juznoj Africi. Nit je u Berlinu bilo rasizma, nit su bili autobusi za crnce niti je ikad ijedan crnac zbog boje svoje koze bio u Njemackoj diskriminiran.
citas li ti sta neko pise uopste? :? ili samo onako valjas randomly? :?

ja ne objasnjavam nista od ovoga podebljanog jer to uopste i ne tvrdim -- docim si upravo ti ta koja cijelo vrijeme ponavlja ove stereotipe ogrnuta plastom -- ne znam ni ja cega jebiga :-) :D

diskusija se vodi oko tvoje generalne tvrdnje da su danas crnci kao grupa veci rasisti od bijelaca... vidis, ovakva tvrdnja ipak zahtijeva i globalne dokaze -- koje ti niti jednom nisi ponudila... dozivljaju iz frizeraja ipak ne prolaze, moram te razocarati :-)

ali moram priznati da je nadasve zabavno gledati te kako kao muha bez glave skaces od frizerskog salona do hararea a onda tvrdis da crnci u njemackoj nikad nisu bili diskriminisani :D (disclaimer -- cak i da je samo njemacka u pitanju, jasno mi je sve iz tvog gornjeg posta :-) )... a jos je zabavnije gledati kako potezes zimbabwe da bi te u iducem postu zabolilo kako je u juznoj africi :lol:... daj se ba presaberi -- ako nista, choose your madness and stick to it... a suplje price o bratstvu i jednakosti ostavi za jesse owens-a i potomke rhodes-a u rodeziji :wink:
pitt

Post by pitt »

ma niko nikad nije u njemackoj bio diskriminiran :D:D
jefferson

Post by jefferson »

pitt wrote:ma niko nikad nije u njemackoj bio diskriminiran :D:D
Sta se ti javljas. kad dodjes u Pittsbourgh ako ne navijas za Steelerse odma hoce da se biju :D
danas

Post by danas »

Šeha wrote:
pitt wrote:ma niko nikad nije u njemackoj bio diskriminiran :D:D
Ako je ko, gluho bilo i bio, uvijek su se radom mogli izvaditi je li - "Arbeit macht frei"

Na kojem je ono logoru ovo pisalo? :D :D :D
nije bilo tu crnaca :oops: :oops: :D
Post Reply