.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
barby02

#426 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by barby02 »

hm Jan Doršner :( igrala sam se sa njim i Iljom kao curica a u tom periodu se nismo druzili. . .
barby02

#427 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by barby02 »

Tuga je i sto Ćera svoje dijete nije vidio a 18 joj je godina a fol smo svi raja i dobri ljudi. . sarajevska raja hm. .
HAVANA

#428 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

barby02 wrote:hm Jan Doršner :( igrala sam se sa njim i Iljom kao curica a u tom periodu se nismo druzili. . .

Jan Doršner...tekst 2... :(
http://antologija.blogger.ba/arhiva/?start=10
amrica

#429 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

barby02 wrote:aha. . znaci krepu znam iz vidjenja a Faco to ? aaaaaa nije znala barby, gadan brate. .

jao barby, cuj Faco gadan :shock: ... On je bas imao bejbi facu, nekako bio mala raja pa bio drag....
Chisum

#430 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Aj slika.... brate... ne mogu da vjerujem. Svaka cast za ovo. Drage face!
Je li ono Damir na slici :lol:

Moracu da se zarovim pa skeniram neke svoje slibe iz tog perioda. Ovo je najjaca tema na Sa-x forumu.

Druga runda slika... tuga, haveru... :(
Mnogi vise ne hodaju ovim ulicama.
bager

#431 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by bager »

Zna li možda neko od ove malo starije raje Utija
HAVANA

#432 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:Aj slika.... brate... ne mogu da vjerujem. Svaka cast za ovo. Drage face!
Je li ono Damir na slici :lol:

Moracu da se zarovim pa skeniram neke svoje slibe iz tog perioda. Ovo je najjaca tema na Sa-x forumu.

Jeste, sa amilom.
Haj nek nam vela jednu ko tifa otpjeva :D

Boom71

#433 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Chisum wrote:
Ovo je najjaca tema na Sa-x forumu.

Pozdrav.
Chisum

#434 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Pozdrav za generaciju!!!! :D

Bog te j.... da ne kazem sta.... naljutice se ovi tobe-pridosli... ima nas jos! :D

Evo, pade mi opet na pamet...

... sjeca li se ko one ekipa sarajevskog HOS-a, s pocetka rata... Ruleta i kompanije.
Last edited by Chisum on 13/04/2010 09:35, edited 1 time in total.
Chisum

#435 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

A sjeca li se ko onog grafita napisanog nakon sto je Drazen poginuo... (mogu se sjetiti oni koji su voljeli uzivati opojne supstance u miru... mraka pasaza bivse Mahmuta Busatlije i stepenista prema Slozi)...

PARA JE BOG, A BOGOVI NE UMIRU

:)
Boom71

#436 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Nekada pomislim da to vrijeme nije nikada ni postojalo,da je to neka moja fikcija.

@Chisum,
u to vrijeme ja sam se zadovoljavao drezdenjem ispred BB-a,tacnije pozorista Mladih(svaka ekipa je imala svoj dio ulice),da bi se kasnije drezdanje predislociralo ispred CDA,tacnije ispred Milk Bara.

Par godina kasnije,pocelo se i ulaziti u te lokale ;-) .

:-D
Chisum

#437 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Boom71 wrote:Nekada pomislim da to vrijeme nije nikada ni postojalo,da je to neka moja fikcija.

@Chisum,
u to vrijeme ja sam se zadovoljavao drezdenjem ispred BB-a,tacnije pozorista Mladih(svaka ekipa je imala svoj dio ulice),da bi se kasnije drezdanje predislociralo ispred CDA,tacnije ispred Milk Bara.

Par godina kasnije,pocelo se i ulaziti u te lokale ;-) .

Ma jebo BB i Boru pedera... preko puta, par steprnica nize, Kozho pust'o muziku... :D

(jest, bio ispred Pozorista mladih onaj zeleni dio s klupama na zidicu, gdje smo znali sjedit i cugat... pa kasnije ona velika basata Arlekino...)

Pa kad jos Cicolina dodje... u blizinu...... jaoooo... :D
Last edited by Chisum on 13/04/2010 09:40, edited 1 time in total.
immuno

#438 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by immuno »

Evo pitanja za malo stariju generaciju.Ima li iko iz "streljane" ili znate li bar nekoga to je bila generacija kad je Vikic,Masic,Matic,Cegar trenirali u Bosni a trener im bio Curic.Streljanje su ganjali Naser,Bole,Zlaja pa bilo je tu raje koja je svracala da se druzi i popije kafu kod Bega!
Chisum

#439 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

immuno wrote:Evo pitanja za malo stariju generaciju.Ima li iko iz "streljane" ili znate li bar nekoga to je bila generacija kad je Vikic,Masic,Matic,Cegar trenirali u Bosni a trener im bio Curic.Streljanje su ganjali Naser,Bole,Zlaja pa bilo je tu raje koja je svracala da se druzi i popije kafu kod Bega!
Ne mogu ti pomoci.... nisam bio sportista... bio sam sa "druge strane"... artan brigada :lol:

Ali, u ratu - jedan je bio KOMANDANT! Njemu smo bili vijerni!... i dobri nam Zoka - bio tu. ;)

@Boom71
Rato pokojni, spavao kod mene u ulici pred rat, u par navrata, krio se... nerkatre i dzemper na golo tijelo :D Moze da prica ko sta hocem - bio je laf.
Boom71

#440 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Pazi ovo,fakat nisam sanjao!

U moje vrijeme :-) su na tih par kvadrata vladali Mali Juka,Shlajka,Naca...Ekipa sa Bistrika.
Moja raja i ja smo bili "mali" da bi im bili konkurencija,pa su nas pustili da tu "dezuramo".

PS:Gdje ti pade Cicolina na pamet :lol: ?!
PSS:Ni ja nisam spadao u tu Zdravu omladinu.Ebiga,nisam imao sportskog duha,ali nekog drugog jesam :wink: .

Boom71

#441 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Chisum wrote:
@Boom71
Rato pokojni, spavao kod mene u ulici pred rat, u par navrata, krio se... nerkatre i dzemper na golo tijelo :D Moze da prica ko sta hocem - bio je laf.
Ma bio je mega laf.
Kada bi setao sa tadasnjom djevojkom(danas udovicom) mi bi svi spustili glave ili bi se naprasno zainteresovali za vrijeme i oblake :-D .

I dan danas se sjecam njegovog crnog GTI-a,Koparskih tabli :lol: .
Chisum

#442 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Boom71 wrote:
Chisum wrote:
@Boom71
Ma bio je mega laf.
Kada bi setao sa tadasnjom djevojkom(danas udovicom) mi bi svi spustili glave ili bi se naprasno zainteresovali za vrijeme i oblake :-D .

I dan danas se sjecam njegovog crnog GTI-a,Koparskih tabli :lol: .
Eto vidis sve se sjecas...i golfa... :lol:... sva ta ekipa... Pa onda onaj bandit, crnogorac Veljko, roknuse ga u Beogradu, sto je im'o kucu gore negdje na Mejtasu... svi su se oni pazili i mazili... Manje-vise svima im je bila pedala iz grada 92...
E'o, jebi me ako ga ja i ti nismo negdje varili zajedno :lol: :lol:
Last edited by Chisum on 13/04/2010 10:23, edited 1 time in total.
Chisum

#443 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Najgore je bilo na kraju rata kad sam se demobilisao i, kao, hocu da se popravim k'o covjek, uz muziku i staru raju, a ispao iz svih tih filmova... kad sam vidio ko valja gudru po gradu.... :lol: :lol: :lol: :lol: Evo, i danas se smijem :lol:
(joj kad udjoh u Lisac :lol:... )
Last edited by Chisum on 13/04/2010 10:22, edited 1 time in total.
Boom71

#444 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Chisum wrote: E'o, jebi me ako ga ja i ti nismo negdje varili zajedno :lol: :lol:
;-)
amrica

#445 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

A tek koncerti u to doba :oops:
U Ledenoj dvorani Skenda Pjevajmo do zore, Uranak.... veze nemam, zaboravila sam kako se zvalo, dernek od veceri do jutra, i to 5-6 grupa, vrhunskih, svaka bi mogla sama napraviti koncert...
Pa svaki petak koncert u Domu mladih.... ofali jedan od 20...
Ponekad se dalo otici i u Slogu....

A onda se ufatili stolica po kafanama, poslije Rocka, Slavuja, Djerdana, dosla na red Posta... :oops: pa sprat u Slozi... ima jos, samo mozak ne radi :skoljka:
HAVANA

#446 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

amrica wrote:A tek koncerti u to doba :oops:
U Ledenoj dvorani Skenda Pjevajmo do zore, Uranak.... veze nemam, zaboravila sam kako se zvalo, dernek od veceri do jutra, i to 5-6 grupa, vrhunskih, svaka bi mogla sama napraviti koncert...

A onda se ufatili stolica po kafanama, poslije Rocka, Slavuja, Djerdana, dosla na red Pošta... :oops: pa sprat u Slozi... ima jos, samo mozak ne radi :skoljka:

Neki dan ja sa djecom u aeroplan na palačinke...sjeo tata sa djecom i ženom...kad me konobar opali po ledjima :shock: :lol: kad eso konobar iz pošte(onaj što je vazda nešta galamio i maho rukama,ganjo šuću mahnitog...)
amrica

#447 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

HAVANA wrote:
amrica wrote:A tek koncerti u to doba :oops:

A onda se ufatili stolica po kafanama, poslije Rocka, Slavuja, Djerdana, dosla na red Pošta... :oops: pa sprat u Slozi... ima jos, samo mozak ne radi :skoljka:

Neki dan ja sa djecom u aeroplan na palačinke...sjeo tata sa djecom i ženom...kad me konobar opali po ledjima :shock: :lol: kad eso konobar iz pošte(onaj što je vazda nešta galamio i maho rukama,ganjo šuću mahnitog...)
Na kojeg Sucu mislis? Velikog, ogromnog, sto se sa Brnetom druzio?

A ja se iz Poste sjecam samo konobara Roberta, zvali ga Ruzdija, ili obrnuto :lol:
HAVANA

#448 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Jest,šuća sa čengić vile :-) :lol:
amrica

#449 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Suca :lol: :lol: :lol: :lol: moj veliki drug, sjedio ispred mene u klupi u gimnaziji, ja mu uvijek sapatala, tako je i zavrsio skolu. A on mene sakrivao pa sam mogla raditi na casu sta sam htjela.

Znas li gdje je sada?
HAVANA

#450 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

A jes bio goLem :lol:
Nemam pojma gdje je.
Post Reply