.
-
barby02
#426 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
hm Jan Doršner
igrala sam se sa njim i Iljom kao curica a u tom periodu se nismo druzili. . .
-
barby02
#427 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Tuga je i sto Ćera svoje dijete nije vidio a 18 joj je godina a fol smo svi raja i dobri ljudi. . sarajevska raja hm. .
- HAVANA
#428 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
barby02 wrote:hm Jan Doršnerigrala sam se sa njim i Iljom kao curica a u tom periodu se nismo druzili. . .
Jan Doršner...tekst 2...
http://antologija.blogger.ba/arhiva/?start=10
- amrica
#429 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
barby02 wrote:aha. . znaci krepu znam iz vidjenja a Faco to ? aaaaaa nije znala barby, gadan brate. .
jao barby, cuj Faco gadan
- Chisum
#430 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Aj slika.... brate... ne mogu da vjerujem. Svaka cast za ovo. Drage face!
Je li ono Damir na slici
Moracu da se zarovim pa skeniram neke svoje slibe iz tog perioda. Ovo je najjaca tema na Sa-x forumu.
Druga runda slika... tuga, haveru...
Mnogi vise ne hodaju ovim ulicama.
Je li ono Damir na slici
Moracu da se zarovim pa skeniram neke svoje slibe iz tog perioda. Ovo je najjaca tema na Sa-x forumu.
Druga runda slika... tuga, haveru...
-
bager
#431 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Zna li možda neko od ove malo starije raje Utija
- HAVANA
#432 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote:Aj slika.... brate... ne mogu da vjerujem. Svaka cast za ovo. Drage face!
Je li ono Damir na slici![]()
Druga runda slika... tuga, haveru...![]()
Jeste, sa amilom.
Haj nek nam vela jednu ko tifa otpjeva
- Boom71
#433 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pozdrav.Chisum wrote:
Ovo je najjaca tema na Sa-x forumu.
Druga runda slika... tuga, haveru...![]()
- Chisum
#434 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pozdrav za generaciju!!!!
Bog te j.... da ne kazem sta.... naljutice se ovi tobe-pridosli... ima nas jos!
Evo, pade mi opet na pamet...
... sjeca li se ko one ekipa sarajevskog HOS-a, s pocetka rata... Ruleta i kompanije.
Bog te j.... da ne kazem sta.... naljutice se ovi tobe-pridosli... ima nas jos!
Evo, pade mi opet na pamet...
... sjeca li se ko one ekipa sarajevskog HOS-a, s pocetka rata... Ruleta i kompanije.
Last edited by Chisum on 13/04/2010 09:35, edited 1 time in total.
- Chisum
#435 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A sjeca li se ko onog grafita napisanog nakon sto je Drazen poginuo... (mogu se sjetiti oni koji su voljeli uzivati opojne supstance u miru... mraka pasaza bivse Mahmuta Busatlije i stepenista prema Slozi)...
PARA JE BOG, A BOGOVI NE UMIRU

PARA JE BOG, A BOGOVI NE UMIRU
- Boom71
#436 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nekada pomislim da to vrijeme nije nikada ni postojalo,da je to neka moja fikcija.
@Chisum,
u to vrijeme ja sam se zadovoljavao drezdenjem ispred BB-a,tacnije pozorista Mladih(svaka ekipa je imala svoj dio ulice),da bi se kasnije drezdanje predislociralo ispred CDA,tacnije ispred Milk Bara.
Par godina kasnije,pocelo se i ulaziti u te lokale
.

@Chisum,
u to vrijeme ja sam se zadovoljavao drezdenjem ispred BB-a,tacnije pozorista Mladih(svaka ekipa je imala svoj dio ulice),da bi se kasnije drezdanje predislociralo ispred CDA,tacnije ispred Milk Bara.
Par godina kasnije,pocelo se i ulaziti u te lokale
- Chisum
#437 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma jebo BB i Boru pedera... preko puta, par steprnica nize, Kozho pust'o muziku...Boom71 wrote:Nekada pomislim da to vrijeme nije nikada ni postojalo,da je to neka moja fikcija.
@Chisum,
Par godina kasnije,pocelo se i ulaziti u te lokale.
(jest, bio ispred Pozorista mladih onaj zeleni dio s klupama na zidicu, gdje smo znali sjedit i cugat... pa kasnije ona velika basata Arlekino...)
Pa kad jos Cicolina dodje... u blizinu...... jaoooo...
Last edited by Chisum on 13/04/2010 09:40, edited 1 time in total.
-
immuno
#438 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Evo pitanja za malo stariju generaciju.Ima li iko iz "streljane" ili znate li bar nekoga to je bila generacija kad je Vikic,Masic,Matic,Cegar trenirali u Bosni a trener im bio Curic.Streljanje su ganjali Naser,Bole,Zlaja pa bilo je tu raje koja je svracala da se druzi i popije kafu kod Bega!
- Chisum
#439 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne mogu ti pomoci.... nisam bio sportista... bio sam sa "druge strane"... artan brigadaimmuno wrote:Evo pitanja za malo stariju generaciju.Ima li iko iz "streljane" ili znate li bar nekoga to je bila generacija kad je Vikic,Masic,Matic,Cegar trenirali u Bosni a trener im bio Curic.Streljanje su ganjali Naser,Bole,Zlaja pa bilo je tu raje koja je svracala da se druzi i popije kafu kod Bega!
Ali, u ratu - jedan je bio KOMANDANT! Njemu smo bili vijerni!... i dobri nam Zoka - bio tu.
@Boom71
Rato pokojni, spavao kod mene u ulici pred rat, u par navrata, krio se... nerkatre i dzemper na golo tijelo
- Boom71
#440 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pazi ovo,fakat nisam sanjao!
U moje vrijeme
su na tih par kvadrata vladali Mali Juka,Shlajka,Naca...Ekipa sa Bistrika.
Moja raja i ja smo bili "mali" da bi im bili konkurencija,pa su nas pustili da tu "dezuramo".
PS:Gdje ti pade Cicolina na pamet
?!
PSS:Ni ja nisam spadao u tu Zdravu omladinu.Ebiga,nisam imao sportskog duha,ali nekog drugog jesam
.

U moje vrijeme
Moja raja i ja smo bili "mali" da bi im bili konkurencija,pa su nas pustili da tu "dezuramo".
PS:Gdje ti pade Cicolina na pamet
PSS:Ni ja nisam spadao u tu Zdravu omladinu.Ebiga,nisam imao sportskog duha,ali nekog drugog jesam
- Boom71
#441 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma bio je mega laf.Chisum wrote:
@Boom71
Rato pokojni, spavao kod mene u ulici pred rat, u par navrata, krio se... nerkatre i dzemper na golo tijeloMoze da prica ko sta hocem - bio je laf.
Kada bi setao sa tadasnjom djevojkom(danas udovicom) mi bi svi spustili glave ili bi se naprasno zainteresovali za vrijeme i oblake
I dan danas se sjecam njegovog crnog GTI-a,Koparskih tabli
- Chisum
#442 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Eto vidis sve se sjecas...i golfa...Boom71 wrote:Ma bio je mega laf.Chisum wrote:
@Boom71
Rato pokojni, spavao kod mene u ulici pred rat, u par navrata, krio se... nerkatre i dzemper na golo tijeloMoze da prica ko sta hocem - bio je laf.
Kada bi setao sa tadasnjom djevojkom(danas udovicom) mi bi svi spustili glave ili bi se naprasno zainteresovali za vrijeme i oblake.
I dan danas se sjecam njegovog crnog GTI-a,Koparskih tabli.
E'o, jebi me ako ga ja i ti nismo negdje varili zajedno
Last edited by Chisum on 13/04/2010 10:23, edited 1 time in total.
- Chisum
#443 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Najgore je bilo na kraju rata kad sam se demobilisao i, kao, hocu da se popravim k'o covjek, uz muziku i staru raju, a ispao iz svih tih filmova... kad sam vidio ko valja gudru po gradu....
Evo, i danas se smijem 
(joj kad udjoh u Lisac
... )
(joj kad udjoh u Lisac
Last edited by Chisum on 13/04/2010 10:22, edited 1 time in total.
- Boom71
#444 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote: E'o, jebi me ako ga ja i ti nismo negdje varili zajedno![]()
- amrica
#445 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A tek koncerti u to doba
U Ledenoj dvorani Skenda Pjevajmo do zore, Uranak.... veze nemam, zaboravila sam kako se zvalo, dernek od veceri do jutra, i to 5-6 grupa, vrhunskih, svaka bi mogla sama napraviti koncert...
Pa svaki petak koncert u Domu mladih.... ofali jedan od 20...
Ponekad se dalo otici i u Slogu....
A onda se ufatili stolica po kafanama, poslije Rocka, Slavuja, Djerdana, dosla na red Posta...
pa sprat u Slozi... ima jos, samo mozak ne radi 
U Ledenoj dvorani Skenda Pjevajmo do zore, Uranak.... veze nemam, zaboravila sam kako se zvalo, dernek od veceri do jutra, i to 5-6 grupa, vrhunskih, svaka bi mogla sama napraviti koncert...
A onda se ufatili stolica po kafanama, poslije Rocka, Slavuja, Djerdana, dosla na red Posta...
- HAVANA
#446 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:A tek koncerti u to doba![]()
A onda se ufatili stolica po kafanama, poslije Rocka, Slavuja, Djerdana, dosla na red Pošta...pa sprat u Slozi... ima jos, samo mozak ne radi
Neki dan ja sa djecom u aeroplan na palačinke...sjeo tata sa djecom i ženom...kad me konobar opali po ledjima
- amrica
#447 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Na kojeg Sucu mislis? Velikog, ogromnog, sto se sa Brnetom druzio?HAVANA wrote:amrica wrote:A tek koncerti u to doba![]()
A onda se ufatili stolica po kafanama, poslije Rocka, Slavuja, Djerdana, dosla na red Pošta...pa sprat u Slozi... ima jos, samo mozak ne radi
Neki dan ja sa djecom u aeroplan na palačinke...sjeo tata sa djecom i ženom...kad me konobar opali po ledjima![]()
kad eso konobar iz pošte(onaj što je vazda nešta galamio i maho rukama,ganjo šuću mahnitog...)
A ja se iz Poste sjecam samo konobara Roberta, zvali ga Ruzdija, ili obrnuto
- HAVANA
#448 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jest,šuća sa čengić vile

- amrica
#449 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Suca
moj veliki drug, sjedio ispred mene u klupi u gimnaziji, ja mu uvijek sapatala, tako je i zavrsio skolu. A on mene sakrivao pa sam mogla raditi na casu sta sam htjela.
Znas li gdje je sada?
Znas li gdje je sada?
- HAVANA
#450 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A jes bio goLem
Nemam pojma gdje je.
Nemam pojma gdje je.