Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Moja sva starija raja iz mira i dosta nekih poznanika se ispalilo nakon okončanja agresije na našu zemlju. To je nekako bila (po meni) moralna vertikala ovog grada, pa i ove zemlje ako hoćete, ljudi koji su stupili u odbranu zemlje, bez da su tražili sertifikate il devizne knjižice. No šta se desilo, ljudi su bilo promućurniji od nas sviju, jer u svojim glavama su imali viziju zemlje za koju se bore, vidjeli su da su na kraju dobili zemlju za kakvu se borili nisu.
Masovno su se poženili i ispalili u Kanadu, Ameriku il negdje u Europu..... da ti istinski heroji, prave patriote su otišle, a ostali smo mi koji nismo na vrijeme vidjeli šta se iza brda valja i ostali su lešinari sa nama koji razvlače sve što valja i koji se hrane leševima čestitih ljudi koji su bez razmišlanja stupili u odbranu.... da danas su kojekakvi Hadžihafizbegovići najveće patriote, oni koji su naplaćivali za svoje predstave i koji su fol bili iu pozorišnoj - logističkoj jedinici, kojekakvi Švrakići, Radončići, Čengići il Šaje koji su sve samo ne patriote... zato i jeste ovako, zbog zamjenjenih teza, zbog izdajnika koji su se uvalili u udobne fotelje... koji su skupljali za odbranu BiH po inostranstvu..... danas su menadžeri, biznismeni, privatnici.... poduzetnici investitori il šta već....postali su to sa parama od odbrane... ljudi kao quest 916 su se borili kad trebalo je da mi danas podvili bi repove i igrali kako lopovi sviraju....

To je problem lopovi i ratni profiteri su devalvirali pojam patriotizam.... za to vrijeme su se toliko nakrali i nafilovali nas pričom kako je ovo sve oko nas normalno... mi smo zemlja u tranziciji i tek izašla iz rata.... pa odakle njima pasati silni i audi-ji... mercedesi i ostala skupa auta... pa zar i oni nisu tek iz rata izašli.... otkud im vile oko Sarajeva, otkud svašta nešto....

Ali ima ona stara narodna nekom rat a nekom brat....

Negdje sam ovo rekao već... svako vrijeme ima svoj oblik fašizma, ali i svoje borce protiv njega svoje antifašiste... šta je danas.....
uvjek dobar gost

Evo ja bojkotujem svoje radno mjesto, danas evo od sad pa do kraja radnog dana neću više da radim ništa....... to je moj otpor svemu ovome... bar prvi korak ka pobuni mene protiv ovog sistema, ovog nakaradnog sistema izvrnutih i preokrenutih vrijednosti..

Zapalili staricu od 72. godine... pretukao očuh kćerku od godinu i po... ubijen mladić u tramvaju od nekih 17. godina...i.. i.. i.. i nikom ništa, toliko smo se toga nagledali i naslušali da oguglali smo postali kao hodajuće kamenice, pravi KAMENI SPAVAČI....
Pa moja baka ima 72. godine, drug ima kćerkicu od godinu i po, a komšija mi ima sedamnaest godina.... to sve se moglo njima desiti, mogli su zapaliti mene, pa me zbosti nožem pa me tako zbodenog pretući il obratno, nek me zbodu, pa me istuku bokserima pa potom zapale....
kako nas nije strah, jer to se sve desilo jima a može se danas, večeras, sutra desiti meni, Vama, njima.....

To sve (htjeli mi priznati ili ne) je posljedica nacionalnih podjela, upošljavanja stranačkih podobnih ljudi, odsustvo jedne policije, entitetskih podjela, mi fakat gubimo ljudskost... okrećemo glavu...pitanje je do kad, koliko treba ljudi da se žrtvuje da bi ostali skontali... jel to četa učenika u jednom danu... šta je više hajvanu, životinjo hercegovačko-bosansa il bosansko-hercegovačka.. pa jesi li bukva, hrast, konj si šta si više ...

Fakat nem pojma... sad će opet spominjati statistike ,pravdaće se njima kako je sve u granicama Europskog prosjeka, ma EBO Vas prosijek taj, pustite se šuplje više... i recite jednom samo istinu ovoj masi, svjetini ovoj... a ti svjetino, bando, maso... pogledaj više istini u oči, počni stvari zvati pravim imenima...

JEDAN JE ŽIVOT... nije ih stotinu....... klocu jedan bosansko-hercegovački....
kolega

Post by kolega »

Cesto, cesto, cesto pozelim
Da sve to napustim i sve zaboravim
I da odem negdje daleko
Da nista ne mislim i nista ne radim
...

Eh kad bi mog'o da se nagradim
Sa jednim odmorom zestokim
Na nekim ostrvima dalekim
Ja bih znao kako da se opustim
...
uvjek dobar gost

Ne bih se nikad vratio .....

Već dva dana mi se po glavi muha tekst pjesme Elementala Iz dana u dan...

Elemental - Iz dana u dan

SHOT:
Kolko nisko idemo može li uopće niže, možda nam se digo zanos al' standard nam se ne diže, dani ponosa i slave i minusa na tekućim, mi ne živimo mi preživljavamo, šta ostavljamo našem budučem naraštaju, dugove, raćune, rate kredita nas guše, a nemamo ni kune, kombiniramo kako odgodit plačanje bar za desetak dana, jebo život kad na karticu se kupuje hrana, di smo sad? stara štednja se otopila, o'šla na ono bitno, pojela sve i popila, bez svega smo ostali prenaglo nas je pogodilo, ko uopče zna što se to prek' noći dogodilo
KOGA DA PITAM BRATE, KO' ĆE MI DAT ODOVORE RECI BILO ŠTA OSIM DA JE MOGLO BITI GORE
Sve te tisuče, hiljadarke, konjanici i rudari stavljani davno na stranu za neki san da se ostvari, nestali u brojkama, brojke ko snijeg okopnile, dok mi smo preživljavali životne stvari poskupile i di smo sad? napokon mirni, napokon slobodni, napokon u svojoj državi al' sad smo siromašni, dali smo svoje snove za ovu zemlju i nije nam žao, al usput se našo domoljub veći od nas pa pokrao, za višak radili, al nisu nas cijenili, mjesecima čekali da plate trud što smo uložili, i di smo sad? opet sve iz početka, za kolko nisko idemo od ponedjeljka do petka, kolko danas vrijedi naš rad imali smo sad nemamo, di smo sad?

pripjev:
Samo živimo iz dana u dan i svaki san davno nestao je, izbrisan
Koga da pitam brate, ko će mi dat odgovore reci bilo šta osim
Da je moglo biti gore 2X

SHOT:
I di smo sad? još čekamo bolje sutra, možda naivno se nadamo istim stvarima dok iznutra cijeli sistem zakazuje, nema pravde da nas štiti, nema poštene vlasti sve sami konvertiti, obečanja su jeftina, a život je tako skup, pa su uzor kriminalci, šta ćeš nije narod glup, 'oće standard. 'oće lovu, 'oće živit, 'oće sve a to čekaju i čekaju i čekaju i popizde, jer nema smisla režije su visoke, minus je preduboko sve to traje predugo, narod puko, jedni kukaju što jučer bilo bolje je nek danas, drugi divljaju, galame, dok ih puca nacionalni zanos, him pitam te, pitam te di smo sad? dalje radimo na crno ispod sjene al do kad, ko će vratit dostojanstvo, ko će platit punu cijenu, dat nam tolko kolko vrijedimo da stvari jednom krenu, više ne gubimo strpljenje samo brojimo probleme, sve što imali smo nemamo i teško nam je breme, pa na kraju svatko zapita se kolko nisko spao sam, kako onda ostat ponosan

pripjev:
Da je moglo biti gore 2X

REMI:
Reci mi da smo mogli promijeniti svijet, (reci mi molim te) da će djeca što dolaze imat nasljeđe za bolje (i reci mi da nismo sve dobro uništili) reci mi molim te, (i da ću moći mirno spavati od savjesti) ooooooo reci mi, da možemo izgraditi, da nije prekasno i ako zakažem daj mi snage stvorit nešto prekrasno
(i već sutra volio bi otvorit oći pa da budem zahvalan, al ne mogu pa stisnem zube i hodam iz dana u dan)

pripjev:
Da je moglo biti gore 2X

To je stvar koja mi je u glavi....

Bez cilja jasnog i jasne vizije, stavova ikakvih, bez dostojanstva, ljudskosti, morala, poštenja, bez imalo ljudskih osobina ovo društvo baza u "mraku" u svojoj malodušnosti i uskogrudosti počeli smo uživati, naslađivati se muci drugog, likovati tuđem neuspjehu a neveseliti se uspjehu drugih... takvi postali smo... nisam fakat sinoć mogao prepoznati grad svoga djetinstva, grad u kom sam se rodio, grad koji je izdurao najdužu opsadu ikada u modernoj istoriji... nisam mogao na određeni način da vjerujem šta se zbiva pred očima mojim... nisam mogao da pohvatam sve....

Samo znam da sam se opet razočarao, moj utopizam i moj idealizam će doći mi glave...
šta je trebalo da se desi pa da moderna omladina izađe na ulicu... da pobiju cijeli tramvaj idioti il da barem ubiju pet ljudi raznih nacionalnosti pa da svako od nas može da se identifikuje sa nekim... od njih...

Denise izvini u ime Sarajeva... u moje ime... u njihovo.....
obuca

Post by obuca »

ta pjesma moj goste odlicno solikava stanje u bih i ja je predlazem za himnu
uvjek dobar gost

Srijeda nije radni dan na teritoriji Bosne i Hercegovine !!!

Ja raditi neću, sad sam evo obrazložio šefici svoje razloge, pozvao sam i nju da ne dođe na posao, već ako moramo da radimo pola dana i poslije toga na demonstracije. To je moja dužnost u srijedu, tamo ja pripadam, to je prva linija....
Taj dan nek bude ne radan, pokažimo im svima ko smo i šta smo, pokažimo im da nam dosta je svega ovoga. Sramota treba da nas bude što je Denis morao da umre, što moralo završiti tragično je da bi na površinu isplivao njihov nerad, javašluk njihov, nesposobnost njihova.
u srijedu tražimo ostavke u kantonu Sarajevo, kantonu koji ima najveći budžet ali opet nema sistem, nema zatvor il dom za malonjetna lica, taj najveći budžet nije u službi "građana", ne on služi samo kojekakvim likovima da u njega zavlače svoju ruku. Mislite da je bolja situacija u drugim kantonima, u drugom entitetu... nije život je jednako pojeftinio u svim djelovima Bosne i Hercegovine.
Pojavimo se u srijedu i pokažimo im da se ne šalimo, pokažimo im da je vrijeme došlo da se plate zarađuju, da je došao čas kad skontali smo ko su i šta su oni u stvari, sad "gospodo" znamo da ste vampiri i da se hranite krvlju sopstvenih "građana"..
u srijedu treba da im damo konačno upozorenje da vrijeme je da se uozbilje i da počnu osjećati odgovornost i posljedice svog nerada.....

Ja sam u srijedu na demonstracijama, gdje ste Vi????
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ja sam na poslu jer nisam u poziciji da mogu tek tako otici

a nisam jedini

45% je nezaposlenih, ako se ja kurcim vrlo lako je naci nekoga ko se nece kurcit

to ti je
uvjek dobar gost

DaysleepeR wrote:ja sam na poslu jer nisam u poziciji da mogu tek tako otici

a nisam jedini

45% je nezaposlenih, ako se ja kurcim vrlo lako je naci nekoga ko se nece kurcit

to ti je
Razumijem te ,kao što sam upoznat sa situacijom u kojoj mnogi se nalaze.. no ako ne možete doći na protest možete uraditi mnoge stvari sa posla, ko ima kompjuter na poslu može bar dok pauza je slati mail-ove institucijama u kojim će ih pozivati na rad. Možete možda na prozor gdje radite okažiti malu bijelu zastavicu, možete neki transparent mali napraviti...
Svagi oblik otpora i pobune je prijeko potreban današnjem društvu....

Možete taj dan se obući u crno... il crveno... svašta nešto, budimo kreativni i u pobuni..
Ne smijemo sad stati..... naš krik treba da se čuje do neba......
kolega

Post by kolega »

pasha, ..., kakva srijeda, o cemu se radi pa da se ne radi? :S
uvjek dobar gost

U srijedu se organizuju demonstracije pred kantonalnim institucijama u Sarajevu, razlog su skorašnja krvava zbivanja u kantonu Sarajevo(koja su samo vrh ledenog brijega). Taj dan se održava sjednica skupštine kantona Sarajevo i određenih njenih "radnih grupa".
Mislim (ja lično) da je u srijedu to mjesto prva linija kao što ista stva treba da se desi u Zenici u Kaknju ali i u ostalim gradovima.... širom Bosne i Hercegovine jer situacija nije ništa bolja u cijeloj zemlji .....u zemlji u kojoj cvjeta ne rad političara, javašluk nadležnih... u zemlji u kojoj je ljudski život toliko pojeftinio....

Mislim da bi svi trebali (oni koji mogu) tražiti slobodan dan i natjerati "gospodu" na ostavke......
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:U srijedu se organizuju demonstracije pred kantonalnim institucijama u Sarajevu, razlog su skorašnja krvava zbivanja u kantonu Sarajevo(koja su samo vrh ledenog brijega). Taj dan se održava sjednica skupštine kantona Sarajevo i određenih njenih "radnih grupa".
Mislim (ja lično) da je u srijedu to mjesto prva linija kao što ista stva treba da se desi u Zenici u Kaknju ali i u ostalim gradovima.... širom Bosne i Hercegovine jer situacija nije ništa bolja u cijeloj zemlji .....u zemlji u kojoj cvjeta ne rad političara, javašluk nadležnih... u zemlji u kojoj je ljudski život toliko pojeftinio....

Mislim da bi svi trebali (oni koji mogu) tražiti slobodan dan i natjerati "gospodu" na ostavke......
Ja sad sefu rekoh sta i kako, kaze da mogu uzeti longer lunch break...obzirom da me je pustao i na cijele utakmice zelje, ovo mu nije problem...

Necu nikad vise nista ruzno reci za svog sefa...
poplava

Post by poplava »

Meni ova pada na pamet - iako je napisana pred hrvatske izbore, moze se komotno pjevati nasim politicarima:

Elemental - Zašto te imam

Shot:
Stavljali su plakate sa nekom pametnom frazom, tvoje
Lice sa kravatom i nekim polu-tupim izrazom
Američkim smiješkom, onako ni vrit ni mimo, nakon
Dva'est dana nacrtane brkove ti bi im'o
Al' prošlo je - i mi smo popušili spiku, dali ti
Taj prokleti glas na lijepe oči, valjda na sliku smo
Pali - ti si se dočepo fotelje, ušo u
Sabor, šutio, pustio da neko drugi melje
Ušo bi u dvoranu kad rekli bi „dižu se ruke“ preko
Veze u neki upravni odbor upao bez muke
Plaća je rasla, u saboru nisi reko ništa
Radije cijeli dan u kantini uz dva gemišta
Riješio si za stranca neke građevinske dozvole, od
Grada da dobije zemlju da shopping centar otvore
Uzeo si proviziju, kupio stan u gradu, imao
Jako skup auto za ić' na sjednicu u vladu
Kolotečina te uzela, fino si se uljuljao, u samo
Nekoliko godina daleko si dogurao od
Običnog činovnika, kroz rat u mjesnoj zajednici,
U civilnoj zaštiti do stranke pa u središnjici, pa
Eto ti izbori – sugrađani vole te, sad
Tu si di jesi, ma dobro je, ma boli te
Tu si di jesi, ma jebo narod, boli te…

Refren:
Zašto te imam kad ne daješ mi ništa
Zašto te imam kada ne čuješ moj glas
Da li padnem koji put ja na pamet
Dal' ikad staneš malo pomisliš na nas?

Remi:
Tko bi rek'o, kako je vrijeme proteklo dok si uživao
Evo opet izbora, opet si se kandidirao.
I kupio medije, izlijeto iz pašteta
Nastupao pod sloganom "Izbacimo što narodu smeta"
A zapravo, nisi znao što se zbivalo,
Zaglibio si preduboko da bi razlučivao.
Al' još jedna pobjeda i zastupnički honorar,
Iz oporbe i stranke svi su skandirali "Ti si car"
Bio si u odborima, rezo vrpce crvene
Radio ispod radara uz mito i koverte.
Milijuni kuna na računu se talože,
Svi te mole za pomoć, uz tvoj potpis sve se može
Ulizivo se tajkunima, ljubio si satove,
Prodao si dignitet za drago kamenje
Zavarao si narod, pokazao im srednjak
A oni su mislili da si poštenjak

On je prekrasan čovjek i radišan idealist
A prije par godina najžešći komunist
On se bori za narod i kaže da je humanist
A na naš trošak on je hedonist.

Shot:
Al je stislo, ti mediji, teško ih kontrolirat
Počeli čačkat i kopat tamo di se ne smije dirat
Nekom obrve se digle, Uskok upetljao prste
Ali ne mogu ništa, nemaju dokaze čvrste

Remi:
Izgubio si razum, gramzivo grabio za sebe
Ne daj Bože da masa digne glas protiv tebe.
Otpuhivao si cigaru s prozora urbane vile bez papira
Nedodirljiv gad bez duševnog mira.
Stolac ti se zatreso zbog istražnog zahtjeva
I afere izgrađenog shopping centra bez dozvola
Uz povlačenje veza, zataškalo se sve,
Vrijeme liječi rane, ljudi brzo zaborave.

Refren:
uvjek dobar gost

Svi u štrajk, nasilje na ulicama naših gradova i sela je samo posljedica nesposobnosti vlasti da se suoči sa stvarnim i svakodnevnim problemima u našoj zemlji, koliko naši kvazi zaštitnici pričaju o reformi policije, koliko su stvarno učinili za narode u koje se zaklinju?
Pokažimo mrvu dostojanstva i budimo u srijedu ispred kantonalnih institucija u Sarajevu tačno u 11.55h, simbolično u pet do dvanaest mada u surovoj realnosti već skoro da i kasno je. Ako niste iz Sarajeva pokažite solidarnost pokažite dostojanstvo u svom gradu, u svom selu jer iznate i vi sami da sudbinu svuda kroje lokalni moćnici koji su sami sebi svrha...
Ja kad imao bi tu moć pozvao bih u srihjedu u 11.55h sve na demonstracije da već jednom pokažemo da se sa nama mogu igrati kako hoće ali ne do kad hoće....

Svi u štrajk u srijedu u 11.55h , ako baš ne možete otići sa radnog mjesta pokažite na njemu samom neslaganje sa lokalnim vlastima koje bez imalo stida ne rade svoj posao...

Da sam ja neko.... rekao bih svi u štrajk.........
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ljudi, rasipamo se prije vremena...
dajte se dogovorite koje teme da ostanu otkljucane, ne moze se upratiti vise...
Fiore

Post by Fiore »

poplava wrote:Meni ova pada na pamet - iako je napisana pred hrvatske izbore, moze se komotno pjevati nasim politicarima:

Elemental - Zašto te imam

Shot:
Stavljali su plakate sa nekom pametnom frazom, tvoje
Lice sa kravatom i nekim polu-tupim izrazom
Američkim smiješkom, onako ni vrit ni mimo, nakon
Dva'est dana nacrtane brkove ti bi im'o
Al' prošlo je - i mi smo popušili spiku, dali ti
Taj prokleti glas na lijepe oči, valjda na sliku smo
Pali - ti si se dočepo fotelje, ušo u
Sabor, šutio, pustio da neko drugi melje
Ušo bi u dvoranu kad rekli bi „dižu se ruke“ preko
Veze u neki upravni odbor upao bez muke
Plaća je rasla, u saboru nisi reko ništa
Radije cijeli dan u kantini uz dva gemišta
Riješio si za stranca neke građevinske dozvole, od
Grada da dobije zemlju da shopping centar otvore
Uzeo si proviziju, kupio stan u gradu, imao
Jako skup auto za ić' na sjednicu u vladu
Kolotečina te uzela, fino si se uljuljao, u samo
Nekoliko godina daleko si dogurao od
Običnog činovnika, kroz rat u mjesnoj zajednici,
U civilnoj zaštiti do stranke pa u središnjici, pa
Eto ti izbori – sugrađani vole te, sad
Tu si di jesi, ma jebo narod, boli te…

Refren:

Remi:
Tko bi rek'o, kako je vrijeme proteklo dok si uživao
Evo opet izbora, opet si se kandidirao.
I kupio medije, izlijeto iz pašteta
Nastupao pod sloganom "Izbacimo što narodu smeta"
A zapravo, nisi znao što se zbivalo,
Zaglibio si preduboko da bi razlučivao.
Al' još jedna pobjeda i zastupnički honorar,
Iz oporbe i stranke svi su skandirali "Ti si car"
Bio si u odborima, rezo vrpce crvene
Radio ispod radara uz mito i koverte.
Milijuni kuna na računu se talože,
Svi te mole za pomoć, uz tvoj potpis sve se može
Ulizivo se tajkunima, ljubio si satove,
Prodao si dignitet za drago kamenje
Zavarao si narod, pokazao im srednjak
A oni su mislili da si poštenjak

On je prekrasan čovjek i radišan idealist
A prije par godina najžešći komunist
On se bori za narod i kaže da je humanist
A na naš trošak on je hedonist.

Shot:
Al je stislo, ti mediji, teško ih kontrolirat
Počeli čačkat i kopat tamo di se ne smije dirat
Nekom obrve se digle, Uskok upetljao prste
Ali ne mogu ništa, nemaju dokaze čvrste

Remi:
Izgubio si razum, gramzivo grabio za sebe
Ne daj Bože da masa digne glas protiv tebe.
Otpuhivao si cigaru s prozora urbane vile bez papira
Nedodirljiv gad bez duševnog mira.
Stolac ti se zatreso zbog istražnog zahtjeva
I afere izgrađenog shopping centra bez dozvola
Uz povlačenje veza, zataškalo se sve,
Vrijeme liječi rane, ljudi brzo zaborave.

Refren:
Jel moze krace za raju i strajk-ove :-)
Ovjde nije suplja nikad pila vode nit ce..
samo se razumje jezik sile i takav ostaje.. 8-)
kolega

Post by kolega »

uvjek dobar gost wrote:Da sam ja neko....
napustio bi radno mjesto i spontano zakamenjo bi sve i tako dao podrsku i potvrdu da smo mi iznjedrili vlast; vlast to smo mi, mi to je vlast, vlast to sam ja ... Chestitam
uvjek dobar gost

Bio sam i jesam otišao sam sa posla... iako se ne slažem i ne podržavam nasilje koje je iskazano...

Shvatam i u jednu ruku razumijem to akomulirano nezadovoljstvo, taj bijes... dragi političari... šuplje priče je dosta, ovakvo ponašanje je "samo" posljedica vašeg desetogodišnjeg nečinjenja ,nerada vašeg....

Vrijeme je da skontate da ste Vi tu zbog raje, a nikako ne obratno...
Važno je da jedan od Vas pokrene lavinu ostavki, ako nemate nadležnosti, odrecite se fonkcija i beneficija... moral gospođe i gospodo..... moral...

Zašto šute ostali gradovi.... jel Vam dobro????
kolega

Post by kolega »

uvjek dobar gost wrote:Bio sam i jesam otišao sam sa posla... iako se ne slažem i ne podržavam nasilje koje je iskazano...

Shvatam i u jednu ruku razumijem to akomulirano nezadovoljstvo, taj bijes... dragi političari... šuplje priče je dosta, ovakvo ponašanje je "samo" posljedica vašeg desetogodišnjeg nečinjenja ,nerada vašeg....

Važno je da jedan od Vas pokrene lavinu ostavki, ako nemate nadležnosti, odrecite se fonkcija i beneficija... moral gospođe i gospodo..... moral...

preporucujem ti da pogledas onaj serijal o ratovima zvijezda, i ako budes pazljivo pratio vidjeces sta je Anakina Skajvokera dovelo do toga da padne pod uticaj tamne strane sile ...
uvjek dobar gost

kolega wrote:
uvjek dobar gost wrote:Bio sam i jesam otišao sam sa posla... iako se ne slažem i ne podržavam nasilje koje je iskazano...

preporucujem ti da pogledas onaj serijal o ratovima zvijezda, i ako budes pazljivo pratio vidjeces sta je Anakina Skajvokera dovelo do toga da padne pod uticaj tamne strane sile ...
Moj omiljeni serijal, mislim jedan od, mada istina je nisam ih pregledavao odavno.
Mada ako dobro kopcam, moram dodati samo par stvari...

Licno sam smirivao prisutne, molio omladinu da ne kamenja i ne gadja jajima jer mogli smo odnijeti ista ta jaja u narodne kuhinje.. no kad sam vido stariji svijet kako kamenja, kako gadja zgradu svim i svacim... shvatio sam, licno meni je gospodja od nekid 60.tak godina rekla da pustim djecu da gadjaju... gadjala bi i ona al ne moze dobaciti... bilo mi je nekako krivo da raja izgubila su zivce i da su zakamenjali.. zgradu..

Taj cijeli dan sam bio ljut na sebe pa na sve ostale... na starost i mladost koja je gadjala.. na sebe sto nisam ranije skontao da bi se nesto takvo moglo desiti... no kad sam pregledao dnevnike i procitao saopstenje Vlade kantona.kad sam procitao stampu... skontao sam opet.. da se ta ista vlast pomalo uspanicila i prepala ... jos kad sam po izvjestajima medija skontao kolika je cenzura kod nas u stvari na sceni... u meni su se nekako pomijesala osjecanja...

No subotnja mirna setnja me je opet nekako ugrijala i dala mi neku novu nadu.... da uprkos svemu imamo snega, mudrosti i volje da ustrajemo u "gandijevskom" pristupu.

Sto se tamne strane tice... borba protiv nje je konstantna... tanka je linija koja te dvije strane dijeli i sila stalno treba biti uz nas jer mediji nam pokazuju koliko je tamna strana kod nas jaka... i sta je sve u njenim rukama....

Ovdje koristim priliku da pozovem sve kulturne radnike, sve muzicare, sve akademske gradjane da ucestvuju u setnji u subotu narednu.. da dignu i oni svoj glas.. da i oni svojim prisustvom na setnjama pokazu neslaganje sa konceptom podobnih.. sa politikom destrukcije koju nam namecu vladajuce nacionalne bratije na vlasti !

Studente vise i ne zovem.... digao sam ruke.... ovo nije njihov problem izgleda....
nemamoideale

Post by nemamoideale »

studenti :? što je to, akademski građani :skoljka: termin oko kojeg bi se dalo itekako raspravljati, ima tu još likova koji zaslužuju da ih se pomene, ali drugi put, dragi moj goste sami smo protiv zvijeri koja ima stotinu glava sa sposobnošću regeneracije, odrežeš jednu nikne druga, ali nema predaje nema povlačenja što rekao Chuck Norris, do konačnog sloma gnjida i konjokradica :bih:
pita

Post by pita »

_BosanaC wrote:Tebi je najbolje da se spakujes i...

NA PLANINU :)

Ne bi mi vjerovao koliko zna psihicki odmoriti i rasteretiti covjeka. A sto vise razmisljas o crnjacima vise ce te glava boliti, padaces u sve vecu depresiju, te na kraju ode zdravlje :-? A to ti ne treba.

Za pocetak, prestani (ako citas) citati Avaz, gledati Dnevnik, planiraj buducnost i gledaj kako ces planove sto efikasnije realizovati, i pokusaj mir pronaci u prirodu, efekte ces osjetiti vrlo brzo :)

Hajd uzdravlje!
Svaka cast...to treba ponavljati svaki dan rulji po BiH koja pada u depresiju...zbog uticaja medija....kad dodjem u BiH vec u zraku osjetim hrpetinu negativne energije :(
madner

Post by madner »

uvjek dobar gost wrote: Studente vise i ne zovem.... digao sam ruke.... ovo nije njihov problem izgleda....
Ja sam primjetio da najviše protestuju ljudi koji su, kolko tolko, materijalno obezbijeđeni.
Paradoks studenta je što je njima tolko loše da samo blijedo gledaju kad im spomeneš više ideale. :D
pita

Post by pita »

madner wrote:
uvjek dobar gost wrote: Studente vise i ne zovem.... digao sam ruke.... ovo nije njihov problem izgleda....
Ja sam primjetio da najviše protestuju ljudi koji su, kolko tolko, materijalno obezbijeđeni.
Paradoks studenta je što je njima tolko loše da samo blijedo gledaju kad im spomeneš više ideale. :D
Za ideale ginu budale...a studenti imaju bonove :D
madner

Post by madner »

pita wrote:Za ideale ginu budale...a studenti imaju bonove :D
:D

Odajem ti počast generacijo
Rođena u suzama, mržnjom hranjena
Oni lažu te, lažu generacijo
Uzimaju sve, otimaju sne

Obriši suze generacijo
Sad bar je jasno, za plakanje je prekasno
Podigni glavu generacijo
Ustani i kaži da dosta ti je laži

Ti što u mraku stojiš sasvim sam
Pitaš se ko ukrao je san
Sad vikni glasno, pokaži da imaš glas
Jer jedan si od nas

Ti nisi prvi rođen u krvi
Oni hoće da te slome, jer ti si za njih loš
Kad ti se plače, ti zaurlaj jače
Jer mi smo ovdje, ima nas još

Mislim da je problem u studentskim domovima. :D
uvjek dobar gost

madner wrote:
pita wrote:Za ideale ginu budale...a studenti imaju bonove :D
:D

Odajem ti počast generacijo
Rođena u suzama, mržnjom hranjena
Oni lažu te, lažu generacijo
Uzimaju sve, otimaju sne

Obriši suze generacijo
Sad bar je jasno, za plakanje je prekasno
Podigni glavu generacijo
Ustani i kaži da dosta ti je laži

Ti što u mraku stojiš sasvim sam
Pitaš se ko ukrao je san
Sad vikni glasno, pokaži da imaš glas
Jer jedan si od nas

Ti nisi prvi rođen u krvi
Oni hoće da te slome, jer ti si za njih loš
Kad ti se plače, ti zaurlaj jače
Jer mi smo ovdje, ima nas još

Mislim da je problem u studentskim domovima. :D
Pitanje je stati sad ,dopustiti da se razvodni, raspalamudi, rascjepka... iz nekih imaginarnih il egocentricnih razloga??? Upropastiti ovu energiju koja se stvorila i razocarati ljude koji su opet dobili kakvu takvu motivaciju ili nadu...
Sta onda, cekati da sistem opet pokaze sve svoje mane, da opet prodje par godina u nasoj adaptaciji na nesto nenormalno. Tu sad da se osvrnem na gore spomenute studente koji se sad zadovoljavaju iskopiranim skriptama, pijanstvom, vutrom il snosajem.. ali kad skontaju koliko se sageti za posao u struci moraju il kad vide koliko kosta kvadrat stana... onda ce im se lampica upaliti...
Opet postavljam pitanje ... treba li izgubiti energiju ,usporiti, rasplinuti se za rad povrsnih ciljeva...???
Kanalisati DA, osmisliti DA, preusmjeriti DA,organizovati i struktuirati DA...
Nikako NE stati i popustiti...!!!
Post Reply