Odlazak iz BiH?

Post Reply

Da li planirate trajno napustiti BiH?

DA
43
48%
NE
46
52%

Total votes: 89

danas

Post by danas »

stella_k wrote: Kako me zanima, ko li je izglasao taj zakon....? :D
ja nemam pojma...
ali pitaj seadu sudinicu da ti objasni :D :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

stella_k wrote:Ma evo ja glasam uredno svaki put, al ovi nacionalisti nikako da sjasu....
Naravno, glasam u Sa
kako da sjašu kad je veoma mali broj birača izašao na izbore a u toj manjini veoma je malo onih kojima je građanska opcija u srcu.
Rješenje-----ne bojkotovat izbore
muha_sa

Post by muha_sa »

simster wrote:
stella_k wrote:
danas wrote: jebote covjece, salomih se glasajuci... jednom sam u konzulatu u NY bukvano otimala obrasce od sekretarice, da bih se na vrijeme mogla registrovati...
ali niko ne glasa -- ni dijaspora ni domaci... i sad je zakon takav da ne moras imati izborni minimum, pa ako troje izadje na izbore, rezultati i dalje vaze... :roll:
Kako me zanima, ko li je izglasao taj zakon....? :D
ja ne glasam niti cu ikad glasat jer problem nije toliko u vlasti koliko u mentalitetu ljudi - u primitivizmu, kolektivizmu i religioznosti.
jedan si od onih koji je za Seadu glasao.
Šandor

Post by Šandor »

edu wrote:samo se pitam sta bi bilo od titine jugoslavije da su tada ljudi mislili k'o sad?..dali bi se stvorila onakva drzava...
odgovor poznat!
Jugoslavija je nastala sticajem okolnosti. U svemu tome ljubavi je bilo najmanje. :) Blaga naklonjenost zapada Jugoslaviji i obratno je bila plod interesa.

Kasnije se pokazalo koliko je jugoslavenski sistem klimav i šupalj.

Jedino što mnoge jugonostalgičare još uvijek drži u uvjerenju da je to bila istinska želja većine naroda od Triglava do Ohrida je činjenica da jedno vrijeme nije bilo mnogo nacionalnih trzavica. Ali to je bio plod gušenja slobode mišljenja a ne ljubavi prema Jugoslaviji.
Jedno vrijeme nije bilo moguće otvoreno isticati gnjev zbog ravnopravnosti određenih naroda. Zbog toga međunacionalna mržnja jedno vrijeme nije dolazila do izražaja.

U kraljevini su gušili komuniste a komunisti na kraju zavladaše....... komunisti podjebavali nacionaliste......nacionalisti razjebaše sve živo i mrtvo.....i sad svako svakog jebe.....a niko nikom ne plaća..... :-)

Kamo lijepe sreće da je ovdje ostala Austro-Ugarska. :D
Last edited by Šandor on 12/12/2005 19:28, edited 1 time in total.
stella_k

Post by stella_k »

danas wrote:
ja nemam pojma...
ali pitaj seadu sudinicu da ti objasni :D :lol:
Ma gdje me nadje sa seadom... :D :-)
tigris

Post by tigris »

muha_sa wrote:
stella_k wrote:Ma evo ja glasam uredno svaki put, al ovi nacionalisti nikako da sjasu....
Naravno, glasam u Sa
kako da sjašu kad je veoma mali broj birača izašao na izbore a u toj manjini veoma je malo onih kojima je građanska opcija u srcu.

i ostati 8-)
edu

Post by edu »

Šandor wrote:
edu wrote:samo se pitam sta bi bilo od titine jugoslavije da su tada ljudi mislili k'o sad?..dali bi se stvorila onakva drzava...
odgovor poznat!
Jugoslavija je nastala sticajem okolnosti. Usvemu tome ljubavi je bilo najmanje. :) Blaga naklonjenost zapada Jugoslaviji i obratno je bila plod interesa.

Jedino što mnoge jugonostalgičare još uvijek drži u uvjerenju da je to bila istinska želja većine naroda od Triglava do Ohrida je činjenica da jedno vrijeme nije bilo mnogo nacionalnih trzavica. Ali to je bio plod gušenja slobode mišljenja a ne ljubavi prema Jugoslaviji.
Jedno vrijeme nije bilo moguće otvoreno isticati gnjev zbog ravnopravnosti određenih naroda. Zbog toga međunacionalna mržnja jedno vrijeme nije dolazila do izražaja.

U kraljevini su gušili komuniste a komunisti na kraju zavladaše....... komunisti podjebavali nacionaliste......nacionalisti razjebaše sve živo i mrtvo.....i sad svako svakog jebe.....a niko nikom ne plaća..... :-)

nemoj zaboraviti i zabranu pricanja viceva...
edu

Post by edu »

tigris wrote:
muha_sa wrote:
Naravno, glasam u Sa

i ostati 8-)
jos jedna kafa od mene.. :-) :-) ..ali bez pusenja.. :D :D :D
danas

Post by danas »

Šandor wrote:
odgovor poznat!
Jugoslavija je nastala sticajem okolnosti. U svemu tome ljubavi je bilo najmanje. :) Blaga naklonjenost zapada Jugoslaviji i obratno je bila plod interesa.

de popusti kame ziv bio... :-)

ta drzava je 10 godina poslije krvavog rata nesto napravila od sebe... o tome se govori... da je ta drzava pocela liciti na drzavu, imala je diplomatiju, izgradjenu vanjsku i unutrasnju politiku, stavove... pocela je opismnjavati narod, graditi puteve, sprovoditi struju i vodu... graditi bolnice, skole, fakultete (sarajevski eto prvi), neke energoinveste i tako sve neke "sitnice"... a koliko je nasa jebena drzava danas odmakla i sta je ucinila za obicnog gradjanina? osim sto ga tjera svim silama da bjezi glavom bez obzira.
muha_sa

Post by muha_sa »

Evo gledam Terza primio premijera Rumunije.Ništa čudno,samo vidjeh da je Rumunski premijer sastančio obučen u maskirnu uniformu----da bog mili sačuva :lol: :lol: :lol:
Annela

Post by Annela »

Edu je li to jos mail nije dosao :roll:
edu

Post by edu »

Annela wrote:Edu je li to jos mail nije dosao :roll:
dosao..nego cekam tvoju pp.. :D :D :D
Annela

Post by Annela »

edu wrote:
Ali ja sam dijasporka :D
edu

Post by edu »

Annela wrote:
edu wrote:
nema veze..nisam gadljiv.. :D :D :D
simster

Post by simster »

edu wrote:
simster wrote:
ja ne glasam niti cu ikad glasat jer problem nije toliko u vlasti koliko u mentalitetu ljudi - u primitivizmu, kolektivizmu i religioznosti.
ni sam nisi svjestan koliko si slican ljudima o kojima pises...
glasao bih eventualno za nekoga kome bi prvi izborni program bio porusiti sve crkve i dzamije osim onih najstarijih koje bi pretvorili u muzeje, diskoteke i kupleraje, drugi plan bio bi legalizacija droge, treci legalizacija prostitucije a cetvrti program uvoz jedno 100 000 latinoamerickih imigranata da ovu bijednu zemlju i ljude u njoj nauce nocnom zivotu.

sta me briga ako je na vlasti sdp umjesto sda kad medju njima nema za mene bitne razlike?!
tigris

Post by tigris »

sve sam lepo špakovao sad mogu da idem u balanovac na nar'anim pilistorci :-)

nidje veze malo se ja salim :lol: :lol:

pardon
muha_sa

Post by muha_sa »

Kakav rušilaćki nagon---moj bože,nema više rušenja---idemo na Omladinske Radne Akcije---zemlju gradit
Harrys

Post by Harrys »

tigris wrote:sve sam lepo sˇpakovao sad mogu da idem u balanovac na nar'anim pilistorci :-)

pardon
:D Gdje ti je ta sala. :D
Annela

Post by Annela »

edu wrote:
Annela wrote:
edu wrote: dosao..nego cekam tvoju pp.. :D :D :D
Nisam ni ja baba-roga :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Harrys wrote:
tigris wrote:sve sam lepo sˇpakovao sad mogu da idem u balanovac na nar'anim pilistorci :-)

pardon
Kakvo pitanje :D zar ne vidiš da se smije :lol:
edu

Post by edu »

Annela wrote:
edu wrote:
Annela wrote: Ali ja sam dijasporka :D
Nisam ni ja baba-roga :D
ali blizu si.. :D :D :D
Šandor

Post by Šandor »

danas wrote:de popusti kame ziv bio... :-)

ta drzava je 10 godina poslije krvavog rata nesto napravila od sebe... o tome se govori... da je ta drzava pocela liciti na drzavu, imala je diplomatiju, izgradjenu vanjsku i unutrasnju politiku, stavove... pocela je opismnjavati narod, graditi puteve, sprovoditi struju i vodu... graditi bolnice, skole, fakultete (sarajevski eto prvi), neke energoinveste i tako sve neke "sitnice"... a koliko je nasa jebena drzava danas odmakla i sta je ucinila za obicnog gradjanina? osim sto ga tjera svim silama da bjezi glavom bez obzira.
Naša današnja :D država je na listi propalih država. :D

U vrijeme one države njenim građanima je bilo u interesu da dobro žive. I radili su u korist države. U ovoj državi ništa ne štima jer je njeni građani doživljavaju dušmaninom.
Tu je i korupcija. Ali korupcija koja nas je unakazila je posljedica činjenice da narodima ove države nije stalo da ova država prodiše. Umjesto da u nju pušu kiseonik oni pušu CO2.

Sad sam se sjetio još jednog primjera. Recimo, Sarajevo je dobilo pristojno porodilište tek proljeća 1977. godine. 32 godine nakon završetka drugog svjetskog rata. Ovo pominjem jer u to vrijeme niko nije smio govoriti kako je ta država tek tada to napravila. Tako je bilo i sa nacionalizmom. A danas možeš pljuvat po čemu hoćeš i koliko hoćeš. Sve što se nekoć davno gušilo sada diše. Pa vi sad vidite šta je tu bilo prividno a šta je realnost.

Možda je ovo sve bila jedna velika greška? :roll: :D
Tako piše u školskim knjigama po bosanskom nastavnom planu i programu. Da je rat bio greška. :-)

Izvini Mirko.....nisam te namjerno pogodio u leđa.....htio sam u vratnu kičmu.... :roll: :-)
tigris

Post by tigris »

Harrys wrote:

pardon
slusaj dalje: da nisam sta zaboravio majku mu

odgovara zenski glas:zaboravio si čipkane gace da poneses :lol: :lol:

harka ti si ono u svici jel da....ajde vrati se pa ces da cujes sve :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Evo Širak primio našu smješnu trojku---kad je mogo Bilju što ne bi i ovaj trio la kampanela---sjetih se davno igrane serije sa Burdušom i kompanijom
danas

Post by danas »

ma ja... tek 1977 napravila porodiliste jebena drzava...
pa eto, imaju ovi moroni fore, mozda i oni nesto naprave 30 i kusur godina poslije rata... :roll:
aha, hoce, al' u *urcu...
Last edited by danas on 12/12/2005 19:48, edited 1 time in total.
Post Reply