ja nemam pojma...stella_k wrote: Kako me zanima, ko li je izglasao taj zakon....?
ali pitaj seadu sudinicu da ti objasni
kako da sjašu kad je veoma mali broj birača izašao na izbore a u toj manjini veoma je malo onih kojima je građanska opcija u srcu.stella_k wrote:Ma evo ja glasam uredno svaki put, al ovi nacionalisti nikako da sjasu....
Naravno, glasam u Sa
jedan si od onih koji je za Seadu glasao.simster wrote:ja ne glasam niti cu ikad glasat jer problem nije toliko u vlasti koliko u mentalitetu ljudi - u primitivizmu, kolektivizmu i religioznosti.stella_k wrote:Kako me zanima, ko li je izglasao taj zakon....?danas wrote: jebote covjece, salomih se glasajuci... jednom sam u konzulatu u NY bukvano otimala obrasce od sekretarice, da bih se na vrijeme mogla registrovati...
ali niko ne glasa -- ni dijaspora ni domaci... i sad je zakon takav da ne moras imati izborni minimum, pa ako troje izadje na izbore, rezultati i dalje vaze...
Jugoslavija je nastala sticajem okolnosti. U svemu tome ljubavi je bilo najmanje.edu wrote:samo se pitam sta bi bilo od titine jugoslavije da su tada ljudi mislili k'o sad?..dali bi se stvorila onakva drzava...
odgovor poznat!
muha_sa wrote:kako da sjašu kad je veoma mali broj birača izašao na izbore a u toj manjini veoma je malo onih kojima je građanska opcija u srcu.stella_k wrote:Ma evo ja glasam uredno svaki put, al ovi nacionalisti nikako da sjasu....
Naravno, glasam u Sa
Rješenje-----ne bojkotovat izbore
nemoj zaboraviti i zabranu pricanja viceva...Šandor wrote:Jugoslavija je nastala sticajem okolnosti. Usvemu tome ljubavi je bilo najmanje.edu wrote:samo se pitam sta bi bilo od titine jugoslavije da su tada ljudi mislili k'o sad?..dali bi se stvorila onakva drzava...
odgovor poznat!Blaga naklonjenost zapada Jugoslaviji i obratno je bila plod interesa.
Kasnije se pokazalo koliko je jugoslavenski sistem klimav i šupalj.
Jedino što mnoge jugonostalgičare još uvijek drži u uvjerenju da je to bila istinska želja većine naroda od Triglava do Ohrida je činjenica da jedno vrijeme nije bilo mnogo nacionalnih trzavica. Ali to je bio plod gušenja slobode mišljenja a ne ljubavi prema Jugoslaviji.
Jedno vrijeme nije bilo moguće otvoreno isticati gnjev zbog ravnopravnosti određenih naroda. Zbog toga međunacionalna mržnja jedno vrijeme nije dolazila do izražaja.
U kraljevini su gušili komuniste a komunisti na kraju zavladaše....... komunisti podjebavali nacionaliste......nacionalisti razjebaše sve živo i mrtvo.....i sad svako svakog jebe.....a niko nikom ne plaća.....![]()
Kamo lijepe sreće da je ovdje ostala Austro-Ugarska.
jos jedna kafa od mene..tigris wrote:muha_sa wrote:kako da sjašu kad je veoma mali broj birača izašao na izbore a u toj manjini veoma je malo onih kojima je građanska opcija u srcu.stella_k wrote:Ma evo ja glasam uredno svaki put, al ovi nacionalisti nikako da sjasu....
Naravno, glasam u Sa
Rješenje-----ne bojkotovat izbore
i ostati
de popusti kame ziv bio...Šandor wrote:Jugoslavija je nastala sticajem okolnosti. U svemu tome ljubavi je bilo najmanje.edu wrote:samo se pitam sta bi bilo od titine jugoslavije da su tada ljudi mislili k'o sad?..dali bi se stvorila onakva drzava...
odgovor poznat!Blaga naklonjenost zapada Jugoslaviji i obratno je bila plod interesa.
Kasnije se pokazalo koliko je jugoslavenski sistem klimav i šupalj.
Jedino što mnoge jugonostalgičare još uvijek drži u uvjerenju da je to bila istinska želja većine naroda od Triglava do Ohrida je činjenica da jedno vrijeme nije bilo mnogo nacionalnih trzavica. Ali to je bio plod gušenja slobode mišljenja a ne ljubavi prema Jugoslaviji.
Jedno vrijeme nije bilo moguće otvoreno isticati gnjev zbog ravnopravnosti određenih naroda. Zbog toga međunacionalna mržnja jedno vrijeme nije dolazila do izražaja.
U kraljevini su gušili komuniste a komunisti na kraju zavladaše....... komunisti podjebavali nacionaliste......nacionalisti razjebaše sve živo i mrtvo.....i sad svako svakog jebe.....a niko nikom ne plaća.....![]()
Kamo lijepe sreće da je ovdje ostala Austro-Ugarska.
glasao bih eventualno za nekoga kome bi prvi izborni program bio porusiti sve crkve i dzamije osim onih najstarijih koje bi pretvorili u muzeje, diskoteke i kupleraje, drugi plan bio bi legalizacija droge, treci legalizacija prostitucije a cetvrti program uvoz jedno 100 000 latinoamerickih imigranata da ovu bijednu zemlju i ljude u njoj nauce nocnom zivotu.edu wrote:ni sam nisi svjestan koliko si slican ljudima o kojima pises...simster wrote:ja ne glasam niti cu ikad glasat jer problem nije toliko u vlasti koliko u mentalitetu ljudi - u primitivizmu, kolektivizmu i religioznosti.stella_k wrote: Kako me zanima, ko li je izglasao taj zakon....?
Naša današnjadanas wrote:de popusti kame ziv bio...
ta drzava je 10 godina poslije krvavog rata nesto napravila od sebe... o tome se govori... da je ta drzava pocela liciti na drzavu, imala je diplomatiju, izgradjenu vanjsku i unutrasnju politiku, stavove... pocela je opismnjavati narod, graditi puteve, sprovoditi struju i vodu... graditi bolnice, skole, fakultete (sarajevski eto prvi), neke energoinveste i tako sve neke "sitnice"... a koliko je nasa jebena drzava danas odmakla i sta je ucinila za obicnog gradjanina? osim sto ga tjera svim silama da bjezi glavom bez obzira.
slusaj dalje: da nisam sta zaboravio majku muHarrys wrote:tigris wrote:sve sam lepo sˇpakovao sad mogu da idem u balanovac na nar'anim pilistorci![]()
nidje veze malo se ja salim![]()
![]()
pardonGdje ti je ta sala.