Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

Crtani film u kojem najvise uzivate

La Linea
27
6%
Gusztav
55
13%
The Road Runner (Kojot i ptica trkačica)
36
9%
Stripy
37
9%
Dusko Dugousko/Zekoslav Mrkva
69
16%
Tom and Jerry
151
36%
Profesor Baltazar
19
5%
Sport Billy
12
3%
Le Piaf
13
3%

Total votes: 419

ledeni_caj

#426 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by ledeni_caj »

neprilagodjena wrote:Oprostite mi za gresku,ucinilo mi se da sam vidjela gole sise :lol: :lol:
:lol: :lol:
Gdje ces ba udarit na Bible Black :lol:
therrarrius

#427 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by therrarrius »

ledeni_caj wrote:
neprilagodjena wrote:Oprostite mi za gresku,ucinilo mi se da sam vidjela gole sise :lol: :lol:
:lol: :lol:
Gdje ces ba udarit na Bible Black :lol:
Kazem ja, blasfemija :lol:
GOLFER

#428 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by GOLFER »

Evo DB ja mislim sve sta ima :D i sve se moze gledati ON line... Ako neka epizoda ne radi uvjek ima alternativna na drugom linku...
erni3

#429 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by erni3 »

Gleda li neko pokemone?
GOLFER

#430 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by GOLFER »

Pokemoni su anime za mladje generacije, do 15-tak godina starosti... ne vjerujem da ima takvih na ovom forumu sada, al svakako mnogi su poceli gledati anime sa pokemonima :-D
erni3

#431 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by erni3 »

GOLFER wrote:Pokemoni su anime za mladje generacije, do 15-tak godina starosti... ne vjerujem da ima takvih na ovom forumu sada, al svakako mnogi su poceli gledati anime sa pokemonima :-D
Proslo ljeto me raspalila neka cudna nostalgija i skinuo 120 GB pokemona i sve pregledao. Jasno se vidi da su u ovih 13 sezona od super crtica postali pravi pederluk. Pa me zanima da li neko gleda, tj. je li se situacija popravila u ovoj novoj sezoni, vrijedi li skidati itd.

I jos nesto, anime nema dobne granice :D
ledeni_caj

#432 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by ledeni_caj »

Vrlo dobar anime :thumbup: Nije vala ni dug nesto :dance: I jos bih One Piece dodao :music2:
therrarrius

#433 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by therrarrius »

ledeni_caj wrote:
Vrlo dobar anime :thumbup: Nije vala ni dug nesto :dance: I jos bih One Piece dodao :music2:
Yup, sada pici druga sezona, mislim da je stigla do ep-03.
Preporuka :thumbup:
erni3

#434 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by erni3 »

Preporuka i od mene za Black Lagoon. Odlican, svidja mi se. Pregledao prvu sezonu. Sad hocu drugu, ali mi fali prva epizoda iz druge sezone pa nikako da je skinem i nastavim gledati. :)

lajkujMe

#435 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by lajkujMe »

neprilagodjena wrote:Pa i nece nazad,hoce da postane jaci ( to ona zmija treba da ga nauci) da moze brata da ubije,a njegov brat je clan one grupe sto ganja osobe kao Naruto ( sto imaju one zivotinje u sebi).

P.S mislim da ne smijes postavljati linkove te ovdje.
nisam sigurna ali reko da ti kazem

Gledala sam na toj stranici (N.S) i dosla do epizode 85 i kliknem da je gledam i dobijem tekst 'This video has been removed'

Ako znate stranicu gdje mogu da gledam ovaj crtani na engleskom,posaljite mi adresu preko PP.
Poslati cu ti gdje mozes gledati i anime i manga ako te zanima to + su svi filmovi na toj stranici a update novih epizoda i manga veoma brz u roku od nekoliko minuta od objave...

vidim ti si tek na pocetku shippudena ja sam ono skroz na najnovijim epizoda, ne bih da ti pokvarim uzivljaj, Sasuke kako sad izgledaju stvari se nece vratiti, ne samo to nego mu je sad glavni cilj ubiti naruta i unistiti leaf village razlog za to ti necu reci to ces vidjeti kad tad :)
Jedini problem sa narutovim animeom su filer epizode, one sluze da osiguraju vakum između animea i mange posto prica potjece iz mange a manga je sporiji od animea pa moraju praviti nekakve usrane episode da imaju vremena animirati ovo najnovije iz mange.

Uglavnom evo ti ark lista shippudena.

Rescure gaara arc
Sasuke and Sai < ti si tu
Hidan and Kakuzu Arc
Hunt for Itachi Arc
Senjutsu Training Arc
Invasion of Pein Arc- upropastili animaciju u ovome ali je story :thumbup: :thumbup:
Summit of the Five Kages Arc- ovaj se trenutno prikazuje
The great world ninja war (opci kaos rat na sve strane...)- ovaj nije jos animiran
neprilagodjena

#436 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by neprilagodjena »

erni3 wrote:Preporuka i od mene za Black Lagoon. Odlican, svidja mi se. Pregledao prvu sezonu. Sad hocu drugu, ali mi fali prva epizoda iz druge sezone pa nikako da je skinem i nastavim gledati. :)

Jesil trazio na animefreak??
erni3

#437 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by erni3 »

neprilagodjena wrote:
erni3 wrote:Preporuka i od mene za Black Lagoon. Odlican, svidja mi se. Pregledao prvu sezonu. Sad hocu drugu, ali mi fali prva epizoda iz druge sezone pa nikako da je skinem i nastavim gledati. :)

Jesil trazio na animefreak??

Ma tu je Filestube, moj dobar drug :D
samo sto sam debelo presao limit, pa ne mogu sad skidati tih 700 MB :D
neprilagodjena

#438 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by neprilagodjena »

A ti skidas,ja samo gledam.

ove ne prevedene crtane mogu gledati neograniceno dok one sa prevodom samo 75 ili 72 sata hahahah
neprilagodjena

#439 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by neprilagodjena »

lajkujMe wrote:
neprilagodjena wrote:Pa i nece nazad,hoce da postane jaci ( to ona zmija treba da ga nauci) da moze brata da ubije,a njegov brat je clan one grupe sto ganja osobe kao Naruto ( sto imaju one zivotinje u sebi).

Gledala sam na toj stranici (N.S) i dosla do epizode 85 i kliknem da je gledam i dobijem tekst 'This video has been removed'

Ako znate stranicu gdje mogu da gledam ovaj crtani na engleskom,posaljite mi adresu preko PP.
Poslati cu ti gdje mozes gledati i anime i manga ako te zanima to + su svi filmovi na toj stranici a update novih epizoda i manga veoma brz u roku od nekoliko minuta od objave...

vidim ti si tek na pocetku shippudena ja sam ono skroz na najnovijim epizoda, ne bih da ti pokvarim uzivljaj, Sasuke kako sad izgledaju stvari se nece vratiti, ne samo to nego mu je sad glavni cilj ubiti naruta i unistiti leaf village razlog za to ti necu reci to ces vidjeti kad tad :)
Jedini problem sa narutovim animeom su filer epizode, one sluze da osiguraju vakum između animea i mange posto prica potjece iz mange a manga je sporiji od animea pa moraju praviti nekakve usrane episode da imaju vremena animirati ovo najnovije iz mange.

Rescure gaara arc
Hidan and Kakuzu Arc
Hunt for Itachi Arc
Senjutsu Training Arc
Invasion of Pein Arc- upropastili animaciju u ovome ali je story :thumbup: :thumbup:
The great world ninja war (opci kaos rat na sve strane...)- ovaj nije jos animiran

Ja sam pregledala dio gdje je Sasuke ubio brata i ovaj mu dao neku moc a iz njega izvukao (izgleda) onu moc one zmije.
A onaj sto ga svi znaju kao tobi je glavni i uvjerio je Sasuke da treba da unisti L.V selo i da mu pomogne da pohvata one zivotinje sa repovima,izmedju ostalog i Naruta.

Onaj Sasuke je stvarno naivno celjade.

A vidjela sam da je Prvie Sage poginuo u bitci :shock: :shock: :roll: :roll: stvarno steta.
lajkujMe

#440 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by lajkujMe »

neprilagodjena wrote:
lajkujMe wrote:

Rescure gaara arc
Hidan and Kakuzu Arc
Hunt for Itachi Arc
Senjutsu Training Arc

Ja sam pregledala dio gdje je Sasuke ubio brata i ovaj mu dao neku moc a iz njega izvukao (izgleda) onu moc one zmije.
A onaj sto ga svi znaju kao tobi je glavni i uvjerio je Sasuke da treba da unisti L.V selo i da mu pomogne da pohvata one zivotinje sa repovima,izmedju ostalog i Naruta.

Onaj Sasuke je stvarno naivno celjade.

A vidjela sam da je Prvie Sage poginuo u bitci :shock: :shock: :roll: :roll: stvarno steta.
Da se onda korigujem ti si ovdje:
Senjutsu Training Arc

to pocinje zanimljivi part narutoa, borba protiv peina ce biti WOW

Itachi je ispao na kraju kao dobri lik, a izvukao je orichimara i zapecatio ga to mu je i bio cilj u toj borbi protiv brata.

A tobi/Madara je pravi zlikovac da samo vidis sta je njegov pravi plan, necu sad o tome pokvario bih ti lol
neprilagodjena

#441 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by neprilagodjena »

Ma taj lik tobi je citavo vrjeme izigravao budalu,niko nije ni znao da im je on glavni.

Tobi (lakse mi da ga tako zovem) garant hoce da da unisti Leaf selo,da uzme moc od Naruta i ne bi me cudilo da hoce da uzme oci od od Sakure.
lajkujMe

#442 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by lajkujMe »

neprilagodjena wrote:Ma taj lik tobi je citavo vrjeme izigravao budalu,niko nije ni znao da im je on glavni.

Tobi (lakse mi da ga tako zovem) garant hoce da da unisti Leaf selo,da uzme moc od Naruta i ne bi me cudilo da hoce da uzme oci od od Sakure.
Ja znam sta hoce ima jedan suludi plan :-) mnogo gori od unistenja leafa

Sta hoce sa sasukem nemam pojma samo znam da je korumpirao sasukea i ovaj mu vjeruje na svaku rijec
neprilagodjena

#443 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by neprilagodjena »

Sasuke je stvarno naivan :roll: :roll:

A hoce li se Prvie Sage izvuci nekako??
Kinaski

#444 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by Kinaski »

evo da doprinesem malo temi

Code: Select all

http://www.youtube.com/user/RTBTVNS
Kinaski

#445 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by Kinaski »

neprilagodjena wrote:A ti skidas,ja samo gledam.

ove ne prevedene crtane mogu gledati neograniceno dok one sa prevodom samo 75 ili 72 sata hahahah
jel moze link
lajkujMe

#446 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by lajkujMe »

neprilagodjena wrote:Sasuke je stvarno naivan :roll: :roll:

A hoce li se Prvie Sage izvuci nekako??
jok mrtav je sigurno
neprilagodjena

#447 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by neprilagodjena »

Sad su razvukli bas.

Nana hokage je u komi,onaj starkelja u zavojima je postao Hokage :roll: :roll: napokon mu se san ispunio.
A Naruto i ostali se sad prisjecaju kako je nekad bilo :roll: :roll: mislim da je Kakasi ziv :) :)
ledeni_caj

#448 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by ledeni_caj »

neprilagodjena wrote:Sad su razvukli bas.

Nana hokage je u komi,onaj starkelja u zavojima je postao Hokage :roll: :roll: napokon mu se san ispunio.
A Naruto i ostali se sad prisjecaju kako je nekad bilo :roll: :roll: mislim da je Kakasi ziv :) :)
:lol: :lol: :thumbup:
Gledajte ljudi One Piece :mrgreen: :thumbup: Poceo sam i ovaj novi Toriko gledati, doabr mi za sad.
Urlanje dozvoljeno

#449 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by Urlanje dozvoljeno »

odrastao sam sa crticima 80ih i 90ih godina (govorim o onim kratkominutnim tipa tom i jerry i looney tunes), i mogu reci da su oni definitivno obeljezili moje djetinjstvo...

ali za moj karakter i osobnost je definitivno south park majka svih crtica...

kako sam stario i poceo sa 13 da gledam south park 1997. godine, shvatio sam 15 godina kasnije, da sam svoj karakter formirao uz ovaj crtic (pogotovo kroz episode koje se ticu emocinalnih stvari)... pregledao sam svaku od 216 dosadasnjih epizoda barem 2-3 puta i shvatio sam da su trey i matt napravili za moju generaciju jedinstven i neponovljiv serijal... nadam se da ce nove generacije shvatiti znacaj ovog crtanog filma za odgoj buducih narastaja...

zahvaljujuci SP sam shvatio da je svaki vid krajnosti besmislen (kao cartman ili randy marsh), da religija nije nista drugo nego leglo kriminala i pedofilije (mislim na sve religije), da ce se ratovi voditi i bez postojanja vjernika, ali prije svega da je prijateljstvo nesto NAJSVETIJE sto postoji (kyle i stan)... s obzirom da odgovaram potpuno karakteru stan marsh-a, gledajuci zadnju episodu kada on odlazi iz south parka zbog razvoda roditelja, shvatio sam da cu uvijek biti povezan jedino za zaista velike prijatelje... srecom pa ih imam (ne puno, ali imam)...

samo se nadam da nece zavrsiti ove godine sa novim epizodama... :sad:
neprilagodjena

#450 Re: Crtani filmovi (80-tih i 90-tih), a bogami i 2000-ih

Post by neprilagodjena »

Meni je SP bio ok ali me zivciralo sto kenny u svakoj seriji pogine :roll: :roll: i to bas bude krvavo.
Sto mali debeli (zaboravila sam mu ime) uopste nema resüekta za svoju mamu i ni za svjet oko sebe,mislim cak da je i rasista.

Al hajd,to je valjda nesto u tom crtanom.

Vise volim pogledati SP nego Simpsone :roll: :roll:
Post Reply