Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Moderator: anex
-
akcija007
#426 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
I svuda u regionu manji promet na dan bojkota osim kod nas. Ma dajte molim vas
- Chloe
- Photo mod
#427 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
- DaysleepeR
#428 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
A članovi koje stranke i njihovi megafoni otvoreno pišu protiv bojkota?konektovan wrote: ↑03/02/2025 18:27A ko im je omogucio??
- Thorgerson
#429 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ja sam bas dobro izbojkotovao.
Nisam otisao u petak, i onda sve nadoknadio u ponedjeljak.
Mislim, fkt sam solidaran, ali moze li neko od genijalnih umova koji su ovo "smislili" objasniti dalje akcije i plan.
Sta je poenta? Kao mi cemo prevariti trgovce i distributere? Svrsavali ovdje kad je bingo ravnao konzum i merkator i sad kmecanje kad nas opaljuje po usima...da bi sad ti isti svrsavali zbog dolaska lidla.
Opet kazem, dosao je idealan strajk i protest za bosnju. Lezi kuci i strajkuje. Kud ces bolje.
Nisam otisao u petak, i onda sve nadoknadio u ponedjeljak.
Mislim, fkt sam solidaran, ali moze li neko od genijalnih umova koji su ovo "smislili" objasniti dalje akcije i plan.
Sta je poenta? Kao mi cemo prevariti trgovce i distributere? Svrsavali ovdje kad je bingo ravnao konzum i merkator i sad kmecanje kad nas opaljuje po usima...da bi sad ti isti svrsavali zbog dolaska lidla.
Opet kazem, dosao je idealan strajk i protest za bosnju. Lezi kuci i strajkuje. Kud ces bolje.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#430 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Jesu li oni na vlasti?? Standardno iz opozicije mozes ovo cuti da nesto piskaraju, a ja te pitam sta vlada federacije konkretno radi da ublazi negativne efekte,....?DaysleepeR wrote: ↑04/02/2025 08:29A članovi koje stranke i njihovi megafoni otvoreno pišu protiv bojkota?
Ne zanima me sta su ovi prije radili,..vec sta trenutna vlast radi, to je jedino bitno. Imaju sve alate da ovo stave pod kontrolu..ali nece.
-
Drugclanbiblioteke
#431 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Prvi lanac koji objavi 2% niže cijene za penzionere će završiti ovaj bojkot
Đuturumi koji nam satraše penzioni i zdravstveni sistem, jednoglasno 25 godina glasaju za SDA, sjebaše štrajk.
Đuturumi koji nam satraše penzioni i zdravstveni sistem, jednoglasno 25 godina glasaju za SDA, sjebaše štrajk.
- DaysleepeR
#432 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ja koliko vidim da radi.konektovan wrote: ↑04/02/2025 08:54Jesu li oni na vlasti?? Standardno iz opozicije mozes ovo cuti da nesto piskaraju, a ja te pitam sta vlada federacije konkretno radi da ublazi negativne efekte,....?DaysleepeR wrote: ↑04/02/2025 08:29A članovi koje stranke i njihovi megafoni otvoreno pišu protiv bojkota?
Ne zanima me sta su ovi prije radili,..vec sta trenutna vlast radi, to je jedino bitno. Imaju sve alate da ovo stave pod kontrolu..ali nece.
Prošla vlada nije makla malim prstom kad su krenula najveća poskupljenja pojavom korone i rata u Ukrajini.
-
Giancarlo
#433 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Radi ova vlada, kako ne radi. Zakljucati ce cijene na rekordno visokim iznosima
Treba im nekada i kapu skinuti za neke ideje i pljacke, sto jest jest.
Treba im nekada i kapu skinuti za neke ideje i pljacke, sto jest jest.
- dr_Evil
#434 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Inflacija je druze svugdje u svijetu, placali smo koronu, sad placamo Ukrajinu i Gazu. Zivimo kapitalisticko drustvo evo preko 30 godina valjda znamo kako ide rast cijena. Dodaj jos da je marka vezana za euro pa ce ti biti jasno. Ja ni Fadila Kriminalca nisam nesto puno optuzivao za inflaciju, vise za kriminal.
Unistena je u potpunosti domaca proizvodnja, robne rezerve prazne, nemamo cime amortizirati cijene. Cijene hrane su kod nas odavno u rangu Skandinavije, ali eto, najlakse se praviti hablecina.
- DaysleepeR
#435 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#436 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Znaci cita se forum...DaysleepeR wrote: ↑04/02/2025 10:53Hajd se sad sam pospi pepelom
https://www.klix.ba/biznis/privreda/min ... /250204053
- xoklix
#437 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
To zamrzavanje cijena je ubleha teška koja se može zaobići na hejbet načina.
- DaysleepeR
#438 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Treba nastaviti sa bojkotima dok sami ne počnu spuštati cijene.
Naravno Bingo ima SDA na povodcu, tako da će biti teško ubijediti bošnjake da budu revnosni sa bojkotom.
Naravno Bingo ima SDA na povodcu, tako da će biti teško ubijediti bošnjake da budu revnosni sa bojkotom.
-
Radoznalko
#439 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Treba pametno bojkot! Ja cijelu godinu, već godinama kupujem kod domačih proizvođaća (OPG) mlijeko, jaja, sir, voće povrće, za zimnicu meso iz privatnog uzgoja, ulja godišnje trošim 10 litara samo za neophodno, palačinke i sl (Air Frayer).
Prerađeno meso jako rijetko, uglavnom uz malo volje (kretanje do pijaca) možmo se zdravije i jeftinije hraniti, a samim time i bojkotujemo velike lance trgovina!
Postali smo potrošačko društvo što je produkt demokracije!
Cijela Zapadna Evropa kupuje po secon hand prodavnicama, samo mi udaramo novo i brendove (snobizam)
Može se uz malo volje!!!
Ko tebe kamenom prođi se budale
Kom opanci Tom & Jarry
Prerađeno meso jako rijetko, uglavnom uz malo volje (kretanje do pijaca) možmo se zdravije i jeftinije hraniti, a samim time i bojkotujemo velike lance trgovina!
Postali smo potrošačko društvo što je produkt demokracije!
Cijela Zapadna Evropa kupuje po secon hand prodavnicama, samo mi udaramo novo i brendove (snobizam)
Može se uz malo volje!!!
Ko tebe kamenom prođi se budale
Kom opanci Tom & Jarry
-
splinter
#440 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ne zaboravimo na bojkot i ovaj put. Sada se već govori o dvodnevnom bojkotu. 07. i 08. veljače, a ja sam odlučio da iz patriotskih razloga bojkot produžim i na nedjelju.
"Organizator bojkota trgovina: "U fokusu su nam veliki lanci. 'Udarit' ćemo i na granape, buregdžinice, pekare i kafiće ukoliko cijene ostanu iste"
Više na linku:
https://shorturl.at/oOkBo
"Organizator bojkota trgovina: "U fokusu su nam veliki lanci. 'Udarit' ćemo i na granape, buregdžinice, pekare i kafiće ukoliko cijene ostanu iste"
Više na linku:
- Cherry-Cherry
#441 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Znači, bojkotujemo petak i subotu, pa onda neradna nedelja i onda u ponedeljak nadoknadimo sve. I naravno prije toga u četvrtak se fino namirimo.
- Cherry-Cherry
#442 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Čuj iz patriotskih razloga produžiš na nedelju.splinter wrote: ↑04/02/2025 12:54 Ne zaboravimo na bojkot i ovaj put. Sada se već govori o dvodnevnom bojkotu. 07. i 08. veljače, a ja sam odlučio da iz patriotskih razloga bojkot produžim i na nedjelju.
Više na linku:
-
BadBoy
#443 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Bojkot - ubleha
Zaključavanje cijena - ubleha
Ograničavanje marže - ubleha
Minimalac milja maraka - ubleha
Glasanje na izborima - ubleha
Protesti - ubleha
Ima li neko od ovih pametologa da predloži šta se smije raditi?
Zaključavanje cijena - ubleha
Ograničavanje marže - ubleha
Minimalac milja maraka - ubleha
Glasanje na izborima - ubleha
Protesti - ubleha
Ima li neko od ovih pametologa da predloži šta se smije raditi?
-
Dr Arsla
-
Trappist
#445 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Samo ispijati kafe i pametovati vazdan, to je našem narodu intelektualni vrhunac
-
zenit dozic
#446 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
-
Naslovnica
#447 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

remove duplicates from string
- Chloe
- Photo mod
#448 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
- Peacean
#449 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
https://www.klix.ba/biznis/privreda/rs- ... /250204127RS planira uvesti nultu maržu na određene proizvode, trgovački lanci saglasni
Krenulo se sa akcijama, znači nije bojkot promašaj kao što pokušavaju da nas uvjere.
- Chloe
- Photo mod
#450 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
U RS-uPeacean wrote: ↑05/02/2025 09:05https://www.klix.ba/biznis/privreda/rs- ... /250204127RS planira uvesti nultu maržu na određene proizvode, trgovački lanci saglasni
Krenulo se sa akcijama, znači nije bojkot promašaj kao što pokušavaju da nas uvjere.