Novi protesti ispred OHR!!!

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#426 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Chmoljo »

Kolinda wrote: 20/10/2022 08:19
Login77777 wrote: 20/10/2022 08:09

Da se svede DN na sto mu ime govori ne bi nikakve rasprave bilo. Cak i da HDZ ima kompletan Klub Hrvata u federalnom DN.
A zašto američki Senat potvrđuje svaku odluku a ne samo one vezane za saveznu državu iz koje netko dolazi?
Vi bi najradije da DN odlučuje isključivo o kulturno-umjetničkim pravima naroda.....evo samo što nije...
zato što se prostire preko cijelog kontinenta i ima 300 miliona stanovnika.

ne može mali broj stanovništva kontrolisati svaki bitniji aspekt života u zajednici. dakle, ne učestvovati u odlučivanju, već kontrolisati.

jer uz silne blokade, postavlja se pitanje, čemu uopšte kantoni onda?
dr_Evil

#427 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by dr_Evil »

Armin2013 wrote: 20/10/2022 09:32
tramvajtrojka wrote: 20/10/2022 08:31

hahahahaha pasa izbori su bili prije 18 dana , vecina naroda je odlucila da im ova trojna koalicija nastavi vladati sa svojim satelitima , posebno kod Bošnjaka trpali te na kineske usisvace i onda svi glasali za njih :lol:

nema sad kuku majko sami birali sami se ubili :oops: :oops: kad budemo birali pametnije bice nam bolja vanjska politika a ne kraljica hurmi i onaj nacelnik sampras u jednom :lol:
Na glasanje izađe cca 50% birača, i to velikom većinom oni koji podržavaju te politike, ili koji zavise od nacionalnih politika. Ljudi koji razmišljaju drugačije su digli ruke od izbora i neće više da glasaju, zbog krađe glasova, namještanja izbora itd, i sada nematneš pravila koja guraju jednu političku stranku ili jednu opciju. Govorim za FBiH, sada je takvo uređenje da imamo 3 konstitutivna naroda i ostale, i ok,ali ako Bošnjacima pripada 23 mjesta, nek se biraju 23 Bošnjaka iz cijele FBiH koji dobiju najviše glasova.

Glaslo skoro 1.7mil, u zemlji gdje imamo oko 2.5 miliona. Iskljuci maloljetnike, rekao bih da nas je glasalo preko 80%. Impresiovno i za razvijene demokratije. Dijaspora podbacila, mada realno koji qrc ima dijapsora glasat ikako. Ako mene pitas :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#428 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by sime_cipol »

Haris.ba wrote: 20/10/2022 09:42

:bih:

Imam deja vu price sto nam se nije reklo da se pripremimo. Ono, mirno spavajte, rata nece biti. I sad, kad nam se kaze - mi nista.
Nece Ivo otvoreno da kaze ko stoji iza protesta, ali pametnom je i isaret dosta :D
rocco_siffredi

#429 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by rocco_siffredi »

Više vjerujem Ivi nego cijeloj SDA bulumenti zajedno sa DF.
Bravo Komšiću :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#430 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Truba »

Da se svede DN na sto mu ime govori ne bi nikakve rasprave bilo. Cak i da HDZ ima kompletan Klub Hrvata u federalnom DN.
A zašto američki Senat potvrđuje svaku odluku a ne samo one vezane za saveznu državu iz koje netko dolazi?
Vi bi najradije da DN odlučuje isključivo o kulturno-umjetničkim pravima naroda.....evo samo što nije...
dom naroda samo da oslučuje o grbovima KUDova i narodnim nošnjama hrvata :D
opet bi smetao

:mrgreen:

jer nošnje nisu probih previše šahovskih polja :mrgreen:
Kolinda

#431 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Kolinda »

Black swan wrote: 20/10/2022 11:43

opet bi smetao

Lako moguće :mrgreen:
Login77777

#432 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Login77777 »

Nemam pojma ne bavim se SAD. Ja samo govorim sta ce biti ako DN ne bude zaduzen za ono sto mu je svrha. Sa ovim promjenama nece se nista postici. Jedini koji ce profitirati su pojedini zastupnici u federalnom DN jer ce primati pare za nerad. Ako nekome jedan zakon ne odgovara rusi ga na DN i to je to. Funkcionisati svakako nece nista. U iduce cetri godibe ce Vlada FBIH postici jednako kao ove cetri godine sto su prosle. Rezultat nula.
Login77777

#433 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Login77777 »

Point. wrote: 20/10/2022 09:32
Login77777 wrote: 20/10/2022 06:59
Nece Dino biti premijer. Novu (staru) vladu ce sastaviti SDA, DF i HDZ po Smitovom novom zakonu.A promjene ce biti u drugom planu jer je to „borba za drzavu“ a pare podjelene na aktere.
Na koje pitanje?
O nametnutom IZ.
Pa rekao sam ti gore ako vecini Bosnjaka to odgovara ko sam ja da budem protiv? A to cemo vrlo brzo znati kad se bude sastavila nova Vlada po Smitovim odlukama.

Sto se mene licno tice. Nije mi problem ta podjela delegata DN nego ovlasti DN. Da se DN bavi onim sto mu ime govori ne bi bilo nikakvi problema da tamo sjede 17 HDZ zastupnika. Jer tad bi DN se bavio pitanjima koji se ticu jednog naroda a parlament zakonima koji se ticu sve ljude sto zive u FBiH.
Da je ostalo 17 delegata iz svakog naroda opet ne bi imao tih potrebni sest. Cak i da ih imas bilo bi mogucnost blokade od strane HDZa.
Ovlasti DN su bitni a ne brojke koliko tamo sjedi HDZovaca.
Kolinda

#434 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Kolinda »

Login77777 wrote: 20/10/2022 12:39
O nametnutom IZ.
Pa rekao sam ti gore ako vecini Bosnjaka to odgovara ko sam ja da budem protiv? A to cemo vrlo brzo znati kad se bude sastavila nova Vlada po Smitovim odlukama.

Sto se mene licno tice. Nije mi problem ta podjela delegata DN nego ovlasti DN. Da se DN bavi onim sto mu ime govori ne bi bilo nikakvi problema da tamo sjede 17 HDZ zastupnika. Jer tad bi DN se bavio pitanjima koji se ticu jednog naroda a parlament zakonima koji se ticu sve ljude sto zive u FBiH.
Da je ostalo 17 delegata iz svakog naroda opet ne bi imao tih potrebni sest. Cak i da ih imas bilo bi mogucnost blokade od strane HDZa.
Što se to tiče jednog od temeljnih naroda? Pa valjda sve što se događa u državi a ne izgled narodne nošnje ili festival gange, bećarca ili sevdalinke....
Point.

#435 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Point. »

O nametnutom IZ.

Pa problem je upravo što štovatelji europskih vrijednosti neće da čuju za to iako su im usta puna priče o relaksaciji odnosa. U prevodu dajte sve što mi hoćemo a ne damo vam ništa šta vi hoćete. Relaksiranje odnosa bi bilo upravo to što govoriš. I onda samo SDA kriva a HDZ na ranu previti.

I uprabo zbog toga je ovaj Šmitov nametnuti zakon kurac.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#436 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Str0nz »

Styling wrote: 20/10/2022 07:37
LA Vicent wrote: 20/10/2022 07:32 Jednostavno bakir dobio negiranje genocida

Čović izborni zakon

Dodik imovinu

Izbacimo uljeza
I to je Čović dobio više nego što se u snu mogao nadati. Više nego što je bilo na stolu u Neumu.
Prestani propagirati notorne lazi Bosnjackog Dritana botino.

U Neumu je bilo na stolu dvije federalne izborne jedinice da "legitimni" HNS Hrvat sjedi u Predsjednistvu, 16+1 koncept DN gdje bi HDZ imao zagarantovani 16 mjesta i dodatno osnazivanje Doma naroda gdje bi se odlucivalo o mnogo dodatni stvari kao izborima clanovima CiKa, potvrda Predsjednistva itd, itd...
Styling

#437 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Styling »

Str0nz wrote: 20/10/2022 13:30
Styling wrote: 20/10/2022 07:37

I to je Čović dobio više nego što se u snu mogao nadati. Više nego što je bilo na stolu u Neumu.

U Neumu je bilo na stolu dvije federalne izborne jedinice da "legitimni" HNS Hrvat sjedi u Predsjednistvu, 16+1 koncept DN gdje bi HDZ imao zagarantovani 16 mjesta i dodatno osnazivanje Doma naroda gdje bi se odlucivalo o mnogo dodatni stvari kao izborima clanovima CiKa, potvrda Predsjednistva itd, itd...
Ti, sa takvim rjecnikom, odbi od mene. Sto vise raste foe lista to sam rahatnija. :mrgreen:
Hakiz

#438 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Hakiz »

Kolinda wrote: 20/10/2022 12:20
Black swan wrote: 20/10/2022 11:43

opet bi smetao

Nije problem u samim šahovskim poljima.

Nego u boji gornjeg lijevog polja.
Hakiz

#439 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Hakiz »

Kolinda wrote: 20/10/2022 12:56

Što se to tiče jednog od temeljnih naroda? Pa valjda sve što se događa u državi a ne izgled narodne nošnje ili festival gange, bećarca ili sevdalinke....
Svi su narodi temeljni. Ili svi jednak broj delegata u dom naroda, ili niko.
nles

#440 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

Ti si bot, hrvatska verzija Mulahusica.
Obraza nemas, guzici se ne bojis, za malo sitnisa si spreman pisati do beskraja.
LA Vicent

#441 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by LA Vicent »

Styling wrote: 20/10/2022 13:36
Str0nz wrote: 20/10/2022 13:30

Ti, sa takvim rjecnikom, odbi od mene. Sto vise raste foe lista to sam rahatnija. :mrgreen:
Torbicom ga.
Styling

#442 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Styling »

LA Vicent wrote: 20/10/2022 13:56
Styling wrote: 20/10/2022 13:36

Torbicom ga.
:lol: :lol: :lol:
bogoljub

#443 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by bogoljub »

Hakiz wrote: 20/10/2022 13:46
Kolinda wrote: 20/10/2022 12:20

Nije problem u samim šahovskim poljima.

Nego u boji gornjeg lijevog polja.
:thumbup: :lol: :thumbup:
tandmand

#444 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tandmand »

Kad ga slušam, sve za 5. Dobro brani odluke Hristiana Smita.
E sad trebalo bi čuti i drugu stranu, ali u sučeljavanju.

Ivo Komšić vs Zlatan Begić

Image
IceBerg

#445 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by IceBerg »

rocco_siffredi wrote: 20/10/2022 11:39 Više vjerujem Ivi nego cijeloj SDA bulumenti zajedno sa DF.
Bravo Komšiću :thumbup:
:lol:
IceBerg

#446 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by IceBerg »

nles wrote: 20/10/2022 13:55

Obraza nemas, guzici se ne bojis, za malo sitnisa si spreman pisati do beskraja.
:thumbup:
nles

#447 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

Nesto gledam i citam nase vesele Bosnje... asli i nismo za boljeg nego da nam drugi odlucuje na koji cemo panj poloziti glave.
Na stranu podjela po partijama, sportskim klubovima, po regijama, podjela na dijasporu i "domace"... postoji li bar jedno pitanje (ono o nasem opstanku) oko kojeg se mozemo sloziti?
Jedni upozoravaju, drugi ih prezirivo nazivaju panicarima i partijskim slugama, treci kazu "naguzimo se, pa cemo prezivjeti", cetvrti kazu "sta imam od drzave"...
Onda opet pogledam susjede, kojima forum.hr i HB forum nisu dovoljni, pa dodju malo i kod nas da nam objasne kako smo podli, zli, pokvareni, kako smo im oteli ono sto je njihovo od stoljeca sedmog... ama ni jednog koji ne puse u zajednicku tikvu. Malo se razlikuju po rijecniku i pristupu, ali nema ni jednog koji ne dipla o majorizaciji, ugrozbi i kradji clana predsjednistva.
Dakle, dragi Bosnjaci (peppermint ili kako vece ce mi oprostiti, nemam snage da se zajebavam sa onih 0.7% ostalih), kakvi smo, Schmidt je jos milostiv.
Kolinda

#448 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Kolinda »

De adresu gdje plaćaju za ovo škrabanje, ako ima netko da pošaljem ŽR....
nles

#449 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

Kolinda wrote: 20/10/2022 14:20

De adresu gdje plaćaju za ovo škrabanje, ako ima netko da pošaljem ŽR....
To ces ti vec bolje znati.
Tvojih 5300 postova su sve i jedan na istu temu: ugrozba, hrvatstvo, majorizacija, ugrozba...

Evo ti prvi, iz 2015.

Re: UCJENE HDZ ekstremista i separatista

Znači HDZ BiH ima sigurnih 13/17 u DN FBIH , to znači da bez njih nema ni vlasti . :-D
I tako do dana danasnjeg.

I ja se volim kvalitetno popickati na Politici, ali pisem i o filmovima, stripovima, LJ&S, mediji, povijest....
ali ti ne: za tebe postoji samo jedna tema i jedno interesovanje.
I ne moras se truditi da mi iz tvog opusa izvlacis 2-3 posta koji nisu o politici: to su just oni izuzeci koji potvrdjuju pravilo.

Dakle, neko ko godinama dipla na jednu temu je ili ekstremno ideoloski napaljen, (tipa HarTar ili salik) ili pak ima cvrste pekunijarne interese.
Ti definitivno nisi ideoloski napaljen, tvoje jednoredne cinicne opaske i poluistine iznosis pazljivo da ne bi dobio ban. Nazalost, na ovom forumu jos nema pravila koje zabranjuje nedostatak karaktera, pa tako opstajes vec sedam godina.
Dakle, radi se o cvrstom interesu. Toliko cvrstom da je jaci od stida, od ljudske potrebe da se izdigne iz nemoralne barustine politickih skutonosa, od casti, od svega.
-
bogoljub

#450 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by bogoljub »

Ivo Komšić kaže, veoma je dobro što je Šmit povećao broj Srba po kantonima za Dom naroda... I nabroja sve.
Iz Kantona gdje žive većinom Bošnjaci USK, TK, KS to je ukupno 5 , a iz Kantona gdje žive Hrvati 1. ⁉️

Pa onda kaže povećao je i broj Hrvata i poče nabrajati i tu stade.
Njegovi odgovori kao i onih koji brane Šmidta su otprilike ovakvi;

Na pitanja zašto se nije bavio Vijećem Naroda u RS u?
Pa obećao je.
Zašto se bavi samo presudom Ljubić , a ne i Pudarić , Zornić Sejdić Finci i drugi?
Pa ne znam ja, valjda će biti to sljedeći korak.
Zašto je povećao broj delegata sa 17 na 23?
To mi je nejasno!
Na pitanja o procentima koji su bili u igri 3 % etničkog u nekom Kantonu kao uslov za ulazak u Dom naroda.
Kaže da je to dobro da nije prošlo i da je to garant da se neće formirati etnički kantoni da neki narod ostane bez delegata..
A PREMA RASPODJELI 50 % JEDNOG NARODA IZ HNK DAJE SAMO JEDNOG KANDIDATA!!!

Šmidt je pao u očima mnogih kada je urlao na novinare u Goraždu, a ostala je javna tajna zbog čega je urlao!

Na pitanje da kaže konkretno gdje su Hrvati ugroženi , on je počeo psovati i urlati. Zašto na tom snimku nema postavljenog pitanja nego samo njegovo urlanje i psovanje ostaje pitanje ko je to zabranio i zašto?
Još ako se uzme u obzir da je dobitnik Hrvatskog ORDENA ANTE STARČEVIĆ za doprinos i uspostavi Hrvatskoj državotvornisti,
A koji je prije njega dobio i Mate Boban i Dario Kordić
ONDA ZAISTA NE ZNAM KO MOŽE OSPORAVATI NEKOME SUMNJU DA DOTIČNI NEĆE NAPRAVITI ILI NAMJERAVATI NAPRAVITI ili POMOĆI NEŠTO ŠTO SU POKUŠALI Mate Boban i Dario Kordić nosioci istog ordena!?
Locked