emko1234 wrote:Qler wrote:
Ti jarani su mi uvijek najjači ljudi.
Ima francuza, pljuje svabu iz dubine duse. Da si mi dao jos 10 milja kad je kupovao tog francuza, ne bi mu francuz pao na pamet
Daj ba ne serite, kod kramara za 20 milja mozes uzet c5 da se useres, full fullova. S druge strane, takav ili slican passat s istom opremom kosta 10 milja vise. O cemu mi pricamo?
Frajer koji nosi wink tene pljuje nike, da ima para kupio bi nike. Frajer koji nosa galaxy pljuje iphone, da je imao vise para, iphone bi bio prvi izbor.
I tako dalje i tako blize. Uvijek ista prica koja se vrti u krug. Imao sve, citroen mu je vrh svijeta.
Aha, kako da ne.
Isto kosto onaj sa 1.6 truhlim korejanskim dizelom ubija njemacke motore po Ivanu.
Citiram te iz drugog razloga koji cu poslije reci.
Nego ljudi sta vam je,svima redom. Ovo smo 100 puta prozvakali,ovome je bolje ovo,nekome ono,stanimo malo na loptu. Emko ti si donekle u pravu,ali donekle i nisi. Ima ljudi koji pljuju po onome jer ga ne mogu imati,ima ljudi kojima je svejedno sta nose,ima ljudi koji mogu kupiti sve sto pozele a opet seru po skupim stvarima jer ne vide u tome smisao. Pricao sam da znam covjeka koji je znao placati ratu od 30k mjesecno,a vozio je dugi niz godina auto koji ne vrijedi 1/3 te rate.
Znam jps jednog covjeka koji je do neki dan vozio auta do max vrijednosti 60k a sve milione,da milione,ulagao u biznis,napravio firmu sa najsavremenijom opremom gdje trenutno zaposljava 300 ljudi. Neki dan dosao sa autom od 250k € i kaze doslo je vrijeme da i ja sebe pocastim,dosta je masina,hala,poslovnih prostora sad sam sebi dao oduska.
Sve je iz neke perspektive kako ko gleda na stvari.
E sad da te pitam zbog cega sam te i citirao.
Vozio si ovog Passata od 100k. Iskreno,vrijedi li tih para i je li bolji auto od tvog A4 koji sl vrijedi kao nov. Sta je bolje,sta losije od tvog auta i sta bi sa nj volio imati u svom autu.