Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#426 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

NediM17 wrote:
emko1234 wrote:
NediM17 wrote:Emko strit rejser, trkac od semafora, Opeloderac.
Šta da ti kažem, volio bih da imam 1.6tdi golfa pa da me možeš prestizati na autoputu na 200, ovako mi je auto malo prejako za tebe :lol: :lol:
Ja vozim po propisima i nisam trkac od semafora do semafora. Medjutim par puta uz Bradinu je (tvoj najdrazi prevoj u BiH) bilo situacija gdje su mi kvazi trkaci kao sto si i ti sam vjerovatno pokidali zivce u svojim 2.0 TDI masinama, pa sam se, da se posluzim tvojim rijecnikom probao potackati s njima, i svaki put su ostajali u spiglama.

Samo me jos jedna stvar interesuje, hajde mi molim te objasni, kako se to ti sa drugim vozacima dogovoris za "trku od semafora do semafora"? Jako me to interesuje.
Ja ne vozim, ja sam trkač. Gume mi budu mjesec dana, a lamela dva mjeseca. :lol: :lol: . A to kad si sanjao da dereš tdijeve 2.0 oznakom uz Bradinu, jesi bio na lahkim il teškim?
Najdraži mi je Komar.
A nećeš vjerovati, dogovorili smo se riječima.
emko1234

#427 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

Qler wrote:Veceras sjedio sa jaranom, voza c5, prije imao mondea mk4, prije passata b6 a prije c klasu 2003 godiste, w203 mislim da je oznaka... Reko koje ti je najbolje od njih, kaze c5 jarane. Pasaat smijesan kaze pored c5. Ovaj udobniji, komforniji, ljepsi za voziti. Kaze kad sam na otvorenom spustim ga kao prikovan, dodjem na vikendicu dignem i rahat vozim kaze ni ona trava ne grebe po podu :)

U glavnom, covjek koji je imao sva auta o kojima se raspravlja osim opela, kaze da je c5 odlicno auto i bolje od bogom danog passata...
Ti jarani su mi uvijek najjači ljudi.
Ima francuza, pljuje svabu iz dubine duse. Da si mi dao jos 10 milja kad je kupovao tog francuza, ne bi mu francuz pao na pamet :lol: :lol:

Daj ba ne serite, kod kramara za 20 milja mozes uzet c5 da se useres, full fullova. S druge strane, takav ili slican passat s istom opremom kosta 10 milja vise. O cemu mi pricamo?
Frajer koji nosi wink tene pljuje nike, da ima para kupio bi nike. Frajer koji nosa galaxy pljuje iphone, da je imao vise para, iphone bi bio prvi izbor.
I tako dalje i tako blize. Uvijek ista prica koja se vrti u krug. Imao sve, citroen mu je vrh svijeta.
Aha, kako da ne.
Isto kosto onaj sa 1.6 truhlim korejanskim dizelom ubija njemacke motore po Ivanu.
amar1994

#428 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:
gtc wrote:Image

Image

Image

Eh eto, sad mozete porediti sedmicu sa Astrom ;)
Citao sam da su uveliko rijesili problem tezine prethodnog modela,pa je nova Astra laksa u prosjeku nekih 150-200 kg od stare.
Ne lose izgleda.
gledaj je,bombon,interijer me najvise odusevio,al opet ce nac neku zamjerku u odnosu na gnjofa koji je savrsen :D :-)
Last edited by amar1994 on 01/06/2015 20:17, edited 1 time in total.
citroen xm

#429 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

Vidiš Emko koliko si ti iskompeksiran lik bez obzira na svotu novca kojom raspolažeš. Tebi je isključivo novčana vrijednost mjerilo svega.
Iako ti ne možeš da shvatiš, postoje ljudi koje boli neka stvar koliko košta pasat, oni idu da kupe C5 iako imaju i za tog Pasata. A još im i dobro dođe što je taj C5 jeftiniji jer kupe ono što žele pa im i ostane para.

Meni je drago što ti i slični tebi ne znate navesti neku prednost pasata B6/B7 u odnosu na C5 već se hvatate samo te nesretne cijene.

Neko je na ovome forumu rekao pa ću ga citirati: "Pored C5, Pasata ne bih popišao ni da gori".

Poređenje sa Wink i Nike patikama je smiješno jer onaj ko razliku u cijeni između tih patika, nema ni za auto bilo kakvo. A onaj ko ima za C5 ima glatko i za Pasat.
gtc

#430 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by gtc »

amar1994 wrote: gledaj bombon,interijer me najvise odusevio,al opet ce nac neku zamjerku u odnosu na gnjofa koji je savrsen :D :-)
Naravno, npr. sta ce ti Full Led IntelliLux svijetla, kozom oblozena sredisnja konzola kad je bolja gofova plasticna, 8'' touchscreen sa podrskom za CarPlay i Android Auto, OnStar pomoc koja ti u svakom trenutku stoji na raspolaganju,a u slucaju sudara odmah ti se neko javlja i pita da li si ok, ako ne odgovoris salje ti hitnu pomoc istog trenutka, sjedista koja su podesiva u 18 smjerova, ventilisana, grijana i prednja i zadnja... mah... sta ce ti to sve, moze se pokvariti! :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#431 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:
Qler wrote: Ti jarani su mi uvijek najjači ljudi.
Ima francuza, pljuje svabu iz dubine duse. Da si mi dao jos 10 milja kad je kupovao tog francuza, ne bi mu francuz pao na pamet :lol: :lol:

Daj ba ne serite, kod kramara za 20 milja mozes uzet c5 da se useres, full fullova. S druge strane, takav ili slican passat s istom opremom kosta 10 milja vise. O cemu mi pricamo?
Frajer koji nosi wink tene pljuje nike, da ima para kupio bi nike. Frajer koji nosa galaxy pljuje iphone, da je imao vise para, iphone bi bio prvi izbor.
I tako dalje i tako blize. Uvijek ista prica koja se vrti u krug. Imao sve, citroen mu je vrh svijeta.
Aha, kako da ne.
Isto kosto onaj sa 1.6 truhlim korejanskim dizelom ubija njemacke motore po Ivanu.
Citiram te iz drugog razloga koji cu poslije reci.
Nego ljudi sta vam je,svima redom. Ovo smo 100 puta prozvakali,ovome je bolje ovo,nekome ono,stanimo malo na loptu. Emko ti si donekle u pravu,ali donekle i nisi. Ima ljudi koji pljuju po onome jer ga ne mogu imati,ima ljudi kojima je svejedno sta nose,ima ljudi koji mogu kupiti sve sto pozele a opet seru po skupim stvarima jer ne vide u tome smisao. Pricao sam da znam covjeka koji je znao placati ratu od 30k mjesecno,a vozio je dugi niz godina auto koji ne vrijedi 1/3 te rate.
Znam jps jednog covjeka koji je do neki dan vozio auta do max vrijednosti 60k a sve milione,da milione,ulagao u biznis,napravio firmu sa najsavremenijom opremom gdje trenutno zaposljava 300 ljudi. Neki dan dosao sa autom od 250k € i kaze doslo je vrijeme da i ja sebe pocastim,dosta je masina,hala,poslovnih prostora sad sam sebi dao oduska.
Sve je iz neke perspektive kako ko gleda na stvari.
E sad da te pitam zbog cega sam te i citirao.
Vozio si ovog Passata od 100k. Iskreno,vrijedi li tih para i je li bolji auto od tvog A4 koji sl vrijedi kao nov. Sta je bolje,sta losije od tvog auta i sta bi sa nj volio imati u svom autu.
amar1994

#432 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by amar1994 »

gtc wrote:
amar1994 wrote: gledaj bombon,interijer me najvise odusevio,al opet ce nac neku zamjerku u odnosu na gnjofa koji je savrsen :D :-)
Naravno, npr. sta ce ti Full Led IntelliLux svijetla, kozom oblozena sredisnja konzola kad je bolja gofova plasticna, 8'' touchscreen sa podrskom za CarPlay i Android Auto, OnStar pomoc koja ti u svakom trenutku stoji na raspolaganju,a u slucaju sudara odmah ti se neko javlja i pita da li si ok, ako ne odgovoris salje ti hitnu pomoc istog trenutka, sjedista koja su podesiva u 18 smjerova, ventilisana, grijana i prednja i zadnja... mah... sta ce ti to sve, moze se pokvariti! :D
:lol: :lol: haha,bas sta ce ti pored skupljeg golfa :D
direstraits0078

#433 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by direstraits0078 »

Vidim da jos niko nije usporedio s dolazecim modelom iz Renaulta (Laguna 4). Ima nesto sto passat nema: 4Control. A ima i DSG. :D Ajd sad majcin sine usporedi s passatom.
citroen xm

#434 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

Ma niđe veze. Svako je gospodar svoga novca i nikada nikome ne bih rekao zašto si kupio to, a nisi nešto drugo.
Ali kada se počne naveliko prosipati šuplja onda se jednostavno moraš uključiti jer postaje ispiranje mozga. Čitaš i osjećaš da te ljudi prave budalom kao i ostale.

A znao sam posle druge stranice kako će se razvijati stvari jer je ovako počelo i završilo masu tema. I ovo nije zadnja, posle ove će doći kratko zatišje pa opet.
direstraits0078

#435 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by direstraits0078 »

E to zatisje ocekujem k'o ozeb'o sunca. :lol:
citroen xm

#436 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

Ne očekuj još par dana :lol:
ime123

#437 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote: Meni je drago što ti i slični tebi ne znate navesti neku prednost pasata B6/B7 u odnosu na C5 već se hvatate samo te nesretne cijene.
Naveo sam ti par postova iza, zasto je Passat bolji, kao sto su i prije mene ti mnogo puta objasnili. Ti nemas ni argumenata ni cinjenica, samo mozes reci "ma C5 je bolji".
tempuser wrote:
citroen xm wrote: Itekako znači što sam i pojasnio kroz par primjera. Ali dobro, da ne dužimo.
Nazalost nisi jer i dalje ne mozes da pojasnis kako slava i modeli od prije 50 god mogu uticati na konkurentnost danasnjeg model niti kako Citroen od prije 50 god i danas imaju ikakvih dodirnih tacaka osim imena. Na 3 kombinacije primjera sam ti objasnio kako losa/dobra/nikakva slava i tradicija ima uticaja na danasnji status.
Nemoj se previse truditi njemu objasnjavat i iznositi cinjenice. Slab je sa razumom. Redovno izvaljuje te gluposti cx, dx, sto nema veze sa realnoscu i pricom. I sto je najgore u svemu tome, nakon sve ove price i svadje, on ode i sjede u svoje njemacko auto.
ime123

#438 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

amar1994 wrote:
gtc wrote:
:lol: :lol: haha,bas sta ce ti pored skupljeg golfa :D
Halo kompleksasi, to se sve placa ko sto se placa i u Golfu. Sve vidjeno.
Dr Baltazar

#439 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Dr Baltazar »

emko1234 wrote:
Qler wrote:Veceras sjedio sa jaranom, voza c5, prije imao mondea mk4, prije passata b6 a prije c klasu 2003 godiste, w203 mislim da je oznaka... Reko koje ti je najbolje od njih, kaze c5 jarane. Pasaat smijesan kaze pored c5. Ovaj udobniji, komforniji, ljepsi za voziti. Kaze kad sam na otvorenom spustim ga kao prikovan, dodjem na vikendicu dignem i rahat vozim kaze ni ona trava ne grebe po podu :)

U glavnom, covjek koji je imao sva auta o kojima se raspravlja osim opela, kaze da je c5 odlicno auto i bolje od bogom danog passata...
Ti jarani su mi uvijek najjači ljudi.

Aha, kako da ne.
Cijena iPhone-a i Galaxy modela je ista :) Ne mora značiti da skuplje znači automatski i bolje :)
citroen xm

#440 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

Vidi ko nam se javlja. Ime, rekoh ti da prešaltaš.

Ono što si ti naveo je smijurija. Sada ću ti ja navesti.

C5 ima bolje i pouzdanije motore od B6. Tačnije nema onaj promašaj od motora kao 2.0 TDI kome do 150000 ode sve živo. C5 ima paletu jačih motora. Ima stariji automatik koji se ne kvari kao lud što je slučaj kod DSG-a. C5 ima daleko savršenije vješanje u ponudi kakvo Pasat neće imati ni za još 20 godina. C5 je daleko udoniji. Unutrašnjost je sličnog kvaliteta.

E sad pokušaj opet opovrgnuti ovo i živi u svojim vlažnim snovima da je Pasat bolji.

Ja vozim švapsko auto iz dva razloga. Prvi je jer je dosta star, drugi je jer živim u vukojebini zvanoj BiH u kojoj za prethodno auto nisam mogao naći par osnovnih dijelova. I na kraju vozim auto u dobrom stanju pa mi se ne žuri da ga mijenjam.
ime123

#441 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote: C5 ima bolje i pouzdanije motore od B6. Tačnije nema onaj promašaj od motora kao 2.0 TDI kome do 150000 ode sve živo. C5 ima paletu jačih motora. Ima stariji automatik koji se ne kvari kao lud što je slučaj kod DSG-a. C5 ima daleko savršenije vješanje u ponudi kakvo Pasat neće imati ni za još 20 godina. C5 je daleko udoniji. Unutrašnjost je sličnog kvaliteta.
Koliko gluposti i lazi u tri recenice.
citroen xm wrote: Ja vozim švapsko auto iz dva razloga. Prvi je jer je dosta star, drugi je jer živim u vukojebini zvanoj BiH u kojoj za prethodno auto nisam mogao naći par osnovnih dijelova. I na kraju vozim auto u dobrom stanju pa mi se ne žuri da ga mijenjam.
Bla bla bla, reci mi koje ti je to njemacko auto po redu. I sta si to ti vozio pa nema dijelova lafo. I ti i takvi ste slobodni da odjebete iz vukojebine.
junior3

#442 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by junior3 »

Nemojte mi b6-icu dirati. :D Šta se sve pričalo o njemu ja ga kupih i ne žalim vala.
citroen xm

#443 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

Ja sam u ovoj vukojebini rođen i ne namjeravam nigdje ići, sasvim mi je dobro. Na žalost u njoj je previše primitivnih poput tebe pa ništa da krene kako treba.

Vozio sam auta više nego što ih ti znaš nabrojati. Zbog takvih poput tebe u ovoj zemlji lako možeš naći dio samo za G2.

Imaš li argument da negiraš laži?
ime123

#444 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote:Ja sam u ovoj vukojebini rođen i ne namjeravam nigdje ići, sasvim mi je dobro. Na žalost u njoj je previše primitivnih poput tebe pa ništa da krene kako treba.

Vozio sam auta više nego što ih ti znaš nabrojati. Zbog takvih poput tebe u ovoj zemlji lako možeš naći dio samo za G2.

Imaš li argument da negiraš laži?
Nisam ja primitivan nego problem je u tebi i slicnima. Previse vas znam takvih, zive u "vukojebini", nista im ne valja, jebo bosnju, jebo golfa, jebo sve sto je popularno, samo kontra samo pametovanje. Svi su budale ja sam pametan. Izmedju ostalog, takav profil i sere po njemackim autima. To vise nije ni stvar ukusa ni razuma.

Moze se naci dio za svako auto.

Za ove kvarove, izmisljotine, nabrajas svaki kvar i problem za koji si ikad cuo, drug ti cuo, rodjak ti cuo, i navodis ih kao standardne.
530i

#445 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by 530i »

ime123 wrote: Moze se naci dio za svako auto.

Za ove kvarove, izmisljotine, nabrajas svaki kvar i problem za koji si ikad cuo, drug ti cuo, rodjak ti cuo, i navodis ih kao standardne.
Opet ti izgledaš kao neki klinjo kome otac ima golfa odavno punoljetnog...i danas je problematično naći neke dijelove, a passat 6 jest imao par nimalo jeftinih problematičnih stvari, nisu to nikakve izmišljotine.
citroen xm

#446 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

E vidiš, malo si se zezno. Ja sam sa svojim životom izuzetno zadovoljan. Imam sve što treba za normalan život, ali opet mogu da konstatujem da smo vukojebina. Gdje god kreneš neki papak sjebe stvari. Pogledaj ostale teme, vidjećeš papke koji su iz zaprežnih kola prešli u loša ili dobra auta, u Citroena ili Golfa i li Mercedesa, svejedno. Ti što misle da je svijet njihov. Takvi su sanjali tasovu dvicu, takvi danas VW hvališu jer im je Pasat lubeničar povuko tonu krompira i 5 janjaca jedne nove godine......

Vozio sam evropska auta i zamisli za jedno iz južne evrope nisam mogao naći ništa novo osim potrošnih dijelova.

A što se tiče rođaka, prijatelja, kumova, ima ih dosta, voze ljudi svašta, a za taj B6 nisu ni oni potrebni. Zbog njega se i švabe za glavu hvataju.

A ti nastavi po svom, ne branim ti ja, niti mogu, a niti želim. Samo meni nemoj pokušavati prodati te jeftine priče.
ime123

#447 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

530i wrote:
ime123 wrote: Moze se naci dio za svako auto.

Opet ti izgledaš kao neki klinjo kome otac ima golfa odavno punoljetnog...i danas je problematično naći neke dijelove, a passat 6 jest imao par nimalo jeftinih problematičnih stvari, nisu to nikakve izmišljotine.

hah... a ti vjerovatno mastas o tom 530i, a vozis peugeota 206 na plinu il nesta slicno
ime123

#448 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

citroen xm wrote: A što se tiče rođaka, prijatelja, kumova, ima ih dosta, voze ljudi svašta, a za taj B6 nisu ni oni potrebni. Zbog njega se i švabe za glavu hvataju.
aha, svabe se za glavu hvataju dok francuzi trljaju ruke od svoje silne auto industrije :lol:
530i

#449 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by 530i »

Kao što rekoh, klinjo. Klinjo, je'l ti znaju kod kuće da si budan ovako kasno, u 8 ti je bilo vrijeme za spavanje...
ime123

#450 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ime123 »

530i wrote:Kao što rekoh, klinjo. Klinjo, je'l ti znaju kod kuće da si budan ovako kasno, u 8 ti je bilo vrijeme za spavanje...
ma bice bolje ne brini se
Post Reply