Ti bi da sada posebno tebi pričam sve ispočetka, što u ovoj temi već ima napisano?
OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
-
Ljubo2
#426 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
- YuGiOhMoDDeR
#427 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
nezz zašto bi ikoga napadao onim što sam napisao.. jednostavno je besmisleno da neka "napredna" civilizacija se spusti na Zemlju i iscrta neke simbole koje svaki čovjek može da iscrta.. nema ništa vezano za vjeru, jednostavno nema dokaza da vanzemaljci postoje, kao što ne postoje piramide u BosniLjubo2 wrote: ↑15/08/2020 01:58YuGiOhMoDDeR
zašto bi i jedan vanzemaljac dosao na Zemlju samo da iscrta neke krugove?? prilično sam siguran da ih je čovjek napravio, i da nema nikakvih vanzemaljaca koji bi to uradili
Ova dva posta su tipičan primjer kako ljudi od vjere napadaju sve što može ugroziti njihovu vjeru, pa makar se radilo i o materijalnim dokazima ili iskustveno i naučno provjerljivim i logički objašnjivim istinama, kao što su na primjer vanzemaljci, piramide u Bosni, Zakon postojanja u kojem je iznijeta neoboriva istina o Bogu i slično. Ljudi koji se takvim istinama ogorčeno suprostavljaju, ne birajući sredstva, gotovo uvijek su institucionalizvani vjernici, što se od njih može i očekivati, jer svako obaranje njihovih dogmi ugržava temelje njihove vjerske institucije koja je izvor njihove egzistencije. Ne treba im zbog toga zamjeriti jer oni tako, braneći svoje dogme od Istine, brane svoju egzitenciju. Problem je samo što ta njihova obrana često može da bude veoma svirepa i krvava, kao na primjer u slučaju hrišćana i njihovie inkvizicije ili dvanaest krstaških i mnogih drugih vjerskih ratova, U koje spada i rat prilikom rušenja Jugoslavije sa namjerom razdvajanja pripadnika različitih religija u posebne državice. Ili kao što je to bio rat između hindusa i muslimana 1947 godine prilikom njihovog razdvajanja u dvije posebne države, Indiju i Pakistan, kada je na najsvirepiji način ubijeno jedanaest miliona ljudi.TEMPO.
ne znas ti detalje. kad su prolazili suncevim sistemom, stali da protegnu noge i pišaju. e sad, kako se tu radi o multidimenzionim bicima sa multivremenskim svijestima, onda kad se oni popišaju ostanu ovi znakovi koje je ljubo postavio.
Evo, na primjer, ovo je zvanično upustvo hrišćanske institucije o tome kako hrišćani treba da brane svoju vjeru od Istine, koje je na srpskom forumu filozofije "Krstarica" postavio diskutant pod pseudonimom "KRSTANK", kao temu za diskusiju. Koji za sebe tvrdi da je završio bogoslovski fakultet i da dobro vlada grčkim jezikom, ali na kraju, razočaran hrićanskom religijom naputio taj svoj poziv.
Naslov teme koju je postavio glasi: "KAKO SU KRŠĆANSKE LAŽI I PREVARE ZGAZILE FILOZOFIJU". Ovo je link te teme: https://forum.krstarica.com/threads/kak ... re.894796/
Kao materijal za diskusiju dao je citat iz knjige "Klimenta Aleksandrijskog (grč. Κλήμης ὁ Ἀλεξανδρεύς, lat. Clemens Alexandrinus, Titus Flavius Clemens) - prvi »doktor hrišćanstva« u svom remek delu ludosti - Excerpta ex Theodoto" koji glasi:
"Ako vaš protivnik možda govori i istinu, morate da je porekne pobijajući je lažima i izmišljotinama... Takvim (ljudima) moramo se uvek suprostaviti. Čak i ako je izrazio nešto stvarno i istinito, onima koji vole istinu tu istinu moramo saprati našim lažima … Za sve istinske stvari istina nije istina ako je suprostavljena našem učenju, jer naš prioritet je ljudima nametnuti našu istinu kako bismo im tako nametnuli i našu veru …«
Sve ovo je bilo potrebno da se napiše i objasni, kako bi na pravi način razumjeli našeg TEMPA i njegovo stalno negodovanje i provociranje u ovoj temi, koja ni malo nije u skladu sa hrićanskom dogmom o "trojednom" Bogu.
Mada, po meni, hrićane ne treba da hvata panika zbog toga što im Zakon postojanja ruši njihovu dogmu o "Trojednom Bogu", koju su, inače, izmislili i izglasali 318 godine na koncilu biskupa u Nikeji koji je sazvao car Konstantin. Jer prava vrijednost i suština hrišćanstva i nije u tome da li je Isus Hrist, Bog ili nije, već Hristov nauka o jedinstvu, svih ljudi, ljubavi i pravednosti, koje su hrišćani tokom minula dva milenijuma potpuno zanemarili i ignorisali, a težište svoje vjere usmjerili na štovanje Isusa Hrista kao Boga, sa maksimom: "Spasiće se ko vjeruje". A i dalje nastavili da žive po đavolovom principu podjele, konkurencije, mržnje, borbe haosa i zla.
I sada, nikako ne mora da znači da Zakon postojanja, koji kao nauka o "Trojednoj Svijesti", negira ovo hrišćansko vjerovanje, ugrožava postojanje hrišćanske institucije ili hrišćanstva kao vjere uopšte. Naprotiv, sa prihvatanjem Zakona postojanja od stane hrišćanstva, kao i drugih svjetskih religija, verske dogme o Bogu i vječnom životu se podižu na nivo NAUKE, što može samo da ojača sve svjetske vjerske institucije i dovede do njihovog ujedinjenja. Kako bi se na taj način ta jedinstvena svjetska, ne više, vjerska, već naučno obrazovna instutucija, usmjerila da konačno i praktično sprovede u djelo Božiji princip jedinstva svijesta, ljubavi i pravednosti. I pomogne da se sa svjetske scene uklone političari, politička podjela svijeta i življenje po đavolovom principu podjele, konkurencije, mržnje, borbe haosa i za. Što inače i treba da je osnovna svrha i cilj svih svjetskih religija koju one, osim, možda, budizma, do danas nisu vršile.
Eto, dragi moj Tempo, nadam se da sam ti podrobno objasnio da nemaš razloga da napadaš, ni Zakon postojanja, ni mene, već da to prihvatiš, raduješ se i pitaš "imali još". To nikome, ni jednoj religiji i niti i jednom čovjelu, pa ni tebi, ne može biti ni od kakve štete, već samo od koristi. Jer Zakon postojanja ne obara Isusovo učnje o ljubavi i pravednosti, već ga podiže na nivo nauke i tako potvrđuje. Gore naprijed u jednom postu sam ti citirao šta je Isus rekao o čovjeku kojeg će poslati da svjedočiti u njegovo ime i potvrdi njegovu nauku. Uostalom, za tvoju informaciju, kao što sam u jednom od mojih ranijih postova opisao moje susrte sa Sotomom i đavolima tokom mojih "uzlazaka iz tijela", isto tako sam ima priliku da se u mom Olovu susretnem i sa Isusuom Hristom. Naravno, ne u zemaljskoj dimenziji, već Nebeskoj, duhovnoj. To je za mene bio stvaran događaj u koji ti ne moraš da vjeruješ. Možeš zbog toga i dalje da me napadaš, proglašavaš ludim i blesavim, ali jedno je ipak sigurno: Zakonu postojanja, koji ti je trn u oku, oko kojeg se sve vrti i zbog kojeg mene napadaš, ne možeš ni pero odbiti. Ni ti, ni bilo ko drugi.
-
Ljubo2
#428 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Oni koji misle da vanzemaljci i piramide u Bosni postoje, raspolažu sa morem argumenata pomoću kojih dokazuju da postoje.YuGiOhMoDDeR wrote: ↑15/08/2020 16:41ne zašto bi ikoga napadao onim što sam napisao.. jednostavno je besmisleno da neka "napredna" civilizacija se spusti na Zemlju i iscrta neke simbole koje svaki čovjek može da iscrta.. nema ništa vezano za vjeru, jednostavno nema dokaza da vanzemaljci postoje, kao što ne postoje piramide u Bosni
A oni koji misle da ne postoje, ne raspolažu nikakvim činjenicama da ne postoje. I to su, uglavnom, ljudi kojima nije u interesu da postoje, jer im postojanje vanzemaljaca i piramida ruši njihove dogme, a time ujedno i temelje institucija koje na tim dogmama počivaju koje oni održavaju i u njima svoj hljeb zarađuju.
Razlog zataškavanja i negiranja novootkrivenih znanja i istina, na svim poljima ljudskog djeovanja, tokom cijele istorije, koji uveliko koči i otežava razvoj i napredak naše civilizacije, dakle, uvijek je odbrana egzistencije onih ljudi koji svoje društvene, ekonomske, vjerske, političke i druge sisteme, pomoću kojih egzistiraju, grade na starim, manje savršenim ili potpuno pogrešnim znanjim i istinama.
Što podrazumijeva da srušiti neku dogmu, uvijek znači i srušiti neki sistem življenja i ugroziti nečiju egzistenciju, što rijetko može da prođe bez otpora i bezbolno. To je, inače i jedini razlog što Zakon sveukupnog postojanja koji sam otkrio, već četrdeset godina svi prešućuju i ignorišu, iako je njegova argumentacija i logika nepobitna. Koju za ovih četrdeset godina niko čak nije ni pokušao argumentovano da negira. A oni rijetki koji su pokušali, uvijek su to pokušali napadom na moju ličnost, a nikada na otkriveni Zakon postojanja.
Uz napomenu da radikalne svjetske društvene i ekonomske promjene koji bi po Zakonu postojanja trebalo da se dese, da bi se čovječanstvo spasilo od propasti u koju srlja živeći po potpuno pogrešno izgrađenim ideološko-političkim, ekonomskim i vjerskim sistemima, ne zahtijevaju nikakvu revoluciju, ni rušenje, već postepeno reformisanje i pažnju, ne samo da se ničija egzistencija ne ugrozi, već naprotiv, da se svakom čovjeku na Zemlji, na dostojanstven način osigura i obezbijedi.
PS: Zamolio bih one koji žele da komentarišu moje postove, neka to čine bez citiranja istih, kako se zbog njihove dužine ne bi zagušivala tema i činila manje preglednom. Hvala!
- Sanjarko
#429 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
@Ljubo2 ono o cemu smo pricali nije mozda glupost nego oholost. Oholost i zlo glavni uzroci svega sta si naveo. Neuki ljudi mogu biti glupi cesto jer iz neznanja ucine glupost cesto ali to neznaci da su glupi.
Po meni ovo dvoje uzrok svega sta si naveo i sta su drugi slicno govorili kao i ti.
Po meni ovo dvoje uzrok svega sta si naveo i sta su drugi slicno govorili kao i ti.
-
belfy
#430 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo, nepostojanje se ne dokazuje. samo pozitivne tvrdnje traze potvrdu i to od onih koji takve tvrdnje daju. zamisli da covjecanstvo mora da dokazuje da ne postoji bilo koja stvar koju neko zamisli, pa ti dokazuj da ne postoje jednorozi, spagethi monster itd...
evo, ja tako odgovorno mogu da tvrdim da krokodasho postoji, a ti mi dokazi da ne postoji... ne ide, jelde?
evo, ja tako odgovorno mogu da tvrdim da krokodasho postoji, a ti mi dokazi da ne postoji... ne ide, jelde?
-
Ljubo2
#431 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Tačno, nepostojanje se ne dokazuje. Ali, ako postoje agumenti (pun ih je internet) da vanzemaljci i bosanske piramide postoje, a neko tvrdi da ne postoje, onda taj ko tvrdi da ne postoje treba da dokaže da ti argumenti ne dokazuju postojanje vanzemaljaca i piramirda, nego dokazuju nešto drugo.
-
belfy
#432 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
to je tacno. koje od tih argumenata smatras neopovrgnutim?Ljubo2 wrote: ↑16/08/2020 11:46Tačno, nepostojanje se ne dokazuje. Ali, ako postoje agumenti (pun ih je internet) da vanzemaljci i bosanske piramide postoje, a neko tvrdi da ne postoje, onda taj ko tvrdi da ne postoje treba da dokaže da ti argumenti ne dokazuju postojanje vanzemaljaca i piramirda, nego dokazuju nešto drugo.
-
Tempo
- ZeModerator
#433 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
na vaskolikom internetu ima vise stotina miliona, mozda i milijardi, razlicitih tvrdnji i teza sa pratecim pseudodokazima. fizicki je nemoguce opovrgavati i ih jednog po jednog (evo vidis kako si ti zavro da si mesija i anstajn u jednom i ne popustas), ali prihvatanje bilo kojeg od tih pseudodokaza vodi u ignorisanje objektivne stvarnosti: piramide u visokom ne postoje, inteligentni zivot u svemiru skoro sigurno postoji, ali sansa da su bilo kada u istoriji posjetili zemlju jednostavno nije realna.Ljubo2 wrote: ↑16/08/2020 11:46Tačno, nepostojanje se ne dokazuje. Ali, ako postoje agumenti (pun ih je internet) da vanzemaljci i bosanske piramide postoje, a neko tvrdi da ne postoje, onda taj ko tvrdi da ne postoje treba da dokaže da ti argumenti ne dokazuju postojanje vanzemaljaca i piramirda, nego dokazuju nešto drugo.
nego, uozbilji se, posjeti doktra. for yours peace of mind. kake piramide, kakav kurac.
-
Tromblon
#434 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ignorance is bliss or bless in your case 
Piramide postoje, a i tuneli.
Semir Osmanagić tvrdi: Imamo otkriće stoljeća za BiH i cijeli Balkan
http://www.klix.ba/clanak/200816046
-
belfy
#435 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
pravo pitanje je zasto samo "otkrice stoljeca", a ne "otkrice eona", jer se ovdje radi vec o preispitivanju cijele istorije... ja bih volio da je u pravu.
-
Tempo
- ZeModerator
#436 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Tromblon wrote: ↑16/08/2020 16:55 Ignorance is bliss or bless in your case
naravno da postoje, i ne samo da postoje, nego se unutar bosasnkih piramida naleze i druge piramide, samo mnogo vece.
-
Tromblon
#437 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Bla, bla, troluj, samo troluj dobro ti ideTempo wrote: ↑16/08/2020 17:29Tromblon wrote: ↑16/08/2020 16:55 Ignorance is bliss or bless in your case
naravno da postoje, i ne samo da postoje, nego se unutar bosasnkih piramida naleze i druge piramide, samo mnogo vece.
-
Ljubo2
#438 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Vanzemaljci i bosanske piramide nisu predmet ove teme, već Zakon postojanja i ja kao njegov otkrovitelj sam MESIJA za tebe i tvoje dogme koje kriješ kao zmija noge, pomoću kojih ugrožavaš čovječanstvo već hiljadama godina, a ja ih pomoću Zakona postojanja obaram.
Za tebe su tvoje dogme već hiljadama godina "objektivna stvarnost". Sa otkrićem Zakona postojanja, više nisu, na tvoju žalost.
Ako ovdje treba nešto da se liječi od ludila, onda su to tvoje dogme pomoću kojih, već hiljadama godina, držiš svijet u stanju ludila. Ali ne brini, umjesto tvojih dogmi tu je sada Zakon postojanja, kojemu ne možeš ništa, pa makar ja i bio lud.

-
Tempo
- ZeModerator
#439 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
kad tebe ne bude, nestace i zakon postojanja, a ja cu jos hiljadama godina drzati svijet u stanju ludila. ti si im bio zadnja sansa, ali te nisu prepoznali. sad je vec kasno za njih, a i za tebe.
-
allem_77
#440 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ako jaja moraju biti oplođena, onda nešto fali?
Možda..?

Možda..?

-
Ljubo2
#441 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
...
Last edited by Ljubo2 on 18/08/2020 00:31, edited 1 time in total.
-
Ljubo2
#442 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo2 wrote: ↑18/08/2020 00:21Donekle si u pravu. "Armagedon" još uvijek nisi napravio. Suđeno je da ćeš još mnoga Zla da učiniš. Ali na kraju će Dobro ("Narod u čistim bijelim haljinama i Jagnje"), uz pomoć "Vječitog evanđelja" - imaj to na umu - da pobijedi. Tvoje vrijeme se završava, a Božije tek počinje -Sotono!
Last edited by Ljubo2 on 18/08/2020 00:51, edited 1 time in total.
-
Ljubo2
#443 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
"Jaje-pile-koka" nemaju značenje POSTOJANJA i ne pretaču se oni kroz tri prirodna oblika i stanja, već Božanska Svijest koja ih gradi. Pijetao nije četvrto stanje i oblik, već treće, kao i koka. Kad se pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, Svijest (Bog) sebe dijeli na dvoje, na polove, muško-žensko, subjekt-objekt, radi privlačenja, seksa, tj. radi ljubavi, da bi tako svome postojanju dao neki viši smisao i učinio ga zanimljivijim i uzbudljivijim.
-
Tempo
- ZeModerator
-
Ljubo2
#445 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Takav je poredak stvri. Harmonija uvijek nastaje iz haosa. Sve počinje sa Đavolom, a završava sa Bogom. Zlo na kraju uvijek bude pobijeđeno od Dobra. U haosu Vuci (zvijeri) peku Jaganjce (ljude) na paklenim zemaljskim vatrama ("kod maxumića"), a na kraju uvijek Jaganjci pobijede. Evo kako je taj zavšni zvjerinji čin i pobjedu Jaganjaca, opisao njemački prorok Alois Ilmaier. Obrati pažnju kad na kraju Ilmaier kaže: "Vidim tri devetke. Treća devetka donosi mir." Te "tri devetke", to je, naravno ovaj simbol.

PROROČANSTVO:
"Svi pozivaju na mir, „Schalom“! Potom će se dogoditi – novi rat na Bliskom Istoku će iznenada planuti na sve strane, velike pomorske snage sukobljavaju se na Mediteranu - situacija je skroz napeta. No, stvarni uzrok iskre je bio na Balkanu: I vidim "velikog jednog" kako pada, bodež krvav leži pored njega - onda počinje udar za udarom. ... "
"Dvojica pobiju trećinu visokorangiranih. Oni su plaćeni od
strane drugih ljudi. ..."
"Trećina ubojstva se dogodila. Tada počinje rat. ...""Jedan od ubojica je mali crnac, drugi malo viši, s svjetlijom kosom. Mislim, da će to biti na Balkanu, ali ne mogu reći točno.
..."
"Godina prije rata biti će iznimno plodna godina s puno voća i žitarica. Nakon ubojstva trećine, sve počinje gotovo preko noći. ... Vidim prilično jasno tri broja, dvije osmice i devet. Ali ja nemogu reći što to znači i ne mogu navesti vrijeme. Rat počinje u zoru. On dolazi vrlo brzo. Seljaci sjede u birtijama igrajući karte, kada strani vojnici gledaju kroz prozore i vrata. Prilično crna vojska dolazi s istoka, ali ipak sve se događa vrlo brzo. Vidim tri, ali ne znam dali to znači tri dana ili tri tjedna. To dolazi od zlatnog grada(Prag). Prvi crv počinje u plavoj vodi na sjeverozapadu i ide na švicarsku granicu. Što se tiče Regensburga nema više mostova preko Dunava, oni ne dolaze s juga od plave vode. "
"... Tada kreće udar za udarom. Nagomilane jedinica marširaju sa Istoka u Beograd i dalje se kreću prema Italiji. Nakon toga tri „klina“(smjera napada) oklopnih jedinica kreću naprije brzinom
munje prema sjeveru Dunava preko zapadne Njemačke sve do Rajne - bez prethodne objave rata. To će se dogoditi tako neočekivano da će stanovništvo bježati s puno panike na zapad. Mnogi automobili će zapeti na cestama - ako bi ostali kod kuće ili ne bi koristili glavne ulice. Sve, što će biti prepreka za brzo napredovanje tenkova na autocestama i drugim brzimcestama, bit će zgurano sa strane. Ja ne mogu više vidjeti mostove preko Dunava u Regensburgu. Rijetko što ostaje od nekad velikog grada Frankfurta .. dolina Rajne bit će opusto-šena, uglavnom iz zraka.. .. "
"... Vidim tri „koplja“(napadačka smijera) kako dolaze: Južno koplje dolazi preko šume, ali se onda samo povuče sjeverozapadno uz Dunav. Linija je npr. Prag, bavarske šume i sjeverozapad. Plava voda je južna granica. Drugo koplje ide od istoka prema zapadu preko Saske. Treće ide od sjeveroistoka ka jugozapadu. Sad vidim zemlju kao loptu preda mnom, na kojoj se istiću linije smijerova letova aviona, koji se sada letepoput jata bijelih golubova iz pijeska. Rusi nigdjene staju, dok napreduju u tri klina. Dan i noćnapreduju prema zapovjedi da dosegnu rursku oblast, gdje su mnoge visoke peći i mnoga industrijska postrojenja ... " "Drugo koplje dolazi krećući se prema zapadu, preko Saske prema rurskoj oblasti, baš kao i treće koje ide od sjeveroistoka prema zapadu preko Berlina. Dan i noć Rusi napreduju, neumoljivo prema njihovom cilju u rurskoj oblasti ..."
"... Odmah nakon toga dolazi „osvete“ preko velike vode. Međutim žuti zmaj upada u Aljasku i Kanadu u isto vrijeme. Ali on ne neuspjeva napredovati predaleko ..."
"Ja vidim zemlju kao loptu preda preda mnom, na kojima sada bijeli golubovi lete u blizini, vrlo velik broj dolazi iz pijeska. I onda kiše žute prašine u nizu. Kad Zlatni grad(Prag) bude uništen, tada počinje! Kao žuta linija ide do grada u uvali. To će biti jasna noć, kada su počeli „to“ bacati. Tenkovi su još uvijek u voznom stanju, ali oni koji sjede u tim tenkovima su postali prilično crni. Tamo gdje „to“ padne, sve će biti mrtvo, neće preživjeti ni drvo, ni grm, ni goveda, ni trava, nakon pada „toga“ sve postaje uvelo i crno. Kuće i dalje postoje. Ne znam što je to i tako da to objasnim, tu dugu liniju . Tko ide preko te granice, umire. One, koji su na jednoj strani ne mogu ići preko na drugu stranu. A onda se napredujuća koplja počinju raspadati. Svi oni moraju ići na sjever. Što imaju sa sobom, odbacuju! Nitko od njih se više neće nikada vratiti ... "
.........................

"Zrakoplovi bacaju taj žuti prah između Crnog mora i Sjevernog mora. Tako je ta smrtonosna traka oformljena, skrozod Crnog mora do Sjevernog mora po ravnoj liniji širokoj kaopolovina Bavarske. U ovoj zoni nema više trave koja može rasti, a kamoli živih ljudi. Ruska logistika (opskrba) se prekida ... ""Rojevi golubova se uzdižu iz pijeska. Dva klina su dosegla područje borbe na zapadu i jugozapadu ... Eskadrila je krenula prema sjeveru te odsijekla smjer treće vojske. Od istoka postoje mnoge gusjenice. Ali su te gusjenice većodavno mrtve, nastavile su sa kretanjem jer se zaustavljaju prema automatskoj naredbi. Evo i pilota koji počinju izbacivati svoje male crne kutije. One ne eksplodiraju, već prije nego što dodirnu tlo počinju širiti žuti ili zeleni dim ili prašinu. Što dolazi u dodir s ovim postaje mrtvo, bilo da je čovjek, životinja ili biljka. Čitavu jednu godinu nijednom organizmu neće biti dozvoljen ulazak ova područja, u suprotnom će se izlagati najvećih smrtnoj opasnosti.
Na Rajni napad je konačno odbijen. Od tri koplja, niti jedan se vojnik neće vratiti svojoj kući .... »
"Te kutije su sotonske. Kad eksplodiraju, iz njih izlazi žuta ili zelena prašina ili dim, sve što dolazi u kontakt s njim, umire, bilo da je čovjek, životinja ili biljka. Ljudi će postati prilično crni od toga, i meso će im početi otpadati od njihovih kostiju, tako je jak taj otrov." "...
Od prirodnih katastrofa ili nečeg sličnog Rusi odjednom bježe na sjever. Oko Kölna posljednja bitka je počela. ..."
"... Na Rajni vidim polumjesec, koji želi proždrijeti sve. Rogovi tog srpa žele se zatvoriti. Što to znači, ne znam. ..."
"Nakon toga oni lete na sjever. U sredini je oznaka, tamo ne živi više ništa, ni ljudsko, ni životinja, ni trava. Lete poprilično sjeverno, gdje je treće koplje došlo , i istrijebilo ga. Tako će svi oni biti poubijani, i nitko od tih triju vojski neće se vratiti kući više. ... Ali, onda vidim netko leti,.... dolazi s istoka, ... ubacuje nešto u veliku vodu, tada se počinje nešto čudno događaiti. Sama voda se počela dizti kao visoki toranj i padne dolje, onda je sve je poplavljeno. Nakon potresa i polovica velikog otoka će potonuti. Ukupni događaj neće dugo trajati, vidim tri linije - tri dana , tri tjedna, tri mjeseca, ne znam točno, ali znam da neće dugo trajati! "
"Jedan zrakoplov, koji dolazi s istoka, nešto baca u veliku vodu. Tada se voda sama dizala visoko kao toranj i pada. Sve je poplavljeno. Tu je potres. Južna dio Engleske tone u vodu . Tri velika grada biti će uništena: jedan će biti uništen vodom, drugi se nalazi tako duboko u moru, da se od njega može vidjeti samo crkveni toranj, a treći upadne u.. "
"Jedan dio Engleske nestaje, kada se ta „stvar“ ubaci u more od strane tih pilota. Tada se voda dizala visoka kao toranj i pada dolje. Što je ta stvar, ne znam? ..."
"Zemlje na moru su jako ugrožene od vode. More je vrlo nemirno, valovi idu visoko kao kuća. A pjena, izgleda kao da se nešto kuha u podzemlju. Otoci nestaju, a istovremeno se klima mijenja . Dio ponosnih otoka tone, od te stvari koje su piloti ubacili uvodu.. "
"U siječnju će biti tako toplo da će komarci plesati. Možda će doći vrijeme, kada neće biti normalnih zima, kao što ih mi danas poznajemo." "...
Tijekom rata veliki mrak dolazi, koji traje oko 72 sata." "Ti dani će postati tamni tjekom rata. Tada udara komet, uz munje i gromove, izbijaju i veliki potresi zemlje. Molimo vas da ne izlazite iz kuće u to vrijeme. Svjetla ne palite, osim svijeće,.. struje neće biti. Tko udahne tu prašinu, dobije grči umire. Ne otvarajte prozore, pokrijte ih potpuno crnim papirom. Sve otvorene staja-će vode postat će otrovne i sva otvorenom jela koja neće biti u konzervama postat će otrovna. Također ne koristite čaše, jer nisu potpuno pokrivene. Vani dok bude kružila ta smrtonosna prašina, mnogo će ljudi poumirati. Nakon 72 sata sve gotovo. Ali opet: Ne izlazite iz kuće, ne gledajte kroz prozore, i držati svijeće gore. I molite! Kroz te 3 noći će umrijeti više ljudi nego u dva svjetska rata i prije. " "...
Ne otvarajte prozor za vrijeme tih 72 sata. Rijeke će imati tako malo vode da će ih se moći pregaziti. Stoka ugiba, trava postaje žuta i suha, mrtvi ljudi će postati potpuno žuti i crni. Vjetar odnosi oblake smrti na istok. "
"... Grad sa željeznim tornjom postaje žrtva vlastitog naroda. Oni će sve popaliti. Revolucija je, i sve ide mahnito (podivljalo). Otoci pored obale tonu, jer voda je prilično divlja. Vidim velike rupe u more, koje će biti ispunjene, kada se ogromne valovi vrate natrag. Predivan grad na plavom moru tone gotovo u potpunosti u more i u prljavštinu i u pijesak, kojimore izbacuje. Vidim tri grada koja tonu na jugu, na sjeverozapadu i na zapadu. "
"Veliki grad s visokim željeznim tornjem je u plamenu. Ali ovaj je spaljen od vlastitog naroda, a ne od onih koji će doći s istoka. I ja mogu točno vidjeti da će taj grad biti sravnjen sa zemljom. U Italiji će također biti mahnito i divlje. Tamo će se ubijati mnogi i papa će morati pobjeći, ali mnogi svećenici će biti ubijeni, i mnoge crkve porušene. "
"U Rusiji će izbiti revolucija i građanski rat. Leševa je toliko da ih se više ne može ukloniti s ceste. Križ ponovo dobiva svoju po-čast. Ruski ljudi vjeruju u Boga iznova. Veliki među stranačkim čelnicima počinit će samoubojstvo u krvi i velikom krivnjom je sprati. Vidim crvene mase, pomiješane sa žutim licaima, opće pobune i grozna ubojstva. Tada će pjevati uskršnje pjesme i paliti svijeće ispred svetih slika. Po molitvi od kršćanstva, čudovišta pakla će umirati, također će mladi ljudi iznova povjerovati u
zagovor majke Božje. "
"Nakon pobjede, car je okrunjen od pape pri povratku iz bijega. Koliko dugo sve to traje, ne znam. Vidim tri devetke. Treća devetka donosi mir. Ako je sve gotovo, dio stanovnika su umrli, i ljudi su ponovo u strahu od Boga. Kada donesu zakone koji neće dopuštati smrt djece (abortus). Tada će biti mir. Dobro vrijeme. Vidim tri krune kako bljeskaju, i mršavi starac će biti naš kralj. I također će vrlo stara kruna s juga opet doći do svoje časti. "
"Papa, koji je pobjegao preko vode za dugo vremena,vraća se. Kad cvjetovi ponovo cvatu na livadama, on će se vratiti i oplakivati svoju ubijenu braću."
"... Poslije tih događaja, dolazi sretno vrijeme. Oni, koji će ga doživjeti, biti vrlo sretni i zahvaljivat će Bogu na toj sreći. Ali, ljudi će početi tamo, gdje su im djedovi započeli."
Izvor /UBERSOLDAT/ slobodni net
- Sanjarko
#446 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Jb prorocanstva. Vecinom su zlokobna. A ako se ostvare znaci da su zla i da nista nismo preduzeli da ih sprijecimo ili nismo uspjeli da ih sprijecimo. @Ljubo2 neodgovori ti meni na ono u vezi oholosti i zla.
- planamac
#447 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Apropo proročanstava, evo jedne blago rečeno 'znakovitosti', a u stvari potpuno logične, očekivane i neizbježne posljedice vladajućeg principa podjele, konkurencije, mržnje, borbe, haosa i zla:
„Napetosti su porastu u istočnom Mediteranu između zemalja koje se natječu za ogromna ležišta prirodnog plina koje je tamo otkriveno.
Raste mogućnost za vojnom akcijom dok susjedi uspostavljaju nova savezništva i, u nekim slučajevima, produbljuju stare rane u regionalnoj borbi kako bi se osigurala energetska prava za ovo stoljeće i poslije...
U ovoj zaoštrenoj klimi, mogućnost pogrešnih proračuna i odluka koji bi doveli do vojne akcije između dvije NATO članice raste svakim danom. Sukob u istočnom Mediteranu uništio bi sav mir i relativnu stabilnost u kojoj je ta regija uživala godinama... Republika Kipar je već zatražila presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu (koju se k'o biva treba i mora poštovati – kako se to ne/radi, svima je već poznato) u vezi preklapajućih zahtijeva i tvrdnji te zemlje i Turske.
Unatoč ovoj arbitraži, i sa toliko mnogo bilateralnih i trilateralnih veza i savezništava koja povezuju zemlje koje se bore za ova bogata nalazišta prirodnog plina, vjerovatnoća da se desi mali incident koji bi izazvao kaskadu događaja koji bi uvukli svakoga u rat svakodnevno raste.“
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pr ... mediteranu
„Napetosti su porastu u istočnom Mediteranu između zemalja koje se natječu za ogromna ležišta prirodnog plina koje je tamo otkriveno.
Raste mogućnost za vojnom akcijom dok susjedi uspostavljaju nova savezništva i, u nekim slučajevima, produbljuju stare rane u regionalnoj borbi kako bi se osigurala energetska prava za ovo stoljeće i poslije...
U ovoj zaoštrenoj klimi, mogućnost pogrešnih proračuna i odluka koji bi doveli do vojne akcije između dvije NATO članice raste svakim danom. Sukob u istočnom Mediteranu uništio bi sav mir i relativnu stabilnost u kojoj je ta regija uživala godinama... Republika Kipar je već zatražila presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu (koju se k'o biva treba i mora poštovati – kako se to ne/radi, svima je već poznato) u vezi preklapajućih zahtijeva i tvrdnji te zemlje i Turske.
Unatoč ovoj arbitraži, i sa toliko mnogo bilateralnih i trilateralnih veza i savezništava koja povezuju zemlje koje se bore za ova bogata nalazišta prirodnog plina, vjerovatnoća da se desi mali incident koji bi izazvao kaskadu događaja koji bi uvukli svakoga u rat svakodnevno raste.“
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pr ... mediteranu
-
broj dva
#448 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ali njima ne treba more argumenata nego samo jedaj jedini - piramida. To tada, no thanks.Ljubo2 wrote: ↑16/08/2020 02:35Oni koji misle da vanzemaljci i piramide u Bosni postoje, raspolažu sa morem argumenata pomoću kojih dokazuju da postoje.YuGiOhMoDDeR wrote: ↑15/08/2020 16:41ne zašto bi ikoga napadao onim što sam napisao.. jednostavno je besmisleno da neka "napredna" civilizacija se spusti na Zemlju i iscrta neke simbole koje svaki čovjek može da iscrta.. nema ništa vezano za vjeru, jednostavno nema dokaza da vanzemaljci postoje, kao što ne postoje piramide u Bosni
A oni koji misle da ne postoje, ne raspolažu nikakvim činjenicama da ne postoje. I to su, uglavnom, ljudi kojima nije u interesu da postoje, jer im postojanje vanzemaljaca i piramida ruši njihove dogme, a time ujedno i temelje institucija koje na tim dogmama počivaju koje oni održavaju i u njima svoj hljeb zarađuju.
Razlog zataškavanja i negiranja novootkrivenih znanja i istina, na svim poljima ljudskog djeovanja, tokom cijele istorije, koji uveliko koči i otežava razvoj i napredak naše civilizacije, dakle, uvijek je odbrana egzistencije onih ljudi koji svoje društvene, ekonomske, vjerske, političke i druge sisteme, pomoću kojih egzistiraju, grade na starim, manje savršenim ili potpuno pogrešnim znanjim i istinama.
Što podrazumijeva da srušiti neku dogmu, uvijek znači i srušiti neki sistem življenja i ugroziti nečiju egzistenciju, što rijetko može da prođe bez otpora i bezbolno. To je, inače i jedini razlog što Zakon sveukupnog postojanja koji sam otkrio, već četrdeset godina svi prešućuju i ignorišu, iako je njegova argumentacija i logika nepobitna. Koju za ovih četrdeset godina niko čak nije ni pokušao argumentovano da negira. A oni rijetki koji su pokušali, uvijek su to pokušali napadom na moju ličnost, a nikada na otkriveni Zakon postojanja.
Uz napomenu da radikalne svjetske društvene i ekonomske promjene koji bi po Zakonu postojanja trebalo da se dese, da bi se čovječanstvo spasilo od propasti u koju srlja živeći po potpuno pogrešno izgrađenim ideološko-političkim, ekonomskim i vjerskim sistemima, ne zahtijevaju nikakvu revoluciju, ni rušenje, već postepeno reformisanje i pažnju, ne samo da se ničija egzistencija ne ugrozi, već naprotiv, da se svakom čovjeku na Zemlji, na dostojanstven način osigura i obezbijedi.
PS: Zamolio bih one koji žele da komentarišu moje postove, neka to čine bez citiranja istih, kako se zbog njihove dužine ne bi zagušivala tema i činila manje preglednom. Hvala!
Ne prihvatam tako neobicne postulacije bez dokaza. Kazes da ima piramida - dokazi da ima. Pokazi je. Tada cemo mjenjati utemeljene teorije, tada cemo istrazivati ko je kada i zasto pravio.
-
Ljubo2
#449 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Stvari su jednostavne. Sva osjećanja se mogu podijeliti na pozitivna sa značenjem Dobra i negativna, sa značenjem Zla. I jedna i druga osjećanja mogu biti raznovrsna. Za osjećanje oholosti može da se primjeti da je ono negativno i da se svrstava u grupu ZLO.
Naravno, sva osjećanja - i dobra i zla - vezana su za događaje - pozitivne ili negativne. Pozitivni događaji su oni koji omogućuju postojanje subjektu koji digađaj doživljava, a negativni događaji su oni koji postojanje subjekta ugrožavaju.
Dalje utvrđujemo da se svi događaji - i pozitivni i negativni - uvijek manifestuju kao kretanja i radnje Svijesti. Haotična kretanja i radnje uvijek ugrožavaju postojanje Svijesti, pa ih ona uvijek doživljava kao Zlo, a harmonična kretanja uvijek omogućuju postojanje Svijesti, pa ih ona uvijek doživljava kao DOBRO.
A kad postavimo pitanje šta je uzrok negativnih i haotičnih kretanja sa značenjem Zla, a šta pozitivnih i harmoničnih sa značenjem Dobra, dođemo do saznanja da se negativna i haotična kretanja, radnje i događaji uvijek kreiraju po NEZNANJU o tome kako se treba kretati i raditi da bi se doživjelo Dobro, a pozitivna, po ZNANJU o tome kako se treba kretati i raditi da bi se doživjelo Dobro.
Da bi na kraju došli do konačnog Znanja i Istine da princip podjele, konkurencije, borbe, mržnje i nepravednosti ima značenje NEZNANJA, zato što se po njemu stvara haos i ZLO. A da princip jedinstva, mira, reda, uzajmnog pomaganja, ljubavi i pravednosti ima značenje ZNANJA, jer se samo na taj način može izbjeći Zlo, a ostvariti harmonija i Dobro.
Ljudi na Zemlji još uvijek žive po principu podjele, konkurencije, mržnje borbe, nepravde, haosa i Zla. Dakle, ne žive po ZNANJU, već NEZNAJU principa po kojem se najlakše izbjegava Zlo, a ostvaruje Dobro. Živeći po ovom principu nisu se razvijala samo sredstva održanja, već i samouništenja, koja su danas toliko moćna da samo jednim pritiskom na dugme cijeli svijet može da ode u PM. Sve zahvaljujući svjetskim političkim, vjerskim, nacionalnim i klasnim moćnicima i vođama, kao i svjetskim bogatašima, mafijašima, koji su, živeći po principu podjele, konkurencije, mržnje i borbe, kao najjači, isplivali na površinu svijeta, koji će na kraju, u borbi za vlast nad cijelim svijetom, da izazovu i Treći (posljednji) svjetski rat i unište cijeli svijet.
A možda neko, uz Božiju pomoć, i preživi, od onih koji sebe budu obilježili onim Bižijim, trobojnim simbolom, tj. simbolom Znanja, odsnsno. simbolom jedinstva svijeta, mira, reda, ljubavi pravednosti, harmonije i Dobra i budu aktivno radili na tome. Prorok Mitar Tarabić kaže, spasiće se oni koji budu pobjegli u "tri krste gore". Naime, postoji još jedan simbol trojedinstva Svemira koji bi se nogao opisati riječima "tri krste gore", ali o tome drugi put. Još je rekao, kad dođu ta posljednja zla vremena, da će stradati samo zli od zlih, a da ovim Dobrim, niko ništa neće moći. Pa vi sada kao hoćete. Od volje vam.

-
Ljubo2
#450 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljudi koji se profesionalno bave pitanjem dokazivanja postojanja piramida u Bosni i pitanjem postojanja vanzemaljaca, po meni, raspolažu sa dovoljno dokaza da i piramide i vanzemaljci postoje.broj dva wrote: ↑18/08/2020 11:02Ali njima ne treba more argumenata nego samo jedaj jedini - piramida. To tada, no thanks. Ne prihvatam tako neobicne postulacije bez dokaza. Kazes da ima piramida - dokazi da ima. Pokazi je. Tada cemo mjenjati utemeljene teorije, tada cemo istrazivati ko je kada i zasto pravio.
Nego, mene zanima nešto drugo. Ko su ljudi i iz kog razloga uporno negiraju da bosanske piramide i vanzemaljci postoje? Ja ne vidim drugi razlog, već da im NIJE U INTERESU da bosanske piramide i vanzemaljci postoje, jer se to kosi sa njihovim dogmama i sistemima življenja koji su razvili po tim dogmama, jer u slučaju da im zbog postojanja piramida i vanzemaljaca padnu dogme, odmah im padoše i sistemi.
Kao na primjer kad ljudi pronađu besplatnu energiju, pa im proizvođači skupe energije i trgovci odmah otkupe i unište te patente i ko zna šta im još ne urade da to zataškaju, da bi na skupoj enegiji neometano profitirali i dalje. Ili, ja, na primjer, otkrio Zakon sveukupnog postojanja, a neznalice i dogmatičari raznih vrsta i profila , umjesto da pronađu argumente i obore ga, pitaju da li sam lud?
A ko ne vjeruje da piramida u Visokom postoji, niko mu ne brani da ode u Visoko i popne se na nju, uzme kramp i lopatu i dokazuje do mile volje da to nije piramida, da nema pravilan geometrijski piramidalni oblik i da nije građena ljudskom rukom, već da je nastala kao "čudo prirode". Nema podataka da je iko to i uradio od onih koji negiraju postojanja bosanske piramide. A onih koji su to i uradili i uvjerili se, ima ih jako mnogo.
Last edited by Ljubo2 on 18/08/2020 23:43, edited 1 time in total.