Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
GarfieldLover

#428 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by GarfieldLover »

tempuser wrote:Naselje Otoka je svojevremeno proglaseno urbanisticki najbolje rjeseno naselje u bivsoj drzavi. Na stranu odlican raspored u stanovima u soliterima, velike zelene povrsine (koje su jos uvijek nedirnute), naselje sa skolom i obdanistem do kojih mozes doci iz svakog haustora da ne moras prelaziti cestu! Prvobitno je bilo povezano tramvajem, kasnije i Pijaca, trzni centar, DZ u neposrednoj blizni.
Ne znam na cemu bi mogla biti na losem glasu osim zbog sastava stanovnistva?
Pa upravo to :) Diablo... :)
VladaFBiH

#429 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by VladaFBiH »

tempuser wrote:Naselje Otoka je svojevremeno proglaseno urbanisticki najbolje rjeseno naselje u bivsoj drzavi. Na stranu odlican raspored u stanovima u soliterima, velike zelene povrsine (koje su jos uvijek nedirnute), naselje sa skolom i obdanistem do kojih mozes doci iz svakog haustora da ne moras prelaziti cestu! Prvobitno je bilo povezano tramvajem, kasnije i Pijaca, trzni centar, DZ u neposrednoj blizni.
Ne znam na cemu bi mogla biti na losem glasu osim zbog sastava stanovnistva?
iskreno nemam pojma, ali sam više puta čuo od ljudi da ne bi tamo stan nikad kupili- sad da li miješaju aneks i švrakino sa otokom nemam pojma (možda pijaca ima veze s tim - stvarno ne znam) ali su meni oni neboderi extra jer upravo to što si rekao - imaju zelenih površina i parkinga više nego dovoljno + škola i obdanište/vrtić pod prozorom
drndalo

#430 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by drndalo »

Ma jasta, bezze je Otoka, zato nam je Nina stan i Tibra na Stupu mrak... :-)
SmokingMan

#432 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by SmokingMan »

150.K + adaptiacija bar oko 170-190.k u totalu...Po meni zabačen dio,kod "entitetske linije"....Previše....
shape of despair

#433 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by shape of despair »

Slično kao jedan stan na Višnjiku, 5. sprat bez lifta-zadnji, cijeni ga 155000, ne da ispod ni marke, kaže vlasnica: stavit ću sad 157000 pa ću nekom kao spustit 2000.
Stavila bila 157000, sad vratila na 155000, nikad ga ona prodat neće.
Mi se popeli na 5. crkli, ona nas dočekala na vratima, i kao jeste li se to umorili, a njoj jedno 70+ godina, došla ranije i ispuhala se jedno pola sata.

https://www.olx.ba/artikal/31854698/dvo ... oban-stan/

Iako piše u oglasu da je 4. sprat, lažu, 5. je sprat.
Na slikama standarno dodato jedno 10 kvadrata, kad ih ovako izduže
Seyfo

#435 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Seyfo »

HAHAHHAHAHAHAHAHAHAAAA ovaj sa Dobrinje je dobar :-) Cijena mu 3 milje kvadrat a potrebno ga je adaptirati HAHAHHAHAAAA

On u suštini ne prodaje, on se zajebaje. Niko mu ne može oduzeti pravo da se zajebaje.

I ja mnogo volim svoj auto, emocije su tu, ljubav qrci palci, ali za milion evrića bih ga vjerovatno dao. Ako se ipak desi da ne postigne taj milion, nije na prodaju HAHHAHAHAHAHAHAAAA
razuman_covjek

#436 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by razuman_covjek »

Jedno pitanje za ove sto aktivno (ili manje aktivno) traze nekretnine: da li bi vam bilo korisno da ima neki servis koji vam salje mailove (SMS) kada se neka nekretnina pojavi na trzistu, bilo na olx ili stranicama agencija?
mobsterc

#437 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by mobsterc »

Taj servis vec postoji i integrisan je u olx, zadas pretragu, spasis pretragu i odredis interval provjere. Olx te onda obavjestava kada se pojavi nesto u zadanim parametrima. Sve sto ima na stranicama agencija ima i na olx.
van Basten

#438 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by van Basten »

Ovaj s dobrinje sam ja kacio prije mjesec i kusur, kontao sam nece ni 3 dana ostati oglas, bas ascare zajebancija. A on ga jos refresovao :lol: :lol:
amko761

#439 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by amko761 »

Hehe ja ovdje primijetim jedan trend, na cijene stanova se uglavnom žale oni koji ga nemaju ili traže da kupe isti. Kome je skupo, nek lagano produži dalje, ha ja. U čemu je problem drugari, što ste neurozni? :D
dječak sa šibicama

#440 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dječak sa šibicama »

Izgleda amko zacijenio stan na Dobrinji 3000 po kvadratu, ali na najljepsem mjestu u kvartu :oops: :lol:

Za nas rodjene istocno od Marin Dvora, NS i NG su uvijek bili nepozeljna destinacija, meni licno je ok tamo od Mojmila prema Dobrinji, ukljucujuci i nju. Vec je pukla ravnica, i ok je. Ali ovaj dio, od Grbavice do AP, ne bih tu zivio nema para.

Nije ni ta na Visnjiku normalna, imam rodbinu u tim zgradama kod Drvoprometa odnosno danas Merkatora na Visnjiku, jeste lokacija odlicna blizu grad suncano i sve to, ali stare zgrade, slijezu se, pola stanara svake godine moraju zid raditi mrezicom i glet masom jer non stop puca. Cuj 155000 :D
breuer

#441 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by breuer »

dječak sa šibicama wrote:Izgleda amko zacijenio stan na Dobrinji 3000 po kvadratu, ali na najljepsem mjestu u kvartu :oops: :lol:

Za nas rodjene istocno od Marin Dvora, NS i NG su uvijek bili nepozeljna destinacija, meni licno je ok tamo od Mojmila prema Dobrinji, ukljucujuci i nju. Vec je pukla ravnica, i ok je. Ali ovaj dio, od Grbavice do AP, ne bih tu zivio nema para.

Nije ni ta na Visnjiku normalna, imam rodbinu u tim zgradama kod Drvoprometa odnosno danas Merkatora na Visnjiku, jeste lokacija odlicna blizu grad suncano i sve to, ali stare zgrade, slijezu se, pola stanara svake godine moraju zid raditi mrezicom i glet masom jer non stop puca. Cuj 155000 :D
isto majke mi
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#443 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

Nijedan stan u NG od prije rata, koji je u izvornom stanju i u koji treba ulupati najmanje 20k, ne vrijedi vise od 1500 KM/m². Oni veci sa 70+ m² i manje. Sve ostalo je nebuloza platiti, a prodavači su iz klase optimist i stanovi im se u oglasima vrte po godinu, dvije, tri.
vjesticanametli

#444 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by vjesticanametli »

Pa ti svoj daj za milju i po po m2 :D ja ne bih :D
sime_cipol

#445 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

Svako za svoje moze traziti koliko zeli. Sasvim drugo je da li ce dobiti. Malo realnosti i kupcima i prodavačima ne bi bilo na odmet.
vjesticanametli

#446 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by vjesticanametli »

Ma jes ovaj precero a slazem se s tobom...ipak bih ja za svoj trazila vise od 1500 a na mojmilu za drugi jos vise :-D
SpecialOffer

#447 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by SpecialOffer »

HAVANA wrote:Molim jedan od tih potkrovnih u strogom centru,da mu je pala cijena.Za devastiran placam 1800 km.I dobijes 3% provizije.Bez suvisne price,samo daj gdje i sta.
Image

Eto ti, ul. Zelenih Beretki (Kod Hotela Europe), 146 m2, mozes dva stana napraviti za izdavanje :izet:
HAVANA

#448 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Evo bice interesantan stan drugi sprat,porodice ribar,58 m2...Izvorno stanje.Drugarica prodaje.Haj koliko vrijedi,pita me da joj pomognem.Naravno odgovor je uzmi sto vise mozes,jeftino ces prodati isti sat kad objavis.Nema ih 3 da se prodaju na toj lokaciji , te kvadrature i spratnosti.
HAVANA

#449 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

SpecialOffer wrote:
HAVANA wrote:Molim jedan od tih potkrovnih u strogom centru,da mu je pala cijena.Za devastiran placam 1800 km.I dobijes 3% provizije.Bez suvisne price,samo daj gdje i sta.
Image

Eto ti, ul. Zelenih Beretki (Kod Hotela Europe), 146 m2, mozes dva stana napraviti za izdavanje :izet:
Daj link da ne rovim? Mada bice ovo gutu para a ja licno ne volim renovirano potkrovlje..Ne znam sta je ispod i kako je uradjeno.Volim groba pa da ja radim po svom.
sime_cipol

#450 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

HAVANA wrote:Evo bice interesantan stan drugi sprat,porodice ribar,58 m2...Izvorno stanje.Drugarica prodaje.Haj koliko vrijedi,pita me da joj pomognem.Naravno odgovor je uzmi sto vise mozes,jeftino ces prodati isti sat kad objavis.Nema ih 3 da se prodaju na toj lokaciji , te kvadrature i spratnosti.
115-125k nek se drugarica ne naljuti :D
Ako moze vise, neka prodaje odmah.
Post Reply