Necu ja nista da probam, ti i slicni tebi sa sve tri interesne strane zajedno radite na tome i vi cete to uraditi.LBVIEW wrote:Dobro, probajte, pa recite kako ste prosli.славянин wrote: Sumnjam, ali mislim da ce se nazalost ovom putanjom desiti momenat kada ce geopoliticka klima biti takva da jedno jutro kako rekoh za 20 - 30 godina ti budu prvo trazili licnu na entitetskoj granici pa onda opet mic po mic i pasos... i to sve bez rata lagano kalkulisano i mirno - politike sva tri naroda (tj politike koje ih predstavljaju) voze jednakom brzinom ka tome.
No, ja bih za svaki slucaj prioremio bure dizela.
Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- славянин
#426 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- славянин
#427 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Dobro ako ti tako kazes..Sierra club wrote:
I u ustavnom sudu je potvrdjeno da entitenti nemaju granicu (border). Imaju što se zove IEBD (inter entity boundary line).
Evo ti link za ustav BiH - Zvanicni prevod na Bosanski jezik:
http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BO ... NE_bos.pdf
- LBVIEW
#428 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Cuj neces, a najavljujes.славянин wrote:Necu ja nista da probam, ti i slicni tebi sa sve tri interesne strane zajedno radite na tome i vi cete to uraditi.LBVIEW wrote:Dobro, probajte, pa recite kako ste prosli.славянин wrote: Sumnjam, ali mislim da ce se nazalost ovom putanjom desiti momenat kada ce geopoliticka klima biti takva da jedno jutro kako rekoh za 20 - 30 godina ti budu prvo trazili licnu na entitetskoj granici pa onda opet mic po mic i pasos... i to sve bez rata lagano kalkulisano i mirno - politike sva tri naroda (tj politike koje ih predstavljaju) voze jednakom brzinom ka tome.
No, ja bih za svaki slucaj prioremio bure dizela.
I nikakve tri strane, vec vi Srbi.
-
Hrmpallier
#429 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
U svakom slučaju i kako god da završi ( osim jednog scenarija ) naša vojska će u Sarajevo spustiti s Poljina.ovo_malo_duse wrote:
... ( ... ) Ako bilo komme od nasih minderasa naum padne da pogazi svu prolivenu krv treba mu stavit do znanja da ga ceka streljacki vod.
..... ( ... )
U tom jednom jedinom, t.j. ako neprijatelju uspije sa Sarajevom ono što nije u prošlom ratu !!???, spomenutim minderašima slijede odlikovanja. Prema zaslugama. Kome Orden Karađorđa prvog reda, kome isti orden drugog reda, kome Orden Belog Orla s mačevima, kome Orden Srpske Zastave. Svi će biti namireni. Samo, bojim se da dobitnici neće biti prisutni na dodjeli, jer su odlučili da iz nekih svojih ličnih razloga borave na Bosforu ili u Švici, Americi ili gdje već.
- славянин
#430 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Hrvate predstavlja u vecini HDZ,Bosnjake SDA,Srbe SNSD - 3 razlicita smijera,svako svome,svako na svoje a drzavu ko ***** . Ne kontas ti... drzava BiH nema nekoga ko se bori za nju jer drzava BiH ima 3 NARODA.Zato imamo etnicke "vitezove" koji se ubise za Srpstvo,Bosnjastvo i Hrvatstvo.LBVIEW wrote: Cuj neces, a najavljujes.
-
archi_a
#431 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Top 10, najčešće izgovorenih riječi kod bosanskih srba, na dnevnoj osnovi:
republikasrpska, srbija, rusija, momenat, geopolitička klima, takozvano, država, referendum, 9., "vidljiva" !
republikasrpska, srbija, rusija, momenat, geopolitička klima, takozvano, država, referendum, 9., "vidljiva" !
-
Bodkin
#432 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Sitni detalji su toславянин wrote:Samo na koliko kvadrata bi to islo..Bodkin wrote:Pa 90% bosnjacka drzava bosna je itekako moguca. Nije cak ni tesko doci do nje
- славянин
#433 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Hm definitivno nesto cemu se treba smijati ... nastavi tako.archi_a wrote:Top 10, najčešće izgovorenih riječi kod bosanskih srba, na dnevnoj osnovi:
-
90minut
#434 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nece ih voditi sigurno ovi beskicmeni forumaši tipa francuska, a uvodim " zemljacima " depresiju u vidu da nema ko vratiti izgubljenu teritoriju.славянин wrote:Ne znam bas ko bi vodio te ratove.. mislim da veoma mali broj ljudi je za bilo kakav rat da ne spominjemo na MZ.To vrijeme koje prolazi ide na ruku onim koji lagano mic po mic itd razdvajaju kako narode tako i unistavaju ono sto ima od drzave..90minut wrote:Da realnost je da BiH ima samo na papiru isto tako je realnost da se RS nece nikad odvojiti bez krvavog rata jer ovo nije slucaj kao Kosovo - Srbija ovdje si komšija jedan s drugim.
A zamisli scene da prođe u praksi granica u istočnom Sarajevu koji je kao RS.![]()
Dakle i da pokušaju odraditi isto kao oni za 20-30 godinja teritorija bi morala biti drugacije promjenjena mnooogo.
Kako god osuđeni smo na suživot i dalje..
A da zaboravljaš koliko ce hrvata i srba biti za 20-30 godina u državi?
Uzmi i to u obzir.![]()
![]()
Sto se tice pomijesanosti i komsiluka nazalost to je izgubljeno u ratu i danas imamo prakticno etnicki ciste teritorije.
Ako ti tako kazes.... mnooogo.
Koliko Srba i Hrvata ce biti u BiH ? Pa vjerovatno procentualno etnicki BiH se nece mijenjati mnogo ... jer sele se svi podjednako - natalitet je priblizan kod sviju (jedino imigrante mozda podariti drzavljanstva i proglasiti ih bosnjacima to bi sigurno poboljsalo natalitet) - jos jedan krevet ratnik..
Od 1,8 bosnjaka ce se naci bez problema 100 hiljada za rat bez ikakvih problema i to ovu brojku govorim kao sigurnu gdje sam izbacio depresivne forumaše koji se boje svoje sjene i ove što bi bili po podrumima.Naravno s tim da danas imaš više nego dovoljno naoružanja da budeš onaj u ofanzivi, sto znaci u najgorem slucaju se može vratiti jedno 20 posto teritorije bez problema.To ja ono onako kad bi mogli ratovati jedno godinu bez mješanja.
- славянин
#435 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ok90minut wrote:
Nece ih voditi sigurno ovi beskicmeni forumaši tipa francuska, a uvodim " zemljacima " depresiju u vidu da nema ko vratiti izgubljenu teritoriju.
Od 1,8 bosnjaka ce se naci bez problema 100 hiljada za rat bez ikakvih problema i to ovu brojku govorim kao sigurnu gdje sam izbacio depresivne forumaše koji se boje svoje sjene i ove što bi bili po podrumima.Naravno s tim da danas imaš više nego dovoljno naoružanja da budeš onaj u ofanzivi, sto znaci u najgorem slucaju se može vratiti jedno 20 posto teritorije bez problema.To ja ono onako kad bi mogli ratovati jedno godinu bez mješanja.
-
Sierra club
#436 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
The Constitutional Court of Bosnia and Herzegovina has, in its first partial decision number U 5/98, ruled on the issue whether the Constitution of the Republika Srpska can use the word "border" instead of the "boundary" in its text. The Court declared:славянин wrote:Dobro ako ti tako kazes..Sierra club wrote:
I u ustavnom sudu je potvrdjeno da entitenti nemaju granicu (border). Imaju što se zove IEBD (inter entity boundary line).
Provision of the Constitution of RS, referring to the "border" between the Republika Srpska and the Federation of BiH, is not in conformity with the Constitution of BiH (Article III of the General Framework Agreement for Peace in Bosnia and Herzegovina speaks of "boundary lines" between the two Entities, while Article X uses the term border in the sense of borders between states).
Thus, the Constitution of the RS had to be amended, which was done with the Amendment number LXVIII, which changed the word "border" in the Amendment number LV on the Article 2 paragraph 2 of the Constitution of RS.
- General War
#437 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Procitaj ustav PC pa onda pricaj, razumijem ja sta oni zele da prikazu i da to mogu predstaviti kao granicu, ali samo onima koji vole cuti to obrazlozenje, ali ne znaci da treba neko drugi da tako stvari prihvati, to su administrativne linije kao sto imaju ih i gradovi, i tako je svugdje na svijetu.славянин wrote:Imaju li kantoni ? Ima li Vojvodina naprimjer ? Ima li Katalonija - Baskija ?General War wrote: entiteti nemaju granice
Entiteti imaju granice... entitetske - mozda primjetis to kada predjes preko vraca ili bilo gdje drugo pozdravit ce te tabla,zastava,druga policija,administracija i nadleznosti pod entitetskom kontrolom koje su de facto 80% autonomne, mozes sebe da lazes ? Ili da ti to smeta ... ali to je realnost.- sada kao sto rekoh vrijeme je na strani seperatista...
- славянин
#438 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pises o ustavu RS-a a ne o ustavu BiH - procitaj ustav RS-a pa ces razumiti o cemu se radi u odluci ustavnog suda BiH. Razumijes ?Sierra club wrote:The Constitutional Court of Bosnia and Herzegovina has, in its first partial decision number U 5/98, ruled on the issue whether the Constitution of the Republika Srpska can use the word "border" instead of the "boundary" in its text. The Court declared:славянин wrote:Dobro ako ti tako kazes..Sierra club wrote:
Provision of the Constitution of RS, referring to the "border" between the Republika Srpska and the Federation of BiH, is not in conformity with the Constitution of BiH (Article III of the General Framework Agreement for Peace in Bosnia and Herzegovina speaks of "boundary lines" between the two Entities, while Article X uses the term border in the sense of borders between states).
Thus, the Constitution of the RS had to be amended, which was done with the Amendment number LXVIII, which changed the word "border" in the Amendment number LV on the Article 2 paragraph 2 of the Constitution of RS.
-
archi_a
#439 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Majstore, haj lagano zaobiđi. Meni nisi relevantan, odgovaram samo da bi drugi vidjeli. Naravno da ću se smijati, ali ne postoji smajli koji bi ustvari preslikao smijanje na nebuloze, provale, pokušaje koje čine na dnevnoj osnovi. 21. vijek, lebac ti ebem. aleksandar, milorad, željka, vulin, dačić, šešelj.славянин wrote:Hm definitivno nesto cemu se treba smijati ... nastavi tako.archi_a wrote:Top 10, najčešće izgovorenih riječi kod bosanskih srba, na dnevnoj osnovi:
Granica, jašta, ne može biti čvršća. Ima da osvane, sad pa sad. Samo, čekamo geopolitiku i momenat. Aaaahahahahahahahha
- General War
#440 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
»lanak 2славянин wrote:archi_a wrote:Iiiiii, još jedno apsurdno tumačenje od strane srba, da ne kažem mitomanija.Tako granicu između Kosova i Srbije, gdje postoje graničari i gdje svaki od njih mora pokazati pasoš, a u većini slučajeva i tražiti odobrenje za ulazak na Kosovo nazivaju "administrativnom linijom" , a administrativnu liniju entiteta u Bosni i Hercegovini nazivaju "granicom"!
Šta ćeš? Dijagnoza.Tako je - zabiti glavu u zemlju kao noj i nadati se najboljemUSTAV BiH
4. Kretanje roba, usluga, kapitala i lica Postoji sloboda kretanja širom Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina i entiteti neće ometati punu slobodu kretanja, lica, roba, usluga i kapitala širom Bosne i Hercegovine. Nije-dan entitet neće provoditi bilo kakvu kontrolu na granici između entiteta.
Stavak 1 Ëlanka 2 zamijenjen je Amandmanom XLV, koji glasi: "Teritorij Republike je jedinstven, nedjeljiv i neotuðiv." Stavak 2 Ëlanka 2 zamijenjen je Amandmanom LV, koji glasi: "Sporazum o promjeni meðuentitetske linije razgraniËenja izmeðu
Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine moûe se iznijeti na potvrdu
putem referenduma u Republici." U stavku 2 Ëlanka 2 u toËki 1 Amandmana LV rijeË "granica" zamijenjena je
rijeËima "meðuentitetska linija razgraniËenja" (Amandman LXVIII).
https://skupstinabd.ba/images/dokumenti ... srpske.pdf
- LBVIEW
#441 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Cuj ne kontam, ti najavljujes kako cete se vi Srbi otcepiti kad politiicke prillke za vas budu povoljnije, a kad ja konstatiram kako to nece proci bez rata, tj. kako ce se rusenje drzave sprijeciti, ti tvrdis kako se niko za drzavu ne bori niti ce se boriti.славянин wrote:Hrvate predstavlja u vecini HDZ,Bosnjake SDA,Srbe SNSD - 3 razlicita smijera,svako svome,svako na svoje a drzavu ko ***** . Ne kontas ti... drzava BiH nema nekoga ko se bori za nju jer drzava BiH ima 3 NARODA.Zato imamo etnicke "vitezove" koji se ubise za Srpstvo,Bosnjastvo i Hrvatstvo.LBVIEW wrote: Cuj neces, a najavljujes.
Sto se ovog o narodima tice, imaju druze obaveze, a ne samo prava, ako Srbi krenu rusiti drzavu ta prava gube, za sto ce sami biti krivi.
- rajv0sa
- славянин
#443 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Razumijes li da postoji razlika izmedju ustava RS-a i ustava BiH ?General War wrote:»lanak 2славянин wrote:archi_a wrote:Iiiiii, još jedno apsurdno tumačenje od strane srba, da ne kažem mitomanija.Tako granicu između Kosova i Srbije, gdje postoje graničari i gdje svaki od njih mora pokazati pasoš, a u većini slučajeva i tražiti odobrenje za ulazak na Kosovo nazivaju "administrativnom linijom" , a administrativnu liniju entiteta u Bosni i Hercegovini nazivaju "granicom"!
Šta ćeš? Dijagnoza.Tako je - zabiti glavu u zemlju kao noj i nadati se najboljemUSTAV BiH
4. Kretanje roba, usluga, kapitala i lica Postoji sloboda kretanja širom Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina i entiteti neće ometati punu slobodu kretanja, lica, roba, usluga i kapitala širom Bosne i Hercegovine. Nije-dan entitet neće provoditi bilo kakvu kontrolu na granici između entiteta.
Stavak 1 Ëlanka 2 zamijenjen je Amandmanom XLV, koji glasi: "Teritorij Republike je jedinstven, nedjeljiv i neotuðiv." Stavak 2 Ëlanka 2 zamijenjen je Amandmanom LV, koji glasi: "Sporazum o promjeni meðuentitetske linije razgraniËenja izmeðu
Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine moûe se iznijeti na potvrdu
putem referenduma u Republici." U stavku 2 Ëlanka 2 u toËki 1 Amandmana LV rijeË "granica" zamijenjena je
rijeËima "meðuentitetska linija razgraniËenja" (Amandman LXVIII).
https://skupstinabd.ba/images/dokumenti ... srpske.pdf
- General War
#444 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ne u ustavnom sudu vec VP im je "doradio" ustavSierra club wrote:I u ustavnom sudu je potvrdjeno da entitenti nemaju granicu (border). Imaju što se zove IEBD (inter entity boundary line).славянин wrote:Imaju li kantoni ? Ima li Vojvodina naprimjer ? Ima li Katalonija - Baskija ?General War wrote: entiteti nemaju granice
Entiteti imaju granice... entitetske - mozda primjetis to kada predjes preko vraca ili bilo gdje drugo pozdravit ce te tabla,zastava,druga policija,administracija i nadleznosti pod entitetskom kontrolom koje su de facto 80% autonomne, mozes sebe da lazes ? Ili da ti to smeta ... ali to je realnost.- sada kao sto rekoh vrijeme je na strani seperatista...
- General War
#445 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Razumijem, razumijes li ti? btw kad vec pricas o Ustavu BiH...haj mi nadji negdje gdje pise u ustavu BiH tri konstitutivna naroda.славянин wrote: Razumijes li da postoji razlika izmedju ustava RS-a i ustava BiH ?
- славянин
#446 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Uf... nisam ja Srbin ali nema veze slobodno meni ne smetaLBVIEW wrote: Cuj ne kontam, ti najavljujes kako cete se vi Srbi otcepiti kad politiicke prillke za vas budu povoljnije, a kad ja konstatiram kako to nece proci bez rata, tj. kako ce se rusenje drzave sprijeciti, ti tvrdis kako se niko za drzavu ne bori niti ce se boriti.![]()
Sto se ovog o narodima tice, imaju druze obaveze, a ne samo prava, ako Srbi krenu rusiti drzavu ta prava gube, za sto ce sami biti krivi.
- славянин
#447 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pocinjes da se lagano gubis ali nema veze... tema je bila o rijeci "granica" koju sam ja spomenuo (radi se o "granici" izmedju entiteta) na sto su mi velike patriote objasnile da nigdje ne pise i ne postoji pa opet:General War wrote:Razumijem, razumijes li ti? btw kad vec pricas o Ustavu BiH...haj mi nadji negdje gdje pise u ustavu BiH tri konstitutivna naroda.славянин wrote: Razumijes li da postoji razlika izmedju ustava RS-a i ustava BiH ?
Ustav BiH - procitaj clan 4
pa da nastavimo...
- General War
#448 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Vazno je da shvatis da nista srbi u PC nebi mogli da rade dok im nije Bosnajcka elita to dozvolila, kao i oni dole kamenjari...vece je pitanje zasto?славянин wrote:Uf... nisam ja Srbin ali nema veze slobodno meni ne smetaLBVIEW wrote: Cuj ne kontam, ti najavljujes kako cete se vi Srbi otcepiti kad politiicke prillke za vas budu povoljnije, a kad ja konstatiram kako to nece proci bez rata, tj. kako ce se rusenje drzave sprijeciti, ti tvrdis kako se niko za drzavu ne bori niti ce se boriti.![]()
Sto se ovog o narodima tice, imaju druze obaveze, a ne samo prava, ako Srbi krenu rusiti drzavu ta prava gube, za sto ce sami biti krivi., konstatiraj ti sta god oces - kao sto rekoh narodi imaju svoje predstavnike i one koji navrcu na svoju vodenicu drzava (kao drzava BiH , drzava 3 naroda itd.) nema nikoga - jer ako ti zamisljas da drzava moze da ide kako jednom narodu se oce ... pogresna pretpostavka..
- славянин
#449 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa ja vec odavno sam uvjeren da Bosnjackoj eliti kako je nazivas i odgovara scenario raspada u nekom planu.General War wrote: Vazno je da shvatis da nista srbi u PC nebi mogli da rade dok im nije Bosnajcka elita to dozvolila, kao i oni dole kamenjari...vece je pitanje zasto?
-
archi_a
#450 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Gospodo, probaš, ide po piČ#i.Nijedan entitet neće provoditi bilo kakvu kontrolu na granici između entiteta.