Kompletan intervju Gorana Bregovica za BiH Dane

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SD-6

Post by SD-6 »

...lamse evrybody :D :D ...kad se ovaj front otvori :-) nisam bio na casu :oops: ...
...goran bregovic iliti brega kako mu tepaju :oops: je moralna gnjida...nula i uzduz i poprijeko...gnjda koja bi na hinjski lukav nacin da napravi kobajagi koncert za one "kojima smo ostali duzni" :zoka: dakle nema govora o komercijalnosti,sve je to za vjerno stado :zzzz: :zzzz: ,a on je ovan predvodnik...supak koji se domislio da zaradjuje je na najvecoj(urodjenoj) bolesti kod nasijeh bosnja a to ti je "zaborav" :-? (dokazano kroz historiju)...dakle ovaj indirektni cetnik ,koji se u ratu odrek'o svojih komsija i sugradjana("nije to nas rat")je odlucio da orgija po Kosevu,u neposrednoj blizini mjesta gdje leze oni koji su se borili :roll: protiv ovakve vrste ljudi,agresora i izdajnika...mozda je u redu je otici iz onakvog pakla,razumijem,ali otici tamo odakle je sve zlo poteklo nije u redu,u neku ruku mozda je i korisnije da se nasi priznati umjetniciu tim trenucima izvuku van obruca i angazuju se(svako u svom polju) na budjenju kolektivne svijesti uspavane europe,koja je mirno gledala ovaj ne posteni(bosnjacima su uveli embargo) koznakoji okrsaj yu-plemena,da dakle udaraju tamo gdje mogu i pokusaju mobilizovati svjetske mocnike da prekinu ludilo iz kojeg je proistekao cak i genocid...ali ne,nista od toga nebi,jer je bregovic,tipicni opurtunist i manipulator vanbalkanskih razmjera,odlucio da se ne mijesa,jer to nije njegov rat,a i svi su krivi podjednako(kao da za rat treba dvoje?!),ona je onako odoka prokuzio da je bolje ne uplitat se u te stvari jer bi mogai izgubiti dalehko vece trziste,a ionako ne bi imalo smisla apelovat,jer ce sveu brzo "lec" :oops: pod cetnicku cizmu...i zasto bi onda on izveo bukvalno harakiri,u ime koga? onih kojih sutra mozda nece ni biti,barem je takavje plan bio
i zato hajte vi drage nase ovcice,pohitite u tor Koseva :oops:,u marš zaborava ,da vas vaš dragi coban uz zvuke milozvuzne pastirske muzike namami i odere :roll: k'o kurban,necete to no osjetit :sad: ...
ne bi ja nista imao cak ni protiv samog koncerta...ali mjesto ne prilici,hajte brate na ravnu goru ili pale pa orgijajte,mezite,srbujte..nek' drugarice ponesu mahrame pa se svi uvezite mozda se i kolo oplete :-D ako "brade" dozvole :D ..more li trojanac :P
hehee da vam hoce kisa past :zzzz: ,zao bi mi samo miRci bilo,nasa je :roll: '...mog'o bi neko i da dojavi za bombu,na kakvom smo glasu svi bi povjerovali...cuj neko ,hmm :D ,
"hallo jel' to pčela...ma ja... ovaj...da Osa,imam info da ce neko Bregu sprzit zoljom...ma jedan prika iz saff-a mi rek'o,pouzdano...ma k'o express :D ..ja,ja,da...znaci nista od koncerta,ok dobro,prijatno,zivili" :D
BiG_AunT

Post by BiG_AunT »

joj ljudi ovo mi bas nije trebalo vako kasno.. jebo on majku svoju... fola piso on to je njegovo zanimanje... eo sad cu i ja njemu napisat koju... jest da je to nidje veze jer ja neam nista od toga sho cu ja nesto fola njemu jebavat mater al mi nekako lakse... vala puno bi mi vise znacilo da je pored mene stajo u redu za vodu na pivari nego sho je piso nake silne kompozicije i izvodio ih nedje za zrtve balkana za koje niko u sarajvu fla Bogu nije ni znao jer nismo imali dje gledat tv jer nismo imali struje... pa majku mu..... arghhhhhhhh :x
kaze 10 godina proslo od rata... pa sha on oce da ja zaboravim kako mi je stari sjedio u rovu haman 4 godine kako 3 mjeseca nisam znala jel ziv il mrtav.. jel to oce?? kreten... da je osto ovde pitala bi ga ja danas jel zaboravio ono sho se desilo '92! ma bolan necu to zaboravit dok sam ziva!!
al hajd sve to negdje na stranu jer ne misli samo brega tako al et on jedini ima muda to da prizna. i svako od nas prica sho nije osto na pravoj strani... pa za njeg aje njegova strana bila prava isto ko sho je za nas
ova ovd... al bolan nemoj da mi sere kad je na telefonskom intervjuu sa sidranom i pimpekom prvo izjavio kako je sarajlija ofo ono a onda pita jesul mu citave slike... ma jebale ti slike po familije...
uh i ja puno nasrah a ne rekoh nist... nidje veze
ajd odo zapalit da dodjem sebi!!!
belaj22

Post by belaj22 »

risno wrote:Welcome to Goran Bregovic home page

http://www.goranbregovic.co.yu

jezik: srpski

Jasta ovaj je Sarajlija kolko i seselj.
evo odma mozda je neko i ovo odgovorio.. srpski jeste na co.yu stranici sto neznaci da mu neko nije uradio tu stranicu onako u srbiji..
http://www.goranbregovic.com/

na njegovoj pise srpskohrvatski... pa sta vise nabriajvate situaciju sa svim boli me koji god da je vazna je muzika koju pjeva i da se dobro provedemo treba i ovo malo opustanja i ljepote da nam politika ukenja.. stacete kada nam je cjela drzava pretvorila se u politicare i nekakve tracare...
belaj22

Post by belaj22 »

E jos nesto pa Tifa je pjevao ovdje pjesme za nase vojnike npr. Dragana Vikica u ratu.. i sada bi u Beogradu trebali sranje napraviti zato sto tifa dolazi? pjevao protiv srpskog naroda!! halo ba ljudi dajte malo dodjite sebi Brega ima najvise love od ovih pjevaca svih zajedno pa ako je ko zasluzio ovaj koncert zasluzio ga je TIFA da zaradi nesto a covjek je cjeli rat pjevao o grbavici kako ce se vratiti nama.. i sada vi nesto protiv koncerta radi jednog pojedinca iz te grupe i napuhanog novinara koji je stavio pravo glup naslov..
toliko

stvarno smo postali tracarska i politicka drzava niko nista neradi a svi samo gledaju hoce li ko sta progovoriti pa da diskutuju 100 godina o toj izjavi.. ljudi radite i provodite se..
toliko
Fair Life

Post by Fair Life »

BiG_AunT wrote:(...)
... vala puno bi mi vise znacilo da je pored mene stajo u redu za vodu na pivari nego sho je piso nake silne kompozicije i izvodio ih nedje za zrtve balkana za koje niko u sarajvu fla Bogu nije ni znao jer nismo imali dje gledat tv jer nismo imali struje... pa majku mu..... arghhhhhhhh :x
Da je stajao pored tebe u redu za vodu sigurno da bi ti pomogao oko kanistera. Nego, da li si se gurala u redu za vodu sa Bakirom Izetbegovicem.
BiG_AunT wrote:kaze 10 godina proslo od rata... pa sha on oce da ja zaboravim kako mi je stari sjedio u rovu haman 4 godine kako 3 mjeseca nisam znala jel ziv il mrtav.. jel to oce?? kreten... da je osto ovde pitala bi ga ja danas jel zaboravio ono sho se desilo '92! ma bolan necu to zaboravit dok sam ziva!!
Tetka ziva bila... ovo pitanje postavi Tihicu, Terzicu, Cengicima i ostalim SDA-ovcima. Pitaj ih da li su oni zaboravili kad je tvoj stari sjedio u rovu... jer eto danas sjede na istim foteljama sa ovima protiv kojih se tvoj stari borio.
BiG_AunT wrote:al hajd sve to negdje na stranu jer ne misli samo brega tako al et on jedini ima muda to da prizna. i svako od nas prica sho nije osto na pravoj strani... pa za njeg aje njegova strana bila prava isto ko sho je za nas
ova ovd... al bolan nemoj da mi sere kad je na telefonskom intervjuu sa sidranom i pimpekom prvo izjavio kako je sarajlija ofo ono a onda pita jesul mu citave slike... ma jebale ti slike po familije...
uh i ja puno nasrah a ne rekoh nist... nidje veze
ajd odo zapalit da dodjem sebi!!!
Nasra se ti puno... Svaka cast!!

Sta mislis jesi li u pravu... Ha?
DTL

#431 Re: Brega (ili mozda DINO???)

Post by DTL »

[quote="nendertalac"]Stanite sad - ovo je sad po meni poziv na ravnopravnost!

Covjek kaze da je "predao" pjesmu mjesec ili dva prije rata.

Koliko prije rata se znalo ko je Arkan? I ako se znalo ko je Arkan, trebalo se znati i u kakvom je odnosu Arkan sa Cecom?

/quote]

Ovo je do sad cini mi se najracionalniji odgovor na ovu temu.

Ja licno mislim da Dino laze kad kaze da je predao pjesmu pred rat, pocetkom 1992.

To je zamjena teza.

Problem je u tome sto je rat nije poceo 1992 (jeste tada krenula direktna agresija na BiH).

Rat, onaj pravi rat je poceo 1990/1991 agresijom JNA na Hrvatsku.

Sloveniju ne racunam, jer ono i nije bio rat.

A svi znamo (ili ako ne znamo pitajmo Hrvate iz Vukovara da nas podsjete) kakva je bila uloga Arkana u tom ratu.

Dakle jako dobro je Dino Merlin znao i ko je Arkan, i ko je Ceca. Nije mogao da ne zna.

Lova mu je bila vaznija, to je jasno svakom.

Ono sto mene u cijeloj prici intrigira je jedna druga stvar. Ako je istina da je predao pjesmu pocetkom 1992 (kao on kaze, sto je cini se, ipak laz), kako to da je Sarajevo napustio tek kad je Cecin album sa pjesmom "Beograd" objavljen u Srbiji.

Malo googlajte, pa ce te primjetiti koincidenciju.

Ili je to ipak sve bila samo stvar dogovora???

Jedan zanimljivi link na forum:

http://www.rts.co.yu/forum/prikaz_poruk ... rukePage=1

Nisam ubijedjen da je Dino Merlin cist u ovoj stvari cist.

U stvari ispada da je najvece govno na svijetu.

A ovo je njegov sramotni tekst:

Znam za jedan grad, zove se Beograd
Znam za jedno ime, al ga ne spominjem
Znam za jedan grad, gde si vecno mlad
Znam i jedno srce, sto ga proklinje

Jednom sa probala, te tvoje usne od cemera
I ko ce ovo ludilo da otera
Jednom sam probala, iz srca da te izbrisem
Al svako prolece na tebe mirise

Znam mu boje kosule, ja je kupila
Znam mu ukus usana, ja ih ljubila
Znam i s kime vino nocas pije
Znam da i on zna, kako mi je

Jednom sa probala, te tvoje usne od cemera
I ko ce ovo ludilo da otera
Jednom sam probala, iz srca da te izbrisem
Al svako prolece na tebe mirise

Ovo secanje rusi meni sve
Moj Beograde, zagrli me x3

A nakon toga slijedi "da te nije Alija".

Ovako sramotno licemjeran, prljav i pokvaren cak ni Brega nije nikada bio.

Sad se pitam gdje i s kim mi to u stvari zivimo?

Pozdrav
BECHO

Post by BECHO »

Ja cu ti otkriti jednu veliku tajnu koju ti ocito ne zelis ili ne mozes da prihvatis - 99% Srba koji su ostali na teritoriji Bosne i Hercegovine - vise bi voljeli da su u Srbiji! Isto tako 99% srba koji zive u srbiji - kad bi Bosna i Hercegovina usle u Evropu - vise bi voljeli da zive u Bosni i Hercegovini!
Jel to govoris u ime Srba? :?
krkan

Post by krkan »

ja sam davno otvorio temu da su brega i dino isti

nego meni sega ovo prepucavanje ko ce otici na kosevo

i jedna i druga strana proziva likove koji slusaju cecu,stoju,kucu ,picu :-)

moje misljenje je da ce bas ti ciniti vecinu na ovom koncertu

ti likovi su uvijek govorili da od 'zabavne muzike' najvise gotive

dugme,merlin .........i sve slicno na taj kalup
Fair Life

Post by Fair Life »

Jebati ih... i Dinu i Avliju.
Riobravo

Post by Riobravo »

Pastir okuplja svoje stado!!!!

Evo vam par komentara pa raspravljajte:
Bregovic: inteligentan, mudar, licemjer, urbani seljak, rezimski covjek, nikad nije bio sarajevska raja(rodjen u SA, porijeklo cobansko), namazan svim bojama koristi cak i ovu priliku za manipulisanje svojim ovcama. Ovaj "skandal" nema veze sa Sarajevom, "skandal" je namjestaljka Bregovica i Marica da bi se napunio Hipodrom za vidovdan.
Pecanin:debeli smrad, licemjer, ratni profiter i on prilicno inteligentan ali ni do koljena Bregovicu.
Merlin: pogledaj Bregovic- ko u ogledalu.
Pastirski rock: kao sto Bregovic rece ova vrsta muzike je prethodnica turbo folka i istina je sto neko rece da raja koja posjecuje koncerte narodnjaka od "zabavne" muzike najvise voli B.Dugme i Merlina. I na koncertu ce biti najvise onih koji su bili i na Merlinovom koncertu i koji redovno posjecuju nastupe raznih ceca, seka....
Smatram da svako ima pravo na licni izbor i nemam nista protiv ovog koncerta. Neka se narod veseli, jer ovo je jedinstvena prilika za narodno veselje cobana sa balkana!
Fair Life

Post by Fair Life »

"... cuvam ovce nema veze,
dodji dragi... jebe mi se !"

Image
Glavni krivac za rasplamsalu ljubav
balkanoida prema turbo folku.
nendertalac

#437 Brega

Post by nendertalac »

Mene stvarno zanima, od ovolikih pobornika protiv koncerta, sto se barem jedan nije udostojio da barem napise jedan civilizovan post?

Ako vec imate toliko argumenata da nekoga mrzite i toliko energije da se tome koga mrzite protivite - mozete li ikako iskoristiti tu energiju i te argumente da napisete BAREM JEDAN civilizovan post?

Ako apsolutno niko od vas nije dovoljno pismen da izrazi svoje negodovanje, evo ja cu vam pomoci.

1 - Poziv na akciju

2 - Obrazlozenje
- teza/argument (makar jedan)
3 - Zakljucak

Ne razumijem sto vam toliki problem predstavlja sastaviti deset recenica bez psovanja? Ja da sam mrzila Bregu, poslije svih vasih postova i uvida u to ko i kakvi ljudi ga napadaju, ja bih zakljucila da mozda upravo treba otici na koncert.
twin_mk

Post by twin_mk »

Kalašnjikov, kalašnjikov....... :zzzz:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Riobravo wrote: Merlin: pogledaj Bregovic- ko u ogledalu.
nije istina! Brega je ljepsi! :oops:
nendertalac

#440 Brega

Post by nendertalac »

Riobravo wrote:Pastir okuplja svoje stado!!!!

Evo vam par komentara pa raspravljajte:
Bregovic: inteligentan, mudar, licemjer, urbani seljak, rezimski covjek, nikad nije bio sarajevska raja(rodjen u SA, porijeklo cobansko), namazan svim bojama koristi cak i ovu priliku za manipulisanje svojim ovcama. Ovaj "skandal" nema veze sa Sarajevom, "skandal" je namjestaljka Bregovica i Marica da bi se napunio Hipodrom za vidovdan.
Pecanin:debeli smrad, licemjer, ratni profiter i on prilicno inteligentan ali ni do koljena Bregovicu.
Merlin: pogledaj Bregovic- ko u ogledalu.
Pastirski rock: kao sto Bregovic rece ova vrsta muzike je prethodnica turbo folka i istina je sto neko rece da raja koja posjecuje koncerte narodnjaka od "zabavne" muzike najvise voli B.Dugme i Merlina. I na koncertu ce biti najvise onih koji su bili i na Merlinovom koncertu i koji redovno posjecuju nastupe raznih ceca, seka....
Smatram da svako ima pravo na licni izbor i nemam nista protiv ovog koncerta. Neka se narod veseli, jer ovo je jedinstvena prilika za narodno veselje cobana sa balkana!
Evo, ko zna ko je ove stihove napisao:

Bozic je
A kao da nije
Kad sam bez tebe
Sve isto mi je

--------

Bajram je
I da imam sto dukata
Kupio bih brdo Bureka
I poslao bih onima u Africi sto gladuju
Da se i oni Bajramu raduju

---------
Feed the world
Let them know it's Christmas time
Feed the world
Do they know it's Christmas time at all?

Bananarama
Bob Geldof
Culture Club
David Bowie
Duran Duran
Eurythmics
Frankie Goes to Hollywood
Heaven 17
Human League
Kool and the Gang
Midge Urge
Paul McCartney
Paul Young
Phil Collins
Spandau Ballet
Status Quo
Sting
The Style Council
U2
Wham!
nendertalac

#441 Brega

Post by nendertalac »

Neka se narod veseli, jer ovo je jedinstvena prilika za narodno veselje cobana sa balkana!
Prvo nije pastir - nego muzicar - svirac ako hoces. A mi sto idemo, ako i jesmo po tome cobani - onda neka smo. Ko vise voli da prisustvuje dogadjajima na kojima pise SDA, SDS, HDZ - bujrum, nek ide. Ako sam ja pastir zato sto hocu da prisustvujem dogadjaju na kom ce se po tvojoj procjeni ljudi hvatati za maramice i igrati i pjevati - onda se ponosim sto sam pastir. Ako neko misli da me zbog toga treba bombardovati - nek se malo zamisli.
nendertalac

#442 Brega

Post by nendertalac »

U PRODAJI JOS 1000 ULAZNICA

POSJETIOCE ORGANIZATORE I IZVODJACE OSIGURAVA
RAIFFEISEN OSIGURANJE

:D
Last edited by nendertalac on 14/06/2005 12:55, edited 1 time in total.
BECHO

#443 Re: Brega

Post by BECHO »

nendertalac wrote:U PRODAJI JOS 1000 ULAZNICA

Mashala, veliko interesovanje! :D
nendertalac

#444 Brega

Post by nendertalac »

BECHO wrote:
Ja cu ti otkriti jednu veliku tajnu koju ti ocito ne zelis ili ne mozes da prihvatis - 99% Srba koji su ostali na teritoriji Bosne i Hercegovine - vise bi voljeli da su u Srbiji! Isto tako 99% srba koji zive u srbiji - kad bi Bosna i Hercegovina usle u Evropu - vise bi voljeli da zive u Bosni i Hercegovini!
Jel to govoris u ime Srba? :?
Apsolutno. I ne samo u ime svih Srba nego u ime svih ljudi. Budi siguran da su za 99% ljudi pare i licno blagostanje prva stvar u zivotu. Kad bi neko mogao finansirati za bilo kakve pare jednu anketu i pitati jednostavno pitanje sve ljude - da li biste vise voljeli da ste u evropi ili na istocnom balkanu - minimum 99% ljudi bi ti reklo da bi vise voljeli da su u Evropi.

Evo pitaj ti sam koga god hoces, prostu stvar - da li bi mjenjao pasos za Evropski? pa mi javi sta su ti rekli!
mIRCerka

#445 Re: Brega

Post by mIRCerka »

nendertalac wrote:

Neka se narod veseli, jer ovo je jedinstvena prilika za narodno veselje cobana sa balkana!
Prvo nije pastir - nego muzicar - svirac ako hoces. A mi sto idemo, ako i jesmo po tome cobani - onda neka smo. Ko vise voli da prisustvuje dogadjajima na kojima pise SDA, SDS, HDZ - bujrum, nek ide. Ako sam ja pastir zato sto hocu da prisustvujem dogadjaju na kom ce se po tvojoj procjeni ljudi hvatati za maramice i igrati i pjevati - onda se ponosim sto sam pastir. Ako neko misli da me zbog toga treba bombardovati - nek se malo zamisli.
Brkas hijerarhiju.....
on je Choban...mi smo ovce... :D
zato cemo sutra svi da bleeeejimo :D
nendertalac

#446 Re: Brega

Post by nendertalac »

mIRCerka wrote:
nendertalac wrote:

Brkas hijerarhiju.....
on je Choban...mi smo ovce... :D
zato cemo sutra svi da bleeeejimo :D
Ne brkam ja nego vi. Ako je on pastirski svirac, onda mi mozemo jedino bit pastiri. a to sto mene pastirom a njega pastirskim sviracem naziva neko ko ne zna sastavit 5 recenica a da ne opsuje - to me cini sretnom jer citavoj ovoj raspravi daje malo duhovitiji stimung.
mIRCerka

#447 Re: Brega

Post by mIRCerka »

nendertalac wrote: Ne brkam ja nego vi. Ako je on pastirski svirac, onda mi mozemo jedino bit pastiri. a to sto mene pastirom a njega pastirskim sviracem naziva neko ko ne zna sastavit 5 recenica a da ne opsuje - to me cini sretnom jer citavoj ovoj raspravi daje malo duhovitiji stimung.
jedan je pastir...
a sada Rambo.....
CHOBANEEEEEEEEEEEE VRATI SEEE..
ne sekiraj se....
RPM

Post by RPM »

ja, pa ja ne znam dokle ce ovo vise 'vako ... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

RPM wrote:ja, pa ja ne znam dokle ce ovo vise 'vako ... :D
do izbora za miss nechega...onda cemo opet oplesti nacionalno kolo... :D
opetovanje:)

Post by opetovanje:) »

samo da......

..poselamim

...vracam se kad budete na 36. str.

Locked