SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post Reply
insomnia78

#426 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by insomnia78 »

emmir1 wrote:Ako Dodik izvede policiju na te neke zamišljene granice neka odabere najhrabrije.

Evo neću ulaziti šta će se dešavat u BIH, držat ću se Sarajeva.

Zamislite stavi duge cijevi na Dobrinju, prema Palama i na Vracama.

Znači 20 tak hiljada Srba postavlja neke granice nasuprot nekoliko stotina hiljada Bosnjaka.

Pa potpuno je jasno da će doći do incidenata.

No ovaj put ne kao 90 tih, da Bosnjaci idu sa zastavama i pisevima na teško naoružane barikade.

Ovaj put bi te barikade bile razjebane malo drukčije.

Prvi incident koji će naravno biti oružani će vrlo moguće prerast u rat na svim dijelovima BIH.

Vjerujem da Mile u tim svojim planovima treba da računa na ovakav razvoj događaja sa gotovo 99 posto sigurnošću
Sarajlije su stari cuvari Bosne. Da vas onomad cetnici odlucise drzati u blokadi umjesto sto vas napadose citav rat bi gledali kako Bosna gori
Nije ni Tz puno bolja ali je makar ekipa dala ruke po Zvorniku, Kalesiji, Zivinicama. I njih su komsije gledale ko da su ne znam ti ko
Nego u spomenutoj situaciji ne bi uradili nista. Sve bi ostali na kmecanju
hizo ramidovic

#427 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by hizo ramidovic »

Milenkov buraz wrote:
hizo ramidovic wrote:A evo sta je bake vazio prije godinu i pol:

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/i ... e-20170413

sta li mu bi pa da okrene plocu?
To je pitanje za milion dolara.
odgovor je jednostavan:
uninaj i uspavaj protivnika pa mu ga onda sukni...
djkurt

#428 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by djkurt »

cadburry wrote:Ustavni sud BiH ne moze reci presuditi da je naziv "Republika Srpska" neustavan jer pise u Ustavu "Republika Srpska".
Evropski sud za ljudska prava ne moze reci da je naziv "Republika Srpska" diskriminatoran jer naziv, sam po sebi, nikoga ne diskriminise (jer ni "Republika Francuska" ne diskriminise ne-francuze) niti je protivan bilo kojem dijelu Evropske konvencije o ljudskim pravima i slobodama. Naziv "Republika Srpska" ne odrazava konstitutivnost naroda u tom entitetu, ali je konstitutivnost stvar definisana nasim Ustavom, Ustavom RS-a i ostatskom domaceg zakonodavstva, sto nije predmet razmatranja Evropskog suda.

Ovo je samo jedan pucanj u prazno od strane SDA. I oni su svjesni toga. Jedini cilj ovoga je stvaranje krize kako bi privolili BH Blok da, pod okriljem nacionalnog jedinstva, udje u koaliciju sa njima. Vlastite pozicije su opet stavili ispred mira, stabilnosti i napretka ove zemlje. Sjeme im se zatrlo.
Ehmm, srebrenica, ehmm, genocid, presuda suda u hagu, ehmm političko i vojno rukovodstvo osuđeno za zločine i genocid, ehm civilizacijeske tekovine, ehmmm diskriminacija ne srba, ehhh šprdnja sa Bosanskim jezikom, ehmmmm davno su ovo pitanje trebali potegnuti. Ehmm kad mile more reć da BiH nije država možemo vala i mi reć da je RS neustavan i diskriminatorski naziv za obični entitet.
Vilajet_Bosna

#429 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Milenkov buraz wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
JThomas wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljubav- ... /190124017

po tačkama kome je mrsko čitati:

- SDA podržala izbor SNSD-ovih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

- Zvizdić glasovima SNSD-a imenovan u Kolegiji Parlamentarne skupštine BiH

- Dodik kao insistira, a Džaferović kao ne pristaje na zastavu bh. entiteta RS u Predsjedništvu BiH

- Fadil Novalić intervenisao i omogućio usvajanje budžeta Željke Cvijanović za 2018. godinu

- SDA postavila SNSD-ovog delegata u rukovodstvo Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

- Prazne kase 2016. godine pomirile SDA i SNSD

- SDA i SNSD zajedno uveli nove namete građanima Bosne i Hercegovine

i oni bi kao da se odcijepe, a mi kao ne damo.
i opet bi rat.
doduše dok se Bošnjaci probudiše, hiljade mrtvih po logorima, siljade silovanih, po sarajeva u četaljskim rukama. ali eto, nema Top lista nadrealista, ni Neleta (baš nekima žao, fali onaj predratni duh Sarajeva) ali ima komunjara Izet, Damir, Fare, ima Hilmija u konaku pa gledat ćemo i keslati se.
Znao sam ja da su komunjare krive opet.
ma nisu, oni su tu samo da nosaju slike po KS. doduše proširili su krug djelovanja, nekad su nosali slike samo pred holidej inom.
Haris.ba

#430 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Haris.ba »

Nadzorna_ploca wrote:Najgori od nas su isplivali i vode nam drzavu.
Nema logike ta izjava. Valjda najbolji isplivaju. Ako najgori vode drzavu, ne mogu nikako bolji od njih ih birati.
shbc

#431 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by shbc »

Dos'o tobe :lol:
armin071

#432 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by armin071 »

Tako mu je i babo do podne vazio jedno od podne drugo. Sad bi junior da ospori ono sto mu je babo utefterio :roll:
nepoznati988

#433 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by nepoznati988 »

PM72 wrote:[q
nema potrebe,onomad sam dužio Hekler a ti dobro rastumači šta je automatsko naoružanje...
usput,Heklera ima bar 15 vrsta,od toga i snajpere....

može biti automatsko ali ne mora ujedno biti i dugo, no složena je ovo materija za forum.

slabo si ga ti dužio kad nemaš pojma šta je mp5. no, kao i obično rasprava sa tobom je na izrazito priglupom nivou. eto ti miljenka a ja odustajem.

hvala na razumjevanju.
Last edited by nepoznati988 on 24/01/2019 11:47, edited 1 time in total.
Nadzorna_ploca

#434 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Nadzorna_ploca »

Haris.ba wrote:
Nema logike ta izjava. Valjda najbolji isplivaju. Ako najgori vode drzavu, ne mogu nikako bolji od njih ih birati.
A inace smo drzava u kojoj zakoni logike vrijede.
cadburry

#435 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by cadburry »

djkurt wrote:
cadburry wrote:Ustavni sud BiH ne moze reci presuditi da je naziv "Republika Srpska" neustavan jer pise u Ustavu "Republika Srpska".
Evropski sud za ljudska prava ne moze reci da je naziv "Republika Srpska" diskriminatoran jer naziv, sam po sebi, nikoga ne diskriminise (jer ni "Republika Francuska" ne diskriminise ne-francuze) niti je protivan bilo kojem dijelu Evropske konvencije o ljudskim pravima i slobodama. Naziv "Republika Srpska" ne odrazava konstitutivnost naroda u tom entitetu, ali je konstitutivnost stvar definisana nasim Ustavom, Ustavom RS-a i ostatskom domaceg zakonodavstva, sto nije predmet razmatranja Evropskog suda.

Ovo je samo jedan pucanj u prazno od strane SDA. I oni su svjesni toga. Jedini cilj ovoga je stvaranje krize kako bi privolili BH Blok da, pod okriljem nacionalnog jedinstva, udje u koaliciju sa njima. Vlastite pozicije su opet stavili ispred mira, stabilnosti i napretka ove zemlje. Sjeme im se zatrlo.
Ehmm, srebrenica, ehmm, genocid, presuda suda u hagu, ehmm političko i vojno rukovodstvo osuđeno za zločine i genocid, ehm civilizacijeske tekovine, ehmmm diskriminacija ne srba, ehhh šprdnja sa Bosanskim jezikom, ehmmmm davno su ovo pitanje trebali potegnuti. Ehmm kad mile more reć da BiH nije država možemo vala i mi reć da je RS neustavan i diskriminatorski naziv za obični entitet.
Sve je to odlazak bez kurca u svatove koji ce rezultirati jos jednim porazom bosnjacke politike. Poraz u koji nas SDA svjesno vodi, samo da bi privolila BH Blok na koaliciju i sacuvala svoje pozicije.
edo_79

#436 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by edo_79 »

Nadzorna_ploca wrote:
Haris.ba wrote:
A inace smo drzava u kojoj zakoni logike vrijede.
To majstore :lol: :lol: :lol: :lol:
Nadzorna_ploca

#437 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Nadzorna_ploca »

Gdje si ba edo, ne vidjam te po forumu u zadnje vrijeme..avatar ti je tonbe. :thumbup:
Styling

#438 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Styling »

Adriatic wrote: A slučajno je Baja porastao baš kada je Hare bio aktuelan. :D
Inače, Hare je da podsjetimo, lik koji je zajedno sa našim dobrim dedom priznao RS još i prije Dejtona.
...koji je srusio Aprilski paket.
Milenkov buraz

#439 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Milenkov buraz »

nepoznati988 wrote:
nema potrebe,onomad sam dužio Hekler a ti dobro rastumači šta je automatsko naoružanje...

može biti automatsko ali ne mora ujedno biti i dugo, no složena je ovo materija za forum.

slabo si ga ti dužio kad nemaš pojma šta je mp5. no, kao i obično rasprava sa tobom je na izrazito priglupom nivou. eto ti miljenka a ja odustajem.

hvala na razumjevanju.
Haj sjaši više živ bio, otovori temu pa naglabaj šta jeste kratko a šta nije. :twisted:
Adriatic

#440 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Adriatic »

Vilajet_Bosna wrote:
Inače, Hare je da podsjetimo, lik koji je zajedno sa našim dobrim dedom priznao RS još i prije Dejtona.
deda nije tvoj. tvoj deda je u Agu, menjaju mu pelene. džaba se pretvaraš ba. :lol:
:lol: :lol:
Ubio si me argumentom. :-)
Prouči malo likove na forumu i gledaj šta ćeš kome napisati.
PM72

#441 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by PM72 »

nepoznati988 wrote:

hvala na razumjevanju.
:?
čuj nemam pojma šta je mp.5 i rasprava na priglupom nivou...a hoće da tumači o oružju,dugim cijevima,blokadama...
Milenkov buraz

#442 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Milenkov buraz »

U 13h vandredno obračanje Bakira. :shock:
Vilajet_Bosna

#443 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Adriatic wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
deda nije tvoj. tvoj deda je u Agu, menjaju mu pelene. džaba se pretvaraš ba. :lol:
:lol: :lol:
Ubio si me argumentom. :-)
Prouči malo likove na forumu i gledaj šta ćeš kome napisati.
ok onda ovako. iako ne volim te geografske podjele, ali ako si iz šehera, da ti nije bilo dede i Hareta ti bi i danas gledao Batka i vojvodu Aleksu preko Miljacke na Grbavici
djkurt

#444 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by djkurt »

cadburry wrote:
Sve je to odlazak bez kurca u svatove koji ce rezultirati jos jednim porazom bosnjacke politike. Poraz u koji nas SDA svjesno vodi, samo da bi privolila BH Blok na koaliciju i sacuvala svoje pozicije.
trenutno je dovoljno da ustavni sud presudi da je naziv diskriminatoran i to je dovoljno, zna se da ga ovi u smrdiji neće htjeti promijeniti, ali ce nekad ipak morati jer je definitivno diskriminatoran. meni je drago da su ovo pitanje potegli, samo mi je žao što nisu prije, al nikad nije kasno.
JThomas

#445 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by JThomas »

ma nije čak ni odlazak bez kurca. tu bar ima odlazak. ovo je držte me da ga ne prebijem...
nepoznati988

#446 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by nepoznati988 »

djkurt wrote:
cadburry wrote:
trenutno je dovoljno da ustavni sud presudi da je naziv diskriminatoran i to je dovoljno, zna se da ga ovi u smrdiji neće htjeti promijeniti, ali ce nekad ipak morati jer je definitivno diskriminatoran. meni je drago da su ovo pitanje potegli, samo mi je žao što nisu prije, al nikad nije kasno.
ja se samo nadam da je ovo dio neke NATO kampanje i sl. ako je sda sama u ovome proći će kao i za 9 januar.
Neregistrirani

#447 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Neregistrirani »

Da mi objasni babin sin kako ce se to meni kao nesrbinu u Banjaluci zivot promijeniti na bolje promjenom naziva entiteta.
Ili mom komsi, demobilisanom borcu Armije, povratniku, koji prezivljava koseci travu i cijepajuci drva "gospodi" u naselju.
Znam kako ce nam ici ka losijem stanju, kao i svaki put kad se babinom sinu digne cuna da uradi nesto grandiozno, povucemo se jos metar dublje u misju rupu u kojoj zivimo.
Hvala mu, samo neka nas on vise ne brani!
Vilajet_Bosna

#448 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

shbc wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
hajd šta si zakmečo, ako ništa poslat ću vam svijeća, patika, konzervi. i ono malo izbjegličke dijaspore, ma koliko ti se sprdao sa tim, nam je 92-95 itekako pomoglo u ratu. mnogi ljudi su preživjeli jer im je dijaspora poslala paket sa rižom, pastom za zube, patikama, bundom. ja sam recimo prvi put u ratu za 4 godine, nove patike obuo na noge negdje krajem 95-te, kad nam je tetka poslala paket iz Njemačke, vidiš kako dobro dođe dijaspora. :D
A i ti si poslije rata otisao. Sokiran sam
da, trebao sam ostati ko ti i kmečati cijeli život da me Bakir nahrani. :D podigni guzicu jarane. valja malo dupe i oznojit, nema više stanova na partijsku knjižicu, dalmatinske obale preko firme i zimnice koja se sastoji od par tegli salate i tona uglja.
JThomas

#449 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by JThomas »

djkurt wrote:
cadburry wrote:
teško će on presuditi da ne valja nešto iz akta kojim je osnovan i sam. da je neustavno nešto što je temelj tog istog ustava. i čisto pravno i logički, a u politiziranoj stvarnosti da ne govorim. strazbur bi mogao. ali šta mi inače radimo sa presudama iz strazbura koje bi zahtjevale promjenu domaćih zakona i ustava i u neuporedivo jednostavnijim slučajevima?
djkurt

#450 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by djkurt »

nepoznati988 wrote:
djkurt wrote:
cadburry wrote:
ja se samo nadam da je ovo dio neke NATO kampanje i sl. ako je sda sama u ovome proći će kao i za 9 januar.
Pa 9 januar je proglašen neustavnim i sad mi šupke iz RS uvijek možemo optuživati da krše ustav i nabijati im to na nos. Tako će biti i za naziv RS, nadam se.
Post Reply