Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
diablobih wrote: ↑08/04/2020 18:13
Pa ne treba nikako brisati cache, to se prije trebalo.
Stopa mu ili zato sto je nesto instalirao sto ne treba, ili zato sto je poceo wipeati cache. Moze naravno jos biti felerican mobitel ili zato sto je samsung i njegov skin takav. Prije da je zbog brisanja cache, pa svako malo to radi i onda ne moze mobitel doci sebi i pocne stopati.
Drug, znam ja sta pricas... Ali koliko treba opet da se kes memorija "dopuni" podacima?
Svaku aplikaciju otvori po jednom.? To traje sat dva... Bar u kom slucaju...dok sve instaliram, normala bude
djama wrote: ↑08/04/2020 18:23
Ajmo samsungasi pomoc.
Kod zene od jucer problem sa mikrofonom.
Ima galaxy s9 plus i na obicnim pozivima mikrofon radi ali kad prebaci na speakerphone nece, ne radi ni na video pozivu na mesengeru ali radi na viberu.
Sve sam permisije gledao i sve su iste postavke za aplikacije, wipe cache isto dadio.
Sta god probam nece
Hard reset, Wipe cache
Hard reset je danas ko birvaktile "ugasi pa upali"
Nece wipe cache , a zenin telefonsa 7500 slika ne da ona ista da se brise.
diablobih wrote: ↑08/04/2020 18:13
Pa ne treba nikako brisati cache, to se prije trebalo.
Stopa mu ili zato sto je nesto instalirao sto ne treba, ili zato sto je poceo wipeati cache. Moze naravno jos biti felerican mobitel ili zato sto je samsung i njegov skin takav. Prije da je zbog brisanja cache, pa svako malo to radi i onda ne moze mobitel doci sebi i pocne stopati.
Drug, znam ja sta pricas... Ali koliko treba opet da se kes memorija "dopuni" podacima?
Svaku aplikaciju otvori po jednom.? To traje sat dva... Bar u kom slucaju...dok sve instaliram, normala bude
Treba vise, nije samo aplikacije. Dok sistem kesira svoje, treba nekoliko dana do sedmicu. Nikakve logike cache nema brisati, osim ako si na starijem androidu, tada se mozda i trebalo. Factory reset, haj inekako, jbg, mrsko ti brisati sve, nesto se ubagovalo, pa haj da ne brises jednu po jednu, nego sve odjednom.
skafiskafsnjak wrote: ↑08/04/2020 18:56
Ima li logike brisati ga ako dobijes veci apdejt... Tipa sa 9 na 10?
Stavljao sam linkove, nova istrazivanja govore da ne treba. Jedino sto se treba strpiti da mobitel ponovo nauci kako ga koristis, da moze sto bolje onaj adaptive battery mode raditi. Kako god opet ce ljudi dolaziti i govoriti da ne valja stavljati iznad 80 posto na punjac i kako treba svako malo factory reset i posebno wipe cache hah i mozda cak staviti i par linkova iz 2010 kao onaj za bateriju i wipe cache za android 6.
skafiskafsnjak wrote: ↑08/04/2020 18:56
Ima li logike brisati ga ako dobijes veci apdejt... Tipa sa 9 na 10?
Stavljao sam linkove, nova istrazivanja govore da ne treba. Jedino sto se treba strpiti da mobitel ponovo nauci kako ga koristis, da moze sto bolje onaj adaptive battery mode raditi. Kako god opet ce ljudi dolaziti i govoriti da ne valja stavljati iznad 80 posto na punjac i kako treba svako malo factory reset i posebno wipe cache hah i mozda cak staviti i par linkova iz 2010 kao onaj za bateriju i wipe cache za android 6.
Baterije nisu iste kao nekad, logicno. Moje misljenje je da nema stetnosti ako uradis hard reset. A puno puta sam imao neki problem , nisam znao rijesiti , uradim hard reset, bude ok... Sto da ne onda.
skafiskafsnjak wrote: ↑08/04/2020 21:34
Baterije nisu iste kao nekad, logicno. Moje misljenje je da nema stetnosti ako uradis hard reset. A puno puta sam imao neki problem , nisam znao rijesiti , uradim hard reset, bude ok... Sto da ne onda.
Svakako. Ako se ima problema koji se ne mogu rijesiti, hard reset ili factory reset pocesto rijesi sve probleme sto je vjerovatno neka aplikacija uradila.
Ja licno nisam imao potrebe, prelazio sam cini mi se 2 puta veliki update, ide jos jedan kada izadje, a haman 3 godine postojanja mobitelu. Vidjet cemo da li ce biti problema. Doduse na sonyu starom sam morao vise puta raditi, jer je bio govno.
Ev zasto vise Samsung kupiti necu...bar dok ne budem mogao birati sd ili exynos. Jbt u svakom mogucem poredjenju SD je bolji...
Steta sto je Huawei ostao bez googla, inace bih kupio. Vjerovatno cekam ovaj OnePlus sad..
r_faruk wrote: ↑10/04/2020 20:24
Imamo li mi ikakvu podrsku za ovaj qrcev samsung *ebem ti korejsko smece... otpad. Ima li neki broj telefona, kontakt, stranica... ista?
Imam A50 kupljen prije 4 mjeseca u BHTelecomu. Dakle nov uredjaj. Prosjecan sam korisnik. Viber, mail, FB, Instagram veoma malo, skoro nikako. Gledajući suprugu koja ima Huawei P30 ds i koristi telefon bar 50% više nego ja, ne mogu se oteti utisku da je baterija daleko bolja nego u mene iako ona koristi više od mene i FB, viber, Instagram, msssenger itd.
suad-sarajevo wrote: ↑10/04/2020 21:33
Imam A50 kupljen prije 4 mjeseca u BHTelecomu. Dakle nov uredjaj. Prosjecan sam korisnik. Viber, mail, FB, Instagram veoma malo, skoro nikako. Gledajući suprugu koja ima Huawei P30 ds i koristi telefon bar 50% više nego ja, ne mogu se oteti utisku da je baterija daleko bolja nego u mene iako ona koristi više od mene i FB, viber, Instagram, msssenger itd.
Kako kažu, Samsung je za prosječnog korisnika, ostali za napredne (jer su bolji uredjaji, logično).
Samsung nikad nije bio previše dobar s optimizacijom baterije, ni nova S20 serija ne drži previše.
r_faruk wrote: ↑10/04/2020 20:24
Imamo li mi ikakvu podrsku za ovaj qrcev samsung *ebem ti korejsko smece... otpad. Ima li neki broj telefona, kontakt, stranica... ista?
???
Koji,kakav broj?
Pa neki broj telefona, mail, neko koga mogu nazvati i pitati zasto telefon sam podesava osvjetljenje, zasto AOD display nema slider za podesavanje na primjer, i prije nego pocnu oni blentavi savjeti kao sa microsoft-ove podrske, da iskljucim automatsko osvjetlje itd. jsve je to uradjeno, i settings AOD displeja ne nudi slider za osvjetljenje no ga sam smanji kad je mracna soba a osvjetli kad je svijetla????
I ovaj ekran je debilan do bola, fulio sam telefon samo tako,
A50 je model, i za qrac je ovih 7-8 mjeseci otkako sam ga uzeo
Nemoj se ljutiti ti ni skafiskafnjak reci cu nesto sto vam se mozda nece dopasti ali jednostavno vasa izlaganja o samsungu ispada kao da vas je neko tjerao da kupite te modele pa ste sad bjesni.Ljudi jel vi gledate recenzije prije kupovine telefona ili uzimate na sljepo?Eto brzopletost vas je kostala trenutnim nezadovoljstvom u buduce malo vise paznje posvetite citanju i gledanju modela prije kupovine.
Safete Dilbere wrote: ↑11/04/2020 00:12
Nemoj se ljutiti ti ni skafiskafnjak reci cu nesto sto vam se mozda nece dopasti ali jednostavno vasa izlaganja o samsungu ispada kao da vas je neko tjerao da kupite te modele pa ste sad bjesni.Ljudi jel vi gledate recenzije prije kupovine telefona ili uzimate na sljepo?Eto brzopletost vas je kostala trenutnim nezadovoljstvom u buduce malo vise paznje posvetite citanju i gledanju modela prije kupovine.
Ljudi kupuju gledajući ime brenda, Samsung je najpoznatiji pa kontaju provjereno je.xd
Samsung od 300-400 KM ne nudi baš previše, dok dosta drugih proizvođača nude dosta više.
A ustvari bi trebali gledati ime modela jer svaki brend ima svoje bolje i lošije modele.
Last edited by fortaleza on 11/04/2020 00:36, edited 1 time in total.
Pa da u sustini sam se zezno. prijatelj mi nahvalio telefon. Hajd reko' da probam i za*eb'o se. Mada nigdje ne nadjoh ovo za osvjetljenje. Da mi je to nekako rjesiti, pregurao bih preko ostalih mana... u recenziji nema nista o ovome, tako da iz recenzija nisam mogao ni znati da je otpad... al sta da se radi, dacu ga nekome i kupiti pravi telefon...
Ovo je sve u pet deka, AOD mi je stvarno fenomenalna stvar, ali nemogucnost kontrole mi je van pameti. Da su stavili u recenziji da ne mozes podesiti osvjetljenje i da telefon sam pojacava i smanjuje osvjetljenje, vjerovatno ga ne bih kupio... ali ko bi to stavio u opis
Izgleda da je ta opcija za ove telefone od hiljadu i kusur KM, dobije se brightnes slider
Da dodam, bas sam trazio ovaj telefon zbog opisa i recenzija... koje su ocigledno za qrac.
Ljudi kupuju gledajući ime brenda, Samsung je najpoznatiji pa kontaju provjereno je.xd
Samsung od 300-400 KM ne nudi baš previše, dok dosta drugih proizvođača nude dosta više.
A ustvari bi trebali gledati ime modela jer svaki brend ima svoje bolje i lošije modele.
r_faruk wrote: ↑11/04/2020 00:39
Ovaj telefon je kostao 700KM
Ne želim ti sjedati na muku, al ako pogledaš dva posta iznad još jedan forumaš se žali na taj model, al na bateriju i da Huawei P30 puno bolje drži. E taj P30 je dosta puta jeftiniji od tog Samsunga.
A imao je propusta i sa skenerom otiska prsta.
Samsung je precijenjen, kompanija koja i dalje ne optimizira trajanje baterije kako treba pogotovo sa svojim Exynos čipovima, kamere dosta puta daju presaturirane nerealne fotografije (S20 serija tek treba dobiti nadogradnje kamere jer je Xiaomi dere, a to im je flagship), i sad izdaju telefone sa bluetooth 4.2, a većina modela ima relativno slabe zvučnike (mono) itd. A i softver im nije blizu čistog androida.
U telekomu 700, u slobodnoj prodaji 450-500, a takav hardver u Xiaomija 350 (mada Xiaomi ima svojih boljki).
Huawei p30 nov sigurno nije dosta jeftiniji od a50, šta više dosta je skuplji.
Xiaomi u slobodnoj prodaji znači uvezen iz Kine bez carine i PDV i bez ikakve garancije, ko bi rekao da će biti jeftiniji isti taj xiaomi ako kupiš zvaničnim kanalima sa garancijom košta dosta više.
Faruk čini se da je tebi to neki problem sa softverom. Šura ima a70 nije se žalio na takve probleme, doduše njemu bitno da se može slikati sa budućom ženom i da se može dopisivati
Kao prvo, volim samsun tj dizajn telefona. Zadnji 5 telefona mi je Samsung. Trenutno imam s9+ vec gotov 2 godine. Baterija jeste kurcina , ali sam se pomirio s tim, imam powerbank i cao.
Ali je stvar u tome da je isti taj s9+ sa SD bolji... I to me zivcira ,nepravedno je. Amerikanac dobija bolji telefon za iste pare. I zbog.togs svega, iduci telefon nije Samaung sigurno.
Sto se tice recenzija...nemoj se ti ljutiti ali pojma nemas ako mislis da su objektivni ti sto rade recenzije
P30 je Huaweijev premium telefon sa 7nm chipsetom Kirin 980, koji je u svemu bolji od A50 i ne mogu se bas ni u jednoj stvari porediti, pogotovo Kirin 980 i Exynos 9610.
To ti je kao da porediš Mercedes i Daciu.