Jack Be Nimble wrote:Ah prvo se treba kazati sta je umjereno? Sto je za mene umjereno, nije za ta tebe i tako u krug. Ali u glavnom Lincoln, Kennedy i Nixon su ti sa kojima se sprda cesto. Lincoln mozda i najgore jer se njegova svaka sprdnja zavrsi na atentatu i pozoristu.
Umjereno ne može biti ovako umjereno ili onako umjereno, zato i jeste UMJERENO.
I Alija je bio u raznim vicevima, oni su se prepričavali i niko se nije osjećao loše zbog toga, niko nije pominjao probleme. Ali to su vicevi i imaju smisla i umjereni su, služe zabavi ili nisu vicevi. Psovanje mrtvog čovjeka onako radi neke vlastite frustracije i prodavanje toga pod umjetnost je samo stajanje na jednoj stanici ka ludilu.
Edin H. wrote:Eki hostorijska licnost.
Frajer cijelu familiju smjestio po inostranstvu da uzivaju ko carevi iskoristivsi tragediju Bosne kojoj je i sam doprinjeo i sada ga treba glorificirati. Jasta cu.
Tvoj problem je očigledno mnogo veći od jednog Alije.
NeDirajSirotinju wrote:Jesi vidio što su jebena vremena došla, ne možeš više pišati po Bošnjacima i njihovim svetkovinama kao nekada.
Teška situacija. Sjećam se, nije tako davno bilo, Hrvatima smo bili drugari, sve smo njihovo kupovali, u njihovim tržnim centrima, pratili HRT, ma gledali ih ko braću. A onda taj Bošnjak, zamisli drskosti, napravi svoje trgovačke lance, proizvodi sam sebi hranu, ima svoje medije, misli svojom glavom, učvrstio svoje identitete, Konzum propade... ma nema druge nego ih prozvati ekstremistima, teroristima, prijetnjom po mir, stranim tijelom u Evropi, treba to sve pobiti i protjerati!